Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor, hasta reddetse bile yatış yaptırabilir mi?

Konular
28
Reaksiyonlar
2
Bugün doktorla görüşmem vardı. Her şeyi anlatmadan önce yatış vermeyecekseniz anlatırım dedim. Tamam dedi intihar düşüncemi öğrenince yatış yapmamız lazım dedi bende söz vermiştiniz dedim. 17 yaşımdayım ailem ile anlaşıp beni yatırma ihtimali var mıdır? Ek olarak doktor tamam dedi sende söz ver dedi anlaştık fakat şüphem var.

vakanüvis_faruk geçmiş olsun kardeşim genel durumun nasıl? yani depresyondamısın, hayattan keyif alıyorsunuz,çevreyle iletişimin nasıl daha 17 yaşındasın önünde uzun güzel günler var Ailene söyleyeceğini sanmam durumun ciddi olsaydı hastaneden bırakmaz direk yatırırdı diye düşünüyorum

Baybipo

Ağır depresyon yazıyor okul için raporlarda fakat tam teşhis yok. Uğraşıyorum pek iyi hissetmiyorum kendimi.

Selamlar geçmiş olsun bir sorum olacak e-devletten vasimizi görebilme şansımız var mı?

Vtecll

selam vasi mi atandı sana vtecll ,yüzde kaç aldın ki? herkese vasi atanmıyor ..

vakanüvis hasta reddetse bile doktor yatış yapabilir.

ahmet22

18 yaş altı olduğum için otomatik olarak sanırım direk velim oluyor. Veli ile konuşup yatırma durumu olur mu ki diye şüphem var. Daha tam teşhis yok. Ayrıca ne durumda hasta reddetse bile doktor yatış yapabilir?

vakanüvis_faruk

Genellikle hasta (ailesi tarafından) zorla hastaneye doktorun yanına götürülür ve yatış yapılır. hiç hoş ve mantıklı değil ama zorla hastaneye yaka paça götürülen hastadan psikiyatristin beklediği şey sorduğu sorularına mantıklı / tutarlı cevaplar vermesidir.

ahmet22 Evet 1,5 yıl önce atanmıştı 1 seneye otomatik olarak kalkacağını söylediler acaba kalkmış mı diye kontrol edecektim..

Zorla hastaneye yatırırlar mı, ne yapacağımı bilmiyorum

Son bir aydır intihar etmeyi kesin bir şekilde düşünüyorum. Bu düşünce yüzünden önce doktora gittim sonra 15 gün hastanede kaldım fakat ne yaparsam yapayım aklımdan çıkmıyor. Sabah kalktığım an bile direk intihar geliyor aklıma. Ellerimi kesme sorumluluğu hissediyorum hergün. Onun dışında geçen otobüs ile giderken ayaktaki yolcular dik dik bana bakıyormuş gibi geliyordu hep. Doktora gittim geçen hafta gelmediği için geri döndüm.

Yönetici lütfen bu konuyu taşıma.

İlaç kullanmak, ailemin bu düşüncemden haberinin olmasını istemiyorum.

Tam olarak nasıl bir cevap arıyorsun?İlaç kullanmak istemiyorsun, rahatsızlığımı ailem bilsin istemiyorsun Peki nasıl tedavi olmayı düşünüyorsun?

vakanüvis_faruk

Kardeşim benim, uzun süredir zor günler geçirdiğini buradan takip ediyorum. Hastalığınla baş etmekte zorlanıyorsun. Bence eğer doktorun ve ailen hastaneye yatmanın daha doğru olacağını düşünüyorsa, ben olsam yatar, onların söyledikleri şekilde tedaviye elimden gelen katkıyı sunardım. Yazık sana bunca zamandır çektiğin eziyetler için.

Ailem ayrı annem şu an babamın yaptıklarından dolayı durumu baya kötü. Beni düşünmesini istemiyorum. Eğer ki söylersem senden önce ben yatarım gibi deyip önemsemeyecek. Ben artık çıkar yol bulamıyorum.

vakanüvis_faruk

Çıkar yol bulunacaksa bence bu ancak hastaneye yatışla olacak. Durumun daha da kötüleşecek aksi halde. İlaçlarını düzenli içmiyorsun, yaşadıklarını içine atıp daha çok dertleniyorsun, atakların artmaya başladı... Bence bir an önce hastaneye yatmak en doğru yol kardeşim.

Hastane taburculuğun kendi isteğinle mi oldu?

İlaç hiç içmiyorum 6 aydır. Hastaneye yatmam annem istemez hiç bilmiyor beni iyi biliyor. Hastaneye yatsam bile ücreti ödeyecek para yok. Yatmakta istemiyorum şahsen.

Sosyal güvenciniz yok mu? Ne diyeceğimi bilmiyorum, bütün tedavi yollarını kendi isteğinle kapatmışsın...

hastanede 50 gün yattım 1 gün de doktorlara ne zaman çıkıyorum demedim bazı yeni gelenler 2 dakika sigara odasında oturup önyargılı bir şekilde yok ben kalamam deyip gidiyodu öyle bir sorun falan da yoktu ortamda hatta manikler bilir en geveze yani can sıkıcı bendim bi tane okb teyze vardı çakmak ve kapıları tutamıyodu yardım ediyoduk elimize mi yapışır

SİZ hastanede yatmaktan korkmayın.

Hastane tedavi olma yeridir. Cehennem değilya. Doktorlarımız var heran herşeyinizi onlarla konuşabilirsiniz, onlar sırdaşınız dahi olabilirler, siz yabana atmayın hekimlerimizi, o doktorlarda bizler kadar bilgili ve insanlara karşı duyarlılar. Benim gözlemlediğim kadarıyla doktor hastaya şöyle der "-KARDEŞİM SENİ HASTANEYE YATIRMAMIZ SAĞLIĞINIZ AÇISINDAN DAHA İYİ OLACAKTIR" der, hasta "ÖCÜ" görmüş gibi ne yapacağını bilemez. LÜTFEN BÖYLE YAPMAYALIM. Bir arkadaşımız hastaneye yattığında onu ziyaret edelim, o insanları yalnız bırakmayalım ve hep destek olalım. AYNISINDAN BİZİM BAŞIMIZADA GELEBİLİR.

Beni zorla yatırdı 28 gün yattım organik olmayan psikoz

Doktor: Nasılsın? Varmı bir şikayet? Diye sorduğunda...İyiyim hocam, şikayetim yok dersen,Elbette seni taburcu eder...
Şizofren hastalarının akut alevlenme dönemlerindeki hastane yatışları En az 2 ay olmalı...Toparlanabilmeniz için bu süre şart, Ve doktordan şikayetler saklanmamalı, Aksi halde kendi çabalarınızla düzelemezsiniz...

İlaçlarını düzenli kullanman çok önemli. Bazı ilaçların aniden kesilmesi çok tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Eğer hastaneye yatmak istemiyorsan, kontrol amaçlı hekiminle randevularını sıklaştırmalısın ve ilaçlarını ihmal etmemelisin. Ben de 17 gün hastanede yattım, yaptıkları şey ilaçlarını düzenli kullanmamı sağlamaktı sadece. Bilmiyorum belki diğer hastanelerde daha farklı imkanlar da vardı. İlk önce ilaçlarını tekrar düzenli kullanmaya başladıktan sonra kendine mutlaka meşgul olacak şeyler bulmalısın. Bu iş olur, okul olur, kurs olur vesaire. Geçmiş olsun dileklerimle...

Uzun zamandır ilaç kullanmıyorum. İntihar düşüncemi söylediğim an zaten yatış işlemlerine başlanıyor. Sanat, kültür alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama uğraşırken bile intihar aklımda. Namaz kılıyorum yine aynı

Üzgünüm ama ilaç kullanmamakta ısrar ettikçe duygusal anlamda daha da kötü bir duruma düşeceksin. İlaçlara karşı olan bu önyargını çözemedim. Şahsen ben ilaç kullanmadığım dönemde nasıl kötü hissettiğimin, intihar düşüncelerimin, kendime ve çevreye verdiğim hasarın tamamen farkındaydım. İlaçlı ve ilaçsız ruh halimi karşılaştırdığımda, ilaçların bana olan olumlu faydasını çok net idrak edebiliyorum. Şu an; "Kendini çok mu iyi hissediyorsun? Veya "Her şey tozpembe mi?" Dersen, değil lakin en azından kendimi kötü de hissetmiyorum.

Üst Alt