Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor, hasta reddetse bile yatış yaptırabilir mi?

ilaçları diğer tükettiğimiz şeylerden farklı kılan nedir ilaçlar yokken millet ortalama 40 yaşında gidiyodu doğal yaşam mı derdiniz gidin bi mağaraya yerleşin çakı bile vermicez giysilerinizi de artık yapraklardan mı hayvan postundan mı yaparsınız doğalsa tam doğal buyrun çikolata krizine de bi çözüm düşünürsünüz doğal doğal diyetisyene gerek yok o ortamda doğal zayıflarsınız üzgünüm mağarada internet hizmetimiz yok

Ben ilaç kullanırken yan etkiden başka bir şey görmedim ve pozitif bir etkisi yoktu. Beni daha kötü ediyordu yan etkileri.

Bunlar tedaviyi sonlandırmak için yeterli sebepler değil bence. Farklı ilaçlar denenebilir, farklı uzmanların görüşleri alınabilir... Benim şu anki tedavimin tam anlamıyla uygulanması iki yıl sürdü.

Doktora gitmek basit gelebilir fakat benim ailem öyle iyi bakmaz doktora gitmeye. Hele hele birde psikatriye hiç iyi bakmaz.

Bugün psikolog ile görüşmem oldu ve psikiyatriste gitmemi de söyledi. Terapi ve ilacı aynı anda uygulayalım dedi. Fakat hastaneye gittiğim vakit yatıracaklarını bildiğim için gitmiyorum ve artık tedavi olmayı bırakıyorum. Allah inşallah size şifa verir iyileşirsiniz.

İstemiyorum eğitim, sosyal bütün hayatımı bitiriyor ve bunu deneyimledim iyi bir deneyim değildi.

Eğer çok ciddi bir şeyin yoksa ilaca başlama derim 28 gün hastanede yattım tüm sosyal hayatım değişti artık arkadaş meselesini pek takmıyorum ailem yeter dükkan var orda çalışıyorum ayrıca üniversiteye hazırlanıyorum hayalim denizci olmaktı sınavı da kazandım fakat yalan oldu diyeceğim eğer önemli bir şeyin yoksa hastaneye yatma derim zorla yatırma imkanları var eğer durumun kritikse

Psikiyatrik hastalıkları zordur. Hem sizin için hem çevreniz için. Sizi anlayabiliyorum lakin tedaviyi ne kadar geçiktirirseniz o zararı sadece kendiniz çekersiniz. Doktora gitmekten çekindiğiniz nedenler ne kadar gerçekçi bunu düşünün isterim. Bu platformda herkes deneyimlerini paylaşiyor ve bu deneyimler değerlidir. Ama her insan bir olmadığı gibi bu deneyimlerinde bir olması mümkün olmadığını hemfikir olabiliriz sanırım.

Ben bildiğim kadarıyla kendine veya başkasına zarar verme eğiliminde olanlar yatırılır. Doğru değil mi?

Yatış ihtimalini çok yüksek görüyorum. eğitim hayatım büyük sekteye uğraryacak ve bu durum eğer gerçekleşirse ailem ile aram bozulur baya.

Yok yapamıyor sanırım. Gerçi hastalık derecesi de önemli.

Zorunlu yatis yapilir

Zorunlu yatis yapilir yani polis zoru ile evden alinir yatisi yapilir gelmek istemezse kapi kirilir yine alinir bizim basimiza tam 6 kez geldi bizim hastamiz ilac kullanmayi reddediyordu igneye de gitmeyince mahkeme karari ile zorunlu yatisi yapildi bazi psikolojik rahatsizliklar cok ciddi olabiliyor mesela bizimki agir sizofreni rahatsizlandigi zaman cok zarar veriyor oldurmeye tesebbus gibi simdi bakimevinde kalmak zorunda kaldi yine mahkeme karari ile ilac kendinizegore birakilmaz dr ne diyorsa yapin bence zitlasmaniz sizin zarariniza durumu anlatirsaniz oda duruma gore karar verir yoksa dr bir tek lafina bakar yatisiniz

Doktor zorla yatırabilir.Bundan 4-5 sene önce Bakırköy acile gittim. Uyuşturucu testi yaptırmak istiyorum dedim. Sebebini sordu. Babamın ikna olması için dedim. Ondan sonra odaya iki tane güvenlikçi girdi. Zorla yatırdılar. 3-4 gün boyunca aileme ulaşamadım Allah topunun belasını versin.

Böyle yapmayın, düşünmeyin lütfen. Bunları 2 kez intihar deneyimi olmuş, çok acı süreçler yaşamış biri olarak söylüyorum ki ben de 1 gün hastanede yattım, sonra ailem beni çıkardı, ben çıkmak istedim. evet iyi bir deneyim değildi ama çok çok kötü olsaydım yatardım. bizim doktorlarımız iyidir, yıllarca farklı psikiyatr ve psikologlara gittim. hiç te kötü ve faydasız bir hekime rastlamadım, hepsi beni iyi etmeye çalıştı ve çok şükür şu an iyiyim. eğer hastalığınız hastanede yatmayı gerektiriyor ise yatmalısınız. ve ben ilaç içmediğim zamanlar çok kötüyüm, 1 kez ilacı bıraktım, mahvoldum, neden kendime zarar vereyim ki, içmem gerekiyorsa içecegim, çok geçmiş olsun...

Herkese verdiği cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Hastanede yattım ve bana faydası dokundu. Hatta oradaki ortamı özledim bile diyebilirim. :) Allah herkese şifa ve sabır ihsan eylesin.

Üst Alt