Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor yönetmelikteki orandan farklı oran verebilir mi?

ersina

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Arkadaşlar

30 senelik teşhisli Astım rahatsızlığım var

SFT testinin sonucuna göre (18 Şubat 2019 tarihli)
Spirometre tanısı:
Orta Seviyeli Obstruksiyon
PRE:FEF2575 = 35%

yazıyor. Doktorda orta seviyeli etkilenme var dedi. Ama oranı sorduğumda söylemedi.Heyette öğrenirsin dedi.
Heyet için tüm doktorları ancak 15 Martta tamamlayabileceğim.

Sormak istediğim yönetmeliğe göre %40 engel almam gerekli. Bunu doktor düşürebilir mi?

Kontrol muayenesinde doktor %40 veriyor ama heyette %20'ye düşürüyor!?

Merhabalar değerli arkadaşlar,
25.04.2019 tarihli %40 engelli raporumla 1 yıllık vergi indirimi alıp 01.11.2019 tarihi itibariyle emekli olmuştum.
16.01.2020 tarihinde kontrol muayenesi için SGK dan yazı geldi ve Bursa Şehir Hastanesine sevk etmişler
13.02.2020 tarihinde gittim ve muayenelerini oldum.
Göğüs hastalıkları doktoru %40 vermesine rağmen heyet oranı %20 ye düşürdü .Bel Fıtığından da %7 ile toplamda %26 olarak raporu verdiler.
Öncelikle hemen il sağlık müdürlüğüne itirazımı yaptım. Hakem hastaneye 10 gün sonra sevk ettiler.
Fakat aklıma takılanlar şunlar,
-Geçen yılda böyle yapmışlardı ilk başvurumda %0 , itirazım sonucunda %40 almıştım Astımdan orta etkilenmeden
şimdi yine heyet muayene doktoru %40 veriyor heyette %20 ye düşürüyor böyle saçmalık olur mu ?
- ilk raporumun emeklilikte geçerli olan 25.04.2020 bitiş tarihi , itiraz sonucuda oranı %40 tan düşük olursa maaşı bu tarihte mi kesecekler.
bu nasıl sistem SFT sonuçlarıma göre %40 ve defalarca SFT yapıldı ilaçlı ilaçsız heyet doktoru muayene edenin %40 vermesine rağmen ve raporda sonuçların yazmasına ragmen değiştiryor.

Değerli tecrübe ve yorumlarınızı rica ederim. son rapor fotoğraftaki gibidir.
g0zk9i.jpg
[/IMG]

Merhaba. Vergi indirimi ne zaman biterse maaşta o zaman kesilir. Maaş bağlandığında sgkdan size yazı gelmiş olmalı, orada yazar tarihler. Oranın 40tan düşürülmesi konusu ise, doktor 40 verdim dese bile inanmayın. Çoğu doktor öyle diyor heyette sorun çıkmasın diye sonrasında puanı düşürüyorlar. Bende de aynısı oldu, doktor uyku apnesinden %35 verecem dediği halde %10 verdi. Doktor vereceğim dediği içinde heyette bişey söylemedim.

yesilsy
Merhaba iyi akşamlar
Doktor fotoğraftada göründüğü gibi 40 verdi ve sft sonucuna görede 40 verilmesi gereken , heyetteki neye istinaden 20 veriyor sonuçta sft değerlendirme kafasına göre değil
Anlamıyorum kafalarına göre mi yorumluyolar

benim anlamadığım kontrol tarihi en az 1 yıllıktır 2 ay sonra neden sizi kontrole çağırdılar!!??

deathless
kontrol tarihi 1 yıllıktı ama vergi indirim sürecinde 6 ay geçti.
rapor bitiş tarihi 25.04.2020 idi.

Meren

Merhaba, aldım ama başka hastaneden aldım, toplamda 5 hastaneden uyku apnesi için %35 aldım, kimi doktor direk verdi, kimisi konuşarak verdi. Doktorların bazıları detaylarını bilmiyor. Bu işleri iyi araştırmak lazım.

Sayın
OturanBoğa ve diğer bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar

sizden bu konuyla ilgili değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
ortada bi saçmalık yok mu ? İlgili kanun gereği ve yapılan tetkikler neticesinde orta etkilenmeden %40 verilmesi gerekli ve muayene dokturu %40 orta etkilenme derken heyet bunu nasıl %20 ye düşürüyor. Ve bir yıl içerisinde neredeyse ilaçlı ilaçsız 10 defa SFT yapıldı. hepsinde orta etkilenme çıkıyor. Şimdi hakem hastaneye gidicem 10 gün içinde

hakem hastanede bunu yaparsa izleyeceğim yol ne olmalı ?

Engel Oranları kılavuza (Ek.2) göre verilmezse ne yapmalıyız ?

Arkadaşlar Merhabalar

Kontrol Muayenesi sonucunda ;

Tüm testlerimizi tahlillerimizi yaptırdık.
Tahlil tetkik sonuçlarına göre Engel oranları kılavuzundaki (Ek.2) verilmesi gereken yüzde oranı doktorlar tarafından verilmediğine eminiz.
ve diyelim ki itiraz ettik hakem hastanede aynı şekilde sonuç çıktı.

Bu süreçten sonra ne gibi bir yol izlememiz gerekli

Mahkeme yolu nasıl izleniyor ? Bilgisi tecrübesi olanlar paylaşabilirlerse herkeze yardımcı oluruz ?

Saygılarımla

Arkadaşlar merhabalar,

İtiraz üzerine sevk edildiğim hastaneden %45 iki yıl süreli yeni raporu aldım.
Bunu SGK ya ulaştırmam gerekli mi ?
Yoksa SGK sistem üzerinden görüp emekliliğimi devam ettirir mi ?
Yada benim raporu SGK ya teslim etmem mi gerekiyor.

Benim kontrol muayenesi sonucunda rapor oranım yüzde 31 çıkmıtı.Daha sonra itiraz üzerine gittiğim hastanede yüzde 46 olarak verildi.Sgk için ititaz ettiğim il sağlık müdürlüğünden bir üst yazı verdiler ve onu sgk ya verdim.Yarında hakem hastaneye gidiyorum.Bende sizin gibi ne yapacağımı bilmediğim için 10 gün kadar beklemiştim.Siz sanırım hakem hastaneye henüz gitmediniz.

Gsusa
Hakem hastane idi benim itiraz üzerine sevk edildiğim hastane,
il sağlık müdürlüğünden yazıyı sgk için siz mi istediniz ?
sizi hakem hastaneye mi sevk ettiler tekrar

Arkadaşımın 5 senelik süreli raporu vardı 8.ayda çağırdılar.s

Senin itirazın üzerine gittiğin hastane diye bildiğin hakem hastane olduğuna eminmisin?emekli olduktan sonra 3.hastaneye gidersen hakem hastane olur.benim bildiğim bu çünkü ben 2 rapor oranım(kontrol muayenelerinde)farklı çıktığı için hakem hastaneye gidiyorum.

@ersina

İl sağlık müdürlüğünü aradım onlar banagel üst yazı yazacağız onu sgk ya götür diye kendileri söylediler.sgk ya verdim ve hakem hastaneye gideceğim şimdi.aslında 2.raporu aldığım hastane hakem hastane ancak yönetmelikte 2.alınan rapor hakem hastaneden alınmış olsa bile 3.ve son kez hakem hastaneye gidilir burada çıkan karar kesindir diyor.

Gsusa

Kardeş sürekli raporun ve sürekli vergi indirimin varken seni kontrole cagirmazlar ki anlamadim

Gsusa

Son Yönetmelik aşağıdaki gibi diyor.
itiraz ettiğin rapor ile itiraz üzerine verilen rapor sonuçları aynıysa itiraz hakkın olmuyor rapor onaylanıyor, sonuçları farklı ise ve Senin itiraz üzerine verilen rapora itirazın devam ederse hakem hastaneye gönderilir.

20 Şubat 2019 – Sayı : 30692 RESMÎ GAZETE Sayfa : 111

(2) Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir
sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin
yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki
kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi
hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir.
Hakem hastane tarafından
verilen karar kesindir.

ersina

En iyisi sgk veya il sağlık müdürlüğü ile irtibata geçmeni tavsiye ederim.ilk raporun düşük itiraz sonucun yüksekse bu sefer kurum seni hakem hastaneye gönderiyor.
@samedo99 evet sürekli raporuma rağmen yaptılar bunu.ancak bu gün tamamlayamadım ama yarın raporum için hastane kontrollerimi tamamlamış olacağım.Vergi indirimi ile emekli olurken yüzde 57 raporum vardı vesürekli idi.şimdi hakem hastaneden de 59-60 arası bir rapor çıkacak.çok zorlu bir süreçti sadece bu kontrollere 23-24 iş günümü verdim.çektiğimi bir allah bilir birde ben.yüzde 60 engelle yaklaşık 5 aydır uğraşıyorum sebep olanlarıda allaha havale ediyorum.

Son düzenleme:
samedo raporumda vergi indirimim de sürekliydi.ama çağırdılar hatta sgk daki görevlinin ağzından duydum adamı tekerlekli sandalye il çağırdılar dedi.

Gsusa

Bir yanlışlık olmuştur düzeltilir yoksa böyle bir haklari yok verilen raporu kimse bozamaz diye biliyorum.

samedo99 sgk nın burada samimi olduğunu ve hatta ispatlayamam belki bu diyeceğimi ama bilerek ve isteyerek bir çok kişinin hakkını yediler.benim imkanım vardı 23-24 defa git gel yaptım hemde 50-60 km uzaklığı olan hastanelere.ya gariban hakkını arayamayı bilmeyenlee ne olacak.yazık çok kişiye haksızlıklaryapıldığına adım gibi eminim.
samedo dedim ya kasıt var çünkü bende ortapedik ilaveten astım,kolestrol var.bu kadar net ken durumum 5 aydır uğraşıyorum.

Milyonda bir olabiliyor tabi oda sana denk geldi sanırım.halledebildin mı ?

samedo99

Hocam mahkeme bence bizi haklı bulur; çünkü rapor ve vergi indirimi sürekli, böyle bir durumda mahkemenin bizim lehimize karar vereceğini tahmin ediyorum. Eğe örnek karar alınırsa bence bu durumu bir daha yaşamayız.

true blue
Sizinde mı aynı sürekli vergi indirimin var iken sorun mu yaşadın ? Ayrica surekli vergi indirmin varsa raporun bir önemi kalmıyor

samedo99
Sizin raporu aldığınız hastanede usulsüzlük tespit edildiyse o yüzden sorun cikmistor diye düşünüyorum.yoksa normal şartlarda imkansiz sorun çıkması

samedo son bir doktor göreceğim oda görebilirsem çünkü hastanede bu gün randevu saati aynen şöyle bir durumla kaçırdım.randevu saati 09.12.00 yazıyormuş eşim saniye yazmaz diye 12.de randevumuz var dedi gittik meğer saat 9.12 miş randevu yarın için halketmeye çalışacağım son doktor işini.gerçi ortapedik rahatsızlığımın özür oranının yanlış olduğunu itiraz ettiğim hastanede anladım.şöyle ben 4-5 sene ayağımın amputasyonunu transmetatarsal seviye olarak bildim.taki doktorun bu amputasyon orta ayak ve özür oranı bu değil diyince anladım.sonra ameliyat raporlarıma baktım ve o şoku yaşadım aynen bu dediği doğruydu.sonra işin trajekomik tarafı ne mi oldu doktor orta ayak dedi heyet başkanı yaz kızım dedi orta ayak ampute netice heyetten kağıt bir çıktı ayak transmetatarsal ampute ve özür oranı ve teşhis yine yanlış yazılmış.neyse ki özür oranınım kurtardığı için itiraz ettim yarın bunuda ilk defa kısmetse resmiyete dökeceğim.yaşadıklarım kabus gibiydi.bu bahsettiğim özür oran farkı 6 puan ayrıca ya kardeşim röntgene bakıp ayağın nereden ampute olduğunu anlayamıyorsan yapma bu işi değil mi?

samedo99

Hocam benim erken emekliliğime 7 yıl var, evet raporum ve vergi indirimim sürekli, ama biz de psikotik teşhisi olduğu için emekli olduktan sonra her yıl yeniden rapor isteme meselesi var diye forumda daha önce okumuştum. Eğer o zamana kadar bu değişmezse ben mahkemeden olumlu bir karar çıkarırım diye düşünüyorum.

Üst Alt