Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorlar yaklaşık 25 yıldır içtiği akinetonu rapora eklemiyorlar!?

Konular
73
Reaksiyonlar
135
Merhaba arkadaşlar
Benim dayım 1996 dan beri şizofreni hastası şimdiki ismiyle atipik psikoz diyorlar.
Son iki yıldır ilaç raporu çıkarmakta sorun yaşıyoruz.
Tekirdağ şehir hastanesinde ki doktorlar yaklaşık 25 yıldır içtiği akinetonu rapora eklemiyorlar. Bu durum geçen sene başladı bu senede tekrar etti. Zaten adamı zor ikna edip doktora götürüyoruz. Bir de bu yeni nesil doktorların eksiklikleriyle uğraşıyoruz. Geçen seneden beri akinetonu doğru düzgün kullanamadı el titremeleri arttı.

Nasıl yol izlemeliyiz akıl verin lütfen

@furkander33,

Selam,

Hocam ben de 20+ yıllık şizofreni hastasıyım. Akineton da kullandım. hatta evde on yıl önce aldığım ve bitiremediğim bir kutu akineton var. Eczaneye bunları iade etsem ilaçların tarihi geçik ve zaten Solian aldığım; ve solian'ın antipsikotik oluşundan dolayı kendimi yeterince damgalanmış hissediyorum falan filan. Yani ben de elimdeki akinetonu tuvalete döküp sifonu çekeceğim herhalde. :)

Neyse konu dağılmasın ama yazacaklarım akinetonla ilgili. Akineton doktorların, antipsikotiklerin yan etkisini gidermek için yazdıkları -açıkça söylemek gerekirse- yasal uyuşturucudur. İhtiyacı olan tabiiki kullansın ama bu meret ciddi bağımlılık yapar ve almadığında el titremesi falan bundandır sanırım. Ve 25 yıl bu mereti kullanmak için çok uzun bir süre. Bir şekilde yakınınıza bu ilaç süreç içinde bıraktırılmalıymış ama bu yeni akıllarına düşmüş olmalı yeni nesil doktorların.

Çözüm bence şöyle olabilir.
Durum hastanıza uygun şekilde izah edilip, bir özel psikiyatırdan destek alıp; bırakma sözünüze göre doz kademeli olarak düşürülüp ilaç bıraktırılabilir. Bu şartlarda serberst çalışan bir psikiyatri uzmanı bence size yardımcı olacaktır.

Umarım sıkıntınızı çözebilirsiniz, geçmiş olsun.

Dayım 59 yaşında 28 yaşından beri hasta. Özel de olsa gitmez çok inatçı. Yılda bir kere rapor yenilemeye gidiyor sadece o da ısrar kıyamet.

Üst Alt