Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorların iyiliğimiz için gerçeği söylememesi..?

osmangazi

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
465
Vefat eden amcam lösemi olduğunu bilmeden vefat etti. Ne yakınlarına lösemi olduğu söylenmedi. Söylense belki daha çabuk çökerdi.

Bipolar olarak 5 sene atak geçirmessen ilaçları bırakırız dendi bazısına 3 sene denmiş. Ben 7 atak sene geçirmediğimde yine bıraktırılmadım.

Doktor ve hasta ilişkisinde güven olmassa söylediklerine hastalar nasıl inanabilir?

Ben de çok uzun zamandır atak falan yaşamadım ama İlaçları bırakma gibi bir seçeneğim yok

Remisyon ve stabilim ayrı konu ama uyuyabilmek için Clonex kullanmak zorundayım

Son düzenleme:
Bana da 5 yıl atak geçirmezsem ilaçları tamamen kesileceğini söylemişti doktorum, o zaman bipolar teşhisim vardı. Ardından çok ağır psikotik ataklar geçirdim. Atak kesilmedi. Daha sonra şizoaffektif teşhisi aldım. Doktorum artık ömür boyu ilaç kullanma gerekebileceğimi söyledi.
Gerçi artık bunu hiç düşünmüyorum. Ama bir gün tam anlamı ile iyileşeceğim inancım var.

Peki doktorların gerçeği söylememesi ya da zamana bırakarak gerçeği söylemesi sizce doğru bir tutum mu, onların bunu yapması etik mi sizce?
Benim iyiliğimi düşünerek bile olsa beni benden koruması doğru mu?

Psikiyatrik sıkıntılarım başladığında ilk özele gitmiştim ilaç verdi ismini yazmayayım 15-20 günde bir şeyin kalmaz dedi 17 sene oldu .o_O

@sokr@t, Bir şeyin kalmaz dediği herhalde ilaç etkisini o kadar zamanda gösterir belirtileri hissetmezsin demiştir umarım yoksa bir pisikiyatristin bunkadar kesin ifadeler kullanması hele ki ilk muayenede çok saçma.

Özelde ki doktorların böyle kendine aşırı güvenli konuşması ne bileyim 🙄 şundan diyiyor olabilirler belki bak bol bol paranı alıyoruz ama çözeriz bu işi kazıklandığını düşünme gelmeye devam et bizde para kazanalım iyilerini tenzih ederim ama böyle bir anlayış var ne yazık ki.

Bu iş o kadar kolay olsaydı zenginler ilacı alırdı şıp çözülürdü ümit var konuşmak iyi ama aşırı gğven, kesinlik ve hayal satmak zalimce sonucu hayal kırıklığı.

İlk özel kliniğe gittim. Doktor basit bir antidepresan yazdı yolladı. Halüsinasyonlarımı hiç dikkate almadı. Kızlarla dolaş biraz diyede öğütledi.

Daha sonra devlet hastanesine gittim. Doktor inanılmaz derecede ilaç yazdı. 6-7 hap kullanıyordum ve bana açıklama yapmaktan hep çekindi. Hep geçiştirdi.

Bir tavsiyeyle şu an gittiğim özel kliniğe gittim ve hayatım pozitif anlamda çok değişti. Net konuşuyor. Herşeyi açık açık söylüyor. Beraber olarak çok yol katettik

@kara duman, basit ,geçici bir takıntı olabilir diye düşünmüştür belki, ilacın etkisi o kadar sürede ancak kendini gösterir gibisinden söylemiştir dediğiniz gibi, kronik olabileceğini düşünememiştir ya da moral vermek için ya da başka sebepten bilmiyorum dediği bu.

4 senedir gittiğim özel psikiyatri doktorum şöyle diyor : "Bir dönem şizofreni yaşamışsın ama geçmiş" Şimdi halim nedir ? diye sorunca da """remisyona girmiş psikoz""" şeklinde açıklıyor. İleride ailemi kaybedersem ne yaparım ? Takıntım için de """Bunlar senin hastalığının kalıntıları""" diye yorumluyor. Yani, benden sakladığı hiçbir şey yok. Aramızda duygusal bir bağ oluştu. Abi/kardeş gibiyiz

@Descartes, ya ben zaten takıntılarım ilk başladığında ve uyuyamadığımda artık özele gittim gitmek zorunda kaldım adamı tanımam etmem iki defa gittim zaten oraya ne demiş dememiş çok önemli değil 17 senedir psikiyatrik tedavi görüyorum ve devlete gidiyorum .

Epilepsi teşhisi ilk konulduğunda doktorum hayatın boyunca ilaç içeceksin dedi ve uymam gerekenleri tak tak saymıştı yüzüme.

O gün zoruma gitmişti ancak bu kadar açık olmasının faydalarını şuan anlıyorum.

Yazılanlara ve tecrübelerime bakarak bir kez daha anladım ki doktordan doktora çook fark var.

Hepsi tıp fakültesinden mezun oluyor ve uzman oluyor ama bakış açıları, tavırları, işlerine olan saygıları hastayla kurulan ilişkileri ve tecrübeleri çook fark oluşturuyor tedavide.

Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın diyelim o zaman Amin.

''Bırak hakikat incitsin seni, bir yalan avutacağına.''

#Kemal Sayar

@sokr@t, doğrudur. Ben bu özel psikiyatriye geçmeden önce TRSM'ye gidiyordum. 3 seneye yakın devam ettim. Sonra bazı durumlardan sıkılıp bıraktım.

@kara duman,
Bir doktor sosyalleşmen gerekiyor dedi.O günden beri sosyal dengem değişti.Olumsuz oldu.Kişisel bir yorum yaptı riske girdi ama ben olayı doktorun kendi hayatında sosyalleşme isteği nedeniyle bunu söylediği düşüncesiyle hatırlıyorum.
Riske giren başka bir doktor ilacı bıraktırdı.Riske giren bir psikologla konuştum.İkisi de ikinci ay yoktu.

Serotonin yetersizliği varmış bende galiba . :unsure: Nedense ,niyeyse artık .🙄

Son düzenleme:
Benim doktorda 5 yıl sonra bırakabiliriz/bırakırız gibi bir şeyler söylemişti; ama ataklardan dolayı öyle seyretmedi tablo.

bende seneye elveda deme zamanı geldi gemişti atak ta buldum seneye çıkmadan :)

Remisyonda olan emekli veya engelli çalışan emeklilikten çıkıyor o zaman doğru mu ?

Üst Alt