Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorların ve medyanın uzuv nakli fantazisi! [Tartışma]

saww

Yasaklı Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
1
27 Şubat 2012 Güncel:

HABER: 4 uzvu alınca hayatını kaybetti TOPLUMSAL HAFIZA Haberi

Allah rahmet eylesin!.

Keşke ben haksız çıksaydımda sen yaşasaydın.

Frankenstein (1910) - Full Movie - YouTube
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi nakil Atilla Kavdır ameliyat donör-En Son Sağlık Haberleri-HABERTÜRK

Dünyada Sgk-Sağlık Bakanlığı olarak tek akıllı ülke bizimkiler olsa gerek.
O kadar gelişmiş ülke bu uzuv kayıplarına çare olarak mekanik metal yapay uzuv çözümü üretiyorlar.
Bizimkilerde vermiyoruz bari bedava kadavradan nakil yapalım da dr. larımız bu işten nemalansın derdindeler heralde..:confused:
Bizler kobaymıyız. Kes biç ...:mad:Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi nakil Atilla Kavdır ameliyat donör-En Son Sağlık Haberleri-HABERTÜRK
O ameliyat masasına yatan arkadaşa da Allah akıl fikir versin.

PEEESSS başka uzay çağı ülkesi yok dedirten haberlerimizden.:eek:

ilki başarısız olmuş olabilir ama ileride neden daha iyi sonuçlar alınamasın ki...yüz naklinde şimdilik sorun yokmuş, umarım başarılı olur. şahsen gurur duyuyorum ve devamı gelecektir diye düşünüyorum.

Daha önce bir arkadaşımıza el nakli yapıldı.O şimdi çocuklarını kucaklayabiliyor.Tabi bundan haberiniz yok.Adam hayatından çok memnun.Belki yakın zamanda bazı arkadaşlarımıza eksik olan uzuvları da nakledilebilir.Siz almıyorsanız isterseniz yan cebinizede koyabiliriz olurmu?.

saww ;

senin şu yorumların,konuların beni bitiriyor varya..bu nasıl bir zihniyet,bu nasıl anlayış tarzıdır..bunu sana laf atma değilde,sana "pes artık" deme şekli olarak gör..

yahu dünyada 10 küsür kol,bacak nakli olmuş..bunun 7-8 tanesi başarılı olmuş ve hayatlarını güzelce idame edecek durumdalarmış..eğer sen bu yapılanları kobaylık,deneklik olarak görüyorsan şaşarım buna..bu doktorlar nasıl büyük buluşlara imza atacak sorarım ? hem o insan daki çaresizliği farkedersen,kobaylık falan değil aksine seve seve gidilmiş bir ameliyat olduğunu görürsün.e böle ise,senin karşı olduğun durum ne ? adam istemiş gitmiş,emliyat masasına yatmış,bir umut demiş..çok basit bakıyorsun saaaawwww..

suratına bakmaya cesaret edemeyeceğin bir insanın o ameliyat masasına yatmasında ne akılsızlık var ki sen hiç empati kurmuyormusun ya da çok mu duygusuzsun 19 ylılını insanlardan kaçarak geçiren birinin insanları korkutmadan ya da dışarı çıktığında sıradan bir insan olmak istemesini neden çok görüyorsun iki kolu ve bacağı olmayan bir insan çaresiz bir şekilde başkasının ellerine muhtaçken bu ameliyatı olması neden akılsızlık.Bence kusura bakmada asıl akılsız olan sensin Allah kimseyi o duruma düşürmesin bu engellilerin çektikleri yetmiyormuş gibi daha bide bu acımasız insanların onlara yaşattıkları acıda o acıyı iice çekilmezleştiriyor öldüğünde kurtlar böcekler yiycek bırakta başka insana hayat versin sen vermeye cesaret edemiyorsan verene ve kabul edene saygılı ol en önemlisi onlar kadar yürekli...

suratına bakmaya cesaret edemeyeceğin bir insanın o ameliyat masasına yatmasında ne akılsızlık var ki sen hiç empati kurmuyormusun ya da çok mu duygusuzsun 19 ylılını insanlardan kaçarak geçiren birinin insanları korkutmadan ya da dışarı çıktığında sıradan bir insan olmak istemesini neden çok görüyorsun iki kolu ve bacağı olmayan bir insan çaresiz bir şekilde başkasının ellerine muhtaçken bu ameliyatı olması neden akılsızlık.Bence kusura bakmada asıl akılsız olan sensin ...

Benim yüz nakli hakkında bir beynatım olmuşmu yazıyı iyi oku!
Kaldıki burada damdan düşmeyenin yorum yapması empatiden bahsetmeside cahilliğin akılsızlığın alası olsa gerek:eek:

Benim bacağım yok bu benim konum bacağı olmayanın bu konu hakkında yorum yapması ise ayrı bir ileri zekalılık.

Güzel kardeşim sen daha yapayını vatandaşına vermezken. O yapay bacakla şimdi insanlar koşabiliyor.
Bırak sen mucize aramayı önce yapayını verki insanlar yürüsün. Yapay elleri ile tutsun.

Birazcık araştırma yapsan iki kolu omuzdan olmayanlara yapay biyonik kol protezlerinin seneler öncesinden yapıldığını görürsün.

Benim eleştirdiğim hak gaspçıları olduğunu anlamayıp da bana saldırmanızda ayrı bir ironi olsa gerek.
Sizlere bu ülkede oy kullanma hakkı verilmemesi gerekliliğinin delilide bu olsa gerek!
Senin oy verdiğin benim yürüme hakkımı gasp ediyor. Bin kere kabe ye gitsen dönsen dolaşsan o hakkını gasp ettiğin yürüme hakkını elinden çaldığının kalbini kırmışsan sen 100000 bin kere kabeye gitsen boşa nafile....

Daha önce bir arkadaşımıza el nakli yapıldı.O şimdi çocuklarını kucaklayabiliyor.Tabi bundan haberiniz yok.Adam hayatından çok memnun.Belki yakın zamanda bazı arkadaşlarımıza eksik olan uzuvları da nakledilebilir.Siz almıyorsanız isterseniz yan cebinizede koyabiliriz olurmu?.

Sizin gibi birisinden bu yorumu beklemezdim.:eek:

Yapay böbrek varmı yok. Varsayalım var. Binlerce insan nakil beklerken yapayı varken siz onları sıranızı bekleyin böbrek bulununca takıcaz diyemi oyalarsınız?
İşte olayın büf noktası burda günümüzde yapay uzuvlar o sizin taktığınız başkasının uzvu vücudun kabul edip etmeyeceği belirsiz. Komplikasyonları belirsiz. Ağrı sızı yapıp yapmayacağı belirsiz. Ki bana göre yaptıran bin bişman olma ihtimali çok çok yüksek.
Yapay uzuvlar ise tam tersine belgeli dağa tırmananmı ararsın. Koşanmı ararsın ne ararsan var. Normal uzva yakın yapayı varken ben ne diye vücuttan olmayan bir parçayı kabul edeyim.

Siz bu kobaylığa hazırsanız ben size 2500 tl ödeyeyim. Bacağınızı keselim bi nakil yaparız.
Ki bu sağlık sgk bakanlığının bacağın yapayına bictiği değerdir. Ben size 50000 € vereyim sizinkisini keselim nasılsa türk tıppı aresini bulmuş.
50000€ iyi para 3-5 ay hastane çilesi çekersiniz. 50000€ sizin.
Ne dersin?
Keselim nasıl olsa ölen bir kadavradan size başka bacak takarız.

Şimdi benim saww'ın yazdıklarından anladığım şu... yanlışsa düzeltir:

- Daha teknolojik protez bacakları vatandaşına vermeyen devlet uzuv nakliyle uğraşıyor... bu kadar uç şeylerle uğraşacağına insanlara doğru dürüst kullanacakları protezleri versin!

Kısmen haklı aslında...

Ama 2 konuyu birbirine karıştırmamak lazım. Bionik protezlerde gerçekten mucizevi gelişmeler var.. Bir süre sonra insanın kendi kolu bacağı gibi protezler üretilmesi pek şaşırtıcı olmayacak. Ancak şöyle bir durum da var; bir süre sonra biyonik protezler yerine gen ve klonlama teknolojisi ile insanın kendi hücrelerinden üretilmiş gerçek kol ve bacaklar elde etmemiz de mümkün olabilir. O zaman bu uzuvları kişiye takma becerisine sahip olmamız lazım.

Bugün yapılan işlemler bir anlamda ileriye dönük deneyimlerdir.

Yani protezin yeri başkadır, gerçek kol bacağın yeri başka. Ayrıca, ne kadar gelişmiş olursa olsun şu anda biyonik protezler his konusunda çok zayıftır. Diğer bir yönü ise diğer insanlar için olumsuz algı oluşturmasıdır.

Kısacası, her ikisi de lazım. Şimdilik biri diğerinin alternatifi değil.

kadavradan nakli doktorlar nemalanmak için mi yapıyor yani şimdi, senin bacağın yok diye senden başkası bu konuda konuşamaz mı yıllar öncesinde metal kolların takılması o dönemki teknoji öyle gerektirdği için yapılıyordu eğer bir hastaya kadavradan ankil yapılıyorsa o insanın hayatının en normal hale gelmesi içindir kim gerçek bir kol yerine biyonik kol ister bunu isteyenlere akılsız diyorsun adamlar kadavradan nakil gerçekleştirmişler sen biyonik kol yapan ülkere gelişmiş diyormuş bizim doktorlarımızın tıp alanında katetiği bu başarıyla övünmek yerine abuk subuk şeyler yazıyorsun eğer birşeyleri eleştireceksen böyle bir başarının başlığı altında yapman yanlış ayrıca ben kime oy vermişim ne kadar saçma şeyler yazıyorsun hak gaspçılarını eleştirip ameliyat masasına yatanlara akılsz diyerek sende o insanların hakkını gaspetmiş olmuyormusun sen çok araştrma yaptığından maşallah çok seviyeyi ilerletmişsin ..

saww;

pes diyorum sana başka bişey demiyorum:)

bir süre sonra biyonik protezler yerine gen ve klonlama teknolojisi ile insanın kendi hücrelerinden üretilmiş gerçek kol ve bacaklar elde etmemiz de mümkün olabilir. O zaman bu uzuvları kişiye takma becerisine sahip olmamız lazım.

Bugün yapılan işlemler bir anlamda ileriye dönük deneyimlerdir.

Bu yazdığınıza itiraz edilebilirmi. % 100 benim klonum bacağı alırsın bana takarsın. Tabi % 100 denenmiş başarıya ulaşmış olması kaydıyla.
Böyle bir çözüm varken ne yapayım ben mekanik bacağı.
Ama dediğiniz gibi ben şuan yaşıyorum. Şu anki hakkımı çözümü istiyorum.

Saww kardeşim." Sizin gibi birisinden bu yorumu beklemezdim.:eek:

Yapay böbrek varmı yok. Varsayalım var. Binlerce insan nakil beklerken yapayı varken siz onları sıranızı bekleyin böbrek bulununca takıcaz diyemi oyalarsınız?
İşte olayın büf noktası burda günümüzde yapay uzuvlar o sizin taktığınız başkasının uzvu vücudun kabul edip etmeyeceği belirsiz. Komplikasyonları belirsiz. Ağrı sızı yapıp yapmayacağı belirsiz. Ki bana göre yaptıran bin bişman olma ihtimali çok çok yüksek.
Yapay uzuvlar ise tam tersine belgeli dağa tırmananmı ararsın. Koşanmı ararsın ne ararsan var. Normal uzva yakın yapayı varken ben ne diye vücuttan olmayan bir parçayı kabul edeyim.

Siz bu kobaylığa hazırsanız ben size 2500 tl ödeyeyim. Bacağınızı keselim bi nakil yaparız.
Ki bu sağlık sgk bakanlığının bacağın yapayına bictiği değerdir. Ben size 50000 € vereyim sizinkisini keselim nasılsa türk tıppı aresini bulmuş.
50000€ iyi para 3-5 ay hastane çilesi çekersiniz. 50000€ sizin.
Ne dersin?
Keselim nasıl olsa ölen bir kadavradan size başka bacak takarız. " bu sözler nasıl bir şey yahu.Biz seni seviyoruz.ama sen öyle şeyler söylüyorsun ki, ben sana nasıl cevap vereyim.Hastalığını sorduk suç kabul ettin.Bu insanın geliri azdır bir iş güç sahibi olsun dedik işitmediğimiz söz kalmadı.(hatırlarsan özelden yazıp sormuştum). Şimdi ben sana ne cevap yazayım.En iyisi yazmayayım.Sen değilde eğer bir başkası bu sözleri söyleseydi cevabı çok basitti.Ama sana biz kıymıyoruz.Bu forumdaki hiç kimse sana kıymıyor.Herkesin adına söyleyebilirim ki bu forumdaki biz yani hepimiz seni çok, ama, gerçekten çok seviyoruz.Herşey gönlünce olsun.

Uzuv nakli yapılması çaresiz ve hakikaten yaşam kalitesini düşüren durumda olan insanlarımız için bulunmaz nimet gibi göründü bana.
Medyadan takip ettiğim kadarı ile insanlardan bazıları kendi istekleriyle bazılarıda ailelerinin çabasıyla ameliyata razı oluyorlar.
Empati yapıp kendimi o insanların yerine koyduğum zaman bile gözümde büyüyor,ameliyat süreci ve daha sonrası, sürekli doktor kontrolünde ve ömür boyu vücut red etmesin diye ilaçlarla yaşamak!
Öte yandan ameliyata karar veren bir türk hastanın dedikleride beni duygulandırdı çocuğuma sarılmak istiyorum dedi.. ; )
İnsanın kendi uzuvları gibi olmasada içinde kalacağına denenmek istenmeside alkışlanacak bir istek diyorum kendi kendime..
İnşallah başarılı olunurda benim gibi düşünen insanlarda daha olumlu bakabilirler gelişen sağlık sektörüne..

Olaya ne kadar sığ yaklaşıyoruz!
İki üç dr. kendi egolarını tatmin etmek tarihe geçmek için çalışma yapıyorlar.
Yapsınlar buna itirazım yok. Ama bakıpda nasıl görmüyoruz:confused:
Adamın iki kolu bir bacağı yok?
Bu adamın protezleri nerde?
Protezi bir tahta koltuk değneği.
Bu görüntüyü verirken utanmıyorlar.
Ama biz hastamıza bir kadavranın bacağını taktık olur olmaz orası kısmet diyip gururlanmlarını hayretle izliyorum:confused:
Arkadaşım ameliyat bedavamı bu ülkede? O paraya sen önce adamın hakkı olan protezini versene...

Hadi atıyorum. Herkez tutturdu bende kadavra bacak isterim diye. Ülkede özel hastane haricinde Prof. mü var.
Özel hastanelere gitti bütün prof.lar. Yani paranız yoksa gene kadavra bile alamazsınız!..

saww,
kadavrayı küçümseme satsan milyon eder dirisi etmez ama ölüsü çok kıymetli insanların:) töbe töbe saww alemadamsın ya nerelere geldik:) :) :)

saww; sana artık karşılık vermeyi duvara cevap veremeye benzetiyorum..sen diyeceksin ki; cevap verme kardeşim,sana yaz diyenmi var ?
bende diyeceğim ki,senin gibi düşünen bir kişi daha çıkarsa ona olsun cevabım :)

bu bahsettiğin,hele hele son yazdıklarını ilkokul çocukları demez..bi kere de hükümet düşmanlığından sıyrılda öyle çık karşımıza..aklın fikrin hükümet düşmanlığında olduğu için olayları hep yanlış görüyorsun..asıl sen bakmayı bilmiyorsun..bakıyorsun ama görmüyorsun..sen bu güne kadar gelen tedavilerin,devaların nasıl olduğunu sanıyorsun...herşeyin bir ilki vardır..sen o yüzü yanan insanı anlayamazsın,yada kolu bacağı olmayan adamın bir umut deyişini anlayamazsın..işte buraya çıkar böyle siyaset yaparsın..boş boş konuşursun..o senin hoca dediğin doktorlarda ipe ipe geleckeler tekrar yerlerine..yok öle 3 kuruşa beş köfte..sen ağamısın paşamısın..ben 8 yıl okudum deyip,hipokrat yeminini hiçe say başını alıp git..bu düzen elbet bozulacak..adam gibi gelip işlerinin başına geçecekler..senin beğenmediğin bu hükümet eninde sonunda onlarıda hizaya getirecek..sen böle hıncından kendini ye bitir..elin ecnebisi kansere bilmem neye çare bulmaya çalışıyor,her gün yeni bir adım atıyorlar,sen bide milliyetçi olacaksın böle gururlu bir olaydan çıkardığın anlama bak..BÖYLE EFTEN PÜFTEN ,"BEN FARKLI DÜŞÜNÜRÜM" TARZIYLA BURALARA ÇIKMA,nesibegül gibi herkes güler sana..işte böyle :D :D :D :D

insanoğlunun aklına gelen hayal ettiği ölümden başka herşeye çözüm var .. ama bunlar birsüreç ,deneyim ve toplumsal tepkilerle doğru orantılı gidiyor . İnsani duyguları ağır basan bireylerin kendi bğışı ile olduğu kadar , uludağ üniversitesinden bir ilahiyat profösörünün nakil ve hatta kan vermek caiz değildir fetvasına kadar ne yorumlarsanız yorumlayın . .
Burada büyük çoğunluk engelli bireyleriz.. bir çok bireyin de bir organ ,uzuv eksikliği var . bionik uzuvlar teknolji geliştikçe eksiklerimizi kısmen de olsa tamamlayabiliyor ve her geçen gün de gelişiyor. mekanik olmayan biyolojik uzuvlar ise aynı zamanda hissetmemizi de sağlıyorsa bizden bir parça gibi , mekanik uzuvlar ise her ne kadar işlevlerini kısmen de yapsa biyolojik yapımızın bir yabancısı . elbette ki, şimdilik kadavradan ileride de kadavra+doku örneklerinden daha ileri de de dokulardan oluşacak nakiller mutlaka gerçekleşebilecektir. tabii ki ,bunun ahlaki ve hukuki boyutu da var .Yani bazı şahısların ekonomik ya da toplumsal gücü olur, bir takım kişilerden para ile ,zorla korkutarak ya da aile büyüğüyüm gibi söylemlerle baskı kurarak organ istemesi de bir takım sıkıntılara neden olur . hatta utanmaz bir baba ileri yaşlarında en genç oğlundan ısrarla böbreüğini istediğini ''vermezsen hakkımı helal etmem'' söylemlerinde bulunduğunu biliyorum .Kaldı ki ,baba emekli olmuş ,yaşı epey ilerlemiş ,nakil olsa da çözüm olacağına garanti de yok, diyaliz tedavisine de devam edebilir .. işte öyle bir bireyin aile baskısı sıkıntı verir .
..
sonuç da psikoljik ve sosyal açıdan hazır ise uzuv nakli neden olmasın .Her ne kadar ağrılar -sızılar ,ilaç kullanımları yoğun da olabileceğini göz önüne alsak da mekanik uzuvlardan daha iyi olacağını düşünüyorum .

Doku uyumu olduktan sonra doktorlar için uzuv ve organ naklinin çok basit olduğunu bir kaç doktor arkadaşımdan duydum. Annem ingilterede kadavra böbrek nakli oldu. Yüzde elli uyumla çalışan bir böbrek bile annemi böbrek yetmezliğinden kurtarmıştı, fakat ömür boyu aldığı/alacağı ilaçlar (sandimum vb) sayesinde malesef karaciğer ve akciğer fonksiyonlarının yitimi nedeniyle kaybettik, söylemek istediğim ilaç sektörü çok büyük fakat hala üretilen ilaçların yan etkileri çok yüksek, ben kendim için nakil olayını düşündüğümde ki şu an için kesinlikle düşünmüyorum eğer insanın yaşamını çok zora sokan/ kısıtlayan bir engeli yoksa karşıyım . ama ileride, nakil olduğumuz uzuv veya organlarımızın dokum uyumluluğunu hayatımız boyunca kullanacağımız ilaçların yan etkisi azaltıcı veya yan etkisi olmayan ilaçlar üretildiğinde ki inşallah üretilir işte o zaman tıpta devrim olur ve nakil bençe herkese çare olur.

sankha;

Anneniz için üzüldüm. Allah tan rahmet dilerim.:(
Bilgiler için ise teşekkürler.
Evet bu organların birebir sizin dna nızdan olmaması bence sorundur.
Dediğiniz gibi ilaç kullanma gereksinimi ise karaciğer ve böbrekleri aşırı yıpratıcağından banada çok uzak!.

saww senin yorumlara baktıkça ağzım açık kalıyorum kardeşim valla;) bir insan tedavi olmamak olmayan uzvu yerine etten kemikten bir uzuv taktırmamak için bu kadar mı çabalar ince hesaplardan gidersen inan herşeyden korkarsın merdivenden inerken düşüp ölebilirsin inme merdivenden yolda trafik kazası geçirip ölebilirsin trafiğe çıkma yemek yerken boğazında kalabilir ölebilirsin yemek yeme olan olcak nasılsa yok öyle olursa böyle olur böyle olursa şöyle olur:eek: 2 yıl önce birine iki el nakli yapılmıştı geçen haberlerde çıktı daha tam kullanamıyor ama hiç yoktan kendi işini kendi görüyor en azından elim var diyebiliyor...

Ben tıpba karşı değilim. Olmayan bir çözümün varmış gibi lanse edilmesine reklam edilmesine karşıyım.
Arkadaşım ben kol için konuşmuyorum. Kendi durumum için konuşuyorum.
B a c a k için! Varmı başarıya ulaşmış yan etkisiz. Ağır ilaçlar kullanılmamış bir örnek?
En az yapay bir uzuv kadar yürüten bi gerçek bacak?
Yapay uzuvlar koşturuyor. Hemen hemen her işlevi görüyor. Hiç bir yan etkisi ilaç kullanımınada ihtiyacın yok.

Sen hiç kertenkele gördünmü? Doğa öyle bir nizam içindedir ki, 80 bin alem yaratılmıştır.
Yaratıcı emin ol uzuv kaybının bir çözümü olsa idi. Doğal olarak bize bunu verirdi.

Madem o kadar başarılı bu hekimler. Sapasağlam vücutlar var. Beyin ölümü gerçekleşmiş. Kadavradan beyin nakli yapsınlar.

İnsan uzuvsuz yaşar. Ama beyinsiz asla...:confused:

saww kardeşim yanlış yapılmadan doğruya ulaşılmaz mutlaka ilk denemeler başarısız olacak senin düşündüğün gibi olsa el naklide yapılmazdı ama denemek gerek zaten hemen herkezi almıyorlar dikkat edersen en ağırları ve gönüllüleri alıyorlar tıp için sen kendini feda etmezsen ben kendimi feda etmezsem nasıl gelişcek bu tıp ? KARDEŞİM her hastalığın bir tedavisi mümkündür ama araştırmak ve bunu bulmak gerek beyin naklide olacaktır ama denemek şart diyelim beş damarı sırasıyla değilde karmaşık bi şekilde bağlantı yapınca çalışacaktır işte bunların denenmesi gerek olmayan bişeyi lanse etmiyorlar yüz nakli yapıldı bak sonuçlar açıklanacaktır bacak nakli olmamış ama denemeler devam etcektir...

al bendende o kadar
turkun cani kiymetli degil avrupali gibi
doktorlara denek lazim sohrettt o iste esas olan 7 duvele caka satmak icin baska canin ne kiymeti var
iste hacettepedeki 2 eli 2 ayagi talilan gencecik bi insan evladi uyandirilinca saglik sorunlarindan gectim psikolojik yikimini dusunemiyorum

Bu işler o kadar kolay değil.
Benim bir bacağım ampute ve beni görenler hemen ; bak bacak nakli yapılıyor sende yaptırsana.
Sanki arabanın lastiğini yaptırıyoruz.

Rahmetli şevket te bi hayalle girmişti o ameliyata, ancak olmadı.
Rabbim mekanını cennet eylesin, inş orda sapa sağlam 2 kol ve 2 bacağı olacak.

Akşamdan bu yana nasıl üzüldüğümü tarif edemem:(
Bir bacağı alındığında yakınları ağlamış uyanınca nasıl söyleyeceğiz diye,uyanamadıkiii....:(:(:(

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi,yakın tarihte 2 kol 1 bacak nakli yaptı.200 ünite kan kullanıldığı ve hayati risk nedeniyle 1 bacak kısa süre sonra geri alındı.Buna rağmen hasta uzun süre uyutuldu.
Yaşanmış somut bir örnek ortadayken 2 kol 2 bacak nakli yapmak resmen ölüme meydan okumaktı.Maalesef ölüm kazandı.
Kalp,böbrek,karaciğer,vs küçük bir alana alışmışken tutuyorsunuz,2kol 2 bacak nakli ve iç organlar bu yükü kaldırmıyor.Yıllardır bu sisteme alışmış bir bedene bunu yapmak hiç akılcı değil.Daha 1 ay önce uzuvlarını kaybetmiş birine nakil yapsanız,en azından karşınızda bu dinamiği bilen bir iç organ tablosuyla karşılaşırdınız.

Bu yapılana kadar 2 kol yapılmış ve başarı sağlanmış,ee o zaman 2 kolu bir hastana 2 bacağı bir hastaya nakletmek daha mantıklı değil mi?
Ortada 2 başarı olacakken,şimdi elde 1 ölüm var.

Hacettepe Hastanesinin yüz naklide tartışmalı.
Zira basında da gördüğümüz gibi,tam yüz nakli değil kısmi yüz nakli.

Üzgünümde bu iş sen yaptın ben daha iyisini yaparım der gibi oldu.

bu konudan saw haklı siz olan çareyi vermiyorsunuz umut tacirliği yapıyorsunuz dünyada milyonlarca engelli varken siz 10 kişiye nakil yapmışsınız ki ne denli başarılı olduğu belli değil geri kalana nasılsa ilerde tedavi olacak gelişmiş protezle işin ne diyemezsiniz.. bu iş afedersiniz ama sidik yarışına döndü adama yüz nakli yaptılar medya maymununa döndü her yerde adam var kadın programlarında dahil insan hayatı bu denli ucuz olmamalı

Saww arkadaşımıza çok tepki gösterilmiş ama bu gün okuduğum haberlere (haberlerden birinin Linki Memurlar.Net (Türkiye O'na ağlıyor...Mesleki rekabet mi sebep oldu?) ) bakılınca bazı konularda katılmamak mümkün değildir. Bazı Kariyer peşinde olan ve Birbirleriyle sidik yarıştırma çabasına giren İşi Rekabete döken Bilim insanlarının acımasızca olmayacak duaya amin demesi gibidir bu... Allah aşkına bi araştırın okuyun haberleri hayretler içinde kalmamak mümkün değil... Resmen adamlar şow yapma peşindelermiş... Böyle Rant adına yapılan nakillere ve Bilime bende karşıyım ve bazı konularda Saw'a katılıyorum... İş Akdeniz Ünv. yüz nakli yaptı bizde hadi 4 uzuvu birden nakledelimde tarihe geçelim olayına dönmüş... bu hiç etik değildir...

Valla bu konuda Türk doktorlarının cesaretini ve başarısını kutluyorum..
Mustafa Kemal Atatürk'ünde dediği gibi " Beni türk hekimlerine emanet edin" cümlesini gururla düşündüm bu olaydan ötürü...
Cesaret isteyen bir şey gerçekleştirdiler...
Alan razı olduktan sonra kendi hür iradesiyle doktorda bir ilki gerçekleştirmeye tabiki çabalıcak...
Sonuçta her türlü şey için kağıt imzalatılıyor zorla yapılmadı ki...
Ben takdir ettim..

Hangi başarı Şirine?
Bir insan öldü bu mudur başarı!
Üstelik,daha 1 ay olmamış 2 kol 1 bacak naklinde tüm uzuvların nakli yapılamamış kalkıp 4 uzuv ameliyatına girişilmiş.

Cesaret öyle mi?
İnsan hayatını riske atarak cesaret gösterisi.

Neyi takdir ettin anlamak güç.

Üst Alt