Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Döviz artışı ile engelli aracı hayal oldu!

İhtarname. Çeken:Türk halkı. Çekilen: siz Siz SİZ!!! Konu: Bal gibi bilirsiniz. denildiği gibi artık bunlara bir ayar çekilmesi lazım. Bu tipler Türkiye dışında insan hakkı yenmeyen ülkelerde bu kadar rahat konuşamaz. Balkona çıkıp aşağıdakilere küfreden mahalle çocuğu zihniyetinden farkları yok. Sanki o apartmandan aşağı inmeyecekmiş gibi.

@ cem
Cevabını veremezler düşüncesiyle tek taraflı sivri laflar söylüyor. Burasını denetçilik yaptığı diğer bir site olan wowturkey adlı anti demokratik "forum" sitesiyle karıştırıyor herhalde. Hükümet komiseri gibi takılmalar... Biliyoruz meseleyi.

Son düzenleme:
@ılgaz20
[FONT=sans-serif]Cevabını veremezler düşüncesiyle tek taraflı sivri laflar söylüyor. Burasını denetçilik yaptığı diğer bir site olan wowturkey adlı anti demokratik "forum" sitesiyle karıştırıyor herhalde. Hükümet komiseri gibi takılmalar.[/FONT]

Baştan sona boş iftira, palavra sıktın.
Wowturkey isimli sitede denetçi vs değilim, hiç olmadım da, nerden uyduruyorsun?
Cevabını veremezler diye düşünmek ne demek, hangi lafım cevapsız kalıyor, üstüne çatır çatır eksi puan geliyor, demokrasiyi yaşıyoruz ve karşılıklı herkes diğerine karşı fikri savunabiliyor, benim savunmam neden zoruna gitti yahu?
Hükümete saydırmak hak, savunmak asla olmamalı mı yani, bu mu senin demokrasi veya anti demokrasi kavramın?
Senin gibi düşünenlere helal olsun, senin gibi düşünmeyen komiser cart curt, oldu...

Bazılarının enteresan ruh hali var.
Ben forumdaki başlığa göre yorum yapıyorum, kimse için bireysele indirgememeye özen gösteriyorum.
Ama sizin yazdıklarınız direk bana kişisel oluyor, sonra da utanmadan cevap yazılmaz diye düşündüğümü belirtiyorsunuz yahu!
Başım kelmiş SANANE, bıyığım cartmış SANANE, başka forumda denetçiymişim, SANANE?

Meseleyi başlığın konusu dahilinde tartışın, benim kafa traşım veya bıyığım veya başka sitelerdeki durumumu takmayın siz o dolu kafanıza, kimsenin haddi değil benim kılım tüyüm.

Becerebiliyorsanız konu dahilinde cevap yazın, yok beceremeyecekseniz karışmayın SİZİ İLGİLENDİRMEYEN ayrıntılara.

Tipinizle dalga geçen arkadaş konusunda haklı olmakla beraber, wowturkey sitesi konusunda hafızamın beni kolay kolay yanıltamayacağını belirtirim. Velev ki denetçi olmadınız. (Zaten oranın sahibi olan arkadaşın profilinde de denetçi olduğu yazmıyor uzun süredir). Oradaki diğer denetçilerin belli bir hakim görüşü desteklediğini ve kendi tarafından olanlara asimetrik bir özgürlük alanını sağladığını biliyoruz. Ve bundan sonuna kadar yararlandığınızı da. Burada aynı tarzı devam ettirin, sorun yok. Ama bire bir aynı şekilde karşılığını alırsanız lütfen sıkılmayın, ne de olsa burası özgür bir site..

Otomobilde ötv indirimi konusunun perde arkasında engellilerin hiç bir iyi şeye 'layık' görülmemesi yatıyor. Otomobil, akülü veya aktif sandalye, protez gibi ihtiyaçlar bilgisayar, telefon gibi günlük yaşamda kullanılan cihazlar. Ülkemizi biliyorsunuz. Bu işin sonu evdeki merkezi ısıtmaya, klimaya, hatta giydiğiniz kıyafetlere kadar gelir. Sırf evdeki klima yüzünden memurun gıcıklığına bakım aylığı alamadık. Arkadaş memurmuş, kiradaymış, eşi çalışmıyor, bir de 3 çocuğu varmış, o "bile" klima alamıyormuş... (sonraki başvuruda verdiler tabi).

Bir engellinin vergi hariç 35.000 euroya kadar araç sahibi olmasını lüks olarak göremezsiniz. O paraya ister A200 alırsın istersen Superb Combi alırsın. Zaten bir engelli A200 alırsa o onun düşüncesizliğidir, gösteriş için kendi rahatından feda etmiştir. Ancak buradan hareketle fiyat sınırı koyup bütün D sınıfı arabaları yasaklarsan o zaman engellilere zarar vermiş olursun. Eski sistemdeki gibi 1.6 orta üst segment arabaların alınmasına karşı olduğumu belirteyim bu arada.

@ılgaz20
[FONT=sans-serif]wowturkey sitesi konusunda hafızamın beni kolay kolay yanıltamayacağını belirtirim[/FONT]
Yanıltıp madalya mı alacağım?
Nasıl bir "kitlenme" içindesin çözemedim.
Değilim demem yeterli olmuyor, buyur oradaki profilim, mecbur değilim koymaya ama, aslını bilmediğiniz konularda çok bilmişlik yapmamanızı gösteren bir durum olsun bu.
Ha, bildiğini okursun yine de, senin tercihin, bildiğin gibi takıl ne diyeyim ki yahu :D
Ama o sitede sadece gümüş üyeliğim var, 10. sene devamlılıktan dolayı.
Zaten uzun soluklu devam ettiğim sadece 2 site var, bir burası bir wow.
Burası özgür bir site evet, site sahibinin siyasi görüşü ile tamamen zıt yönde olsam da beni kısıtlamıyor.
Sizin taraf olunca özgürlük, bizim taraftan olursa "karşılığını alırsın" gözdağı tam da demokrasiye bakış açını belli etmiş :)
Kişilerin kılı tüyü ve siyasi düşüncesine ve direk kişiliğine hakaret vs yazmadan, yasayı, uygulamayı vs. eleştirip/savunmayı yapmaktır özgürlük.
Sen savunurken özgürlük, ben savunursam kötü sıfat koymak ve hatta hakaret etmek gerekliliği enteresan bir tutum.
Wow'da sıradan üyeyim, denetçi/yönetici vs olmam veya olmamam, kendi fikirlerimi engelliler.biz 'de yazmama engel olacak bir sebep değildir.

Siyasi görüşüm belli, kim olduğum belli, yerim yurdum belli. Patates veya papatya resimleri ile "gif" arkasında da değilim, bu yüzden bırakın insanların sakalını bıyığını, koluna bacağına ve hakaret etmeyi, saygı çerçevesinde yazmayı tercih edin. Hem edepsizlik yapıp, hem de senden öğreneceğim edebi demek ergenlik çağında kaldı, azıcık büyüyün lütfen. Kendin gibi düşünmeyene hakaret etmek kadar acizlik yok yahu, beğenmezsen yazdıklarını, tezini çürütürsün.

Herkese iyi forumlar.

Eski sayfalarda yer alan ve aylar önce yazdığınız mesajlardan beridir bu konuyu takip ediyorum. Her şeyden önce "200.000 sınırına alınabilecek araba kalmadığında konuşursunuz" mantığına bitiyorum. İktidar bu açıdan düşünürken ve haklarımızın kırpılması için elinden geleni yapıyorken sizin bunu "kişisel görüşümdür" diye savunmanız adalet değildir. Ve bu adamların arkası sağlam diye o "kendi görüşlerinizi" büyüklenerek, bazen de karşı tarafla dalga geçerek anlatmaya hakkınız yok.

Bu iş hak yiyenler ile hakkı yenilenler arasındaki bir mücadele noktasındadır. Ben burada size cevap veren bazı üyelerin yaptığı gibi seviyemi bozmuyorum. Ama siz de fazla zorlamayın, yoksa çevredeki insanlardan etki-tepki mekanizması sonucu çok daha büyük tepkiler alabilirsiniz. Bugün maalesef 200.000 sınırı ile içinde rahat edebileceğim, güvenlikli hiç bir araba kalmadı. Bir engellinin "sağlam" insanların bindiği arabalardan daha fazlasına bindiğini görünce kan beynimize sıçrıyor. Dacia Lodgy'den fazlası lüks bizlere.

arkadaşlar dün nissan bayisini aradım nissan juke araç için ötv inidirm sordum ve bana şu söylendi alacağım araç 117.000 tl normalde %50 ötv indirimolması gerekirken songünlerde hükümetin piyasayı canlardırmak için başlattığı ötv ve kdv inidirm olayında ötv de %15 indirime gidildiğini ve şu şekil hesaplama yapıldığını söylediler nissan bayisinden 117.000 tl araç %50 ötv inidirminden devetin yapmış olduğu kampanyadan ötürü %15 ötv düşülüyor ve %35 den ötv indirimini hesaplıyorlar yani 117 bin tl araca bana 87 bin 500 tl söylendi.. sizin yorum ve düşünceleriniz nedir. doğrumu

tato78

"Paran varsa ödersin ÖTV yi binersin istediğin araca ortalık ötv ile alınan mercedes BMW kaynıyor. Sömürmeyin devleti"

Devleti sömüren konusunda kafan biraz karışmış senin. Makam araçlarını saymıyorum uçaklara bi bak istersen. Kendini aşağılama. Sen millet olarak "asl olansın" yani asilsin. O da adı üstünde "vekil" . Asil olan kendine hakkı olan şeyleri reva görmüyor; ama vekalet verdikleri malı hamuduyla götürüyorsa ortada ciddi bir yanlışlık var demektir.

Asil - vekil ilişkisi kul - sahip ilişkisine dönerse; (ki dönmüş durumda) gidişat her iki taraf için sürekli olmaz ve bir yerden sonra kopar. Gidişat zaten bu sürecin sona yaklaştığını gösteriyor.

Devletin mali durumu engelli araçlarından feragat edilen ÖTV ye kadar geldi ise durum ciddi demektir.

ÖTV muafiyetli araç alımında sınır değer gibi bir uydurma uygulamayı getirenler mercedeslerden inmiyorsa asil olarak hakkını istemek en doğal hakkımız olmalı..

Buradan bu iktidardan nemalanan (veya nemalanmaya çalışan) tipitiplere sesleniyorum: konak meydanında bir kase buğday alınıp kendilerine atılmasını bekleyen kumrular gibisiniz. Ne alıp ne satacağınıza; hangi arabaya bineceğinize o bir kase buğdayı satın alıp size atanlar belirliyor. Aradan bir iki buğday tanesi kapabilirseniz ne ala yoksa açsınız.

Ama artık tarımda yapılmıyor ülkede buğday sınırlı. Bundan sonraki aşama buğdayı satanın kafasının didiklenmesi. Açlık ve işsizlik bunu size yaptıracak.

Son söz: Biri yer biri bakar; kıyamet ondan kopar.!!

VİRGO

Bu hakkı devlet neden veriyor? Hastalıklarla boğuşan insanların hastaneye eli ayağı düzgün bir arabayla gidip arıza vs uğraşmasın diye. Açlığını birkaç hurmayla bastıran bir peygamberin ümmetlerinin geldiği noktaya bakın allah aşkına. Vekillerin yaptığı konusundada haklısınız sonuna kadar katılıyorum. Ama mahalle pisse temizliğe insan kendi kapısından başlar. Anlatmak istediğim bu

tato78

1. Engelli vatandaşlar hastaneye gidip gelmek için araç satın almıyor.

Kafanızda engeli olan bireyleri hala daha toplumdan uzak, sosyal hayatı olmayan malul, sürekli yardıma muhtaç ve düşkün bireyler olarak tahayyül ettiğiniz için size göre araç sadece hastaneye gidip gelmek için kullanılıyor olabilir. Ama bu durum benim için geçerli değil. Ben aracımı mobilize olmak; sosyalleşmek anlamında daha fazla kullanıyorum.

2. Hala hurma ve hırka hikayesi.

Ne hikmetse asil olarak vekalet verdiğiniz vekilleri tırmalamıyor bu yedikleri hurmalar. Biz pozitif ayrımcılık adına ÖTV indirimli bir araç alınca bizi tırmalıyor.

BU ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALIMI KONUSUNDA YAPILAN TAVAN FİYAT UYGULAMASI TAMAMEN UYDURMA, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLAYICI KEYFİ BİR UYGULAMADIR VE BU İKTİDARIN ENGELLİ VATANDAŞLARINA BİR DAYATMASIDIR. ŞİMDİYE KADAR ÖTV İNDİRİMLİ 6 ARABA ALDIM SATTIM. ZENGİN FALAN OLMADIM.

İNSANLARI KISITLAMAYIN. BIRAKIN İSTEYEN İSTEDİĞİ ARABAYI ALSIN. DEVLETTE KDV KAZANSIN..

@ılgaz20
[FONT=sans-serif]"kendi görüşlerinizi" büyüklenerek[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Büyüklenmek mi?
Burada ne ben herhangi birinden 1gr. fazlayım;
Ne de herhangi birisi benden 1 gr. fazla.
Neyse ki wowsite patırtısına son verdin, buna da şükür...
Çok daha büyük tepki tehdidi nedir, hakaret ve küfür etmeden tepki verebilirsin en çok.
Kişiselleştirmeden, konuya odaklı yazmayı asla beceremiyoruz.
Fikrimden dolayı fikrimi eleştirebilirsin, hakkındır, O KADAR...[/FONT]

mdursun

mdursun kardeş sizin söylediğiniz durum 1600 cc motor hacmi olanlar için geçerlidir sanırım.Az sayıda da olsa 1600 cc üstü engellilerin alabileceği araçları da kapsar mı acaba bu uygulama?

bildiğim kadarıyla genel olarak her araçda devletin bir %15 inidirimi var.. bundan dolayıda bizim engel ötv indirim oranlarımızdan da düşüm oluyor..

Döviz fiyatlarındaki düşüş ve yükselişler o kadar çok kafa karıştırır oldular ki neyi ne zaman alabileceğimizi bilemez olduk.

Ben tüm döviz kurlarını takip ediyorum:

Dolar şu an: 5.20

Euro şu an: 5.93

Sterlin şu an: 6.69

Üst Alt