Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DPB Başkanı TRT Haber'e konuk olacak. Atama bekleyen tüm engellilere duyurulur

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Atama bekleyen tüm engellilere duyurulur: Devlet Personel Başkanı TRT Haberin konuğu, Kumbuzoğlu'nu soru yağmuruna tutalım...

Devlet Personel Başkanı Sayın Mehmet Ali KUMBUZOĞLU TRT Haber Özel Gündem'in canlı yayın konuğu oluyor.
Başkanımız Sayın Mehmet Ali KUMBUZOĞLU 2014/1 KPSS yerleştirmeleri öncesinde tercihlerini yapacak memur adaylarına ve Başkanlığımızın yürüttüğü faaliyetlere yönelik açıklamalarda bulunmak üzere 25/06/2014 saat 08:10'da TRT Özel Haber Gündemi programına canlı yayın konuğu olarak katılacaktır.

Engelliler Sitesi - DPB Başkanı TRT Haber'e konuk olacak

Haydi arkadaşlar tam destek inşşş

Peki ama sorularımızı kendisine nasıl ulaştıracağız

TRT'nin telefonlarını arayarak ve twitterden ulaşılabilir. ulaşılamasa bile "ekpss ile ilgili çok soru var telefonlarımız kilitlendi" desin moderatör...
@Kumbuzmali , @trthaber TRT Telefon (Santral) :0 312 463 43 43

Kadrolarla ilgili son gelişme

arkadaslar ben aradım trt haberı ust yetkılı bırı cıktı.29 bin kadro boştayken dedım kumbuzoglu 3000 den bahsedıyor mujde verıyomus bıze dedım.bızler engellıyız dedım uzerımızden sıyaset yapılması ne kadar nahos bı durum demı dedım kadın haklısınız dedı dedım kı kanun ve tuzuk te kadroların dolduruması dıyo ama gelın bakın kı her yıl sınırlı sayı dedım dedım kı 2 mılyon memur varken devlet buyuklerımız dıyolar kı 35 bın suan engellı kardesımız calısıyor yahu mılyon nerde bın nerde dedım kadın gercekten durumunuza uzuluyorum dedı ama bana sunu net soyledı bana kadın dedı kı bız canlı yaynına tl alamıyoruz cunku konugumuz kabul etmez dedı ama sunun sozunu verebılırım dedı sıpeker ve yayın yonetmenımıze durumu anlatıcam en azından sunu sorsunlar bayram arefesınden engellı kardeslerımıze bos olan 29 bın kadrodan mujde olsun dıye bı haberınız var mı dedım dıye sorsunlar dedı ne olur su noyu sıze arayın ve konusun bakın bu bızım ıcın fırsat emın olun kı ıse yarayacak bu sefer sızlerde ınan kı ne kadar cok ararsak o kadra dıle gelıcek konu ALLAH yar ve yardımcımız olsun.trt iletişim no:03124634343

Hmm aradın böle mi dedi trt çalışanı arkadaş hadi arkadaşlar yüklenelim ve bu konuya destek olalım

arkadaslar ben izleyemedim ama okudugum kadarı ile yine biz askıda kalmışız adam tam bir tarih bile vermemiş ne düşünüyorsuz ve bu konu hakkında hep doktordan ebe den bahsetmiş

Kaçıran arkadaşlar linkten izleyebilir. Yukarıdaki oklardan sağ üsttekine tıklayarak ilerletebilirsiniz

Özet olarak: 3 bin kadroyu arttırmaya çalışıyoruz ama engelli adaylar için nitelikli kadro açığı ağırlıkta o yüzden 23 bin boş kadroyu dolduramıyoruz. 2. yerleştirme için çalışmalarımız devam ediyor demiş

tv arşivi

Ne dersiniz bu konuşma hakkında değerlendirmeniz nedir bundan birşey çıkar mı

Nitelikli fazla ise niteliksiz alınsın illa ki nitelik mi olmalı

kadrolarla ılgılı sonuc

slm arkadaşlar inanın ki artık psikolojim bozuldu desem yeridir neden mi bizleri adamlar yoktan sayıyolar dpb dıyor kı onlar bızım ıcın cok onemlı ama her konuda net acıkken bızımkı belırsız bana kalırsa bu ısın tek cocum noktası ıyı bır eylem basın yolu ıle yoksa burda bole yazmkala bu ısler yurumez hem bu engellı baskanları nerde adam kurmus dernegı benım uzerımden rant saglıyor aıdat dergı su bu satıp duruyolar soruyorum herkese bu gelırlerden hıc bırınıze yardım olumuyo mu hayır tabıkı.en ıyısı bız kendı basımızı kendımız kasıyacaz baksanıza bu ulkede 25 kısıden fazla toplansın vallah kı bıllah kı hemen her dedıklerı oluyor ama bakıyorum hergun burda sadece yazıyoruz bu 63 bın nerde yahu ama tabı beklesınler onların adına bız varız deyıp adamlar kalmıyolar yerınden arkdaşlar gelin birlikte hareket edelım organıze olalım bı basın acıklaması bı toplantı bıseyler yapalım lutfen ya bırde kumbuzoglunu dınleyenler varmı bılmem ama ben dınledım dıyor kıdıanette 2000 saglıkta sukadar falan ama dıyorkı sımdı nıtelıklı kadrolar ıstendıgı ıcın sayı az verıyoruz ee sımdı 2000 ımam yoksa o kadro bosmu kalıcak hayır tabıkı onu genel ıdarı hızmetlere cevırebılırler saglık dıyo 3000 dıyo yahu o kadar tenıker mı var alıcaksın saglıkcı teknıker olmasın memur al hızmetlı al adamı delı edıyolar kafayı yıcem gecem gunduzum kalmadı en ıyısı bız enaz 50 kısı toplanıp basın acıklaması yamazsak hıc bısey olmaz baksanıza yahu adamlarda tarıh vermıyor nasıl olsa kuzular bunlar dıyolar tek care toplanmak baska da yok benım meaıl:fenerli_c23@hotmail.com izmirden yazıyorum saygılarımla....

kadrolarla ılgılı son gelışme

slm arkadaşlar inanın ki artık psikolojim bozuldu desem yeridir neden mi bizleri adamlar yoktan sayıyolar dpb dıyor kı onlar bızım ıcın cok onemlı ama her konuda net acıkken bızımkı belırsız bana kalırsa bu ısın tek cocum noktası ıyı bır eylem basın yolu ıle yoksa burda bole yazmkala bu ısler yurumez hem bu engellı baskanları nerde adam kurmus dernegı benım uzerımden rant saglıyor aıdat dergı su bu satıp duruyolar soruyorum herkese bu gelırlerden hıc bırınıze yardım olumuyo mu hayır tabıkı.en ıyısı bız kendı basımızı kendımız kasıyacaz baksanıza bu ulkede 25 kısıden fazla toplansın vallah kı bıllah kı hemen her dedıklerı oluyor ama bakıyorum hergun burda sadece yazıyoruz bu 63 bın nerde yahu ama tabı beklesınler onların adına bız varız deyıp adamlar kalmıyolar yerınden arkdaşlar gelin birlikte hareket edelım organıze olalım bı basın acıklaması bı toplantı bıseyler yapalım lutfen ya bırde kumbuzoglunu dınleyenler varmı bılmem ama ben dınledım dıyor kıdıanette 2000 saglıkta sukadar falan ama dıyorkı sımdı nıtelıklı kadrolar ıstendıgı ıcın sayı az verıyoruz ee sımdı 2000 ımam yoksa o kadro bosmu kalıcak hayır tabıkı onu genel ıdarı hızmetlere cevırebılırler saglık dıyo 3000 dıyo yahu o kadar tenıker mı var alıcaksın saglıkcı teknıker olmasın memur al hızmetlı al adamı delı edıyolar kafayı yıcem gecem gunduzum kalmadı en ıyısı bız enaz 50 kısı toplanıp basın acıklaması yamazsak hıc bısey olmaz baksanıza yahu adamlarda tarıh vermıyor nasıl olsa kuzular bunlar dıyolar tek care toplanmak baska da yok benım meaıl:fenerli_c23@hotmail.com izmirden yazıyorum saygılarımla....

dinledim simdi yai umutlar başka bahara yanii lise olarak hizmetli ve kuran okutucusu gibi duruyor

Ne kadar siyaset yapmak istemesemde artık hükümet sadece engeli olan kişilere vicdanımızı rahatlatalım da gerisi ne olursa olsun bakış açısından çıkmadığı sürece ne doğru dürüst bir atama olur ne de kendi vatandaşından istediği gibi yararlanır.

Devlet Personel Başkanı'nın Açıklamaları

Arkadaşlar Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TRT Haber'e konuk oldu. Engelli istihdamı konusunda özetle şunları söyledi. EKPSS 1. atamalarının 3 bin kişilik kadroyu artırma çalışmaları nedeniyle geciktiğini söyledi. Yani bundan anlaşılıyor ki ilk atamalarda 3 bin kişiden fazla alım olacak. 23 bin kişilik engelli açığının yüzde 90'ının Adalet, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlıkları ve Diyanet'te olduğunu, engelliler arasında öğretmen, ebe, hemşire, din görevlisi, zabıt katibi gibi niteliklerin az olması nedeniyle bu kadroların boş kaldığını söyledi.

Bekleyelim görelim herşeyin hayırlısı...

Kumbuzoğlu nitelikli kadro için topu kurumlara attı

Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu bu sabah TRT Haberin konuğuydu. KPSS, EKPSS ve birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kumbuzoğlu'nun, 'Engelli Makine Mühendisiyim, bölümlerimizde kadro açılmadığından atanamıyoruz, EKPSS tercihlerinde nitelikli kadro neden yok' sorusuna verdiği cevap:
Bütün memur adaylarıma yürekten sesleniyorum. Biz aracı bir kurumuz, Devlet Personel Başkanlığı bir aracı kurumdur. Kamu kurumlarına istişare mahiyetinde yönlendirmeler yapıyoruz. Şimdi tüm kurumlar kendi ihtiyaçlarını kendileri belirliyorlar. Bunu diğer KPSS adaylarımız için de söylüyorum. Biz bütün memur adaylarımızın istihdam edilmesini elbette istiyoruz. Zaman zaman bu sorunları bize iletiyorlar. Biz de kamu kurumlarına telkinde bulunuyoruz. 'Şu şekilde şu mezuniyette olan memur adaylarımızı da ihtiyaçlarınza katın' diye telkinde bulunuyoruz. Ama sonuçta nihai kararları kurumlar kendileri veriyor. Biz de ÖSYM'ye bildiriyoruz. Tamamen aracı urumuz, yönlendirme yapan da bir kurumuz. Ama burda kurumların organik yapısını, teşkilat yapılarını bozmamaya dikkat ediyoruz.
Engelliler Sitesi - Kumbuzoğlu nitelikli kadro için topu kurumlara attı

Oyalama taktiği yine resmi bir rakam açıklamadı yani 3000 de kaldı

inş hepimize bekleyen arakadşalrımızıda alırlar allahın iziniyle bekliyoruz bakalım banda tombala vurur inş.

En Azından Şu Tarihte atama yapıcaz deseler. Günde 50 defa internete bakıp yerleştirme ile ilgili haber varmı diye bakıyoruz

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu bu sabah TRT Haberin konuğuydu. KPSS, EKPSS ve birçok konuda açıklamalarda bulundu. EKPSS tercihleriyle ilgili gelen soruya şu cevabı verdi:

"EKPSS 27 Nisan'da yapıldı, bu sınav 2 yıl geçerli, bir sonraki sınav Nisan 2016'da yapılacak. İlk yerleştirmeyi biz Milli Eğitim Bakanlığı'na Şubat ayında yaptık, bin 620 kişi. ikinci yerleştirme çalışmaları devam ediyor. 3 bin rakamı söz konusu idi. Bunu daha da artırma noktasında kamu kurumları ile istişare ediyoruz şu anda, bu sayıyı artırma noktasında gayretlerimiz devam ediyor.

Şöyle bir sıkıntı var: Şu anda 23 bin kişilik açık var, Toplam 35 bin kişi kamuda çalışıyor şu anda. Bu 23 bin açığın yüzde 90'ına yakını Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda. Ama engelli kardeşlerimizden bu havuzda olan yok, doktor yok, ebe yok, hemşire yok, öğretmen yok, zabıt katibi yok, din görevlisi yok. Bu noktada bu boşlukları yaşıyoruz. Soruyorlar; 'Bu 23 bin kişiyi niye yerleştir miyorsunuz?' sebep işte bu. Havuzda bu kadrolara uygun kişiler yok. Engelliler kendilerini geliştirmeli, saydığımız bu kurumlarda biz zaman zaman elimizden geldiğince kadroları genel idareyle değiştirme noktasında yardımcı oluyoruz. Ama bunu yaparkende kurumların orgnik yapısını bozmamaya çalışıyoruz."

Engelli kardeşlerimiz bizim için çok önemli, biz burda çok pratik bir şekilde yapıp bitirebiliriz. Ama; '3 bin sayısını daha nasıl artırabiliriz?', bakanlıklarla görüşüyoruz, toplantılar yapıyoruz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'yla müşterek çalışmalar yapıyoruz. Bütün derdimiz bu sayıyı daha fazla nasıl artırabiliriz, bunun gayretindeyiz. Bu gecikme bundan dolayı söz konusu.

Yeri gelmişken bu burdan ifade edeyim: Gerek KPSS-EKPSS olsun, Şehit ve Gazi Yakınları olsun, kesinlikle Devlet Personel Başkanlığı dışında herhangi bir yeri muhatap olarak görmesinler. Bu işin aracıları var. Çok şikayetler alıyoruz, acı sonuçlar doğuran şikayetler alıyoruz. Bu aracılara itibar etmesinler. Biz Devlet Personel Başkanlığının internet sitesini bile kopyalamışlar, birilerine söz vererek; 'Sizi yerleştireceğiz' şeklinde. Biz bunu savcılığa duyurduk ve ilgili kişiyi yakalattık. Bu tür kişilere kesinlikle itibar etmesinler. Şunu bilsinler ki; yerleştirmeyi sadece ve sadece ÖSYM Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yapıyor. Müracaatları da ancak ve ancak, KPSS-EKPSS olsun, Şehit ve Gazi Yakınları olsun tüm adaylar için söylüyorum; sadece ÖSYM Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nı muhatap alsınlar. Bizi takip etsinler, başka kimselere itibar etmesinler. Altını çizerek söylüyorum

En büyük kaynak belediyelerde var aslında...O yüzden arkadaşlar bulunduğunuz bölgenin belediyelerine daha fazla kontenjan için email atın.Ben bu şekilde yaptım defalarca da atacağım...Başka şansımız yok...

Allah .... bu istişareleri dört yıldır sürüyor :D hiçte biteceğe benzemiyor 4 yıldır bu süreci yakınen takip eden en üst düzey bürokrat bakan ve milletvekili ile görüştüm hep söz tamam ama maalesef umudunuzu kırmak istemem ancak umutlarınızı kıranların Allah ..... Siyasete girmiyecğim AKP li arkadaşlar hemen coşarlar :D taarruza geçerler.

nitelikli kadroyu nerden bulacaksın elimizde olan bu buna göre alım yaparsın doktoru hemşireyi nerden bulacagız kendimizi geliştirmeliymişiz bundan sonra tıp mı okuyacagız kumbuzoglu adam kafayı yemiş

kardeşim ellerinde ebe hemşire,öğretmen yoksa eğer bu insanlar sağlık memuru veya da düz memur almayıda bilmiyolar mı yaa illaki onu mu olmamız gerekli

Madem nitelikli alacaksın Açsana elektrik elektronik, Otomasyon makina torna herkes zoru istemesini biliyor o dediklerinden mezun olanlar zaten çalışıyor bir şekilde ,arkadaşlar buradan şunu çıkarıyorum hiç bir arkadaş tüm hayallerini bunlara bağlamasın sonunda üzülen sizler olursunuz.

Üst Alt