Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dua sonsuz yardım

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Duanın İyileştirici Etkisine Birkaç Örnek daha...[/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]ABD'de yayınlanan ünlü haber dergisi Newsweek, 10 Kasım 2003 sayısında "Allah ve Sağlık: Din İyi Bir İlaç mı? Bilim Neden İnanmaya Başlıyor?" (God & Health: Is Religion Good Medicine? Why Science is Starting to Believe?) başlığı altında dinin iyileştirici etkisini kapak konusu yaptı. Allah inancının insanın moralini yükseltip hastalıktan daha kolay kurtulmasını sağladığına değinilen makalede, bilimin de inançlı insanların hastalıkları daha kolay ve çabuk atlattığına inanmaya başladığını bildirdi. Newsweek'in anketine göre, insanların %72'si dua ederek hastalıktan daha çabuk kurtulduklarına, duanın iyileşmeyi kolaylaştırdığına inanmaktadırlar. ABD ve İngiltere'de yapılan araştırmalarda da, hastalar için dua etmenin, hastaların rahatsızlık belirtilerini azalttığı ve iyileşme sürecini hızlandırdığı sonucu elde edilmiştir. [/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Michigan Üniversitesi'nin araştırmasına göre, dindarlarda depresyon ve stres daha az görülürken, Chicago'daki Rush Üniversitesi'nin araştırmasına göre, düzenli olarak ibadet ve dua edenlerin erken ölüm oranı, dine bağlı olmayanlara göre yüzde 25 daha az olarak tespit edilmiştir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Bu konuda The New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre ise bugüne kadar dua ve hastalıkların iyileşmesi arasındaki bağlantıyla ilgili olarak yapılan bazı önemli araştırmaları ve sonuçlarını şöyle özetleyebiliriz:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Duke Üniversitesi'nin anjiyo operasyonu geçiren 750 hasta üzerinde yaptığı bir başka araştırmada da, "duanın iyileştirici gücü" bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dua okuyan kalp hastalarının, ameliyattan sonraki birkaç yıl içinde ölüm oranlarının yüzde 30 daha az olduğu tespit edilmiştir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]St Luke's Hastanesinde tedavi gören kalp hastalarından, 466 tanesine din adamları dua okumuş, sonuç olarak kendileri için dua okunan hastaların %11 oranında daha çabuk iyileştiği ve rahatsızlık belirtilerinin azaldığı görülmüştür. [/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Columbia Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada üreme sorunları yaşayan kişiler için düzenli olarak dua okunmuştur. Bu kişilerde döllenmenin başarı oranı %8'den %16'ya çıkmıştır. Embriyonun sağlıklı bir şekilde büyüme ihtimali ise %25'ten %50'ye yükselmiştir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Bu konuda yapılan araştırmalar bu örneklerle sınırlı değildir. San Francisco Hastanesi'nde 393 kalp hastası üzerinde yapılan başka araştırmada, 150 hasta için düzenli olarak dua edilmiş, tanımadıkları kişilerin kendilerine dua ettiği bu hastaların, ilaç tedavisine daha çabuk cevap verdikleri ortaya çıkmıştır.[/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]1998'de yayınladığı bir araştırmayla Dr. Elizabeth Targ Afrika'daki bazı AIDS hastalarının toplu yapılan dualarla iyileşme gösterdiklerini kaydetmiştir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Bütün bu örnekler dua ile çeşitli hastalıkların iyileşmesi arasındaki bağlantının delillerindendir.[/SIZE][/FONT]​

Allahım..sen biliyorsun..yardımına muhtacım.beni yardımsız bırakma..

ilk önce Rabbim sizlerin dilediginiz dualari kabul eylesin sonra benim ettigim dualari kendim icin ne diliyorsam sizler icinde ayni dualari dilyiorum Rabbim dualarimizi kabul eyleyenlerin arasina da bizleri koysun ins.

amin..sizin de duanız kabul olur inşallah..Allah svdiği kullarını zorda bırakmaz..

[SIZE=2]Tirmizi'nin Enes b.Malik'ten rivayet ettiğine göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu:

Bir yerin ağrıdığı zaman elini, ağrının olduğu yere koy ve şunu tekrarla:

"Bismillahi e'uzu bi'izzetillahi ve kudratihi min şerri mâ ecidü min veca'i hâzâ[/SIZE]

ÇARSİZ VE KARAMSARSAN BU YAZI SENİN İÇİN...

Belki şu anda çok dertlisin...Belki "artık yeter" diyorsun...Belki de kendinden geçmişsindir..Belki de ağlıyorsun...Belki bütün bu musibetlerin sonunda eline bir şey geçip geçmeyeceğini düşünmektesin...O zaman Duy ! Rabbin sana söylüyor;Sabredenlere, felaketlere karşı dişlerini sıkıp, göğüs gerenlere, mükafatları hesapsız ödenecektir !Belki de onca insanın içinden neden senin seçildiğini soruyorsun...Oysa Rabbinin seçtikleri kıymetlilerdir!İçinizden mücahitlerle sabredenleri ortaya çıkarıncaya kadar elbette sizi deneyeceğiz!Hayat bir imtihan değil mi?Her sorun ebedi hayatında yer alan bir tuğla...Nefes alıp verdiğin her an yeni bir soruna gebe...Onlar olmasaydı sonsuzluk yurdunda sana ait hiç bir şey de olmayacaktı!Derdin yoksa üzül asıl!Dertliysen bil ki; O seni seviyor!Bak, Sevdiğin ne diyor?ALLAH (cc), hayrını dilediği kişiyi sıkıntıya sokar!Belki sen Ashab-ı Uhud kadar acı çekmedin... Hani kralları onları iman ettikleri için, ateş dolu hendeklere attırmıştı ya!Belki sen Ebu Zerr (r.a) kadar acı çekmedin... Amcası inandığı için onu ha
sıra sarıp yakmıştı ya!Belki sen Vahşi kadar acı çekmedin... Sevgilisi ona "Bana görünme" demişti ya!Belki sen Yakup (a.s) kadar acı çekmedin... Yusuf'u (a.s.) elinden alınmıştı ya!Belki sen Hatice (r.anha) kadar acı çekmedin... Hz. MUHAMMED (s.a.v) yurdundankovulmuştu ya!UNUTMA;Rabbin kimseye dayanabileceğinden fazlasını yüklemez!Belki kalbindir acıyan,Belki bedenin,Belki de ruhundur kıvranan,Belki de yokluktur seni saranBelki de bin bir türlü muamma...Her ne durumda olursan ol, diline yakışır bu dua;"LA ILAHE ILLA ENTE SUBHANEKE INNI KÜNTÜ MINEZZALIMIN...""Senden başka ilah yoktur... Sen bütün noksanlıklardan münezzehsin.Şüphesiz ben nefsine zulmedenlerden oldum..."

167326_192939684054942_152099861472258_841012_7936999_n.jpg

Allah kötü insanların şerrinden korusun,hep iyi insanlarla karşılaşmamınızı nasip etsin...
Aminnnnnnnn

dua yaratana sunulmuş dilekçedir gün doğmadan yapılırsa bizi o gün ve sonra hep korur.. erken davranmak gerekir sgurkan

evet dua etmek icin en hayirli si herkes uyurken husu icinde etmek ....

valla böyle şuurlu arkadaşlara sahip olmak çok güzel... grbetli sgurkan veli ravza bizi de duanızda unutmayın..

ilk önce dua karsindakine etmek gerekir sonra kendimiz icin yoksa kabul olmaz ben öyle ögrendim ..

yakar%C4%B1%C5%9F.jpg

EY GÖKLERİN,YERİN VE HERŞEYİN RABBİ VE MALİKİ ALLAHIM!

EVVEL SENSİN, SENDEN ÖNCE HİÇ BİR ŞEY YOKTUR. AHİR SENSİN SENDEN SONRA DA HİÇ BİR ŞEY YOKTUR. ZAHİR SENSİN SENDEN AÇIK HİÇ BİR ŞEY YOKTUR. BATIN SENSİN SENDEN SAKLI DA HİÇ BİR ŞEY YOKTUR

ALLAHIM! SENİ HER TÜRLÜ NOKSANLIKTAN TENZİH EDERİM, SENİ HAKKIYLA SENA ETMEKTEN ACİZİM, SANA HER HALİMDE HAMD EDERİM.
EY MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ, GAZABINDAN AFFINA VE RIZANA, UKUBETİNDEN AFİYETİNE SIĞINIRIM, SIĞINILACAK ANCAK SENSİN

ALLAHIM! BİZİM İÇİN SEN NE DİLEMİŞSEN ODUR. HÜKM SENİNDİR.
YARABBİ! HAKKIMIZDAKİ HÜKMÜNLE; BİZİM YÜZÜMÜZDEN HUYSUZ VE YÜZSÜZ DÜŞMANLARIMIZI
SEVİNDİRME, BİZİM YÜZÜMÜZDEN BİZİ ACIMASIZLARIN ELİNE BIRAKMA, BİZİM YÜZÜMÜZDEN BİZİ SEVENLERİ MAHÇUP ETME, BİZİM YÜZÜMÜZDEN BİZLERİ KÜFRE VE ŞİRK'E DÜŞÜRME

ALLAHIM!

BİLİYORUM VE SANA İNANIYORUM Kİ; BİZLERİ HEP BU HALİMİZ ÜZERE BIRAKMAZSIN,
ÇÜNKÜ SEN RÂHMAN VE RAHİMSİN. GECEYİ GÜNDÜZE DÖNDÜRÜR, ÖLDÜRÜR VE DİRİLTİRSİN, RIZIK VERİRSİN. BİZLERİ BİZİM YÜZÜMÜZDEN CEZALANDIRMA, BİZİ BAĞIŞLA, BİZE MERHAMET ET. ÜZERİMİZDEKİ KARANLIĞINI GÜNDÜZÜNE ÇEVİR, BİZLERİ DİRİLT YÂ HAYY U YÂ KAYY UM!
ALLAHIM! BİZLER ACİZ VE GÜÇSÜZ KALDIK, SEVK-İ İDAREMİZİ SANA HAVELE ETTİK. SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİSİN. BÜTÜN İYİLİKLER SENİN KABZA-İ KUDRETİNDEDİR.

ÜZERİMİZDEKİ İYİLİKLERİNİ NİMETİNLE TAMAMLA, KÖTÜLÜKLERİ ÜZERİMİZDEN KALDIR.

ALLAHIM!

HERŞEYE KAADİR OLAN KUDRET VE KUVVET ANCAK SENİNDİR. YARDIM ANCAK SENDENDİR.
ZATININ HAKKI İÇİN, İNDİNDEKİ YÜCE İSMİNİN İŞARET ETTİĞİ MANA HAKKI İÇİN, KENDİNE SEÇTİKLERİNİN İNDİNDEKİ SEVGİSİNİN HAKKI İÇİN RAHMETİNLE BİZE YARDIM ET. ÂMİN ÂMİN ÂMİN

Sen bizlere lütfunla muamelede bulun ya Rabbi!

Dua edenlere cevap veren Sen,

ızdırapları dindirip ihtiyaçları gideren Sen, devrilenleri kaldırıp doğrultan Sen, çatlayıp kırılanları sarıp-sarmalayıp tedavi eden de Sensin!

Senden ayrı kalışımız ruhumuza renk attırdı; nefsânîlik ve gaflet, ibadetlerimizin mânâ ve özünü alıp götürdü; samimiyetsizlik dualarımızın kolunu-kanadını kırdı.

Sinelerimiz bomboş, düşüncelerimiz tutarsız, kalbî ve ruhî hastalıklarımız bizi yere sermek üzere..

Var eden Sensin, yok eden de Sen; uzak tutan Sensin, yaklaştıran da Sen; Sen bizi biz etmeseydin biz bu duyduklarımızı duyamaz ve bize imanın neş'esini tattırmasaydın şu söylediklerimizi mırıldanamazdık.

Verdiklerin vereceklerinin referansı; diliyor ve dileniyoruz, bize yakınlığını duyur ve benliğimizde Sana karşı yaklaşma heyecanları uyar.

amin..amin..

images

BİR GÜN bir adam Allah’a yakardı,
“Allah’ım konuş benimle”
Ve bir bülbül ötmeye başladı.
Ama adam duymadı.

Adam tekrar seslendi,
“Allah’ım konuş benimle”
Ve o an bir şimşek çaktı gökyüzünde
Ama adam dinlemedi.

Adam etrafına bakındı ve bağırdı,
“Allah’ım Seni görmeme izin ver”
Ve bir yıldız parlayıverdi.
Ama adam farketmedi.

Adam tekrar bağırdı
“Allah’ım bana bir mucize göster!”
Ve yeni bir hayat doğdu
Ama adamın haberi olmadı

Ve sonunda adam ümitsizlik içinde haykırdı
“Dokun bana Allah’ım, ve bana orada olduğunu bildir!”
Ve Allah uzanarak adama dokundu
Ama adam omzuna konan kelebeği eliyle itti
Ve yoluna devam etti, hiçbir şey anlamadan..

anlamak için kalp lazım..

cok güzel bir yazi Allah razi olsun....

Kücük bir cocuk ve Dua

[FONT=segoe ui]Deniz kenarina oturmus, gözlerinide ilerdeki bir noktaya dikmisti.Belki de bir saattir öylece duruyordu.
Onun bu hâli, alisveris icin balikci sandallarinin kiyiya dönmesini bekleyen bir ihtiyarin dikkatini cekti.
[/FONT]
[FONT=segoe ui]Yasli adam, seke seke onun yanina gidip:
- Merhaba delikanli!. dedi. Bu gün deniz cok harika degil mi?
Kücük cocuk, basini cevirmeden;
- Ama rüzgarli, dedi. Topum denize düsünce sürükleyip götürdü.
Adam, cocugun yanina oturup:
- Eger biraz genc olsaydim, yüzüp onu alirdim!. dedi.
Ama simdi adim bile atamiyorum.
Kücük cocuk, ona cevap vermedi. Ve kiyidan uzaklasan topunu daha iyi görebilmek icin,
hemen yanindaki tümsege cikti.
Yasli adam, sakin bir ses tonuyla:
- Ümidini hicbir zaman kaybetme!. dedi. Bence dua etsen cok iyi olur.
Cocuk, büyük bir sevincle:
- Dua etsem topum geri gelir mi? diye sordu.
[/FONT]
[FONT=segoe ui]Denize düstügü yeri bilir mi?
- Allah isterse eger, ona ögretir!. dedi ihtiyar.
Topun geri gelmese de, dualarin sevabi sana yeter.
Kücük cocuk, yasli adamin sözlerini biraz düsündükten sonra,
her okudugunda dedesinden bahsi kopardigi dualari ard arda siraladi.
Daha sonra da, topun dönmesi icin Allah’tan yardim istedi. Ama üzüntüsü azalmamisti.
O topa bir sürü para harcamis, bayram parasini bile ona katmisti.
Simdi artik tek sansi, bazen oldugu gibi, rüzgarin aniden yön degistirmesiydi. Ama deniz cok büyüktü, topu ise kücücük.
Aksam üstü hava biraz daha sertlesti. Ve günes batmak üzereyken sandallar döndü.
Cocuk, eve gitmek istemiyordu. Bu yüzden de ihtiyarla birlikte oyalandi. Yasli adam, hep ayni balikcidan alisveris yapardi.
Sonunda onu bulup:
- Avınız insaAllah iyi gecmistir!. dedi Eger varsa, birkac kilo alabilirim.
Sandaldaki adam, bir kova icindeki baliklari gösterip:
- Zaten ancak o kadarcik tutmustum, dedi. Denizde “av” diye bir sey kalmadi.
- Dua etmeyi denediniz mi? diye atildi cocuk. Ümidinizi sakin kaybetmeyin!.
Balikci icin her sey tesadüftü.
Bunun icin de “rasgele” derlerdi. Ama simdi bir sey hatirlamisti. Yillar yili unuttugu bir seyi. Cocugun yanaklarini oksarken:
- Dua ha!. diye mirildandi. O zaman tutar miydim?
[/FONT]
[FONT=verdana]- Tutamasaniz bile, dualarin sevabi size yeter,[/FONT][FONT=segoe ui]dedi cocuk. Bunu yeni ögrendim.
[/FONT]
[FONT=segoe ui]Balikci, böyle bir sözü ilk defa duyuyordu. Basini agir agir sallayarak:
- Ben de yeni ögrendim!. diye gülümsedi. Üstelik de kücük bir ögretmenden.
Cocuk, bu sözlerden cok hoslanmisti. Artik topun gitmesine üzülmüyordu. Yanindaki yasli adam ona bir göz kirparken, balikci tekrar sandala yöneldi ve aglarin üzerindeki eski örtüyü acti.
[/FONT]
[FONT=segoe ui]Bir top vardi orada. Henüz islak oldugundan, isil isil parildayan bir futbol topu.
Balikci, onu cocuga uzatip:
- Ögretmenlerin hakki hic ödenmez!. dedi.
Bunu biraz önce denizde buldum!. Kücük cocuk, rüyada olmaliydi.
Hic beklenmedik seylerin yasandigi bir rüya.
Aceleyle saga sola bakindi. Ama her sey gercekti. Balikci da, sandal da, ihtiyar da…
Topu ise, iste ellerindeydi. Ona sikica sarilip:
- Bir daha benden izinsiz gezmek yok!. dedi.
Ya dua etmeseydim ne olurdun o zaman?
[/FONT]
[FONT=segoe ui]Dua en kiymetli bir [/FONT][FONT=segoe ui]Hazine[/FONT][FONT=segoe ui] bizim icin..
Biter diye korkmayin istediginiz kadar kullanin..öyle bir hazine ki sinirsiz ve karsiliksiz verilmis hemde..
[/FONT]
[SIZE=3][FONT=verdana]VE SİZE RABBİNİZ KATINDA [/FONT][/SIZE]​
[SIZE=3][FONT=verdana]DEĞER KATAN [/FONT][/SIZE]​
[FONT=verdana][SIZE=3]OLMAZSA OLMAZ TEK ŞEY…[/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana]“Sizin duaniz olmasaydi Rabbim size değer verir miydi?[/FONT]

harika gürbetli çok güzel

.Sizin duaniz olmasaydi Rabbim size değer verir miydi?..haydin duaya..

De ki:
Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? Furkan Ayet 77

Kullarım, Beni sana soracak olurlarsa, gerçektende Ben pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin çağrısına cevap veririm. Öyleyse onlarda bana cevap versinler ve Bana inansınlar ki doğruya erişsinler. Bakara Suresi Ayet 186

“Rabbimiz buyuruyor ki; Bana dua edin,duanıza icabet edeyim.(mü`min 40/60)(1)”
Yâ Râb! dua etmekle emrolunduk…ve biliyoruzki duamıza icabet edileceği bize vaad olundu…
Senin istediğin gibi; dua ediyor ve sana yakarıyoruz…ve biliyoruz ki; sadece sen vereceksin…inandık âmenna…
Vaad ettiğin gibi “Güzel Yâ Rabb!” duamıza icabet etmeni bekliyoruz…
Yâ Rabb!
Senin gördüğüne inanarak…
Senin işittiğine inanarak…
Hani senin sığabildiğin tek yer varya işte onuda katarak dualarımıza…
Senden Lûtuf bekliyoruz…
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif][SIZE=2]

EY HASTALIK,SANA ALLAH IN İZZETİYLE,AZAMETİYLE,YÜCELİĞİYLE,KUDRETİYLE,GÜCÜ İLE,LA İLAHE İLLALLAH İLE,ALLAH KATINDAN KALEMİN YAZDIKLARI VE ALLAH IN GÜÇ VE KUVVETİ İLE YEMİN VERİYORUM.BU KİŞİYİ TERK EDİP UZAKLAŞ.
[/SIZE][/FONT]

yaaa.. ŞAFİ (Şifa veren) bize şifa ver.bütün doktorları yaratan bütün ilaçları yaratan sensin.bizi senin kapından boş çevirme..amin..

Duanın makbul olduğu zamanlar:
1- Seher vakti.

images

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, seher vakti, “İstiğfar eden yok mu, onu mağfiret edeyim. İsteyen yok mu, istediğini vereyim, duasını kabul edeyim” buyurur.) [Müslim]
Allahü teâlâ iyileri överken, (Onlar seher vaktinde istiğfar eder) buyuruyor. (Zariyat 18)
Seher vakti, gecenin son altıda biridir. Gecenin ikinci yarısından sonra da dualar kabul olur. [Gece, akşam ile imsak vaktinin arasıdır.]

2- Mübarek gün ve geceler.
Cuma günü öğle ile ikindi arası.
Recebin ilk gecesi,
Şabanın 15. gecesi,
Bayram geceleri,
Arefe günü,
Ramazan gün ve geceleri,
İftar zamanı,
Her günün zeval vakti.
Bu vakitleri ganimet bilmelidir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Şu beş gecede yapılan dua red edilmez: Regaib gecesi, Şabanın 15. [Berat] gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.) [İ.Asakir]
(Cuma günlerinde bir an vardır ki, o anda edilen dua red olmaz.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]
(Ramazanda Allah günahları affeder ve duaları kabul eder.) [Taberani]

3- Ezan okunurken ve ezan ile kamet arasında.

images

Hadis-i şerifte, (Ezan okunurken dua red olmaz) ve (Ezanla kamet arasında dua kabul edilir) buyuruldu.

4- Namaz kılarken, secdede iken ve namazlardan sonra.

images

Hadis-i şerifte, (Kulun Rabbine en yakın hali, namazda secdede ikendir. Secdede çok dua edin. Bu dua kabul olur) ve (Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur) buyuruldu. (Buhari) Nafile namazlarda, secdede iken dua edilir, farz namazlarda secdede dua edilmez.

5- Kur’an-ı kerim hatmedilince.

images

Hadis-i şerifte, (Kur’anı hatmedenin duası kabul olur) buyuruldu.

6- Kalbinde incelik hissettiği an.

images

Hadis-i şerifte, (Rikkat [incelik] halinde duayı ganimet bilin. Bu hal Rahmet kapısının açık olduğunu gösterir) buyuruldu.

7- Kâbe-i şerifi görünce.

images

Hadis-i şerifte, (Hac yap

anların, duaları kabul olur. Kâbe’de Mültezim denilen yerde, dua eden mutlaka uğradığı musibetten kurtulur) buyuruldu.

8- Hasta iken, sıkıntılı iken.
Hadis-i şerifte, (Dertli müminin duasını ganimet bilin!) buyuruldu. (Ebuşşeyh)

9- Oruçlu iken.
Hadis-i şerifte, (Oruçlunun duası red edilmez) buyuruldu. [Tirmizi]

10- Yağmur yağarken, Kur’an okunurken, düşmanla karşılaşınca.

images

Hadis-i şerifte, (Şu durumda rahmet kapıları açılır ve dualar kabul edilir: Kur’an okunurken, düşman ordusu ile karşılaşılınca, yağmur yağarken) buyuruldu.

11- Cemaat halinde,

images

Hadis-i şerifte, (Bir cemaat toplanır, bir kısmı dua eder, ötekiler de amin derse o duayı, Allah kabul eder) buyuruldu.

12- Gıyaben yapılan dua.
Hadis-i şerifte, (Din kardeşine gıyabında [arkasından] yaptığı dua kabul olur) buyuruldu. [İbni Ebi Şeybe]

13- Ana babanın, yolcunun duası ve mazlumun zalime ettiği dua.
Hadis-i şerifte, (Ana babanın evladına duası, yolcunun, misafirin ve mazlumun duası makbuldür) buyuruldu. (Tirmizi)

14- Kur’an-ı kerimi hıfzedenler.
Hadis-i şerifte, (Kur’an-ı kerimi hıfzeden, her hatmi sırasında, kabul olunmuş bir dua hakkına sahip olur) buyuruldu.

15- Hacılar, mücahidler.

images

Hadis-i şerifte, (Şu dört dua red olmaz: Din kardeşine arkasından yapılan dua. İyileşinceye kadar hastaların, dönünceye kadar hacca ve savaşa gidenlerin duası) buyuruldu

16- Müslümanlıkta saçlarını ağartanların, âlimlerin ve adil idarecilerin duaları da makbuldür.
images

Hadis-i şerifte, (Şu üç kişinin hakkını ancak münafık olan küçümser: İslam yolunda saçını ağartmış olan, ilim sahibi ve âdil idareci) buyuruldu.

Bir dertli kul idim derman arayan diye söze başladı Beyazid-i Bestami:

Kalbime bir süvari gibi indim.
Bütün ellerimle Hakkın kapısını çaldım.,
belâ eliyle çalmadıkça kapı açılmadı.
Bütün dillerle izin istedim, hüzün diliyle istemedikçe izin verilmedi.

Bütün ayaklarla Ona giden yolda yürüdüm. Yokluk ayağıyla yürüyemedikçe dergâhına varamadım

Denildi ki, Ey Bayezid!

Nefsinden boş ol. Hiç ol da gel.Yıllarca gayret ettim. Ve bir gün sükût edince baktım ve gördüm ki derdim, dermanım imiş.

Şimdi sen başlangıç istiyorsan kalp süvarisi, beden piyadesi ol da yola çık!

duası olmayanın hiç bir şeyi yoktur. çok güzeldi veli..

Üst Alt