Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dün evi kırdım döktüm, kendime zarar verdim! Krizlerle nasıl baş edebilirim?

Konular
7
Reaksiyonlar
198
Dün acil durum verildi ailem tarafından,hastaneye yatirilmaktan korkuyorum.evi kırdım döktüm ,kendimi dövdüm.beynim error verdi,kendime hakim olamadım.o kriz anında kendime nasıl hakim olacagim, var mı benim gibi, yardım edin.nasil hakim olacam kendime?

@çılgın bipolar,
Sizi bu durıma koyan olay nedir? Genelde nelere kızarsınız kendinize ve çevreye zarar vermenizi gerektiren ve sizi strese sokan olaylar nedir efendim

@Şamil676767, derdimi bilsem sizlerden yardım istemem,benim gibi yakıp kıran doken vardır diye yazdım.belki birileri basedebiliyordur ve düşüncesini paylaşır diye yazdım.

@Mustafa 1972, genel mevzular aslında geçmiş durumlar aklıma geliyor, çıldırıyorum

Doğrudur. Bende bu olayı 2008 yılında yaşamıştım. Evi döktüm kendime zarar verdim. Hatta ölmek istemiştim. Sonra bir baktım ki yapa yalnızım.

@çılgın bipolar,

Her detayı anımsıyor musun? Daha da önemlisi, bu vukuatın yanlış olduğunu değerlendiriyor musun şu anda?

@OturanBoğa, o anların hepsini hatırlamıyorum kontrolü kaybettim.suan aklım yerinde kendimden ve yapabileceklerimden korkuyorum.buhun dr.randevum var,beni hastaneye yatırırlar diye korkuyorum

@Mustafa 1972, evet aynı benimde öyle oldu aşağıya atlayacaktim.sonra kendimi kesmek istedim.

@çılgın bipolar,

İlaçları aksattın mı? Belki de ilaçların yeniden düzenlemenin vakti gelmiştir. Bakalım doktorun ne diyecek...

Eğer başarılabilirse, o atak anına giden belirtileri düşün ve not et. En azından işlerin kötüye gidiyor olduğunu tespit edebilirsen, kendini güvende tutmak için etrafından yarıdım isteyebilirsin.

Şu an depresyondasınız. Kendinizi dışarıya atın. Ama deniz olur ama orman olur. Yada kendinizi temizliğe yöneltin. Mutfak olur banyo olur. Cam çerçeve olur yada bir hayvan alınız kuş olur balık olur ne bileyim kedi veya bir köpek edinin

@OturanBoğa, ilaçlarla aram hiç iyi değil,ilaç içmek istemiyorum.Dun zorla icirdiler ilaçları,doktora söyleyeceğim. Sakin kalmak su zamanlarda benim için zor oluyor,şimdi düşünüyorum nedenlerini analiz ediyorum.o an geldiğinde daha önceden kendime söz vermeme rağmen yine kriz geçiriyorum.hastanede bile ortalığı savaş alanına çevirmiştim.sonrasi malum yumuşak oda.desteginiz için teşekkür ederim...

@Mustafa 1972, evet minik bir köpek istiyorum,sanırım sahiplenecegim.cunku ben dışarı hiç çıkmıyorum ailemle sadece.

selamlar öncelikle sizi anladığımı düşünüyorum en azından kırıp dökme gibi bi ortak noktamız var sinirlendiğim zaman kontrolü kaybediyor ve ortalıkta ne varsa yakıp yıkıyordum ta ki aldığım ilaç desteği ve durumun farkında olmamla birlikte bunu minumum seviyeye indirdim çünkü bana yardım etmek isteyen beni seven insanlara çok zarar verdiğimi gördüm defalarca.
nacizane tavsiyem ilaçlarınızı aksatmadan kullanmanız ve yaptığımız hareketlerin bizi sevdiklerimizden uzaklaştırmaması için sakin kalmak için çaba göstermememiz. annemiz babamız eşimiz ya da kardeşlerimiz bizim bu haliimizi görüp çok acı çekiyorlar çünkü umarım iyi olursunuz

@çılgın bipolar, öncelikle geçmiş olsun. farkındalığını kaybeden birisine nasihat vermenin pek işe yarayacağını düşünmüyorum. ama şuan kendindesiniz diye düşünüyorum. ancak ilaç içmiyorsanız ya iğne yaparlar yada hastaneye yatırılırsınız. kendinize veya çevrenize zarar verme durumunuz var ise direk yatıracaklardır. ilaç içmezseniz şuan yapmam diyebileceğiniz şeyleri yapabilirsiniz. çok dikkatli olmalısınız. ilaçların yan etkileri ağır olabiliyor ancak bu kabul edilebilir bir durum.yazdıklarınızdan kriz anında farkındalığınızı yitirdiğinizi anlıyorum. çevrenizde sizi seven insanların hatrına ilaçlarınızı aksatmayın

@börülce, haklısın aynı şeyleri hissediyorum bende, aileme zarar veriyorum.cok üzgünüm...

@Ben_Claudius, haklısınız kesinlikle.ama sürekli ilaçların beni zehirledigi düşüncesiyle basedemiyorum. İlaçları içtiğim zamanlarda oluyor ,ama zehirleniyorum diyip yine bırakıyorum.

dostum öncelikle cok gecmiş olsun, Senin kadar yasamasamda eskiden deneyimlediğim bi konu bu. Malesef ilaç içmekten ve ilaçların etkilerini (olumlu-olumsuz) yasamaktan baska caren yok suan. İlaclarını aksatmadan kullanmalısın. Bunun haricinde bir hayvan sahiplenmeni önermiyorum cünkü hayvanada şiddet uygulama potansiyelin var ki eminim yaparsın kontrolü kaybettiğinde. Kendine bi meşkale bulmalısın hobi edin, kitap oku, sosyalleşmeye calıs ve ilaçlarını kullan dostum

@çılgın bipolar,

İlaç içeceksin. Başka yol yok. İlaç içmenin sana zarar vereceğini düşündüğünde, bunun böyle olmadığını seni ikna edecek rutinler oluşturmayı deneyebilirsin. Buraya yaz mesela duygularını. Bizler sana yazalım ve ilaç içmeni salık verelim. Kendine uyarıcı bir sabit yarat yani. Kafan karıştığında, buradan ses ver.

Kendine bir yol açman gerek.

@mese official, benim 2 köpeğim oldu,zeytini 2 yıl önce kanserden kaybettim.hayvanlara aşığım asla zarar vermem.profil resmimde bile zeytin var mesala.cok özlüyorum kopeklerimi,Cook hemde😪

@OturanBoğa, iyi ki varsınız gerçekten.kendimi kötü hissettiğimde yazacağım ,şuan mani de 36 gün oldu,belki başka atağa geçtim anlayamıyorum.mix dönemde olabilir şuan hiç bilmiyorum.doktordan da korkuyorum beni hastaneye yollayacak.

@çılgın bipolar,

sizinle empati kurabiliyorum. bende çok defa ilaçları içmediğim dönemlerim oldu. hepsinin de sonuçları çok kötü oldu. hep en baştan başlamak zorunda kaldım.
bir söz vardır. "Akıllı insanlar kendi hatalarından ders alır, ama daha akıllı insanlar başkalarının hatalarından da ders alır."
ben bu hatayı çok kez yaptım ve gerçekten sonuçları iyi değildi. Tez vakitte iyi olursunuz umarım

@OturanBoğa, hastaneden hoşlanmıyorum iyi anılarım yok.birsey itiraf edeyim ozaman beni ayiplamayin ama.ben alkol içmek için ilaçları almıyorum çoğu zaman.kotu aliskanliklarim var.madde kullanım bozuklugum var.alkolik değilsin dedi doktor ama ailem alkolik olduğumu dusunuyor.

İçki içmek de kendi başına kötü sebin için :) Ne kadar, ne içiyorsun?

@OturanBoğa, viski içiyorum,kırmızı Tuborg seviyorum.sarapta severim ,mesala 5 duble viski içerim yada 3 tuborg.icmeden uyuyamıyorum. Sırf içmek için ,çünkü ilaç içince aynı anda baygınlık geçiriyorum.

Tregretol,cedrina, Largactil

Bu arada DM den kimseyle konuşmuyorum...lütfen özel birsey yazmayın,cvp vermem.

Bütün bunları yaparken hem vücudınuza hem maddi yönden kendinize çok büyük zarar verirsiniz çünkü hayat şartları çok pahalı sizi iflasa sürükler. Bir an önce ufak ufak azaltmalısınız

Maddiyat olarak kaleme alırsak günde 2 bin 3 bin eder buda aya vurduğunuz da 80-90 bin eder gerçekten bir an önce ya hastaneye atınız kendinizi sizi alkolden uzak tutar hemde size değil iki bir ortam sunar

@çılgın bipolar,

Eğer doktor alkolik olmadığından eminse, muhtemelen bipoların yol açtığı çaresizlik duygusuyla içiyorsun. Bir çizelge hazırla. Kendine yapacakların kadar yapmayacaklarını da yazarak sınırlar koy ve ona uyma konusunda net bir duruş sergile. Hatta bir video çek, bu kurallara uymanın neden önemli ve zorunlu olduğunu kendi kendine izah et. Sonra işler yolundan çıkmaya başladığında otur izle.

Bir çıkış yolu bulana dek dene. Ama önce ilaç! İlaçsız asla bir adım ileri gidemezsin

Üst Alt