Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dün evi kırdım döktüm, kendime zarar verdim! Krizlerle nasıl baş edebilirim?

Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız...
çok üzgünüm keşke beynin biyolojik olarak nedne bu şekilde tepki veriyor bulunsa tedavisi ilacı da bulunsa , birçok psikolojik sorunun aslında beynin biyolojik yapısından kaynaklandığı bulundu araştırmalar var ama çok yavaş.
birçok kanserin virüs kaynaklı olması gibi.Şu an mevcut tedavi neyse devam edin doktorunuzu değiştirin , muhakkak bir ilaç kombinasyonu ile daha iyi hissedeceksin

@hanifeaydin, evet doğru söylüyorsunuz.Ben çocukluktan beri bu hastalıkla uğraşıyorum.su hayatta hiç mutlu olamadım ben,travmalarim çok yoğun,bu düşünceler aklıma gelince acımı azaltan tek şeyi yapıyorum aslında, krizler ve madde kullanım bozukluğu çıkıyor ortaya.uzgunum .. teşekkür ederim desteğiniz için..

@OturanBoğa, harika fikir deneyeceğim,bugün icmeyecegim söz verdim kendime.

@Descartes, evet bende bundan korkuyorum.Bugun doktor ne diyecek acaba çok stresliyim.belki akşama yatiracaklar beni , şaşırmam bu duruma.. umarım yanilirim..

"Alkolün beden ve ruh sağlığınızda aynı zamanda günlük hayatınızda da kişisel ilişkilerinizde olumsuz birçok etkisi vardır. Alkolün sağlığa zararları oldukça çeşitli olduğu için alkolün zararları nelerdir sorusuna yanıt olarak madde madde gitmek doğru bir yöntem olabilir:

• Depresyon
  • Panik bozukluğu
  • Cinsel fonksiyon bozuklukları
  • Sinir iltihabı
  • Alkolün mideye zararları arasında ise yemek borusu iltihabı ve reflü hastalığı
  • Karaciğer rahatsızlıkları
  • Hormonal bozukluklar
  • Kalp hastalıkları
  • Kanser
  • Enfeksiyon hastalıkları
Alkolü fazla tüketmeniz halinde beden sağlığınız birçok yönden olumsuz etkilenir. Alkolü bırakmanız halinde ise vücudunuzda uzun ve kısa vadede olumlu etkiler görülmeye başlanır. Bu nedenle alkol bağımlılığı durumunda en yakın bir sağlık kuruluşunda alkol bırakma tedavisine başlamanız oldukça önemlidir. "

Geçmiş olsun.

@Kobra_, haklısınız inanın ben bu bilgileri biliyorum.her ne kadar calisamasamda ben beden eğitimi öğretmeniyim.profesyonel sporcu geçmişim de var.ama engel olamıyorum özellikle atak donemlerimde.icmeyecegim diyorum 3 gün sonra amaan diyip yine içiyorum.kendimden nefret ettiğimi söylemem gerek yok zaten,zaten kendimi sevsem bu şekilde bir hayatim olmazdı.ben kendimden ve herşeyden nefret ediyorum.

Hayvanları çok sevdiğini yazmışsın... onlarla vakit geçirmek iyi geliyorsa bununla ilgili gönüllü olup hareket edeceğin bir topluluk bul... meşgale ve insanlar ile iletişim belki alkol tüketimini bitirir... ilaçlar konusunda ilaç içtikten sonra kendine ödül ver...ney seversen arkasından onu ye... çikolata olur yada pasta olur... böylece ilaçlar daha çekilir hale geliyor...en azından benim için öyle oluyor..

@sevals, çok teşekkür ederim.benim bir sorunumda antisosyal olmam.insan ilişkilerim çok kötü ,insanlarla hep kavga modundayim. Keşke sosyal olabilsem,hiç arkadaşım yok.tek sosyalleşme yerim bu site ,iyi ki de var☺️

@çılgın bipolar,

Yok yok, kendinden nefret etmene gerek yok. Odaklanman gereken şey şu: ilaç düzenlemesi ile, içkiyi bırakarak, yaşamını doğru şekilde planlayarak bipolarla yaşayabilirsin. Benim 15 yıldır atak geçirmeyen bipolar arkadaşım var. Bu gayet de mümkün. En azından yolları belli. Bu yola gir, gerekenleri yap, göreceksin her şey daha çekilir olacak.

@BayKukla, bir sorunun çözümü sadece ilaçla olacak diye bir şey yok. Gerçi hangi mesaja dayanarak bunu yazdınız bilmiyorum.
@çılgın bipolar, muayenede neler oldu anlatırsanız seviniriz 🙃

@Pickle, şimdi çıktım Dr dan, neyse ki hastaneye yatış vermedi.kotu aliskanliklarimi bırakmamı istedi Dr herzaman ki gibi. Bende tamam dedim ama nasıl olacak zaman gosterecek artık.mani psikotikmis.hala manideymisim.hastaneden yırttım 🤪

@çılgın bipolar, mevcut ilaçlardan memnun olmadığınız için mi değiştirmek istiyorsunuz doktoru? Şikayetler devam ettiği için ilaç raporu çıkarmamıştır. Benim psikozum iyileştiği için 1 yıllık ilaç raporu çıktı.

@Pickle, psikotik mani de olduğumu söylüyor doktor ama bana hiç terapi yapmıyor.normelde psikiyatrist in terapide yapması gerekmez mi? Beni dinliyor sadece başka yardımı olmuyor.ilac yazıyor sadece.eski doktorum terapide yapardı anlatırdı bilgilendirirdi beni.bu doktorum öyle değil.ben mi yanlış düşünüyorum.heray gidiyorum,her ay aynı durum.sanirim degistirecegim doktorumu.

@çılgın bipolar, geçmişte yaşananlar mi aklına geliyor ondan mı ofkeleniyorsun bende bipolarim geçmişe takıyorum bu aralar hastalığım yüzünden mi takıyorum bilmiyorum

@sokr@t, evet hep geçmiş durumlar.bende travma yapan olaylardan.ne yapicam terapiye başka doktor mu bulacam.cok saçma bence,bence benim doktorum iyi değil..hep dinliyor başka cacık yok..

Bence en iyi terapi sevdiğiniz bir meşgulıyet. Bu bir yürü olur bir el işi olur bir spor dalı olur. Bir hayvan edinip onunla vakıt geçirmek olur. Kisacasi yalnız kalmamak olmalı. Eğer yalnız kalırsanız herhangi bir eglemde bulunmazsanız daima kafanızda kurdular kurararsınız boş boş hayel meyal şeylerle kaşılaşırsınız. Yada sizi anlayan dinleyen size zarar vermeyen size yakınlıl duyan bir dost edinin

Üst Alt