Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dün evi kırdım döktüm, kendime zarar verdim! Krizlerle nasıl baş edebilirim?

ne dükkanı bee kamu kurumu ... eğer birine beddua edecekseniz inşallah kyk da çalışırsın deyin o ona yeter....

@ozmuşlu, kolay gelsin size, umarım böyle bir durum yaşamazsınız.cunku öyle bir hal ki; insanın gözü birşey görmüyor,cinnet hâli.

Ben de alkol kullanıyorum.. abilify iğne ve citoles de kullanıyorum.. şimdiye kadar olumsuz bir etkisini görmedim..ama ben şişe viski içmem.. 3-4 birada bırakırım..

@Chucky859, o zaman şöyle sorayim size; denk geldi.benim ilaç içme inadım var, iğne formu hiç kullanmadım.onerir misiniz? Yan etkisi çok mu?

@çılgın bipolar, 3-4 bira benim dişimin kovuguna yetmez , kırmızı Tuborg hariç tabi ..

@Chucky859, kendime gondermisim mesajı,size gönderdim..

Ben abilify iğnenin bi yan etkisini görmedim.. 5 yıldır her ay iğne oluyorum..her gün ilaç içmekten iyidir.zaten her gün ilaç içemem ben de 😀 abilfi iğneyi saolsun doktorum verdi. Bende de başta bipolar vardı. Ama manik ataklar geçirdim ve sanırım şizoaffektif bozukluğa dönüştü. 5 yıldır iğne kullanıyorum.koldan veya kalçadan.. kolda uyuşma yapıyordu artık kalcadan vurduruyorum.. 3-4 bira yetmez demişsiniz.. fazlası normal adamı bile bozar.. yapmayın 😀 biz hastayız kendimizi biraz daha fazla kontrol etmemiz lazım. Her gün alkol aldığınızda bağımlı olursunuz.ve alkol yoksunlugunda sağlıklı insanların bile sinirleri bozulur

Ben haftada bir 3-4 bira içerim.. bazen 2 günde bir 1 bira.. alkolü ben de seviyorum..ama dozunu ayarlamak gerekiyor.. yavaş yavaş ögrendim

@Chucky859, darısı bana olsun ,mesala bugün icmeyecegim söz verdim.benim 1 gün bile icmeyecegim demem büyük olay.direnecegim motivasyonum arttı.

Umarım başarırsınız... ama benim alkol içmeme doktorum izin vermişti.. iç ama 1 tane iç demişti..çünkü benim başıma ne geldiyse alkolden geldi..ben onu dinliyorum.. doktorsuz ve ilaçsız olmaz bunu bilin.yarın gidin doktorunuzla görüşün.. durumunuzu anlatın..gerekiyorsa alkolsüz yapamıyorum ne kadara izin verirsiniz diye sorun.. tekrar söyleyeyim doktorsuz ve ilaçsız olmaz

@Chucky859, bugün bu konu konuşuldu,kesinlikle içme dedi. İlaçları icmezsen hastaneye yatiririm seni dedi.dedi ama işte mucadele edeceğim.bakalim kaç gün dayanacagim.seviyorum içmeyi b*k içeyim..

Ben de seviyorum içmeyi.. ben o yaptığı kafayı değil direk tadını seviyorum... 😀 su yerine bira içerim o derece.. ama dediğim gibi benim hastalanmamın tek sebebi alkoldür. Çünkü alkol tetikler..vücutta ne hastalık varsa ortaya çıkarır.. hastaneye yatiririm demiş doğru demiş..

@çılgın bipolar, şansını fazla zorlamamanı tavsiye ederim. Doktordan sarı kartı görmüşsün. "İlaçları icmezsen hastaneye yatiririm" demiş. Evde tekrar aynı vukuat çıkarsa bu sefer zorla yatırılabilirsin. Elbette böyle bir şey yaşamanı istemem Bilmişlik taslıyorum gibi de anlama Fakat alkolü de bırakman lazım. İlaçlarla birlikte olmaz. Evde , ailenin huzurunu kaçırmadan yaşamaya çalış. Daha önceki mesajımda yazmıştım. Evde babamla kavga ettik. Salon kapısının camını, dolaptan aldığım tahta askı sopasıyla tuz buz ettim. Ondan sonra polis geldi. Onların nezaretinde Bakırköy'e yatışım yapıldı. Bu bana büyük ders oldu.

@samedo99, rahatlık derken ne dediğinizi anlamak istedim.benim ne yaşadığımı bilmeden böyle yorum yapmanız doğru değil.ben durduk yere aklımı yitirmedim.yasadigim travmaları burda yazsam ,rahatliktan yorumunuzdan dolayı belki utanirdiniz..

@Descartes, mücadele edeceğim yine yeniden...hastaneyi ve şartlarını biliyorum,gitmemek için gerçekten savaş veriyorum..

ÇOKLU İLAÇ ALDIĞINIZDA ETKİLEŞİMLERİNİ DOKTORA SORUNUZ.BAZI İLAÇLAR BİRBİRİNE ÇOK FAZLA ETKİ EDİP OLMAMASI GEREKEN TEPKİLERE NEDEN OLUYOR.

Evet haklısınız doğrusu bu,öyle bir zaman geliyor ki uygulamada olmuyor.arada ilaçlara kufredip çöpe atıyorum.artik evde çöpler bile kontrol ediliyor 🥴

Ailemde sizinle benzer durumu yaşayan bir ablam var çok hassas duygusal olduğu için ara ara kontrolü kaybettiği dönemler olabiliyor bazen cok sakin bazende ailede en cok gıcık kaptığı beni terlikle kovalayabiliyor vs fakat son dònemde düzenli ilaç kullanmaya baslayınca toparlandı değişimleri yok denecek kadar azaldı tabi arada yine beni görünce terlik fîrlatmaları devam etsede idare ediyoruz 😁 @çılgın bipolar,

Ruhsal hastalıklarda hayat rutinleri aile ortamı arkadaş çevresi iş hayatı daha bir çok durum hastalığın seyrini belirliyor kırgınlıklar gerçekleşmeyen beklentiler kalpte ruhta dolmayan boşluklar anlamlar vs ilaçlar ile hastalığı kontrol altına alırken diğer tarafta kişisel bireysel irade noktasında daha dayanıklı oto kontrollü olmaya çalışmak gerek insan isterse her zorluğu yenebilir

@Konyaereğli, itiraf etmeliyim ki; iradem zayıf ,sigarayı bile bırakamadım günde 1,5 paket içiyorum.seviyorum alkolu zıkkımın pekini.yanlis biliyorum ama en azından, şuan içmek istememe rağmen inat ettim içmiyorum bugece.soz verdim ,zorlandigimi söylemeliyim..

@çılgın bipolar,

Benim de iradem zayıftır. Kendimce en kolay yolu seçerim ve kaçarım. Sigarayı bırakırken mesela, elimin altında, yakınımda hiç tutmadım. Zaten olası bir aşırı istek halinde biraz direnip içmesen, sonra geçer gider o yoğun istek. Kafa dağıtacak bişeyler gerek öylesi zamanlarda, film izle, konser izle, komedi dizisi izle, müzik dinle. Ama aklından çıksın işte o şey

@OturanBoğa, söylediğiniz çok mantıklı ama ben daha alkolü birakamadim sigarayı nasıl birakacam.sigarasiz kalmam bile kriz sebebim.evdekilere bağırıp çağırıyorum.telefonla tekel işimi cozdum mesala eve kadar kötü aliskanliklarim geliyor.

Sigara alkol daha bir çok olumsuzluğa iten boşluklar belirsizlikler monotonlasan rutinler çevrenizdeki samimiyetsiz insanlar ve daha bir çok sebep olabilir insanın annesine ailesine dahi anlatamadığı çıkmazları olabiliyor fakat bu olmayacak yapamayacaksınız anlamına gelmiyor tabi oturan boğa üstadın dediği gibi tedavi ve ilaclara bağlı kalmak bu isin ilk adımı olabilir @çılgın bipolar,

@OturanBoğa, benim için çok zor olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ben 22 yaşımdan beri içiyorum.suan 45 yaşındayım.evet direniyorum şuan da ama ya yarın öbür gün? Korkuyorum,ama sizin önerilerinizi ciddiye alıyorum.cabalayacagim sözüm söz ☺️

Ben şahsen istesemde alkol alamıyorum en son kankilere uyup bir büyük devrildiğinde gece acilde akol komasında yatıyordum 😁 kişisel olarak bir karavan aldım ara ara Tüm iletişim araçlarını kapatıp orman dağa insanların olmadığı yerlere gidip bir hafta kafa dinliyorum ne kadar az insan olursa o kadar çok kendime odaklanabiliyorum ne kadar az insan o kadar çok huzur sloganı bende işe yarıyor 🤔 @çılgın bipolar,

Üst Alt