Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Durakta beklerken trafik kazası geçirdim. Hukuki haklarım nelerdir? Ne yapmam lazım?

ackurt19

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,
20 gün önce otobüs durağında otobüs beklerken talihsiz bir trafik kazası geçirdim. Bir otomobilin arkadan çarptığı motosiklet kaldırıma fırlayarak bana çarptı.
Kaza sonucunda sağ bacağımda ciddi kırıklar oluştu ve ameliyat oldum. Bacağıma şu an 1 platin, 2 vida ve 7 çivi takılmış durumda. Hastaneden yeni taburcu oldum ve şu an evde yatarak tedavi sürecime devam ediyorum. Aynı zamanda emekliyim, ayrıca skolyoz ve KOAH hastasıyım.
Bu durumda benim hukuki haklarım nelerdir? İzlemem gereken yol nedir?
• Dava açmam gerekiyor mu, açarsam süreç nasıl ilerler ve ne kadar sürer?
• Kusurumun olmadığı bu kazada araçların sigortalarından (ZMM - Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası) tazminat alma hakkım nedir?
• Emekli olmam ve mevcut kronik rahatsızlıklarım (skolyoz, KOAH) kalıcı iş göremezlik/maluliyet oranı raporu alınırken süreci nasıl etkiler?
Daha önce benzer bir süreçten geçen veya hukuki bilgisi olan arkadaşlar yönlendirirse, tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam polis gelmedi mi bu olay sonrası?Polis hastahaneden rapor almanıza yardımcı olabilirdi.Herhangi bir görüntü var mı?Dava etseniz olay size dönmez bence.Ne diyebilirler kaldırımda değildi yola fırladı diyebilirler...Dava açan taraf bir ödeme yapmaz diye duydum polisten ama sizin ima ettiğiniz gibi davayı kaybetme avukat vesaire masrafları olması lazım.

Polis ifademi aldı, şikayetçiyim dedim. Tutanakta benim kusurumun olmadığı, kaldırım da olduğum yazıyor. Dikişleri aldırmaya gidince Adli tıp raporu almam gerektiğini söyledi polisler

@ackurt19 Görgü tanığı bulabilir misiniz?Olay olduğu yerde karşı taraf birinden tanıklık için numara istedi mi?Görüntü var mı?...Parasal olarak olay kapansın diyorsanız dava kapansın diye uzlaşma var diye biliyorum.Bunların dışında suçun işlenip işlenmediğine bakıyorlar.Yani kırık bir bacak var.Bıçaklanmak gibi düşünülebilir eğer bir detayı yoksa yaralandınız ve bu kanıtlı suç işlenmiş.Diğer koşulları cezadan düşerler diye düşünüyorum.

çok üzüldüm Allah şifa versin. inşallah gereken yapılır.
kaldırımda bile güvende değiliz

@ackurt19 eğer müminseniz kurana göre yargılayacak bir mahkemeye/yargıça başvurmalısınız. TC devleti mahkemeleri Yaratıcının yasalarıyla değil insanların yasalarıyla yargılar ve hüküm verir, müminler bundan uzak durmalıdır.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt