Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Durdurulan 2022 maaşı yeniden bağlandığında birikmiş maaş alınır mı?

RAMAZN

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
4
arkadaşlar bizim bir komşu rica etti bana yardımcı olun dedi bende bilmedigim için size yazıyorum

soru şudur iki yıl devamlı ev degiştirdiginden maaşı engelli maaşı dondurulmuş geçen günlerde kaymakama gitmiş sen evine git sosyal inceleme evine gelecekler demişler eve gelmişler sonra eylülde maaşını alacaksın demişler

bu kardeş nekadar paraalır dizlerden ricam bu kardeşe yardımcı olursanız çok teşekür ederim saygılar sunarım

@RAMAZN ilçe dışı adres değişikliği yaptıktan sonra 1 yıl dolmadan yeni ikametinin baglı olduğu vakfa başvursaydı alamadığı tüm ödemeleri alırdı. lakin aradan 2 sene geçmiş. üstelik sık sık ev değiştirmiş. bu durumda en son başvurduğu tarihi takip eden aybaşından itibaren ödeme alır.

en son vakfa başvurdugu tarihi ve rapor oranını yazarsan ne kadar alacağını hesaplarım. başvuru tarihi ve rapor oranını bilmeden hesap yapamam.

@Kalem hanımabla temmuzda baş vurmuş raporu 100de 55tir saygılar

not vakıf aylıgı onaylamış

başvurutarih temmuz2017

kalemhanım

@RAMAZN temmuz'da başvurmuşsa aylık başlangıç tarihi de 1 agustos'tur.

rapor oranı da % 55 olduğuna göre bu eylül döneminde toplam olarak 1510,64 TL alacak.

Kalem ablam (engelli yakini )%57 rapor tarihi 2 mayis basvuru tarihi 6 haziran .onaylanma 29 haziran rapor 1 yillik (gecen senenin bir yillik rapor bitis tarihi 8 mayis haziran ayi odemesini vermediler gerekce olarak yeni basvuru yaptigimiz icin.)eylulde odemeniz gozukuyor denildi acaba ne kadar alabiliriz simdiden teşekkürler

bence bu engelli maaşları 31 agustosdada ödeme yapılıyor çünkü 28 29 agustosda ödemeyi bitiremezler 31 agustosda devam eder

28 29 alamıyanlar 31 agustos alırlar
Kalem hanım abla teşekür ederim bilgi verdigin için sag ol iyi bayramlar

ramazn

kesilen maaş toplu veriliyor mu teşekür ederim

RAMAZN

kesilme sebebı ne?adres değişikliği mi?

haklı olan kişi o maaşları alması için 1 yılı geçmemesı gerekıo 1 yılı geçerse sanırım alamıo adres değişimden dolayı ıse;
Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.
Soru 70: Vakfa bildirilmeyen ikametgâh değişikliği sonucu vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 71: Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?
Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Vakfa bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir

RAMAZN
raporun nesı sebep olmuş net bişi dersenız belkı cevap yazabilirik

RAMAZN

o zaman haklı olarak kesmısler süreli raporda süre bitimınden 6 ay evvel öncesıne kadar yenı rapor teslı etme hakkı tanınıo.siz o sürede başvuru etmeyıksınız ya da nasılsa raporum var onla geder 1 günde yenısını alırm die düşünmüş olabılırsınız oysa rapor alımı o kadar kolay değil ve aynı oranda alamıonuz duruma göre çok düşük alabılıonuz.o yüzden 6 ay evvelden başvuru edılmelı kı rapora ıtıraz suresı kalsın

kardeş sizi anladım teşekür ederim. ama ben yeni raporumu aldım. %75 süresiz diyor

kaymkama teslim ettim. edevlette yardımın durumu devam ediyor yazıyor bu ne demektir

RAMAZN
ablam,
2 yıllık rapor süresi doldugundan dolayı aylığın kesilmiş. aradan 5 ay geçmiş ve yeni raporunu çıkartmış gidip vakfa teslim etmişsin.
e-devlette başvuru durumunda devam ediyor yazıyormuş. aylığın tekrar durduruldugu tarih itibariyle açılmış.

sen alamadığın tüm aylıkları toplu alacaksın.
rapor süresinin dolum tarihinden itibaren 1 yıl içinde yeni rapor getirilmesi durumunda aylıklar durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve ödenmeyen tüm aylıklar toplu ödenir:)

e-devlette aylık miktarı güncellenmemişse ödemen aralık'a kalır.
ama e-devlette ödeme miktarı güncellenmişse bu ay alırsın.

Kalem abla teşekür ederim edevlette devam ediyor yazıyor ama paranın miktarı yazmıyor

birde ekimin 21de edevlette yardımın durumu devam ediyor yazıyor

notekim21de edevlete baktım oşekildeydi teşekürler

RAMAZN

ödeme miktarı yazmıyorsa bu ay alamayacaksın ablası. aralık'ta, aralık aylığı ile birlikte aylığın kesildiği tarihten itibaren alamadığın tüm aylıkları toplu alırsın.

2022 kESİLEN MAAŞ LAR

Slm kalem abla bnm konsum konuşamıyor ve maaşı kesildi sosyal yardımlaşma vakfı raporun yeniden cıkması lazım dedi bizi sevk ettı heyete girdik rapor aldık ve kısacası kesilen aylar verilirmi toplu yardım cı olursan seviniriz

Dursun45
yenı raporu nıçın ıstedıler
Soru 74: Rapor süresinin dolmasından dolayı vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı fesih edilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 75: Rapor süresi dolmasına rağmen yeni raporunu zamanında vermeyen vatandaş yeni raporunu vakfa teslim edince alamadığı aylıkları tekrar alabilir mi?
Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir

Slm abla daha önce yazmiştım sana komsum icin maaşi kesilmişti özürlü maaşi 2019 mayısta almamiş mayıstan beri almıyor 7 aydır almıyor eski raporu yuzde 65 di şimdiki yuzde 67 verilmeyen aylarla nezaman ve nekadar toplam alır yardımcı ol hesaplayıver lutfen

Dursun45
maaş mayısta kesılmıs .kesılınce yenıden ne zaman başvurdunuz .mayıstan kesılen aydan değil yenıden başvuru ettıgınız aydan ıtıbaren bırıkenlerı alabılırsınız maaşda %65 ile %67 nın heç bi farkı yok eger %70 ve üzeri olsaydı farkı olurdu

kalem abla edevlete toplm param 4582 tly atmış
tam 6 aylık yatmış
aralıkta alıyorum teşeküş ederim

ayrıca tüm bigi veren arkadaşlara teşekür edeim

RAMAZN hayırlı olsun ablası:)

Dursun45
böyle her yere yazarsan detaylı bilgi vermeden üstelik, yanlış cevap alırsın. suç -mka 'nın değil, senin yani:)
Ablası komşunun aylığının raporunun süresinin bittiğinden dolayı kesildiğini de söyleseydin ya:)

komşun süreli raporla maaş alıyordu, süresi bitince de yeni rapor teslim edilmeyince kesildi (daha doğrusu durduruldu).
1 sene içinde de komşun yeni rapor alıp teslim etti. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir de uygunsa alamadığı tüm aylıkları toplu alacak.
vakfa yeni rapor teslim edildikten sonra komşunun geliri tekrar gözden geçirilecek. muhtaçlığı devam ediyorsa aylığı durdurulduğu tarih itibariyle açılacak ve alamadığı aylıkların hepsi toplu ödenecek.
e-devlete baksın aylık durumunda devam ediyor yazısı görünüyor mu kontrol etsin. eger aylık durumunda "devam ediyor" yazıyorsa aylığı tekrar açılmış demektir.

şimdilik senden şunu istiyorum. komşun e devlete girip 2022 aylık bilgilerine baksın. oradaki güncellenen bilgileri de sen bana yaz:)
aylık durumunda ne yazıyor?
ödeme miktarında ne yazıyor?
hesap işi kolay:)

sagol abla yardımcı oldugun için. sen melek ablasın

engellimaaşı

arkadaşlarbenimaralıkmaaşım
ayın8de
pttkartımvar8zipazarageliyor
cumaçekermiyitşkederim

toplualamedevletteokudum

edevletodemenizhazırdiyorsaygılar

cumagünüalabilirmiyim

İlk maaş ise PTT şubesinden alırsın

Ramazan arkadasimizin sorusu su: maasim 8.inde yatiyor, ama 8.i pazar gunune denk geliyor. Maasimi ptt.den cuma günü yani 6.sında çekebilir miyim, e-devlette ödemeniz hazır diyor?

raporsüresidolduguiçin

edevletödemenizhazırdiyorherkesetşkederim

Üst Alt