Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Durdurulan 2022 maaşı yeniden bağlandığında birikmiş maaş alınır mı?
Ankyra
ptt kartının faydası burda ortaya çıkıo.hafta sonuna gelen maaşı kart ıle çekebilion.kart yoksa mecbur vezneden içerden alabilecegın için mesaı günlerini beklemek zorunda kalıon.arkadasın kart'ı olsaydı c tesı çekebilirdi
Ramazanın ptt kartı var. Sadece ödeme günü 8.i. Bu ay 8.i pazara denk geliyor. E-devlette ödeme hazır yazıyordu. Cuma günü ayın 6.sinda parasını vermediler. Cumartesi de ayın 7.si. dolayısıyla pazartesini beklemesi en sağlıklısı.
Aslında biraz daha dikkatli okusak yazılanları, cevaplar da ona göre sağlıklı ve doğru olur kanaatimce.
Slm abla önce senden cok özür dilerim sonrada daha önce sana yazmış olduğum bi konu var komşumun oğlu icin yazıyom daha önce özrlü maaşi alıyordu mayısta keldi ogunden bugune alamıyor raporun süresi bitmiş yeni rapor aldık sosyal yardımlaşmaya verdik bakmaya geldiler rapor yuzde 51 onaylandı bugun ocakta toplam nekadar alır hesaplarsan seviniriz
Dursun45Kalem in konudakı 22 nolu mesajında cevabı var durduruldugu tarıhten ıtıbaren hepsını alır dıo
en son mayısta alık maaşı bu durmda heyet uygun görurse haziran temmuz agustos eylul ekım kasım aralık ocak toplmda 7 aylık maaş alacak raporu 51 imiş temmuzda 509 tl oldu maaşı 6 ay 509 alacak 1 ay zamsız galıba 423 tl idi öel alcak
6 x 509 : 3054
1 x 423 : 423
toplam 3447 tl alması gerekıo aam heyet uygun görüp kabul ederse Soru 75: Rapor süresi dolmasına rağmen yeni raporunu zamanında vermeyen vatandaş yeni raporunu vakfa teslim edince alamadığı aylıkları tekrar alabilir mi?
Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.
temmuz + agustos + eylül+ ekim + kasım +aralık= 6 X 509,13 TL =3054,78 TL
Ocak ayı için de 509,13 TL alacak.
Ocak ayında maaşlar zamlanacak. ama zamlı maaşı ocakta alamayacaksınız. Şubatta almaya başlayacaksınız.
ocak ayının zam farkını şubatta şubat maaşıyla birlikte alır.
rapor tamam. mutevelli heyeti muhtaçlıgının devam ettiği yönünde de karar verirse alamadığı maaşların hepsini alır.
ama muhtaçlıktan çıktıgı yönünde karar verirse iş değişir, maaş da bağlanmaz.
Klm abla daha önce yazdım sana komşum icin rapor süreai bittiği icin kesilmişti maaşi yeniden rapor aldık sosyal yardımlaşmaya verdik ve rapor onaylandı ya kasımda yada aralikta bugun gıttık sonuc öğrenmeye onaylandığı tarıhten itibaren birikmişi alır dediler kasımda onay landıysa ne alır aralıkta onaylandıysa ne kadar birikmiş alı ha buarada 2020 şubatta alır maaşini dediler toplam ne alır bi hesap ediver sevinelim şimdiden teşekkürler
Daha önce yazdım komşum icin 2019 mayısta kesilmişti 2022 maaşi raporu süresi bittiği icin yeni rapor aldık verdik kasımda ve 2020 şubat ta alcekti e devlete baktım maaş yattı ama 805 lira neden bukadar yattıki yardımcı olur musun Yardımcı ol abla yazarmısın Kalem
burhanxq
18 yaşından önce ödenen.18 yaş altı engellı yakını aylıgı oluyo ve engellı 18 yaşına gırınce başvuru etmesı gerekıo.yapmanız gereken rapor çıkarıp 18 yaşına girer girmez müracaat etmenızdı.ayrıca gelır şartlarınız tuttuktan sonra 2014 babanzın vefatından hemen sonrada albilirdiniz kesılmezdı ya şartlarınız tutmadı ya da babanız sizin vasınız ıdı vefatından sonra yeni vası (anne abı kardeş gibi birini)göstermedınız ve bu üzdenden yaklasık 6 yıl 2022 maaşını alamadınız.18 yaşına girince yeı müracatt ettıgınız için bağlanırsa başvuru tarıhınden ıtıbaren olursa birikenlerı alırsınız.çünkü 1 ay içinde baglana oldugu gibi daha fazla zaman sonrada baglanabılo yogunluktan dolayı.başvurudan 3 ay sonra bağlanırssa 3 aylık birikmiş alabilirsiniz ama 2014 ten bu yana bişi alamazsınız çünküanladıgım kadarıyle babanzı vasınızdı ve vası vedatından sonra yenı vası göstermedıgnız için hiç bir hak iddia edemezsınız.
raporunuz tam bagımlı mı ve %de kaç.yetim maaşına başvurabilirsiniz belkı
rapor yetim maaşı için yeterli ama diğer şartların uygun mu? [FONT=Roboto]2- Erkek Çocuklarına Yetim Aylığı Bağlanması İçin Aranan Diğer Şartlar[/FONT]
â Türkiyeâde veya yurtdışında sigortalı herhangi bir işte çalışmamak (5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç)
â Kendi sigortalılığından dolayı gelir veya aylık almamak
â 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmamış olmak veya yaşları ne olursa olsun çalışma gücünü en az yüzde 60 oranında yitirip malûl olmak
SSK
1.10.2008 öncesi
â 18 yaşını, ortaöğrenim yapması halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmamış olmak veya çalışamayacak durumda malul olmak
â Kendi sigortalılığından dolayı gelir veya aylık almamak
Bağ-Kur
1.10.2008 öncesi
â 18 yaşını, orta öğrenim yapması halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmamış olmak, (18 yaşını doldurmayanlar hariç) veya yaşları ne olursa olsun çalışamayacak durumda malul olmak
â Sigortalı herhangi bir işte çalışmamak
â Kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almamak
Emekli Sandığı
1.10.2008 öncesi
â Ölüm tarihinde 18 yaşını, ortaöğrenim yapmakta ise 20 yaşını, yükseköğrenim yapmakta ise 25 yaşını doldurmamış olmak veya yaşları ne olursa olsun olanaksız hastalıklarının veya sakatlıklarının çalışmalarına engel olduğu sağlık kurulunca onaylanacak raporla tespit edilmiş ve muhtaç olmak
â Evli olmamak
â Devlet memuru olmamak
â 5434 veya 5510-4/1-c kapsamında aylık almamak
Merhaba arkadaslar bir sorum olucak acilen cevap bekliyorum lutfen ben 05 02 2020 de maas basvurusu yaptim suan devam ediyor yaziyor gecen sosyal politika bakanlığı aradim 3 ay sonra yaticak dedi simdi ben maasi bu ay alamicakmiyim yoksa zorunlu 3 ay beklicekmiyim
devam edıo yazması maaşın onaylandıgnı gösterır. Soru 63: Mütevelli heyeti tarafından kabul edilen 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkların ödemeleri nasıl yapılır?
Mütevelli Heyetinin kabul ettiği başvuruların ödemeleri başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren hak edilir.
ödeme bu ay için yetişmezse gelecek ay alırsınız 3 ay beklemezsınız.
Arkadaslar merhaba bi sorum olcak b3nm yzde55 raporum var ve öaas alıyorum 6,yıldr ve ms hastasıyım ilerleme oldu heyete gircem yine oranım yükseldginde tekrar maas için basvurdugumda devam eden maas kesilirmi sonuclanana kadar birde ilac katkı payı geri ödemeleri nekadar sürede sonuclanıo bilgnz varmı
raporunuz süresiz ise maaşınız kesılmeden yenı raporu verebılırsınız ve aldıgnız maaş 2022 maaşı ise ve raporunzuda %55 değil de %70 ve üzeri çıkarsa yenısı maaşınız 537 den 805 tlye çıkar %40-69 engelli aylığı: 537,08 TL / tam miktarı: 537,080903 TL %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 805,62 TL / tam miktarı: 805,621355 TL
maaşınız sürelı ıse mutlaka süresınden önce yenı rapor çıkarıp bıtımınden evvel teslım edınkı maaşınız durdurlmasın Soru 74: Rapor süresinin dolmasından dolayı vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı fesih edilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir. Soru 75: Rapor süresi dolmasına rağmen yeni raporunu zamanında vermeyen vatandaş yeni raporunu vakfa teslim edince alamadığı aylıkları tekrar alabilir mi?
Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.