burock;
EDG kötüdür doğru, ama EDG kötüdür DSG iyidir demek yanlış. DSG şuanda en problemli yarı otomatik(robotize) vites sistemidir. Biraz forumları karıştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Zaten bu vitesin garanti süresi müşteri memnuniyeti adına pek çok ülkede 10 seneye çıkarılmaktadır. Bizde ise tamamen Doğuş Oto'nun merhametine bağlı, isterse müşteri memnuniyeti der değiştirir, isterse garantiniz bitmiş der, isterse kullanıcı hatası der. DSG şanzımanlı araçlardan bir süre daha uzak durmakta fayda var. Bunun yanında Doğuş Oto'nun fiyat politikası sebebiyle de bu şanzıman alınmaz. Almanya'da aynı model aynı donanım seviyelerindeki araçların DSG şanzıman fiyat farkı 2000 Euro seviyelerindeyken bizde bu fark 10.000 TL ye ulaşıyor, Doğuş Oto mecburiyetlerden faydalanmasını çok iyi biliyor. Açıkçası ben Doğuş Oto yu zengin edecek kadar zengin değilim, Türkiye'de yaşadığım sürece de Volkwagen'e tek kuruş para kaptırmam.
Fransız araçlarına da dokundurmuşsunuz, nedendir anlamadım. Ben Fransız aracı kullanıyorum, 6.5 senelik araç, sıfır arıza, otomatik vites ve o fransız şanzımanı sizin DSG niz gibi 10.000 km de inmedi 60.000 km dir sorunsuz çalışıyor.
Lütfen insanları "Fransız arabası alınmaz" gibi kulaktan dolma, dayanaksız, fanatikçe söylemlerle yanlış yönlendirmeyin. Varsa bir teknik dayanağınız, buyurun meydan sizin.