Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük tansiyon için önerileriniz?

Pluvia

Emektar Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
1
Düşük tansiyona önerileriniz varmı ne yesem düşüyo midem bulandırıyo düşünce herzaman 9a 5 10a 5di
8e 4 oldumu bulanıyo midem düşürenler meyve genelde incir karpuZ üzüm takip ediyom bu üçü düşürüyo ne yicem benya bıktım yeminle sürekli tuzmu yicem of

sahranil bol su iç sigara kullanıyorsan azalt
Kafeinli içeceklerden uzak dur.

Benim 4-5 sene önce olmuştu bir dönem sadece. Sonra kendiliğinden düzeldi ama sürekli tuzlu ayran içtim. Tek çare o demişlerdi. :(

İnternette havuç, üzüm, badem gibi yiyecekler yazıyor ama bilmiyorum denemedim ben hiç.

Tuzlu ayranda yaramıyoya içiyom bisüre sonra bakıyom 8e 5 hala çıkmıyo tansiyon yukarı ne illetse
KKELEBEKK üzüm yapıyo kesin inciri yedim bugün dedim düşersen düş o dolapta ben yiyemiyom :D

umut2135 sigara içmşyom umut normalde 10a 5 falandı 9a 5 ne olduysa düşüyo hep

Taze üzüm cnm kuruyu bilmiyom geçen üzüm sirkesi içtim oda yaptı:(

Sabah donatese bisürü tuz katıyom

Domateste düşürüyo

Bizim komşu düşmüş tansiyondan ayağını kırmış 4e 5 kadının

sahranil iç hastaliklara (dahiliye)bir görün
Düşük tansiyonun altından başka bir şey çıkmasın
Dikkat et kendine geçmiş olsun.

Biftek pirzola pastırma
Hergün yiyorum tansiyonum normale döndü
Üstüne tuz serptimmi ouuu lezzis

benimde hep dusuk tansiyonum:(acaba beslenmemizde eti yagi az kullandigimiz,sebze corbayla doydugumuz icinmi diyorum ama et yemeyi, yagli yemeyi hic sevmiyorum. tuzuda oyle. tuzlu ayran ic diyorlar ogggg...
caresini bulirsan banada haber ver.

SAHRANİL GEÇMİŞ OLSUN ÖZEL BİR HASTANEYE GİT .TANSİYON ŞAKAYA GELMEZ .MUTLAKA BİR KALP DOKTORUNA GÖRÜNÜZ..
tansiyon rahatsızlıklarında yapılan hatalar..günde 3 veya 4 defa ölçülmeyle olmaz...HOLTER TESTİ yaptırırsanız kesin sonuç çıkar..ona göre düzenlenmesi için tansiyon ilaçları verilir.. ÖZEL HASTANEYE GİTMEDEN ilk önce aile hekiminize tüm tahlillerinizi ücretsiz yaptırın.kolestrol şeker kan sayımları .bu sonuçları özel de bir kardiyoloji doktoruna götürün ve holter tesi yaptırmak istiyorum deyin..gerçekte bir tansiyon hastalığınız varmı kalp le ilğili bir ritim bozukluğu varsa bunlar çıkar..
24 saat kolunuzda tansiyon ve kalp atışlarınızı ölçüyor..bu cihaz..
YÜKSEK TASİYON HASTASI OLARAK SİZE ÖNERİM .BUNU YAPTIRIN .BAŞKA BİR ŞEY DENEMEYİN..TABİİ SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSANIZ.

1. Biyokimya Tahlilleri

Kan şekeri (açlık, tokluk)
Üre
Kreatinin
Kolesterol
Trigliserit
HDL
LDL
AST (SGOT)
ALT (SGPT)
Fosfor
Kalsiyum
Total protein
Albumin
Ürik asit
Total Bilirubin
Direk Bilirubin
Amilaz
CK
CK-MB
Sodyum
Potasyum
Klorür
Demir
Demir bağlama kapasitesi
ASO
CRP
RF

Holter EKG nedir?

Holter EKG, kalbin elektrik aktivitesinin 24 saat veya daha uzun süreli olarak kaydedilmesi işleminin adıdır. Ritim Holter (veya EKG Holter) olarak da anılır.

Tıbbi tetkiklerin yaptırılması ve sonuçların alınması hasta ve hasta yakınlarının önemli bir zamanını alır. Bugünkü şartlarda Holter EKG veya Holter Kan Basıncı tetkiki için genellikle dört kez hastaneye veya tıp merkezine gitmek gerekir :

Randevu alınması,

Randevu günü cihazın bağlanması,

Bir gün sonra cihazın çıkartılması,

Tetkik sonucunun (rapor) alınması.
Holter kan basıncı tetkiki ne zaman / kimlerde gerekir?

Tansiyon Holteri kan basıncında (tansiyonda) normal dışı bir durum varlığı veya şüphesi söz konusu olduğunda gerekebilen bir tetkiktir. Normalde kan basıncının (tansiyon) belirli bir alt ve üst sınırları vardır. Kan basıncının yükselmesi (hipertansiyon) veya çok düşük olması (hipotansiyon) tansiyon aletleriyle ölçülerek anlaşılabilir. Bazı hallerde kişinin hastanede / muayenehanede yapılan ölçümlerden başka günlük yaşamda kendi ortamındaki ölçümlerin hatta uyku sırasındaki ölçümlerinin de bilinmesi gerekir.

istanbul40 tşkr ederim bilgileriniz için kardiyoya gittim düşük tansiyon için vaktinde holter ekg falan takıldı az çarpuntu var dedi oda düşük olduğu için ne ilaç verdi yükselsin diye normal deyip yolladı:)

Gene ölçüyom bakım sabah akşm sık sık düşmezdi bu meyve yiğince olıyo
shukufe hep düşüktüde iyice düşünce 8 4 mide bulantısı etti bende maden suyu ayrandanda fazla çıkmıyo:)

Ben bi ilaç kullandım 14gün yan etkisi olabiliyomu ilacın kestim içmiyom onu

Ayak ağısı için verdiudi depresif ilaç

Onun yan etkisimi omu bozdu bilmiyom

Bu tansiyonu ondan önce böle düşmezdi sık sık

Adı duloxx

Majör Depresif Bozukluk için verilir.. yan etkileri çoktur...önüne gelene bu ilaçları veriyorlar..anlamış değilim.. duloxx
sonuçları başka bir doktora gösterin..
kalp Hastalıkları
Hem kalbin kendisinden hemde kalp kapağından kaynaklı hastalıklar tansiyon düşmesi yapabilirler. Bu hastalıklardan başlıcaları:

Kalp krizi: Kalbi besleyen damarların tıkanıklığı sonucu gelişir. Ani tansiyon düşüklüğü ile birlikte göğüs ağrısı beklenir. (bkz: Kalp krizi nedir, neden olur?)
Ritim bozukluğu: Kalp hızının aşırı düştüğü veya kalbin çok hızlandığı durumlarda kan basıncı düşebilir.
Kalp kapağında daralma: Kalbin kanı pompaladığı ana damara aort damarı denir. Aort damarındaki kapakta ciddi daralma olursa, damara yeterli kan atılamaz. Tansiyonlar düşer ve kişi bayılabilir.
Kalp kapağında yetmezlik: Aort kapağı yeterince kapanamaz ve kalbin damara attığı kan kalbe geri kaçar. Özellikle küçük tansiyon düşer. Büyük tansiyonun yüksek, küçük tansiyonun düşük ölçülmesi bu hastalığı düşündürür.
Kalp yetmezliği: Kalp vücudun ihtiyacı olan kanı pompalayamaz ve tansiyon düşmesi görülebilir. (bkz: Kalp yetmezliği neden olur?)
Kalp tamponadı: Kalbi çevreleyen zarlar arasında aşırı sıvı birikmesidir. Sıvı kalbi çevreler ve kalbe baskı yapar. Kalp kanı pompaladıktan sonra yeterli gevşeyemez ve yeterli kanla dolamaz. Tansiyon düşmesi hemen her zaman görülür. Acil müdahale gerektiren hayati bir durumdur.
Sıvı kaybı (dehidratasyon)
Vücudun aşırı sıvı (su) kaybı sonrası tansiyon düşmesi görülebilir. Yaz aylarında oruç tutan kişilerde (özellikle yaşlılarda) daha sık görülür. Kişi sıvı alamadığı gibi aşırı sıcaktan fazla miktarda terler ve su kaybeder. Belli seviyeden sonra kan basıncı düşebilir.

Aşırı sıvı kaybına neden olan ishaller, kusmalar
Güneşte fazla kalma
Aşırı terleme
Yüksek ateş
İlaçlar
Bazı ilaçlar tansiyon düşüklüğü yapabilirler.

İdrar söktürücüler: Vücuttan aşırı miktarda sıvı attırarak kan basıncını düşürebilirler. Örn: furosemid ve hidroklorotiyazid içeren ilaçlar.
Tansiyon ve kalp ilaçları: Alfa ve beta blokörler, ACE inhibitörleri gibi..
Dil altı ilacı (nitrat) : Kalp hastalığı olanlara verilen bu ilaç hızlı bir şekilde tansiyonu düşürebilir.
Günümüzde sıkça kullanılan bu ilaçlar tansiyon düşüklüğü yapabilirler. Bu ilaçların dil altı ilaçlar ile birlikte kullanılması tansiyonda ciddi düşüklüklere ve ölümlere neden olabilir.
Bazı depresyon ilaçları (trisiklikler)
Uyuşturucu maddeler ve alkol
Parkinson hastalığında kullanılan bazı ilaçlar: pramipeksol ve levodopa içeren ilaçlar gibi.
Bu listede yer almayan birçok ilaç kan basıncını düşürebilir.

Tansiyonu Düşüren Meyveler
Birçok temel besin değerini içeren, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan meyveler, yüksek tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli birer yardımcıdır.

Kuru Erik: Potasyum bakımından zengin olan kuru erik çok az miktarda sodyum içerir ve yüksek tansiyonu olanlar için ideal bir atıştırmalıktır. Potasyum, kan damarlarındaki pıhtılaşmayı önleyerek kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur.

Kavun: Potasyum ve kan basıncını düşürmeye yardımcı magnezyum içeren kavun tansiyonu düşürmek için önerilen meyveler arasındadır. Kavun ve karpuz damar sertleşmesi riskini azaltmak için yenebilir.

Yabanmersini: Yabanmersini, çilek ve ahududu C vitamini, potasyum, besin lifi ve antioksidanlar bakımından çok zengindir. Bu özellikleri ile damarlarda plak oluşumunu riskini azaltırlar.

Muz: Potasyum bakımından oldukça zengin olan ve çok az miktarda sodyum içeren muz kan basıncı düzeyini normal değerlerde tutabilmek için önerilmektedir. Günde 2 adet muz yemek yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir.

Kayısı: Kayısı iyi bir potasyum ve A Vitamini kaynağıdır. Buna karşın çok az miktarda sodyum, doymuş yağ ve kolesterol içerir.

Portakal: Portakalın besin değeri oldukça yüksektir ve buna karşın kalorisi azdır. 326 mg potasyum içerirken hiç sodyum içermez. Bu sebeple tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilecek meyvelerin başında gelir.

istanbul40 kas ağrısı için verdi hidroclorür maddesi benzerleride var kabız edince kestim içmiyom çok iyi glmişti kaslarada

Bişi kalmadı ne yiceksek:D

Kabızlıktan beri kaysı incir karpuz yedim:D

Elinizden geldiği kadar nekadar az ilaç içerseniz vücudunuz ve karaciğeriniz rahat eder...bizim toplum her hastalığında antibiyotik aldıgı için ödenen trilyonlarca tl dış devletlere gitmektedir.gereksiz yere ilaç kullanmayalım....

Özellikle ülkemizde bilinçsiz ilaç kullanımı önemli bir problem haline gelmiştir. Reçetesiz-tezgah üstü satılan besin destekleri, vitamin ve minerallerin kullanımının neredeyse tamamen kontrolsüz hale gelmesi önemli bir sorundur. Reçeteli ilaçların bile büyük bir kısmı reçetesiz olarak kolayca temin edilebilmektedir.

Bitkisel kökenli zararlı ve tehlikeli pek çok madde ihtiva eden besin destekleri neredeyse kapı kapı pazarlanır hale gelmiştir. Reçeteli ilaçların da, doğal diyerek korkusuzca tükettiğiniz besin destekleri ve bitkisel ürünlerin de kontrolsüz kullanıldıklarında sağlığınızı güçlendirmek bir yana, sizi tehlikeli maceralara sürükleyebileceğini unutmamalısınız.

tuz veya tuzlu su önermelerinin nedeni suyu vücuttan atılmasını engellemek , böylece kan basıncı daha yüksek tutulur ama derin konular aslında zira düşük tansiyon başka hastalıkların habercisi de olabilir. yada bir ilaç buna sebebiyet vermiş olabilir. az önce kurduğum cümleler i kurmaktan hoşlanmayan biriyim çünkü hep pozitif bişiler duymak istediğim için..
neyse , benim fikrimi soracak olursan bu konuda doktorun dediğini yapmak en mantıklısı..

istanbul40 ilaç seven biri dğlm zaten helede antibiyotik ayaklarım düz taban fazla yürümeye gelmiyo ağrıyo vücudum ondan verdi fizik doktoru yan etkisi oldu bıraktım

sahranil

Merhaba tansiyonu sürekli olarak 9-10 da seyreden biriyim. Daha doğrusu normal tansiyon değerim bu şekilde. Yaşınıza, boyunuza göre vucut endeks oranınız orantılı mıdır? Mesela ben önceleri yaşıma göre 25 kg eksiğim varken her yemek yememde midem bulanır ve yemekleri geri çıkarırdım buda haliyle tansiyonumu sürekli olarak etkilerdi. Ancak ne zaman kilo almaya başladım o zaman yavaş yavaş düzelmeye başladı en azından geri çıkarma durumu söz konusu değil. Size tavsiyem bir dahliye uzmanına görünüp detaylı bir test yaptırmanız kan değerleriniz, şeker testi, açlık - tokluk vs. Bu testleri de alıp iyi bir diyetisyenin yolunu tutmanız olur. Herkesin bünyesi farklı burada ne önersek boş kalır. Geçmiş olsun dilerim.

Sametmenc05 kiloluydum kilo verdim hep böle tansiyonum 10 a5 9a5 8e 4oldumu bulanto bşlıyo:)

Tşkrler

Siz niye yediğinizi çıkarıyodunuz

Şok diyetmi yaptın yada başka bişi

Herhangi bir diyet yapmadım açıkcası yıllardır kilo alamamaktan yana müzdariptim. Stresde aynı şekilde tansiyonu engelliyor

Yok ben check up yaptırdım herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür. Anti depresan kullanıyorum dünya toz pempe geliyor :)

Günlük aldığınız gıdalarda tuz alımını arttırın. Anlık tansiyon düşüklüğü yaşıyorsanız; Bir bardak su veya ayranın içine yarım tatlı kaşığı tuz katarak için.

Dün gecede ölçtüm 7e 5 olmuş sapıttı iyice:D

sahranil titrasyon (asit - baz titrasyonu - kan konsantrasyonu) önemli bir konu. ondan lütfen doktorunun dediğini yap. yada en sağlıklı bilgiye doktorun aracılığıyla ulaşabileceğinden doktoruna danış.

Arkadaşım ihmal edip burada çözüm arayacığına doktora git. Yüksek tansiyon için tedavi varsa elbette ki düşük tansiyonunda tedavisi var.

Üst Alt