Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük tansiyon için önerileriniz?

Takip ediyom tansiyon aletinle ölçümle gtcez bakalım

Ben anlamam bu Ölçmeleri
Nasıl oluyor 15-18 ne oluyor öylesine ölçdürdüm

Zorro

Biz fakültede detaylı görmüştük ama bende unuttum :) :)

fakat;

sistolik (kalp sistolu - ventrikül) ve disatolik basınç olması lazım yani kabaca kalbin kasılması ve gerilmesi sırasında ölçülen kan basıncı değerleri.

yükselmesine hipertansiyon , düşmesine de muhtemelen hipotansiyon deniyordu

Yüksek iyi midir
En fazla kaç oluyor Yüksek için

Zorro

hayır ama düşük olması da istenmez. homeostasi yani iç koşulların korunması ilkesi benimsenir , genellikle ideal tansiyon 12-8 civarı

>14 ve >9 olduğunda yüksek tansiyon diye biliyorum.

ve sanıyorum sistolik basınç 18 e kadar çıkabiliyor ama sık olduğunda mitral kapak veya biküspik kapak (kısaca kalp kapağı) hastalıklarına yol açabiliyor öyle hatırlıyorum. ama bunları en iyi bir dahiliye doktorundan öğrenmek uygundur diye düşünüyorum gidip sorabilirsiniz muayene sırasında

isterseniz

* bradikardi nedir
* taşikardi

bunları hakkında da bilgi alabilirsiniz.

:)

Kardiyoya görün erdal

İlaçverir kullanırsın

Yüksekte iyi dğl düşükte iyi dğl

Boş ver ya
Belki bozuk olabilir tansiyon aleti
tükenmiş pilli

sende sağ ol florya emmi ;)

Zorro
dogru dıon pıyasada satılan bı ton alet var güvenli olup olmadıgnı bilemezsın pil olsa bile hatalı ölçme ihtimali yüksektır.ayrıca vırt zırt cart curt kafan estıkce evdekı makınayla ölçer durusan kafayı sıyırın.

benim hep 8 veya 9 :( erdal sen mka ya bakma. yuksek tansiyon dusukten daha tehlikelidir. aile hekimine olcturuyorum ben.

Benim bildiğim düşük tansiyonu zararı yok. Ama büyük tansiyon zararlı. Hamileliklerimde tansiyonum 10 ' a 5 veya 9'a 6 idi hep. Ve doktorlar gayet iyi demişlerdi tansiyonumun bu şekilde olmasına. Şu anda da öyle..

Pluvia

kesinlikle uzman hekimin görüşüne ihtiyacınız var bence.

ayrıca burdan o kişinin bu kişinin dediğini yapmak veya herhangi bir tıbbi altyapınız olmadan bazı kestirimler yaklaşımlar yapmak çok tehlikeli olabilir bu konuda.

ayrıca uzman hekime gidince ; kullandığınız başka ilaçlar veya bir rahatsızlığınız var ise onu da söyleyiniz.gerekirse söyliyeceklerinizi bir kağıda not alın öyle gidin

geçmiş olsun

Sen iyi gene 8 5 7 5 gördüm yazın:D shukufe

Şimdi iyi 10a 5 9a 5 gene az tabi benim için

Doktor kontrolü iyi olur.

Allah şifa versin...

Üst Alt