Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sistolik (kalp sistolu - ventrikül) ve disatolik basınç olması lazım yani kabaca kalbin kasılması ve gerilmesi sırasında ölçülen kan basıncı değerleri.
hayır ama düşük olması da istenmez. homeostasi yani iç koşulların korunması ilkesi benimsenir , genellikle ideal tansiyon 12-8 civarı
>14 ve >9 olduğunda yüksek tansiyon diye biliyorum.
ve sanıyorum sistolik basınç 18 e kadar çıkabiliyor ama sık olduğunda mitral kapak veya biküspik kapak (kısaca kalp kapağı) hastalıklarına yol açabiliyor öyle hatırlıyorum. ama bunları en iyi bir dahiliye doktorundan öğrenmek uygundur diye düşünüyorum gidip sorabilirsiniz muayene sırasında
Benim bildiğim düşük tansiyonu zararı yok. Ama büyük tansiyon zararlı. Hamileliklerimde tansiyonum 10 ' a 5 veya 9'a 6 idi hep. Ve doktorlar gayet iyi demişlerdi tansiyonumun bu şekilde olmasına. Şu anda da öyle..
kesinlikle uzman hekimin görüşüne ihtiyacınız var bence.
ayrıca burdan o kişinin bu kişinin dediğini yapmak veya herhangi bir tıbbi altyapınız olmadan bazı kestirimler yaklaşımlar yapmak çok tehlikeli olabilir bu konuda.
ayrıca uzman hekime gidince ; kullandığınız başka ilaçlar veya bir rahatsızlığınız var ise onu da söyleyiniz.gerekirse söyliyeceklerinizi bir kağıda not alın öyle gidin