Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşünce yayınlanması hezeyanını yaşayan var mı?

Pickle

Aktif Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
451
Psikozdayken düşüncelerinizi diğer insanların söylediğini deneyimlediğiniz oldu mu?

Bilimsel açıklaması şöyleymiş:
Beyindeki "bu benim iç sesim" diyen etiket (kaynak izleme) bazı bölgelerdeki sorun yüzünden basılamaz. Böylece içsel veriler, dışsal veriler gibi işlenir ve çevredeki rastlantısal seslerle eşleştirilir.

Bu psikolojide kendilik sınırlarının kaybına örnektir.

Ben bu durumu 2023 yılında çok yaşıyordum.

Garip sesler çıkarıp bir sonraki cümleye birleştirmek gibi durumlar olabiliyor.Kafayı ütülemek deniyor.G r yaptı...gider yaptı...
İnternette bu tarz bilgiler yok.Doksanlarda bu tarz bilgilerin daha büyük sorunlara sebep olduğundan kısıtlamışlar.Manipülasyon üzerine kitaplar var Türkiye de çok satılıyor.Birini izlemek gibi saçma sapan olayları öğrenmem lazım ama düzgün bilgi kaynağı yok.

Bazı kişilerin bu tarz durumlara yeteneği var.Bir doğru bir yanlış bilgi veren insanlar var.Ciddi sinir bozukluğu yaşatacak şekilde konuşan insanlar var.Bunlardan birine herkes iyi bir şey söylüyor.Bunu da bir yere oturtup konuşturuyorlardı.Akıl hastalığı olan birinin x e videosu düşmüştü.Kadın elinde bıçakla aşağı inmiş.Gürültüye ve motor bağırtmasına sinirle.Tabi elde bıçak olunca suçlu olmuş.
Evde oturan bir abi vardı.Haber geçince yan bina veya yoldan geçen haber içeriğini bir kaç cümle ekleyip aktarıyordu.Adam kendi düşünceleri gerçek oluyor sandı.Bazı kanalların ona özel yayın yaptığına inandırdılar.
Evi dinlemek siber casusluk kişi hakkında bilgi veriyor...

2013'de benim durumuma dair belirttiğim ilk şikayetti. Paranoyakca hissi hala aklımda. ne saçmaladım deyip geçiştirmeye alışığım.

Üst Alt