Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşünceleriniz nedir? Düşünceler ile aramıza nasıl mesafe koyabiliriz?

@sokr@t,

Sorunu anlayamadım. Hangi soruyu soruyorsun şu an? Farkındalık çalışma kitabı benim ulaşabileceğim en değerli kaynaklardan biri. Farkındalık psikiyatri için ne kadar önemli olduğunu biliyorsun zaten.

Soru sormuyorum neyse boş ver ! Kariyerin için falan mı önemli bu kitap nedir önemli yapan bu kitabı ?

@osmangazi,
Yazdığın hiçbir şeye direnç gösterdiğim yok neye direnç göstermişim ki tepkilisin örnek versene mesela seninle aynı fikirde değiliz onu kastediyorsan bu benim en doğal hakkım ben soru sordum sadece o kadar kitap önemli dedin ya ! Neden önemli merak ettim o kadar
Psikiyatri bilimine meraklı değilim farkındalık falan araştıramam duyduklarım okuduklarım yeterli bana profesör olmayacağız sonuçta .

@osmangazi,
Kusura bakma da hiçbir şey yapamazlar. Hatta ezilirler. Farkındalık ayrı. Tıp okumak ayrı. Oraya teorisini yazmışlar da Psikiyatrlarin kendilerinin bu konuda çalışmaları var mı acaba? Bunda ustalaşmak seneler ister. Psikiyatrlarin böyle bir çalışması yok ki. Bir osho bir ouspensky bir gurdjieff bir Goenka bir gautama sidharta bir krisnamurti bir yunus emre ayarında olmaları mümkün değil. Onların işleri ayrı. Onların işleri tıp. Ama psikoloji denen şey çok girift. Mesela kimi aile dizilimini kabul ediyor. Kimi etmiyor. Kimi astrolojiyi kabul ediyor. Kimi etmiyor. Kimi reenkarnasyonu kabul ediyor. Kimi etmiyor. 2 tane aynı şartlarda yetişen çocuğun bile psikolojileri farklı. Neden? Bir yığın soru var. Hem psikiyatri neye ilaç verir ki? Mesela adamın tansiyonu vardır. İlaç alır. Tansiyonu düşer. Psikiyatrik ilaçların iyileştirdiği nasıl ispatlanabilir? Ortada objektif bir veri yok ki. Sen bu kadar karmaşık bir şeyi 3 tane tıp profunun tekeline veremezsin...
Ayrıca diğer adamların işleri sağlık değil ki. Neden sağlık meslek lisesi ile ilişkilendirdin?

Yani senin mantığına göre hayatın amacını aramayı da bırakalım. Prof bir ilahiyatçinin peşine takılalım. Dinî, hayatın anlamını en iyi o proflar bilir ya...

Üniversiteden bol ne var zaten ülkede bunların kaçı gerek yurt içinde gerek yurt dışında kabul görüyor dersen sayısı 5 i 10 u geçmez .

Son düzenleme:
@gannicus,
Bir profesörü izliyorum yıllar önce psikiyatristlerin de bir kaç terapi çeşidi bildiklerini bunları uygulanabileceğini savunuyor.

Ben her profesörün arkasından gidelim demiyorum. Ancak alanında uzman birini dinlemeyip yaşadığınız olumsuzlukları psikoloğa bile anlatmayın. Diyen zafer akıncıyı mı örnek alalım. Örnek vermek için yanlış anlaşılmasın. Beyhan budak mesela çok değerli bir klinik psikolog. Uzman varsa dinlemek lazım diyorum. Nevzat Tarhan psikiyatri profesörü mesela mevlanayı Yunus'u sizden size daha iyi anlatır. Sağlık meslek lisesi orda soyut bir karşılaştırmayı somut anlaşılır olsun diye yazdım.

@osmangazi,
Neyse dediğim gibi aynı dili konuşmuyoruz. Ha o da sorun değil. Sen de bunu kabul etmişsin. İnşallah içsel olarak yüksek seviyelere çıkarsın...

Üst Alt