Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyuyorum ama duyduğumu anlamıyorum. İşitme cihazı tercihi..?

nilshtein

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 18 yaşımdan bu yana işitme engelliyim.
ilk başlarda 20 25 dbl civarıydı kaybım. Devlet hastanesinden Starkey işitme cihazı önerdiler. Ama konuşmaları ayırt edemiyordum. Sesleri duyuyorum ama anlamıyordum.
10 yıl geçti halen aynı. hatta anlamam biraz daha geriledi ve kaybım yükseldi.
Çünkü cihazı kullanmayı bıraktım. İşitme cihazı takmazsam yükseleceğini söylemişlerdi zaten. Ama o doğallığı bırakamadım malesef.
Sesler kafamda dönüp duruyor birbirine giriyor ama anlamıyorum.
Karşılıklı yalnız ve sessiz ortamda konuştuğumda karşımdakinin ne dediğini anlayabiliyorum. Bazı sesleri hiç duymuyorum.
Mesela geçen cumartesi widex bayine gittim odyo testi yapıldı kulağıma widex unique 100 fusion cihazını takıldı. Odyolog Yaşımı sordu yaşadığım şehri sordu anladım. Sonra başka bir soru sordu anlamadım. Kadın "İLE" kelimesini söylüyor ben onu "YE" olarak anlıyorum.
Dudak okumuyorum göze bakarak anlarım ve konuşurum. Ama kalabalık ortamda duymama rağmen sıfır derecede anlıyorum.
Ayrıca bana dönüp anlatmaları gerekiyor. Şuan kulağımda denediğim widex cihazı bulunmakta küçük bir kızım var cihazsız olarak seslerini anlıyorum. Ama cihazı taktığımdan beri 10 kelimesinden sadece 2 sini anlayabiliyorum. Oda tekrar ettirerek. Herkes gittikce alışacağımı daha güzel olacağını söylüyor. Ama umut edemiyorum.
Kalabalık ortamlarda insan içine hiç karışamıyorum. Buda psikolojjik olarak kötü etki yaratıyor üzerimde. Şuan denediğim cihazdaki sesler çok güzel odanın ışığını kapattığımda kapıyı kapattığımda net ve tok.
Normal duyduğumdan daha güzel. Ama cihazla Elektrik süpürgesi sesini hiç duyamadım neyse onlar ayarlarla hallediir heralde ama benim önceliğim kapı sesi bardak sesi vb değilde konuşma kalabalıkta anlama. Hiç bir zaman sağlıklı duymak gibi olmayacak bunu biliyorum ama en azından biraz daha iyi olabilir mi diyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Phonak nadia denemek istiyorum. Para konusu sorun aslında ama yeterki anlayayım bi şekilde hallederim diyorum. Bütçem 5000 ama fazlasınıda taksitle halledebilirim. Ek aksesuarlarda alabilirim. Şuan denediğim cihazın çiftine 7200 tl fiyat verdiler + 1000 tl com dex cihazı. 8200 tl. Odyocu yüksek sesle kitap okumamı söyledi. Bu şekilde unuttuğum sesleri hatırlayacağımı ve zamanla anlayacağımı söyledi. Umudum yok ama bilmiyorum ne yapacağım. Önerebileceğiniz markalar varsa gidip deneyeceğim. Hepinize geçmiş olsun...

merhaba siemens signia markasını önerebilirim. ben 4 ay önce aldım siemens signia kulak arkası 3bx pure serisi aldım. cep telefonuma program yükleyip genel-gürültülü ortam-tv-müzik-telefon seçeneğini kullanabiliyorum ortama göre ayarlayabiliyorum. liste fiyatı 4300 tl civarıydı 3000 tl ye aldım.

bulancaklı

bu markayı ilkkez duydum. siemens in ürettiği yan bir marka galiba. önerinizi dikkate alacağım denenecekler listeme ekledim teşekkür ederim. sizde mi orta kayıplısınız anlama sorunumu yaşıyorsunuz.

nilshtein aynı durum bende de var; yalnız kulaklıksız daha rahat ediyorum. Konuşulanları anlamasam da, az yüksek konuşunca anlıyorum. Kulaklık takıyordum, son 6 gündür takmıyorum. Daha rahatım. Hem cihazın bu hastalığa tedavisi, çaresi yok. Bir ihtimal takıyoruz. Bizin sorunumuz sinirlerde. Duyma cihazı sesi fazla veriyor, sinirlere bir etki yapmıyor. Benim sesin fazlalığına öyle ihtiyacım yok. Gelen kelimeleri doğru anlamaya ihtiyacım var.

Son düzenleme:
atom_bombası

katılıyorum size. ama ilerler diyor her gittiğim işitme merkezi. ki gördüğüm kadarıyla da ilerlemiş. cihazı çıkartınca sesin doğallığının verdiği tat gibisi yok. ama yinede kalabalık ortamlarda ortam dışı kalmak ayrıca bana konuşulanın anlatılmasını istemek olmuyor. Bu durum çok kötü. kullanmak istiyorum çünkü kullanmazsam daha kötüye gidiyor bu yolu da denemeliyim diye düşünüyorum.

Fulya83 işitme kaybı yok denecek kadar az. Yani işitme kaybından ziyade anlama kaybı var. Ne kadar yüksek sesle konuşursan konuş, sesi duysa da anlamıyor. Bu durumda cihazdan bahsedilemez. Cihazın işlevi sadece sesi kulağa yüksek ve pürüzsüz vermesidir. Hem seslerde de bir sıkıntı yok, kelimeleri, konuşma sözlerini anlamama sorunu var. Gece uyurken yoldan geçen aracın sesine uyanıyorum. Yani ses sıkıntısı yok; harf, kelime, cümle anlamama sıkıntısı var. Ama karşılıklı teke tek konuşmalar çok iyi.

atom_bombası
çok iyi anlamışsınız beni. Sabah alarmın sesini duyup kalkarım kapı sesini vs duyarım. Ama işte anlama olmuyor. Napsamda anlayamıyorum bireysel olarak sorun yok cihaz tak deyip duruyor herkez ilerler diyor ilerliyorda zaten ama doğru yol bu mu bilmiyorum. Bana uygun değilse bu kullandığım cihaz duymamı iyce kötü yapar mı diye korkuyorum.

Fulya83
10 yıldır var aşağı yukarı. 20 lerden 60 lara çıktı şimdi. ama anlamam aynı sayılır. başta da yoktu şimdi de yok. yükseliyor ama takmadığım için mi yoksa hastalık yüzünden devamlı yükselecek mi blimiyorum.

nilshtein bir ara cihazı ayarlayan doktor nasıl ayar verdiyse anlamadığım, duymadığım ses yoktu. Süper oldu. İnan ki kulakta anlama sorunumu 1 günde unuttum. Cihaz 2 gün sonra arıza yaptı. Cihaza format atmışlar. Ayarlama da gitti. O ayarı bir daha tutturamadı doktor. Baştan sisteme o ayarı kaydetse çok iyiydi. Demek istediğim, bu tür hastalıklarda iyi bir cihaz ve sağlam bir ayar. Ayar çok iyi olmayınca cihaz bir işe yaramıyor.

atom_bombası

haklısınız. sizin adınıza çok üzüldüm. o seçilmiş insanları bulmak da çok zor malesef. her gittiğim yer takmamışsın ilerlemiş kitap oku hatırlarsın vs konuşup duruyorlar. Ben en iyisini almak istiyorum ama iyi ayar yapacak bir insan bulamıyorum. her yer aynı söylüyor.. denemeye devam galiba...

Ankara hacettepede -2 kat kbb odyo bölümünde bünyamin beye git gidebilirsen. Çok iyi ayar yapıyor. Eğer yolun düşerse orada olduğu günleri arayıp öğrenirsin.

atom_bombası

çok teşekkür ederim her tür ve markaya ayar yapabiliyor mu widex unique 110 fs alacak gibiyim çünkü...

atom_bombası

yolum düşmez arkadaşım uzak bana ama düşüreceğim. çok teşekkür ederim. Giderim bir vakit. Tekrar geçmiş olsun. Umarım aradığın ayarı bulursun.

Biz işitme engellilerin en büyük problemi zaten duyduğu halde ne dendiğini anlayamamaktır.. Sesleri duyarsın fakat anlayamazsın.. Malesef işitme cihazlarıda buna bir çözüm getiremiyor.. İşitme cihazları bile bu soruna yetemiyor.. Bu yüzden işitme cihazı kullanmayı bıraktım.

Zamanın Ötesinde

bırakmakta bi adım ama ben 10 yıldır kaç kez bıraktım bırakmak bana bir fayda getirmiyor artık. Ya ilerliyor ya da ben kafama takmaktan psikolojik olarak göçüyorum. o yüzden bu yolu da deneyeceğim artık. Geçmiş olsun size de...

nilshtein ! Rabbim şifa ihsan etsin inşaallah. sol kulağım 30 yıldır hiç duymuyor , sağ kulağım da 6 yıldır %53 kayıplı..
sizin yaşadıklarınızı 6 sene ben de yaşadım ...şükür rabbime 6 ay önce 5000 TL'ye phonak auro (cross teknolojili) işitme cihazı aldım.Ben de eskiden sizin gibi sesleri duyar ama konuşulanı anlamazdım ya da kısmen anlardım..
şu anki cihazımla bu sorunum hemen hemen tamamen ortadan kalktı ...şu an kullandığım cihaz 6 yıl içinde satın aldığım 4.cihaz ...önceki cihazlarım interton kulak arkası , otıcon kanal içi ve wıdex kulak arkası ..phonak'ı taktıktan sonra diğerlerinin ne kadar yetersiz cihazlar ya da ayarsız cihazlar olduğunu anladım.
benim şahsi kanaatim hem kullanacağınız cihaz iyi olacak ( özellikle hoparlör ve mikrafonu ) hem de çok iyi ayar yapılacak.
cihazı tanıyacak ve size en uygun ayarı yapacak uzman odyolog bulabilmeniz zor ..bir de maalesef piyasada cihazların fiyatı çok yüksek ..satıcılar tok satıcı ....benim phonakı aldığım merkezde odyometri odası 20 metrekare ve sağır oda ..içeride profesyonel düzeyde 3 tane
bilgisayar , 6-8 tane hoparlör ve iki adet mikrafon vardı ...ayar ve testler 1 saatten fazla sürüyor ...uzman odyolog yanında asistan odyologla çalışıyor ..
işte siz çalıştığınız firmayı bunlarla kıyas edin ...
Acil şifalar diliyorum ....

marka marka bakıp alma her birini dene tak kulağına hoşuna giderse al gitmezse başka firmaya git bir günde bütün cihazları deneye bilirsin acelen ne sonuçta sağırız

Fulya83

evet kulak arkası ...Bursa'dan aldım ..cross demek iki kulağa takılan ve bunlardan birinin yardımcı cihaz olarak kullanıldığı sistem ..

nilshtein
İşitme testini gönderebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
Geçmiş olsun

Oticon sumo da güzel cihazdır. Çok şükür benim implant olduğu için anlama iyi.

sami16

Amin cümlemizin inşallah...
https://www.phonak.com/tr/tr/hearing-aids/phonak-cros-II.html dediğiniz cihaz bu mu. anlamınız bir anda mı oldu. kulağıma bir cihaz takıyorlar ve 1 yıl belki 2 yılda alışırsın diyorlar oysa siz 6 ay önce taktığınızı ve anladığınızı söylemişsiniz.. yani böyle okuyunca diyorum ki acaba kulağımdaki deneme widex yanlış cihazmı çünkü bende duyuyorum işitme kaybım var evet ama neredeyse duymadığım ses yok. televizyon telefon konuşmalar araba sesleri ezan hayvan sesleri aklınıza ne gelirse cihazsız duyuyorum ama ben anlamıyorum malesef... bunun için bir cihaz arıyorum hiç duymasam cihazı takıp duymamı yükseltmesini sağlayabilirim anlama olmasada en azından derimki bu cihaz benim duymamı sağlıyor. ama duyma olunca da cihazı başka ne anlamla takacağım ben.

nilshtein
İşitme testini gönderebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
Geçmiş olsun
işitme testim merkezde cumartesi yaptırmıştım örneğini almadım önümüzdeki cumartesi yine gideceğim kulağımdaki widex i vermeye ozaman sizinle paylaşırım ilginiz için tşkr ederim.

Siemens kulak içi cihaz kullanıyorum cihazımdan %80 verim alıyorum ama bazen ne dediklerini anlayamıyorum.Cihazsızda her sesi duyuyorum ama anlamakta güçlük çekiyorum.Kulak içi cihazlardan genelden tam verim alınamıyormu ?

nilshtein

evet kasa görünümü aynı ...bu serinin V30 modeli ...bende anlama hemen oldu ...alışma süresi diye bir şey olmadı ..sizin insan konuşmaları hariç tüm sesleri yüksek perdeden işitme hissi bende de oldu ..hatta halen var fakat insan konuşmalarını de çok iyi anlıyorum ..
bunun kaliteli cihaz ve uygun uzman ve uygun ayar yapılmasına bağlıyorum ...

anlama ile ilgili forumdaki" işitme cihazı mı ? ses yükseltici mi ? " konulu başlığa bakmanızı tavsiye ederim ...bir de forumda mehmet akşit isimli kullanıcıya bilgilendirme konusunda güveneceğinizi ve sorularınıza en uygun cevaplar alacağınızı hatırlatırım..

Son düzenleme:
sami16

bende duyuyorum ama anlamakta orta diyebilirim. Erkek seslerini çok zor anlıyorum.
bende phonax kullanıyordum 2011 yılına ait model.. 90 DB li biri olarak Siemens Nitro 3 MI kulak içi cihaza geçtim acayip güzel net bütün sesler anlaşılıyor.
OTOBÜSde olsun Düğünde olsun Televizyon olsun. bütün sesler çok net doğal gibi geliyor. tek sıkıntım TELEFONDA GÖRÜŞEMEMEM :)
cihaz alırken işitme testine göre yaptırdım ses yeterince gelmediğini anladım. ama 2 diş ses fazla artırdım. hiç sıkıntım yok :=)) 3 dişte ötme yapıyor. :=))

Son düzenleme:
nilshtein

türkiyede yok bu model. benimki özel ALMANYADAN geldi 1 ay sürdü teslimat.. deneme şanşında yok.. ben evleniyorum bu sene dedim kulak içi işitme cihazı olsun dedim 3bin tl değerinde çok kaliteli olsun dedim. az duymam da yeterli. dudak okuyarak anlarım dedim. :D

ama istediğim gibi ses almaya başladım.

Mehmet Akşit

Acaba işitsel nöropati hastaları için cihaza alışma süresi var mıdır. Normalde anladığım sesleride bu cihazla anlayamadım. Denemede 4. günüm bugün ama normalde duyduğum 4 yaşındaki kızımı cihazla anlamıyorum sesler resmen birbirine giriyor birazda sesi gür olduğu için. Cumartesi geri vermeyi düşünüyorum bunu. Taktığımda direk anlamayı bekliyorum yanlışmı acaba bu tavır uygun ayarı arıyorum yani. Birde çıkarttım şimdi kulağım patlıycak gibi şiş gib sanki ve uğulduyor basınçmı oldu takmaya devam etsem mi ki?

Üst Alt