Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düztaban olan kişiler askerlik yaparlar mı?

Hocam muafiyet sartlarini cok iyi arastirip maddelerini buldum.. Cevabin icin tsk. Izne kayseriye gidecegim gidince askerlik subesinden sevk alip hastabeye gidip sartlari tasiyorsam birligime gitmeden donmeden muaf olabilirmiyim onu soruyorum

orsdemir3880

Ameliyat vb. yatış gerektiren bir durum olsa sorun olmaz, izindeyken hastaneye başvurabilirsin. Ama düztaban için muafiyet başvurusu yapabilmen için birliğine dönmeli ve sevk almalısın. Birliğine dönmemek için makul bir gerekçe yoksa, yapacak şey yok.

[FONT=sans-serif]Merhabalar,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ayağımın birinde 6 derece diğerinde 8 derece düz tabanlık var. Ayaklarımın üst kısmında kemik çıkıntıları oluştu, yani deformeye de yol açtı. Uzun süre ayakta kaldığımda şiddetli ağrılarım oluyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Daha önce düz tabanlıktan muaf olan yada olamayan kişilerin fikirlerini alabilirsem çok mutlu olurum. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Birde Ankarada bu hastalıktan yada başka bir hastalıktan hangi hastanelere sevk edildiniz, yaşadığınız süreci paylaşabilirseniz sevinirim.[/FONT]

Arkadaşlar merhaba.
3 aylık askerim ayağımda ki rahatsızlıktan dolayı hastaneye sevk oldum. Doktor ayağımdan röntgen çektirdi ve düz taban olduğuma kanaat getirdi. Sağlık kuruluna sevk edildim. Bana muaf olursun yada olmazsın diye herhangi bir şey söylemedi.
Röntgen sonucunu TSK nın sağlık yeteneğindeki maddelerle karşılaştırdığım zaman ayağımın muafiyet şartlarına uyduğunu görmekteyim. Röntgen sonucunu sizinle paylaşıyorum. Yorumlarsanız memnun olurum.
@OturanBoğa

Düz tabanın iki ayakta mı olması gerekiyor?

sol ayak yükseklik derecem 8 sağ ayak 9 çıktı çokta rahatsız ediyor ve ayrılma açılmada mevcut ne olur

Aşağıdaki haller muafiyet sağlar:

B) 1. Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan grafilerde talus naviküler ve birinci metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal kemiklerde dejenerasyon olması ve kalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden (Bu Listenin 67 nci maddesinde yer alan şekil-1’de gösterilmiştir.) daha az olması ve karakterize flask, spastik düz tabanlık (Bu fıkrada yer alan tüm özelliklerin bir arada bulunması gereklidir.).
2. Yürüyüşü bozan çukur tabanlık.
3. Ayağın pençe şeklindeki (Claw) yürüyüşü bozan şekil bozuklukları.
4. Ayak bilek ekleminin nötral vaziyetten 10 derecenin üzerinde dorsal fleksiyon ve 10 derecenin üzerinde fleksiyon yapamayan sabit hale gelmiş şekil bozuklukları.
5. Ayağın eversiyon ve inversiyon hareketlerine engel olan kas, tendon ve kemik hastalıkları sekelleri.
6. Yürüyüşe engel ve basınç ile ağrılı kalkaneus epinleri ve aşil tendonu kısalığı.
7. Bir ayağın diğer ayağa oranla 3 cm (3 cm hariç) ila 6 cm (6 cm dahil) küçük veya büyük olması.
8. Talus, naviculer, kuboit kemiklerinden birinin ya da kuneiform kemiklerinden ikisinin yokluğu ya da ileri derecedeki harabiyeti.
[...]
D) 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düztabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan arızalar).
2. Spastik düztabanlık (kalkaneotalar ya da kalkaneo naviculer blok şeklinde geniş kemik kayması, ayakta şişlik ve kas spazmı ile birlikte olan durumlar).
3. Artritik değişikliklerle birlikte olan çukur tabanlık.
4. Ayağın pençe şeklini alması (artritli görünümle birlikte olan aşil tendonu ve parmakların plantar kontraksiyonu).
5. Ayak bileklerinin nötral vaziyetten 5 dereceden az dorsal fleksiyon, 5 dereceden az plantar fleksiyon yapabilme halleri.
6. Ayağın eversiyon ve inversiyon hareketlerine engel olan subtalar ankiloz veya artrodez.
7. İki taraflı ve tedaviden yararlanmayan yürüyüşü güçleştiren kalkaneus epinleri.
8. Bir ayağın diğerine oranla 6 cm (6 cm hariç)’den fazla büyük ya da küçük olması.
9. Kalkaneusun ya da diğer tarsal kemiklerden (talus, naviculer, kuboit) ikisinin ya da kuneiformlardan üçünün yokluğu, harabiyeti veya triple artrodez yapılmış ayaklar.
10. Bir ayağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması.

10 derece altı düztabanım. Doktor askerliğe elverişlidir dedi

İyi günler arkadaşlar yere bastığımda ayağım dümdüz oluyor düztabanım ileri derece de neyse askerlik yoklamasını yaptım hastaneye sevk oldum ondan sonra ayağımdan röntgen istediler.Raporda Kalkaneal eğim açıları sağda 11derece , solda 9 derece olarak ölçülmüştür. Kalkaneal eğim açısı sol ayakta 10 derecenin altındadır. Talus ile kalkaneus arasında ayrılma izlendi. Talonaviküler veya navikülokuneiform eklemde açılanma izlendi. Tarsal kemiklerde belirgin dejenerasyon ayırt edilmedi yazıyor ve doktora gittiğimde bana dejenerasyon olmadığı için elverişli olduğumu söyledi. 3 tanesi uyuyor 1 tanesi uymuyor.

Ne yapmam gerek yardım edin muaf olmak istiyorum, ben de istiyorum askerlik yapmayı ama çok rahatsız ediyor beni ayağım
birde madde 66nın A dilimine uymuyorum ona rağmen doktor elverişlisin dedi.

Muafiyet sağlayan durumlar:

D) 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düztabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde
gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan arızalar).
2. Spastik düztabanlık (kalkaneotalar ya da kalkaneo naviculer blok şeklinde geniş kemik kayması, ayakta şişlik ve
kas spazmı ile birlikte olan durumlar).

itiraz ettim, heyete kaldım sonuç ne olur sizce?

O hastanede karar değişmedi ben de itiraz ettim başka hastaneye sevkim çıktı orda da röntgen çekildim bu sefer sol kalkeneal 21 sağ 24 çıktı
tarsal kemiklerde dejenerasyon da var çıktı.Yine heyete kaldım doktorlar karar vercekmiş,tarih verdiler bu saatte burda olcan dediler.
Sence ne olur şimdi OturanBoğa

Arkadaslar bugün muayene oldum. Doktora israrla b maddesini soylememe ragmen sen ona bakma biz doktoruz bize isimizi ogretme gibi şeyler söyledi. Sadece zemin acisi ölçüldü. İki ayakta 5 derece çıktı. Yarin belli olacak. Muaf olur muyum sizce. Aksi durumda itiraz edeceğim

Düz tabandan askerlik muafiyeti alan var mı?

İleri derecede düz tabanım. Aile hekiminden sevk isteyeceğim. 10 derecenin altındaysa kesinlikle muaf olunuyor mu? Daha önce miaf olan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar sağ ayak 17 sol ayak 4 doktor 66 b2 yazdı ve heyete gönderdi durum ne olur

Hocam merhabalar. İşlemleriniz nasıl sonuçlandı?

@Terf

Merhabalar kardeşim daha sonuçlanmadı ayın 7 veya 8 gibi belli olacak inşAllah çürük verirler

Merhabalar benim sağ ayak 17 sol ayak 4 derece ve dejerasyon yoktur yazıyor doktor 66 b 2 yazdı sizce heyet çürük verir mi OturanBoğa

Ben de bunu merak ediyorum. A maddesine göre 10 dereceden düsük açılar askerliğe elverissiz oluyor. Ama B maddesinde baska şartlar daha sayilmis.
Eğer doktorunun verdigi karar degismezse yani B maddesi teşhisi aynen kalırsa muaf olursun. Bir de B2 olmaması lazim. B2 cukur tabanliktan bahsediyor. B1 olabilir. Mert6906

Terf

Evet işte bende çukur tabanlık yok dümdüz orası senin sosyal medya hesabın varsa ver haberleşelim kardeşim meerttz1 benim Instagramım

Merhabalar. Her iki ayak pes planus vargus hafif %6 diğer ayakta %6 engelli raporu için %12 oran verdiler. Ağır ve tehlikeli işlerde yapamaz yazılı. Askerlik için başvurup muayene etseler muaf olurmuyum?

Düz Tabanım Muaf Olabilirmiyim

Merhabalar bugün itibariyle röntgen çektirdim diz kapaklarım ve bel ağrım çok fazla olmaya başladı 1 aylık askerim izine geldim ve ayağım çok rahatsız ettiği için ortepediye gittim sağlık kuruluna yönlendirdi ve heyet kararı alındı

Röntgen çekildi ve çıkan sonuç derece : sol ayak 13 sağ ayak 14,5 askerden muaf olurmuyum doktora özellikle belimin ve diz kapaklarımın ayak bileğimin ağrıdıgını söyledim bunları tek tek rapora düştü ve yarın heyete çıkıcam

Ve dikkat eksikligi hiperaktivite bozuklugum var doktor dehb teşhisi koydu yıllardır ilaç kullandığım için muaf olma durumum nedir sizce

Topu topu 6 ay askerlik icin degmez sonradan dışlanmamak icin 5 ay daha sabredin derim

Bende katiliyorum ben muafim hayatim karardi iş bulamazsın

Askerlik 2. Muayene

Arkadaşlar 5 gün izindeydim doktora geldim heyete girmek için heyete girdim düz tabanlık için ayağımın derecesi 13 14,5
Çıktı ve doktor muaf yazamıyacağını istirahat yazıcagını söyledi 20 gün istirahat yazdı

Bende 90 kgyum 12 kg da alırsam sınırın üstüne çıkmış oluyormuşum boy 171

Merak ettigim şey şu arkadaşlar eğer alırsam tekrardan muayeneye girebilirmiyim askerlik şubesinden sefk alıp
Muaf olmak için ama şuanda da askerim 1,5 aylık süreç nasıl ilerler

Askerlik Düz taban rapor sonucu hakkında yorum yapabilir misiniz?

Merhaba, düz taban olduğum için ağrılarımdan dolayı hastaneye sevk istedim aşağıdaki şekilde bir rapor çıktı. Bu rapor sonucu muaf alır mıyım?

Kalkaneal yükseklik açısı sağda 9°, solda 16° ölçüldü.

Sağda talo-navikülo-küneiform eklemde 20° açılanma izlendi.

Solda talo-navikülo-küneiform eklemde 14° açılanma izlendi.

Tarsal kemiklerde belirgin dejenerasyon görülmedi.

Talo-kalkaneal ayrılma açısı sağda 24° , solda 28° ölçülmüştür.

Düz tabanım var (sağ 9° sol 6°) askerden muaf olur muyum?

merhabalar arkadaşlar,
askerlik sevk işlemleri için aile hekimine gittim akabinde devlet hastanesine yönlendirdi ve oradaki sağlık kuruluna girdim, film istediler ve ayak filmi (grafi) raporlaması sonucu sağ ayak 9°, sol ayak 6° düz taban çıktı. zaten gün içerisinde çok fazla ayakta durma durumunda şiddetli ağrılarım oluyor ve periyodik olarak ortopediste gidiyorum, medikal ortopedik tabanlık kullanıyorum. (sketchers gibi ortopedik tabanlı ayakkabı dışında çok fazla ayakkabı giyemiyorum)
göztepe prof.dr süleyman yalçın hastanesi ortopedi bölümü sağlık kurulundaki doktor ilk muayenesinde sadece düz taban sebebiyle muafiyetin olmadığını ve tsk sağlık yeteneği yönetmeliği 66. maddenin b bendinde sayılan diğer rahatsızlıklar ile düz tabanın birlikte arandığını belirtti. (kalkaneus ve talus arasında ayrılma -kireçlenme-nin de olması gerekiyor gibi birşey söyledi) ve çekilen ayak filmi raporuma göre net birşey söyleyebileceğini belirtti. pazartesi günü tekrardan görüneceğim ve kuruldaki doktorun kararına göre heyete çıkacağım. düz tabanı 10° altı olan arkadaşların forumda açtığı konulardan gördüğüm üzere muafiyet alabilenler olmuş, süreç ile ilgili fikirlerinizi ve deneyimlerinizi benim ile paylaşırsanız çok sevinirim dostlar. teşekkürler.

radyoloji sonuç raporum:
https://r.resimlink.com/FjzJdmnI3.jpg

Üst Alt