Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'e engelliler ve gaziler için park kartı başvurusu eklenmiş

doğru dürüst maaşımız olsa da bu tür şeyler olmasa ama sonuçta ne engelli yada emekli maaşı yeterli nede engellilerin çoğu olarak bu tür küçük haklardan yararlanabiliyoruz mesela benim engel oranım 84 ve birinci dereceden vergi indirimi ile emekli oldum en düşük emekli maaşım var. sonuç elde var sıfır.

Benim Ülkemin Yöneticileri ve vatandaşları neden böyle anlamıyorum ki,
Yöneticiler işi yokuşa sürüp vermemek üzere şartlanmışlar.
Vatandaşı da, herşey kendilerinin olsun istiyorlar. Anlamıyorum ki,
Engelli parklarının kullanım amacı nedir, yürüme engeli olan kişilerin, araçlarını girişlere, yol kenarlarına, gitmek istedikleri yere en yakın mesafeye park etmek amacıyla kullanılması gerekmiyor mu?
1999-2000 yıllarda giderek park olayı düzenlenmeye başlandı, en başta ortopedik engelli abası ve ortopedik sürücüler için di. Şimdilerde, yürüyende, yürümeyende, taşımalı araç kullananlar dahi engelli park yerlerine göz diker oldular. Engelli olarak biz kendi içimizde bir birimizi anlamıyor, önceliğin kendimize olmasını istiyoruz.

Eskiden herkezin plakasında işareti vardı engelli plakası, paşa paşa her gittiğimiz yerde hakkettiğimiz değeri görüyorduk. Neymiş plaka engelli olunca trafikte vs vs hoş olmuyor diye işareti kaldırttılar, şimdi de uğraşın bakalım karlarla vs saçmalıklarla.

Üst Alt