Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-KPSS ile Diyanet atamam sözde sağlık şartların nedeniyle olumsuz sonuçlanmış!?

Maxjenke

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba
arkadaşlar ben ekpss ataması ile diyanet kurumuna atandım müezzin olarak her aradığımda bana size cevap gelecek bekleyin kurumunuzdan sizi arayacaklar dediler. cevabın gelmesi uzun sürünce biraz kurcaladım meğer 8 Mayıs'ta adi mektupla cevap göndermişler ve bu cevap bana hiç ulaşmadı PTT'nin mektubun nerede olduğu ile alakalı hiçbir bilgisi yok. tekrar diyanet'i aradım bu cevabı bana ulaştırmaları için biraz üsteledim en sonunda kurum içi yani diyanetten birinin mailine attılar

gelen cevapta sağlık şartlarını taşımadığım için başvurunuz olumsuz değerlendirilmiştir deniyor.
müezzinlik için nasıl bir sağlık şartı aradıklarını anlamış değilim elim ayağım tutuyor gözüm görüyor kulağım duyuyor dilim dönüyor akıl yönünden hiçbir sorun yok ama hala sağlık şartlarını taşımadığımı beyan ediyorlar ve atamamı iptal ettiler

hakkımı nasıl savunabilirim ne yapabilirim. Başvuru esnasında çalışabilir sağlık raporuda istememişlerdi

Mükerrer tromboz, 60
staz ülseri, 70
Periferik Nöropati, 15
lomber disk hernisi (fıtık) 7

2025 yılında
İçişleri Bakanlığı için ayrılan bütçe 96.4 milyar
Dışişleri Bakanlığı için 39.1 milyar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için 45.3 milyar
Kültür ve Turizm Bakanlığı için 53.2 milyar
Ticaret Bakanlığı için 56.2 milyar TL.

Şehirlerin başta deprem olmak üzere afetlere karşı dönüşümünü hedefleyen afetlere dirençli şehirler projesine ayrılan tutar ise 120 milyar TL.

Diyanet İşleri Başkanlığı için teklif edilen 2025 bütçesi ise 130.1 milyar TL

bu kadar gereksiz, konuyla ilgisiz bilgiyi niye yazdım biliyor musun ?

Diyanet'e çökmüş tarikat ve cemaatler belli. hangi cami kime ait belli.
seni kabul etmemelerinin tek sebebi olabilir, bu büyük pastaya dışarıdan en ufak bir ortak istememeleri.

diğerleri bakanlık, diyanet işleri başkanlık.
ve asıl önemlisi %99 u müslüman olan ülkede bu paralarla diyanet kime ne öğretiyor acaba ?

bu kadar gereksiz bilgiden sonra en önemli mevzu,
deneyimli bir avukatla %100 işe iade davasını kazanabileceğini düşünüyorum.

Dediklerinde haklılık payı malesef bulunuyor Allah işini hakkıyla liyakatiyle yerine getirenleri Muzaffer etsin.
Mahkemeye başvurmadan idari itiraz gibi bir hakkım varmı peki direk kuruma başvurarak?

@Maxjenke, Geçmiş olsun hocam. önce bir sendikaya gidip durumunuzu anlatın. size yol çizerler. o yoldan da bir avukat tutup dava edebilirsiniz. ptt zaten Allaha emanet bir kurum bir kargoyu 10 günde götürüyorlar ne mesaj gelir ne ararlar

@Maxjenke

geçen teasdüf bir yazı görmüştüm aslında senin konuyu da çözebilir.

Kamu Denetçiliği Kurumu.

Buraya başvuru süresi var. Mahkemeye gitmeden çözmek için kurulmuş bir kurum.
Hakkaniyetli, adil ve genellikle kamu kurumu değilde vatandaş lehine kararlar alıyorlar.
Kamu kurumlarındaki yanlış işlemleri mahkemeye gitmeden çözmek için kurulmuş bir kurum.

Senin işi de buraya başvurarak çözebilirsin belki. Mahkemeden daha kısa sürede cevap alacağında kesin.

@ucuncubahar Seneye sağlık durumunu bahane ederek kendi şehrime geçebilmek için kurumlarası geçiş yapmayı düşünüyorum. Kurumum bana muvaffakiyet vermezse kamu denetçiliği kurumu ile mahkeme açmadan bu durumu çözebilir miyim?

Senin yerine birine alirlar ise iade davasi ac avukatla pesine birakma bu mercedesci diyanet yapar her seyi

Diyanet engelli müezzin istemiyor. Engelli imam, din görevlisi genelde almazlar atananlar da iptal edilir.

Yasal zorunluluk var keyiflerinden kadro açmıyorlar. Görüntü kirliliği vs olsun istemiyorlar. Görsel olarak problem varsa zaten geri çeviriyorlar.
Halkta muhtemelen öyle birinin arkasında namaz kılmak istemez diye düşünüyorlardır. Başka hiç bir sebebi yok. Adam müezin olmaya hak kazanmış okumuş atanmış ama geri çeviriyorlarsa başka sebebi yok.

@Polmiks,
Bu nasil din ? biz de diyanete mercedes almak istemiyoruz ama aliyoruz. Engelliden mi utanıyorlar ama mercedes almaktan utanmiyor allahtan korkmaz herifler

@tekgoz123,

Dini ne yapacaksın sen :)
Başka anlamı yok yaptıkları hareketlerin, Engellilerden toplum içinde pek hoşlanmıyorlar, Ticari araç kullanmamızı bile engelliyorlar. Dini falan boş ver bu günkü verdikleri hakları din ile değil Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine istinaden vermek zorundalar ki onu da bir şekilde baltalamaya çalışıyorlar.

Hukuki süreç başlayacağım mecbur kamu denetçiliği kurumuna başvurdum başvuru yapınca zaman aşımı duruyormuş oradan gelen karar tavsiye niteliğindeymis ama genelde tavsiyeye uyguluyormus

Benim engelli raporum yok ilahiyat mezunuyum . Tanım organik olmayan psikoz 8 yıldır remisyondayım beni de geri çevirirler mi? İmam olmak istiyorum.

Üst Alt