Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-rapor sisteminden çıktı alıp vergi indirimine başvurabilecek miyiz?

turkuazist

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Değerli abim. Yeni yönetmelikten sonra raporlarda E-rapor sistemine geçildi. Sağlık bakanlığının e-rapor sitesi var. Raporlar e-imzalı ve barkodlu olarak gözüküyor. Buradan çıktı aldığımız raporla vergi indirimi başvurusu yapabilir miyiz acaba? İlla rapor aslını mı götürmemiz gerekiyor acaba?

Raporda Karekod varsa aslının yerine geçer ve kullanabilirsiniz.

Engelsizbiz
Normal barkod da var, karekod da var. Pazartesi şansımı deneyeceğim, bakalım kabul edecekler mi?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Link atar mısınız lütfen.

Sorgulanan yeri bulamadım...

tb2nhf

Hayır malesef. Son yönetmelikle beraber, hastanelere e-rapor düzenleme zorunluluğu getirildi. Bu şekilde düzenleyen hastanelerin sağlık kurulu raporları hem e-nabiz da hemde e-rapor da gözüküyor.

turkuazist

Ben raporu 04.03.2019 da eski formatta aldım. Geçen çarşamba hastaneye gittim ve yeni format rapor için başvuruda bulundum. Oradaki memur, 20.02.19-04.03.19 arası verilen bütün eski raporların yenilendiğini ve benim raporumada bakarak imza aşamasında olduğunu söyledi ve eski raporlarımı aldı. En geç bu hafta sonuna kadar yenilerinin verileceğini söyledi. Şimdi benim iki sorum var,
1- Ben vergi indirimi için vergi dairesine eski formatlı raporumu verdim. Acaba bir sorun çıkarmı,
2- Raporum hastaneden yeni formatı imza aşamasından geçerse E nabızda hangi sayfada görünecek
Tşk, iyi pazarlar.

otomasyoncu

1. Hayır çıkmaz, zaten raporlar aynı sadece formatı değişmiş.
2. Sonuç e-nabiz da raporlar kısmında gözüküyor. Pdf formatında indirebilirsin. Ama cep uygulamasında değilde bigisayarda gözüküyor.

turkuazist

Raporlar kısmında Engelli Raporunun görüneceğini söylüyorsunuz değil mi? Şimdi bilgisayardan baktım. Sadece ilaç raporlarım gözüküyor. Daha onaylanmamış herhalde.

Arkadaşım rapor sorgulama falan yok hiçbir yerde. Milleti oyalamayın.

@sweet guy

Sen ne raporu sorguluyorsun?
Sağlık kurulu raporu soruyorsan dediğim şekilde hastane onayladığı anda hem e-rapor, hemde e-nabiz da gözüküyor ve çıktı alabiliyorsun. Ama Ankara ya vergi indirimi için giden sonucu sorguluyorsan o sorgulama burada değil. eviss diye bir site var oradan takip edeceksin.
Milleti oyaladığımız yok, tam tersi millete kolaylaştırılan yolları gösteriyoruz.

@otomasyoncu

Evet ilaç raporlarının orada hastane onayladığı anda gözükmeye başlıyor. Ben oradan aldım. Raporun numarasından da sağlık bakanlığının erapor sorgulama sitesinden teyid ettim. Engelli raporum orada da gözüküyor.

Engelli raporu sorgulamak istedim.

sgk da
e nabızda
sağlık bakanlığı sitesinde
e devlette öyle birşey yok.

sweet guy

Arkadaşım 20 Şubat 2019 yeni yönetmelik sonrası alınan tüm engelli raporlarını artık hastaneler e-rapor olarak düzenlemek zorundalar. Bu tarihten sonra raporun varsa gözükür, raporun bu tarihten eskiyse gözükmez. Devlet işi kolaylaştırmış, bende milleti bilgilendiriyorum.

turkuazist

Tşk dostum. 1 hafta daha bekliyeyim. Allahtan 20.02.19 dan sonra aldık raporu. Bakarsın vergi indirimide çabuk ve sorunduz gelir inşallah. E nabıza bütün dökümanlarımı attım. Ankara sağlık kurulu ordan takip etsin evrakları.

Arkadaşlar yeni rapor alanlar için bilgilendirme!!!
Eğer hastaneden raporunuz e-rapor olarak onaylandıysa hem e-nabız, hemde erapor.saglik.gov.tr adresinden pdf formatlı raporunuzu indirip çıktı alarak;
- engelli vergi indirimi başvurusu yapabiliyorsunuz.
- sosyal hizmetler müdürlüğünden engelli kartı başvurusu yapabiliyorsunuz.
- belediye ücretsiz seyahat kartı çıkartabiliyorsunuz.
Yani e-rapor asıl gibi heryerde kabul görüyor.

monerello

Evet hastane raporunu onayladıysa rapor numarası referans numarası oluyor. O numarayla girdiğinde raporun pdf olarak gözüküyor. Indir çıktı al ve istediğin yerde kullan. Faydası hasteye rapor aslını almaya gitmene gerek kalmıyor.

rapor numarasını hastaneye mi sormamız lazım yada şu elimizde dolaştırdığımız doktorların birşeyler yazdığı formda yer alıyor mu

o zaman 15 gün bekleyeceğim dimi hastane 15 gün sonra belli olur dedi bu 15 gün sonunda e nabızda gözükür mü?

monerello

Evet benim raporda yaklaşık 15 gün sonra enabiz da gözüktü. Oradan indirdim ve bu çıktı ile tüm resmi işlemlerimi yaptım. Yani hastaneye gidip rapor aslını almama bile gerek kalmadı.

çok teşekkür ederim Allah razı olsun kardeşim peki son bir soru benim raporum %53 civarı ve bir yıl süreli olacak gözüken o ben bu raporla tayin isteyebilirim dimi ve başka ne işe yarar bu raporum ve gelecek sene sürekliye dönüşür mü?

turkuazist

Hastanelerin verdiği ıslak imzalı yeni rapor formatları 15 gün içinde e-rapor a çevrilip Sağlık Bakanlığının uygulamalarında görünüyor mu diyorsunuz?

turkuazist

e nabız danmı çıktı alabiliriz
e rapordan saglık bakanlıgından çıktı alabilirmiyiz anlatırmısın

e rapor saglık bakanlıgından baktım giriş yok yetkili girişi var

turkuazist biz eşime rapor almak için 27 Mart'ta başvuru yaptık. Tüm doktorları gezmemiz ve rapor göndermeleri 12 nisan. Daha rapor çıkmadı. Önce hastaneden arayıp rapor çıktı mı diyecekler, yoksa biz internetten bakıp daha erken görebilir miyiz? %40’ın altındaysa da görünecek mi?

Davlumbaz

E-nabız da raporlar kısmında hastane tarafından raporunuz onaylandığı andan itibaren gözüküyor. Hatta hastane bana sonuç için 25 gün sonra gel dedi ama ben e-nabız dan 15 gün sonra raporu aldım bile. %40 altı veya üstü farketmez, her halükarda gözükür.

Üst Alt