Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-rapor sisteminden çıktı alıp vergi indirimine başvurabilecek miyiz?

Tüm hastaneler e-rapor sistemine geçti mi? Bizim buradaki hastaneler hala ıslak imza ile rapor veriyor diye biliyorum raporun arka yüzüne kurul doktorları imza atıyor hala bu nasıl e rapor olacak elinizde hiç e rapor örneği var mı? Özel alanları sansürleyerek ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

turkuazist

e-nabız da pdf olarak göremiyoruz ekran resmi atma sansınız var mı bizde mi sıkıntı var

Arkadaşlar e nabızdan raporumuzu indirip işlem yapabiliyorsak artık hastzneye gidip aslı gibi yapmak gerekmiyecek yorulmuyacaz iyi bir uygulama olur bu şekilde olur ise

otomasyoncu

e-nabız a bütün dökümanlarımı attım derken sağlık kurulu raporunuda mı attınız daha önce aldığınızı
yükleniyormu ne gibi faydası var detaylı anlatırmısınız şimdiden teşekkürler

BLUEEYES

Dostum mobil sürümünde pdf indirimezsiniz. Bilgisayarda açtığınız taktirde o raporu pdf olarak görüp indirebilirsiniz. Artık hastaneye gidipte raporu almaya gerek yok. Çünkü raporlar e-imzalı olarak veriliyor. Ayrıca e-devlet ten de engelli sağlık kurulu raporunuz varsa görüp çıktı alabiliyorsunuz. Doküman yükleme meselesine gelince. Resim formatında hertürlü dokümanınızı yüklüyorsunuz. İsterlerse size bakan herhangi bir doktor onlara bakabilir. Ancak pek de iş gören bir şey değil.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turkuazist

BEN BİLGİLERE BİLGİSAYARDAN BAKIYORUM RAPORUM 2011 E DEVLETTE SAĞLIK KURULU RAPORLARI GÖREMİYORUM
E-NABIZ A DA RAPORU YÜKLEMİŞLER AMA DEDİĞİM GİBİ İNDİRİLEBİLİR DEĞİL EKRAN RESMİ ALIP GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ NEREYE TIKLAYIP İNDİRİYORSUNUZ BENDEKİ RESİMDEKİ GİBİ SADECE RAPOR BİLGİM YAZIDAN İBARET NE İNDİRİLİYOR NE DE RAPORU GÖREBİLİYORUM

NLk9dk.jpg

Şubat 2019 yılı yönetmeliğinden sonra e-rapor düzenleme hastanelere zorunlu hale getirildi. Bu tarih öncesi raporlar ıslak imzalı. Yani benim bahsettiğim kolaylıklar e-imzalı raporlar için geçerli. Raporunuz eskiyse bahsettiğim işlemleri elinizdeki aslı gibidir raporuyla yapabilirsiniz. Şu an için eski raporlar sisteme işleniyor ancak doktorların e-imzası olmadığı için eski raporları e-rapor olarak görmeniz pek mümkün değil.

Eski raporlarda e rapor olarak kayıt altına alınıyor eski raporlarda tc kimlik no yok diye yeni alınması isteniyor bazı arkadaşlar bu sorunuda çözmüş inşallah hakkı haklıya doğruca verirler

turkuazist

Doğruyu kavramış biri e rapor elektronik imza ile oluşturulan rapordur elinizde illa rapor olmasına gerek yok sorgulama numaranızın kaydedin bir yere yeterli
ıslak imzalı raporlar e-rapor sistemine kayıt olmayacak engelli veritabanına kaydedildiler ayrıca e nabız rapor kısmına o kadar
olay emekli sandığına dönecek eski rapor kullananlar yşadığı sürece o sistem kalacak sanırım onlar ulusal engelli veritabanından sorgulanacaklar

e devlette nasıl gözüküyor e devlettede e rapor diye bir link var..birde e nabızda gördüm sadece bilgiler yazıyor kısaca e devlette nasıl görünüyor arkadaşlar merak ettim buraya kopyalarmısınız birde e rapor var saglık bakanlıgının orada nasıl bilgiler yazıyor bilgi verirmisiniz

e rapor değil eski ıslak imzalı ise e devlette görülmez Kayıt bulunamamıştır. yazar e devlet üstünden e nabız sistemine grip raporlarım kısmında görürsün oda pdf değil açıklama gibi hanki hastaneden aldığın rapor sıra numarası engel oranı sureli veya suresiz olduğu

Yapmanız gereken tek şey elinizde rapor yoksa sistemdeki direktifi takip edin

*Diğer kurumların raporlarınızı doğrulayabilmesi için T.C. Kimlik Numaranızı ve Rapor Numaranızı vermeniz yeterlidir.

E nabızdaki sistem medula sistemidir ilaç raporları bilgilerinin kayıt olduğu sistem belki eczaneler engelli raporunuzu görebilir çıktısını verebilir ama bu çıktı gerçek olmaz bu saatten sonrada kağıt nushaya ihtiyacınız yok rapor no tc numarası yeterli

yeni e-rapor çıkaranlar için hem e devlette e nabız e rapor sorgu sisteminde pdf olarak indirilebilir sürümü vardır bu indirilen rapor da Karakod vardır kurumlar bu karakod sayesinde doğrulama yapar

Eski ıslak imzalı raporlar Ulusal Engelliler Veri Bankası ve medula veri doğrulama sistemi üzerinden yapılacak

e raporlar ise https://erapor.saglik.gov.tr/portal/detay/eriskinler-icin-engellilik-saglik-kurulu-raporlari-5 karakod okutularak yada rapordaki referans numarası ile doğrulanacak

Beylikdüzü arkadaşım şimdi ben 2015 tarihli raporum var bu e nabızda gösteriliyor benim raporumda kare dodlumu oldu sistemde yani rapora ihtiyacım olduğu zaman hastaneden aslı gibidir diye çoğaltmama gerek olmiyacakmı

Göktepeli63

sistemdeki rapor nosu ve tc numaranla sorgulatabileceksiniz tabiki bazı kişiler bu duruma alışana kadar zorluk çekeceksiniz inatla rapor isteyenler olacak o durumlarda 170 veya 184 yardım almak zorunda kalacaksınız ama büyük ihtimal 1 yıl içinde sistem oturacak

Bu saatten sonra hastanelerden aslı gibidir nushası çıkartmanız zor böyle bir talepte yeni rapor çıkarın diyecek hastaneler büyük ihtimal

Yarın hastaneye gidecem yaparlarsa 5 tane aslı gibidir yaptıriyim

Göktepeli63

anlatamadım galiba artık o nushaların anlamı yok rapor numaranı al git muracat et TC numaranı girince sistemden onlar görecek engelli raporları artık ilaç raporu gibi oldu sistemden taranacak

Beylikdüzü peki örneğin belediyeye gittim su indirimi için onlar sistemden tc rapor no ile görebilirmi

Göktepeli63
bunu ben demiyorum sağlık bakanlığı e nabızda koyduğu açıklamada yazmış şayet kabul etmesse şikayet edersiniz

arkadaslar yazılanları okudum ama tam anlıyamadım ,benim raporum 1o gunde cıkmıs,edevlette ve e nabızda gordum şimdi kontrol ettım,
hastaneye gıdıp aslını almama gerek varmı ,barkodlu ve kare kodlu

ekol

Aslına gerek yok.Vergi indirimi,seyahat kartı, türk telekom, kablonet, su indirimi dahil olmak üzere tamamını e-devletteki kare kodlu raporla hallettim.Renkli çıktı almanız yeterli.

Son düzenleme:
sbrbrgc

renkli olması sartmı , eger kare kod okunuyorsa bence gerek yok gıbı ama

ekol

Resimin net gözükmesi için bence renkli olması sorun çıkmasının önüne geçecektir.

heyet gününden giren ya da girmeyen kaç gün sonra rapor sisteme yansıyor ben edevletten erişkin engelli raporu diye aratıyorum henüz sisteme girilmemiş dediğiniz e-rapora bakıyorum böyle bir başlık yok sadece memur giriş ekranı var tam link nedire rapor için

Rapor kaç günde e devlete düştü ? 48 saat içinde düşer dediler 65 saati geçti hala raporum görünmüyor

oguzz

e devlette o hafta gördüm sanırım ama tam olarak kaç gün derseniz bilemiyorum.e nabız da da çıktı rapor kısmında yani

2009 tarihli eski raporumuz sürekli ibareli (araç alımı ile ilgili) sisteme tanımlak için ne yapmamız gerekiyor, veya tekrardan yeni rapormu çıkartmamız gerekiyor.
E nabızda görünüyor ama ayrıntı yok, ve e devletten görünmüyor.
Ulusal engelli veri tabanına işletmemiz gerekiyor mu?
Veya bayiler görüp işlem yapabiliyorlar mı

Son düzenleme:
Üst Alt