Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-Raporum olmadığı araç alamayacağım söylendi!?

cecit

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm arkadaşlar kusuruma bakmayın konu dışı yardıma ihtiyacım var arama yaptım bulamadım şimdiden özür dilerim 2015 yılında aracımı aldım o raporum 1 yıllıktı daha sonra MTV den düşmek için raporu sürekli olarak yeniden aldım onunla maliyeden herhangi bir sorun yaşanmadı pandemiden dolayı beklemek zorunda kaldık değişim yapamadım yeni limitle değiştirmek istedim fakat sorunlar başladı birçok bayi e rapor olmasını istiyor hastaneyi aradım hazirana kadar heyet yok deniliyor e rapor olmadan araç alımı yapan oldumu veya bunu e rapora çevirme imkanımız varmı ?2019 yılında e rapora geçilmiş

cecit

Rapor aldığınız hastanenin sağlık kuruluna gidip elinizdeki raporun fotokopisini verip bunu e-nabiza işleyin diyorsunuz. 1 2 gün içinde sisteme düşüyor. Bu kadar basit.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe kardesim benim raporumda 2012 tarihli fakat e nabizsa gozükuyor bildigim kadariyla e devlet te gözukmesi gerekiyor e devlet ve e nabiz fark ediyormu acaba kesin bilgimi bu bilgi net bilgi mi resmi olarak bulamadim tskler.

A.ASKER

Evet eski tarihli raporlar e-nabizda gözüküyor. 2019 dan sonrakiler e-devlette. Araç aliminda sıkıntı yaratmıyor.

Yani kisacasi e nabizdaki gorunen raporumuz arac aliminda oyle uzun yazismalara gerek yok memur ordan gordumu 2 gunde hal olur anlamina geliyor dogrumu anladim tskler iyi geceler.

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O belli olmaz 20 günüde bulur.

Arkadaşlar hepiniz yanlış biliyorsunuz. 2019 dan önceki raporlar araç alımında faydalanamıyor... Tekrardan heyete başvurup rapor çıkartmanız gerekiyor... 2019 ocak ayından itibaren çıkan raporlar QR kodlu oluyor. O raporlar geçerli oluyor. Aralık ayında başvurduğumuz kredi sonuçlar hepsi olumsuz sebebi QR kodlu rapor istiyorlar. Ben bizzat hastaneye gidip izah ettim tekrardan heyete başvurup rapor çıkartmanız gerektiğini söylediler. Geçen gün heyete girdim sonucunu bekliyorum hayırlısı bakalım.

Sizede yanlış bilgi vermişler, benim rapor 2014 faydalanabiliyorum.

yilmazthm21
benim raporumda 2019 mart ama e imzalı değil klasik ıslak imzalı. 2019 mart ayında değişiklik oldu sanırım 2019 nisandan sonrası e imzalı oluyor. ayrıca raporum ne e devlette nede e nabızdda görünmüyor

@melihbe Tamam faydalanabiliyorsun bende faydalanabiliyorum ama kabul etmiyorlar eski olduğu için ben ne diyorum raporun yenilenmesi gerekiyor. Yenilenmeden hiç kimse alamaz ötv muafiyetinden araç. (E-rapor ve Qr kodlu raporlar hariç)
@Volkano80 Başkan sonuçta bir değişiklik olmuş 2019 yılın 2-3 ay içinde. Görünmüyorsa dediklerime gelecekler mecbur. Sonuçta o sorunu yaşadım biliyoruz..!

Alınıyor neden alınmasın, kendim bizzat vergi dairesine gittim sordum. Siz hangi ildesiniz

melihbe İstanbul Başkan . Ben ne diyorum tekrar tekrar tekrarlanmanın anlamı yok ki gene yazdıklarımı okuyun. Ben kaç kere bayilere bankalara sordum QR kodlu rapor geçerli.
OturanBoğa

Arkadaşlar alınan rapor e-devlette ya da e-nabız’da hangi bölümde bakılıyor? Benimki ıslak imzalı. Bu sitelerde yoksa ıslak imzalı raporumla işletebilir miyim?

yilmazthm21

Bayilere ve bankalara değil, devletin resmi kurumlarına sorarak işlerinizi yürütünüz, bayi ve bankaların dedikleri kendilerini bağlar

d6gKw.jpg
Yeni raporum çıktı... Eski raporumda faydalanıyordum yeni raporla faydalanabiliyormuyuz gene ? Eski raporum sürekliydi bu sefer Süreli olmuş

tekrardan Selamun Aleyküm Arkadaşlar ALLAH a hamd olsun aracımı teslim aldım. maliyeye mtv düşmesi için başvurmam gerek yarına kaldı nasip olursa onuda yaparsam kafamı rahatlatmış oluyorum. RABBİM sizlerin de yardımcısı olsun ALLAH daha iyilerini nasip etsin sizlere ALLAH kaza bela göstermesin. aldığım araç 2020 model ford focus titanyum donanımlı kış paketli otomotik vites (aparat vs yok ) 172,000 TL indirimli haliyle.Arkadaşlar aracı almada bazı sorunlarla karşılaşdım ama zoru başardık yaklaşık 15 gündür birçok il ve farklı araç bayileriyle görüşme yaptım bazı bayiler e rapor olmasını istedi bazıları ise benim raporda yazılan yazıyı kabul etmediler (özel tertibatlı araç kullanması uygundur) yazıyor ama ehliyetimde 10,02 kodu var tertibata girmiyor dediler kabul edilmedi maliye tarafından ben elazığdayım rapor ve ehliyetimi müdür beye ibraz ettim onayını aldım ve elazığ ford bayisine gittim ellerinde 2020 model araç olduğunu söylediler 5000 tl kapora vererek hemen aracı bağlattım fakat gönlüm dizelden yanaydı ellerinde olmadığını 2021 modelini beklersem limiti aşma ihtimali olacağını bildirdiler bende riske girmemek için aracımı aldım ,ALLAH cümlemizi kazalardan ,belalardan korusun Aileme hayrlı olsun . şunu belirteyim arkadaşlar whatsapdan rapor ve ehliyet resminizi aracı bulduğunuz veya kendi ilinizdeki maliyeye gösterin doğru kararı onlar verir ve personel ile değil müdürle görüşün kolay gelsin.

Okudukça aklım allak bullak oldu :((
2015 yılında aldığım raporda yazan ibare aynen şu
^^ H SINIFI EHLİYET ALABİLİR H SINIFI EHLİYETLE OTOMATIK VİTES ARAÇ KULLANABİLİR^

oran:%18

diğer hastalıklar ekli değil
sol sekeli ortapedik engelim var 4 cm kısalık var
sürekli raporum mevcut.
bayiye gittim raporu vergi dairsine yollarız orası doğrumu diye bakar sonra geri yazıyla bildirir dediler.
bende vergi dairesini aradım durumu anlattım veergi dairesi hastaneye yazı yazıp rapor doğrrumu diye yazı istermiş onlarda geri bildirirlermiş.
vergi dairesindeki personel alabilirsin çünkü raporun sürekli dedi.

şimdi benim rapor sürekli 2015 de araç almıştım yeni araç almak istediğimde
bana yeniden rapormu diyecekler yoksa sürekli olduğu için tamam olurmu diyecekler.
ayrıca ehliyetimi yeniledin kodlarda 78 10,02 var böyle bir durumu olan arkadş varmı aramızda

Kardeş 2008'de engelli oldum ve o zamandan çıkardığım raporla geçenlerde 3. aracımı aldım.

arkadaşım maliyeye kendin bizzat git müdürle görüş

Arkadaşım aynen benimde raporum 2012 tarihli bu şekilde 8 ay sonrası 5 yıl doluyor rapor kabul edilecekmi tereddütteyim.

selam Arkadaşlar,

Eski raporlarınızda tertibat ibareleri varsa nedir bunlar hareket ettriici aksam ya da otomatik vites araç kullanamsı gerekir-gerekmektedir diye yazması yeterli onun dışında tarih önemli değil 2000 yılı öncesi olmasın yeter...

Bir diğer husus ise ehliyet kod ve rapor uyumu mutlaka kod olmak zorunda bazı vergi daireleri bunu şart koşar ehliyette kod olmak zorunda.H sınıfı ehliyetle araç alınamaz engelli B sınıfı yapacaksınız bunun içinde aile hekimi-hastene sevk ve il sağlık kurumu kod alınması vsvs

Barkod espirisi işlemlerinizi hızlandırmak
suistimali önlemek
rapor sahtekarlığı yapanları önlemek
devletin engellileri sistemine kayıt etmek (e-devlet)
engelli veri tabanı oluşturmak ve kesin engelli sayısı belirlemektedir

omuzlarımda oluşun ağrı ve dizdeki ağrı için fizik doktoruma gittim.
muayenemi oldum

aklımdayken raporuda sorayım dedim rapordaki memur biz eski raporları sisteme girdik eğer girilmemişse raporunu çıkarır tekrar yenileriz demiş.
yakın zamanda orda çalışan bir arkadaşım dönüş yapacak bakalım inş söylendiği gibidir.

Vergi dairesindeki kişilerde bence hala konuya sahip değiller telefon açıyorum alırsın diyolar bayiye gidiyosun ben bunu sordurmam lazım diyolar.
bazı bayilerdekilerse renault mesela alamazsın %40 olcak diyolar anlamadım gitti

herşeyden önemlisi sağlık sisteminde bir standart yok kişiye yere duruma göre değişen kararlar var sanki
herkes kendi yorumunu katıp duruyor buda beni yormaya başladı.

marto1
benim e devlette engelli kaydım yok vergi indimi almıştım e-nabızda raporlar var ama e devlette yok

Ben kaç kere bayilere bankalara sordum QR kodlu rapor geçerli.

merhaba, bende İstanbul 'dayım eski raporumla haziran ayında araç aldım 3 günde onaylandı. bir yakınımda eski raporuyla araç aldı o da istanbul ve dün onaylandı pazartesi aracı teslim alıcak.

ZAFER1979 Alacağım araba belli Renault Megane. Hangi bayiye sorsam aynı muameleyi yapıyorlar E-Rapor olması gerekiyor. Bende mecburen rapor çıkarttım. Sürekli olan raporum süreli oldu ona çok yanıyorum.

yilmazthm21

sen biraz heyecanlısın herhalde arkadaşım, kendi kendine iş çıkarıyorsun, sürekli olan raporunla her zaman araba alabilirsin, sen bayiye ne soruyorsun ya, bayinin vereceği cevabın bağlayıcılığımı var, resmi kuruma sorsaydın hiç rapor çıkarmana gerek yoktu, neyse zamanla anlayacaksın bu hatanı,sana kolaylıklar dilerim

yilmazthm21

sorunun cevabını istanbul ümraniye vergi dairesi nakil vasıtaları bölümüne git öğren zor bir şey değil belge istiyorsan belgede verirler bu kadar kasmaya gerek yok....Kendinizide sıkmayın bir sıkıntın olursa yaz bana özelden yardımcı olurum

kazazede Mustafa abi biz kafamıza göre iş yapmıyoruz biz bişey bilmiyoruz sen biliyorsun. Bankadan kredi çekeceğimiz için banka kabul etmiyor eski raporu mesele bu etmediği içinde kredi çıkartmıyor ne yapabilirsin bu duruma

Helimturkmen

aynısını ben yaşadım 2015 yılında aldıgım sürekli raporumu kabul etmedi yeni rapor cıkartttım h sınfı ehliyetimi yeniledim 78 10.02 kodları e nabızda gozüküyor yeni rapor sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanabilir bu raporla aracımı aldım

Üst Alt