Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-Raporum olmadığı araç alamayacağım söylendi!?

semih007

bugun istanbul vw aradım dedimki ben troc alıcam fiyat ne?

sağolsun hemen 172,000 dedi elimde kırmızı sürüş paketli olanı var dedi
raporu istedi ardından ehliyeti istedi.

10 dk sonra ödemeyi nezaman yaparsın dedi evrakları atıyorum hazırlayın ödemeyi atın aracı alabilirsiniz dedi

ondan öncesinde vergi dairesine gittim sorumlu memura yolladılar kardeşim aracı nerden alacaksan o vergi dairesi değerlendirr dedi
kısacası sanırım bu iş nerde nasıl sonuçlanır belli değil.
HAYIRLISI VE KISMET diyelim.

Arkadaşlar eski tarihli olan 2015 yılı öncesi tarihli ve sürekli ibareli ÖTV muafiyet raporlarınızı yeniden çıkarmanıza gerek yoktur.

Kendi yaşadığım durumu anlatayım sizler kendinize göre pay çıkarırsınız.

2014 yılında Şişli Etfal hastanesinden özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli rapor aldım ve aracımı istanbul dan aldım.

2020 yılı ocak ayında ehliyetler değiştiği için eski tarihli raporum ile birlikte aile hekimine gittim aile hekimi uzman ortopedi ve nüroloji hekimine sevk etti. normal muayene oluyor gibi devlet hastanesinden ortopedi ve nüroloji uzmanına muayene oldum eski tarihli raporumuda götürdüm ve raporu doldurup verdiler. daha sonra il sağlık müdürlüğünün ehliyet rapor heyetine evrakları verdim 2 hafta sonrası için randevu verdiler heyet günü heyete çıkarak gözle kontrol ederek yeni ehliyette olması gereken kısıtlılık numaralarını belirlediler ve ögleden sonra yeni ehliyet raporumu verdiler. ehliyeti değiştirdim ve araç bayiisine gittim. benden yeni ehliyeti, yeni ehliyet raporunu ve eski tarihli olan özel tertibatlı araç kullanabilir yazan raporumu istediler. daha sonra eski raporumun e nabız sisteminde gözükmediğini ve hastaneye giderek işletmem gerektiğini söylediler. bende hastaneye giderek eski tarihli raporumla beraber arşivden çıkarttırıp hastane bilgi işlemi e nabız sistemine raporun tarihini ve rapor numarasını işlediler. işlendikten sonra vergi dairesi sisteme girdiğinde rapor ve raporun numarasını gördüğünde sorun ortadan kalkıyor. ve aracımı ötv muafiyeti ile aldım. umarım yardımcı olmuşumdur.

merhalar il olarak hangi vergi dairesine gittiniz.
ziganasport

ÖTV DEN 2013 Yilinda araç aldım. Ankaradaki memurlar bu raporlar olmaz dedi . 3 tane rapor götürdum hatta
en son 2016 vergi için almıştım ona bile adam akıllı bakmadi. tekrar çıkarın dedi. bizde uğraşiyoruz 1 ay oldu işte. bakalım nereye kadar uzayacak

vergi indirimi için aldığınız rapor olmaz, %90 altında engel durumunuz var ise özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresinin olması yeterli ama şöylede bir durum var sol ayak ampute ise diz üstü yada diz altı olsun, bu durumlarda sadece otomatik vitesli araç kullanabilir yazması yeterli raporlarda

Bende aynı bu bahsettiğin şekilde bir ibare bulunan 2016 yılında alınmış raporumla ve oto.vites kullanır ibareli engelli ehliyetimle 2017 senesinde araba aldım.Haklısın ziganasport

ziganasport

2013 yilinda . (H SINIFI ALIR, ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR S.K.İ.K) yaziyor raporda .. (Oranda yüzde 10)

Bunu kabul etmediler . Tekrardan istedi Ankaradaki memur ( Hatta 2013 raporum var dedim bakmadi bile adam akıllı )

e nabizda görüyorum . Sadece oran içerik gözükmüyor ama.

İlden ile farkediyor anlaşılan herkes kendi kafasına göre olur yada olmaz diyor...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt