Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eğer engelli olmasaydınız, şu andaki yaşamınızda neler farklı olurdu? [Yaşam]

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Sadece merak ettiğim için açıyorum bu başlığı..
Engellerimiz bize bir sürü olumsuzluğun yanında bir çok olgunluk ta kazandırdı..
Eğer şu an engelli olmasaydınız nerede nasıl bir yaşantınız olurdu..

Ben şu an Finike'de olmazdım eminim.. Çok isteyip yapamadığım okulumu bitirmiş olurdum ve büyük ihtimalle hukuk okumuş olurdum.. Hangi şehirde olurdum bilmiyorum ama Ankara olurdu sanırım..

bence kadercılık anlayısımı desem cok bırsey farketmezmıs gıbı gelıyor
ısıtmem cok agır oldugunda hep kulagım duysaydı butun bende televızyonu duyardım butun toplantıları kacırmadan butun ınsanlarla konusup herkesle dost olurdum kolayca derdım koklear ımplant takılıp herseyı duyup anlamaya baslayınca o kadarda buyulu bır dunya olmadıgını anladım seslı dunyanın

EN AZINDAN ŞİMDİ BU YAZILALANLARI OKUMUYO OLURDUM :)

Çocuklara sık sık sorulan sorudur “büyüyünce ne olacaksın?”
Ardından kuru sıkı sallamalar..

- Mühendis
Yok kesmedi.
- Doktor
Mesleklerden meslek beğen canın hangisini istiyorsa o mesleği söyle parayla`mı sanki..

Hayat hep yerinde saymıyor tabi gün geliyor birde bakmışız`ki eşek kadar adam olmuşuz.

Mühendis olaçam doktor olaçam hayalleri`de çocukluğumuz`da kalır genellikle zaten yapılan araştırmalara göre insanların pek azı istediği meslekleri yapıyor..

Bu soruyu bende çocuklara “büyüyünce ne olacaksın” sorusuna benzetiyorum..

Hayat neyi getirir neyi götürür hiç belli olmaz ve engelli olmasaydım şunu yapardım bunu yapardım sözleri bana göre tamamen varsayımlar üzerine söylenebilecek şeylerdir.

Bırakalım engelli olmasaydım ne yapardım tartışmalarını şu yada bu sebepten engelli olmuşuz işte hayatın tadını çıkarın gerisi hayal kurmaktan öteye geç mez bence….

Ne desem ki; Belki bir haydut olurdum belki de ,yaşamı daha kolay geçen bir mühendis....kim bilebilir ki..
Ama en azından bu siteden ya haberim olmazdı ya da es geçerdim ,belki de hali vakti yerin de bir işadamı olur,engelliler için sosyal yardımları ve rehabiltasyonu olan bir kuruluşum olurdu ya da sokakta bir serserseri..

Böyle düşünceler güzeldir ama pek de geçekçi değildir.Öyle olsaydı yeryüzünde herkes tek tornadan çıkmış gibi olurdu değil mi..

Çok ama çok değişik olurdu benim hayalim ana sınıfı öğretmeni olmak isterdim o sevimli çocukları eğitmesini çok isterdim ama ne yazık ki böyle birşey olmayacak :cry: yinede çok mutluyum çünkü ailem yanımdalar ne mutlu bana diyorum :D

hiç bir fikrim yok açıksası bende bu şans olduktan sonra başka yerden alırdık darbeyi kanımca bizim çekecek çilemiz varmış şu yada bu şekilde yapılırdı bir güzellik .. :D

ya askeri okula giderdim arkadaşlarımın yaptığı gibi( şimdi teğmen olurdum :D ) , ya da eğitimimi tamamlayıp iyi bi şirkette çalışıyo olurdum diye düşünüyorum . bi de tabi bir yaratıcının varlğını sorgulamaz ve doğrulara ulaşamazdım .

Engelli olmasaydım hayatım nasıl olurdu?Tam olarak ben de bilmiyorum ama varsayımlardan yola çıkarsak engellilerin dünyasıyla ilgili hiç bir şey bilmezdim.Bir çok şeyimi engelli olmama borçluyum ama hiç bir zaman iyi ki engelli olmuşum diyemedim.Çünkü,bazen ruhumun bedenimin içinde hapsolmuş gibi hissediyorum.Özgürlük sınırsız değil ama ruhumun sınırlarının daraldığını,bedenime sıkıştığımı hissediyorum.Şu anda da özgürüm ama engelsiz olsaydım çok daha özgür olacaktım...Engelsiz olsaydım şartlarım daha farklı olacaktı,güzel sanatlarla ilgili bir şeylerle ilgilenirdim....

büyük bir ihttimal şu an evli olurdum:) ve bir tanede çocuğum olurdu ,memur olmazdım tahminimce ama özel bir şirkette veya basın önünde bir yerlerde boy gösterirdim..
engelli olmasaydım maskelerin altındaki yüzleri göremezdim ...ve bu siteyi de okuyor olmazdım **bayke** deyimiyle...
engelli olmasaydım,
derinlemesine irdelemezdim yaşamı,günümü gün ederdim ve büyük bir ihtiamllede bir çok insanın da canını acıtırdım :)

yaw açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü:)))

şu anda kamuda memurum
engelli olduğum için ayrı bir sınavla işe alındım.
engelli olmasaydım ne olurdum.
büyük bir ihtimalle lise uzak olduğu ve sabahçı olduğum için her gün okula geç kalmaz, bunun için devamsızlığım olmaz liseyi daha kısa zamanda bitirirdim. daha başarılı bir öğrenci olurdum. yüksek tahsilimi gerekirse hem çalışıp hem okuyarak tamamlardım. tabi bunların hepsi hayal
kimbilir belkide daha zor durumda olabilirdik

her şeyin hayırlısı buna da şükür

Burayı sizleri anlayamayacağım kesindi......

eski hayatımdan pek degişen bişey olmazdı.......
AMA FELAKETİN İYİ TARAFI, GERÇEK DOSTLARI TANITMASIDIR___

M.YALÇIN..

MERHABA :D

BEN ENGELLİ OLMASADIM BİLMİYORUM NE NE KADAR DEĞİŞİRDİ, BANA ENGELLİ OLMAMIN ÇOK ACI ÇEKTİRDİĞİ ANLAR OLDU. BİR ÇOK AN YAŞADIM AMA EN KÖTÜSÜ İYİ BİR ÜNİVERSİTEYİ İYİ DENEBİLECEK BİR DERECEYLE BİTİRİP KPSS DE İLK TERCİHİME YERLEŞECEK KADAR İYİ BİR NOT ALDIĞIM HALDE İŞE GİRERKEN SORUN ÇIKARDIKLARI ZAMANDI. O BİRKAÇ GÜN HAYATIMIN EN UZUN EN KÖTÜ ZAMANLARIYDI. SINAV AÇMADIKLARI İÇİN KPSS YÜZÜNDEN İKİ YILIMI KAYBETTİM. SONUNDA SINAVI KAZANDIM TABİİ AMA ENGELLİ KADROSU DEĞİL NORMAL MEMUR KADROSUYDU. YA AÇTILARDA KADRO BEN Mİ KAZANAMADIM. :shock: TABİİ KISMET HERŞEY SONUNDA HERŞEY YOLUNA GİRDİ 1,5 AY SONRA 3 YILIM DOLACAK. ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUM ÇÜNKÜ SEVDİĞİM İŞİ YAPIYORUM.

BAZEN DÜŞÜNÜYORUM DA ENGELLİ OLMASAYDIM YİNEDE AYNI İŞİ YAPMAK İSTERDİM AMA GALİBA BAŞKA YÖNE GİDERDİ HAYATIM. ENGELİM YÜZÜNDEN BİRAZ HASSASIM BUDA İŞİME YANSIYOR TABİİ BENİ MÜKEMMEL HEMŞİRE YAPIYOR :D ÇÜNKÜ ONLARI HERKESTEN DAHA İYİ ANLIYORUM.

ENGELLİ OLMASAM BU KADAR ÖZVERİLİ DAVRANAMAZDIM GİBİ GELİYOR.

KÜÇÜKKEN HEP NEDEN BEN DERDİM TABİİ FARKLI OLDUĞUMU ANLADIKTAN SONRA....

HİÇ BİR ZAMAN İYİ Kİ ENGELLİYİM DEMEDİM AMA ARTIK ENGELİMLE BARIŞIK VE GÜÇLÜYÜM ARTIK UMURSAMIYORUM ENGELLİ OLMASAYDIM HAYATIM NASIL OLURDU...........

Engelli olmasaydım kendimi engellemezdim, bazı konularda daha cesurca davranabilirdim.

Valla engelli olmasaydım hayatımda bir çok şey farklı olurdu
Nedeni ise kurmuş olduğumuz yaşam düzenimizi engelli
temeller üzerine kurduğumuzdan normal bir insanin yaşayacağı
şartlarla engelli bir insanin yaşayacağı şartları göz önünde bulundurarak
kurduğumuz düzendede çok şey fark ederdi gibime geliyor.

eğer engelli biri olmasaydın o zaman asker olurdum ve bu hayatın hiçbir zaman gerçek yüzünü değil yalan yüzünü görmüş olurdum herhalde bu yaşıma göre olgun,akıllı,her zaman iyi niyetli biri olmazdım

Walla, işime yürüyerek giderdim, şu anda evli olurdum, hayalini kurduğum semazenlerden birisi olurdum, bazı işlerimde daha cesaretli olurdum vss..
ama olumsuz şeyler de olabilirdi mesela kişiliğim daha değişik olurdu belki de diğer insanlar gibi olur ve ince düşünemezdim birçok şeyi

okuduklarıma üzüldüm ve şaşırdım

başlığı açan arkadaş hangi olumsuz psikoloji altında bu başlığı yazdı merak ettim

hayatta beklenti ve mutluluk veren umutlar çaba emek sonucu elde edilebilir

burda herkes kaplumbağa gibi kabuğunun altına girmiş

böyle olsaydı şöyle olsaydı

sizin zihniyetinizde şu var
ben zaten engelliyim şuan itibariyle kimse beni yazdıklarımdan ve söylediklerimden beklenti içine girmez
nasıl olsa herkes aynı kafada sitede
diye düşünüp herkes kendisine ne kadar acıdığını yazmış
çok güzel yazmışınız hepinize acıdım engelli olduğunuz için değil
KENDİNİZİ VE HAYATINIZI FİZİKSEL ENGELİNİZE ESİR ETMİŞİNİZ

Heahe benim gibi biri olduktan sonra sakatlanmamak mucize belki daha kötü belki daha iyi ama kesin bi kazaa geçireceğimden eminim belkide ölüydüm bilmem :)

Fikrim yok açıksası bende bu şans olduktan sonra başka yerden alırdık darbeyi kanımca bizim çekecek çilemiz varmış şu yada bu şekilde yapılırdı bir güzellik ..

Doğuştan olduğu için bu soruya cevap vermem imkansız ama zaman zaman engelli olmasaydım nasıl olurdu yaşamım diyorum.

Engelli olmasaydım şu an sevdiğim insanla evlenmiş olurdum.Birbirimizden ayrı yaşamak zorunda kalmazdık.Aileler bu kadar baskı yapmamış olurdu.Şimdikinden çok daha mutlu olabilirdik.

Birde işin şu yönü var. Engelli olmasaydım şu an sevdiğim insanla hiç karşılaşmamış olabilirdim.Onu tanımamak daha kötü olurdu.

Düşünüyorum da iyisiyle kötüsüyle her şeyi engelli olduğum için yaşıyorum.Bunun ötesinde başka bir şey yok.

engelli olmasaydim cok sey yazmak geliyor icimden ...
bugun bir bayan arkadasla tanistim sitenin birinde sohbet
ediyoruz filan derken her zaman sorulan sorulardan biri geldi
ne is yapiyorsun calismiyorum niye en nefret ettigim kisim burasi
niye niye niye cunku kashastasiyim kolumu bile kaldiramiyorum
ne calismasi kahretsin bunu kendi icimden diyorum tabi :lol: :lol:
neyse o ana kadar kiz hayran kaldim sana ne kadar direncli acik
sozlu birisin kendini gelistirmisin derken :))) buyu birden bitti
kiza bir soru sordum kismete kadere inanirmisin peki kismetinde
bir engelli biri varsa diye sordum cevap su sekilde oldu her zamanki yuvarlak laflar aslinda benim kaderimde
varsa niye olmasi filan yalaaan yalaaaaan vallaha yalan billaha yalan
bu hadiseyi ben ilk defa yasamiyorum sizlerde yasamiyorsunuz veeee
sonra demezmi bir engellinin es bulma sevgili bulma olasiligi yuzde
bir bunu biliyormusun demezmi o an birsey demedim icime attim ama
kiz hakli tabiki sansimiz az ama hayal dunyamiz genis akillarinin
alamayacagi kadar genis o sans yuzde birde olsa o sansi birakmaz
pesinden gideriz :lol: :lol: :lol: cunkuuu biiiiiz yasamayiii cooook
seviyoooooruuuuz hic kimsenin aklinin alamayacagi kadar...

ben yeterki saglikli olayim :lol: :lol: :lol: birsey olurdum

sürekli geziyor olurdum heralde :D çünkü en çok özlediğim şey dışarı çıkıp gezmek.tamam dışarı çıkıyorum ama mutlaka yanımda biri olmak zorunda.fakat çok isterdim ellerim cebimde sahilde yalnız yürümeyi.kısaca engelli olmasaydım sahilde tek başıma yalnız gezebilirdim ve bu beni çok da mutlu ederdi :wink:

bu duygularımla bu güne başka türlü gelseydim
saygıyı sevdigimden hukuk okurdum
yada köyümde cifci olurdum hama sanmam bu duygularla bu günüme geleydim hama kesin birşey var oda şu anda asker olurdum hemide nişanlı bir asker

Gerçekten engelli olmasaydım belki şimdi üniversite okuyor olurdum mesleğimi elimi alırdım ilk önce her kızın hayalindeki bembeyaz gelinlik giymek isterdim küçük mutluluklarlan dolu bir yuvam olurdu huzurlu yani çok farklı olurdu...

Üst Alt