Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EGO ve trenlerde ücretsiz yararlanmak için yeni tarihli rapor istedi!?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
123
dün babam yeni çıkardığım raporu alıp ve resim ve kimlik fotokopi alıp kızılaya gitti engelli kart çıktı bana artık ücretsiz binecem sizde yapabilirsiniz raporum yüzde seksen raporda sosyal yardım alır yazıyor yanlız raporu tazeletmek gerekiyor eski raporu kabul etmediler yeni tarihli istiyorlar

Bu raporlarda sürekli yazmasının hiçbir espirisi kalmadı zaten.Güya yeni rapor istenmeyecek dendi. Hiçbir fark yok!

Arkadaşlar türkiye engelliler yüzyılında artık tren bedava olmaya bilir veya kişiye göre hak verecekler şimdi Eryaman tren bilet gişesine bu benim Engelli indirimli kart ı yenileyin tarihini dedim artık bakanlık tarafından belirlenecek miş acaba hangi engelliler

@Fethi Ahmet Taş Geçen gün ben de gittim. Bana sistem otomatik yenileyecek dediler.

Bu konuyu TCDD'ye WhatsApp üzerinden sordum ve şöyle cevap verdi:

"Ücretsiz seyahat hakkına sahip engelli ve ağır engelli yolcularımızın internet, mobil vb. satış kanallarından gişelere gelmeden bilet satın almalarını sağlamak için üye kayıt işlemi ile kişiye ait paketler yüklenmiştir. Üye kaydı sonunda verilen üye numarası ile web üzerinden bilet alışı yapılabilmektedir. Engel oranınız %40 ve üzeri ise, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının İl Müdürlüklerinin düzenlediği ücretsiz seyahat kartınızı ve kimlik belgenizin asılları ve fotokopileriyle birlikte sosyal seyahat paketi talep formunu ilgili garlarımızdan şahsen doldurarak başvurabilirsiniz. Bilgilerinize sunulur."

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt