Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişiminde aile hekimi raporum sistemde kayıtlı diye sevkimi yapamıyor!?

mimfatih

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Aile hekimi sevkimi yapamıyor.
Hastane aile hekiminden sevk istiyor.
Resmen arada kaldım. Nasıl bir iştir bu.

ilk defa duydum o ne saçma birşey ???
bende engelliyim ramazan dan sonra bende ehliyeti yenileyecem ee nasıl olacak bizim işimiz ??
Hay Allahım engellinin her işimi sıkıntılı olurr ???
hele birde teşhis epilepsi yazıyor...

Engelli raporum sistemde kayıtlıymıs.
Direk hastaneye gidin diyor. Herhalde direk sağlık kuruluna başvuracaz

benimde B sınıfı ehliyetim var epilepsi hastasıyım nasıl yenileyecez bu ehliyetleri başımıza bela oldu resmen ....

valla devlet de değil ben ramazan dan sonra özel hastaneye gidecem devlet hastanesi sıkıntı...

Ama epilepsi orada da karşına çıkar diye düşünüyorum.

E-Devlete gir kişisel sağlık bilgi formu yaz aramaya.
çıkan formu doldur ve başvuru yap de. O kadar

Poyraz_

rapolarınızı ozel hastaneden alın ılerı derece değilse. en azından adam gibi işinizi yapabiliyorsunuz ben surucu olur raporunu ozel hastaneden tek hekım olarak almıştım doktoru takdır ettim obur turlu bın dereden su getirilirdi.

Bende de epilepsi tanısı var. Ama 6 yıldır ilaç içmiyorum ve doktor kontrolümde yok. Son kontrolümde eeg temiz çıkmıştı.
En önemlisi de hayatım boyunca nöbet geçirmedim. Sırf kafa travması geçirdim diye bu tanıyı bana yapıstırdılar

Muharrem77
çok şükür öyle ağır bir durumum yoktur..
yüzde 39 engelli raporu verdiler bana özel hastane fazla didiklemiyor devşet hastanesi çok diidkliyor ...

mimfatih
o form ne işe yarıyor ki onu doldurup sağlık ocağına mı gidecez nasıl olacak ???
prosedür nasıl işliyorr ??

Poyraz_
O form beyan formu.
Hekim oradaki beyanına göre seni hastaneye sevk ediyor. Beyanında sen sorumlusun

mimfatih

nasıl yani beyan derken ???
şimdi ustam forma bizim ne hastalığımız varsa onları mı yazıyoruz tek tek ??? iyide ne gerek var ki ? aile hekimi birkeresin de bana dediki e-nabız sistemi otomatik hastaneye sevk ediyor zaten dedi... yanlış anlama dün akşam baktım biraz okuduğun okulu liseyi soruyor sana başka aşama aşama devam ediyor öyle ...

Poyraz_

Ameliyat geçmişin
Epilepsi nöbeti geçirdi mı
Kalp rahatsızlığın var mı
Çabuk sinirlenirmisin
Astım vb gibi sorular

En ilginci de ne biliyor musun?

Çay kahve alışkanlığın varmı diyor😅

Demek ki e-nabiz raporu kayıtlı kişileri hastaneye sevkediyor. Bana da öyle dedi aile hekimi.
Ama hastanede nereye başvuracaz.
Sağlık kurulundan randevu alınmıyor.
10 katı fiyat olsa bile özelden alacağım raporu

mimfatih

Allah Allah enteresan....
ilk defa duydum bunları....
en son ne zaman nöbet geçirdin diye sorarlarsa ben 6 ay önce diye diyecem nasıl olsa kaydı kuydu yok nerden bilecek ???
neyse şu bayram çıksın bakacaz çaresine .....

Poyraz_

oyle bir şey yok beyana ne yazdın ısen ona göre sevk edıyor. ben alırken işitme haric hiç bir sorunum olmadığını soyledım ki keza engelli raporunuz var ıse oradan bellı oluyor. benı kbb uzmanı sevkı gerekır verdı ozel hastaneden hekım raporu aldım ehlıyet yeniledım. devlet hastanesıne düşersenız işiniz zor.

Muharrem77

Bana dediği aile hekiminin.
"Sistemde engelli raporunuz kayıtlı direk hastaneye gidiyorsun diyor. Herhangi bir bölüme sevkedemiyorum diyor."
Sistem izin vermiyormuş. Sacmalık

mimfatih

o ne saçmalık abcim heyete mi girecez o zaman ????
Allah allah ne kadar karın ağrısı işler ...
dün de ben eczacı bir abimizle konuştum hiç acele etme trafikte polis çevirene kadar kullan diyor devlet uzatırmış süresini....
hayır ertele ertele nereye kadar ???

mimfatih
aıle hekımını değiştir. engelli raporunun surucu olur raporuyla alakası yok. kaldı ben 2019da engellı heyet raporu almıştım edevlette gozukuyor. 2020 kasımında beyan formu doldurup aıle hekımı kbb sevkı vermişti surucu olur raporu için. benım aıle hekımı ıl sağlıkta komısyonda görev yapmış birisiydi ozel resmı hastane uzman tabıb olur raporu geçerlidir demişti. aıle hekımınden aldığım hekım muayenesi gerekır raporuyla ozel hasteneden tek hekım onaylı rapor aldım kaldı çoğu surec böyledir. kaldı dediğim gibi aıle hekımını değiştir. aıle hekımı hekım muayenesı gerekır yazısı vermeden hiç bir hastane kabul etmıyor bilginiz olsun. sistem bahane

özelde ne kadar masraf ettin usta rapor için çok para çıktı mı ????

2020de aldım odyo testı resmı hastane olmak zorunda. unı hastanesi 155 tl hekım ucreti ozel hastane tek hekım onaylı e ımzalı olacak 115 tl rapor ucretı odedım aldım. ozel hastaneler verıyor.

merhaba benimde sistemde engelli kaydım var .B monoküler ama şimdi buna işitme cihazımı da ekletmeliyim . heryerde farklı yazıyor ne yapacağım bilmiyorum. şimdiye kadar bir kez bile direksiyona geçmedim o ayrı .

Muharrem77

valla iyi halletmişsin...
bende de epilepsi var piskiyatrik hastalık var sol gözde sıkıntı var tüm bunlara rağmen hastanede yüzde 39 engelli raporu verdi.
birde bu e devlet deki beyanı doldurup çıktı alıp aile hekimine mi gidiyoruz sonra ne oluyor ???

Poyraz_

Beyanı dolduruyorsunuz ciktiya gerek yok. Hangi bölümlere sevk edildi iseniz o bölümlerde tedavi oluyorsunuz. Aile hekimi çıktı olarak sevk kağıdı veriyor size oradan hastaneye sizin sağlık durumunuza göre resmi hastane gerekiyor özeller pek yanaşmıyor sebebi komisyonluk durum var sizde ehliyetiniz gidebilir yada 6 ayda bir kontrol verebilirler

Muharrem77
Sevki ellemi yazıp sana verdi yoksa elektronik ortamdamı doldurdu sevkini.
Bilgi verirmisin. Hangi yıl değiştirdin.
Sağol

Muharrem77

Allah allah valla devlet hastanesinin eline düşürsek siddin sene yenileyemeyiz biz bu ehliyeti ???
ordaki doktorlar çok sıkıntılı .. bildiğin gibi değil...

mimfatih

sevk yazısı e ortamda işlenıyor. bir çıktı olarak sıze veriliyor. onunla hastaneye gidiyorsunuz. zaten e ımzalı şeklınde elektronık ortamda gozukmesı gerekıyor. eskıdendı kaşelı ımzalı sevk yazısı elden olan kabul edılmıyor geçen sene yeniledim raporu 2020 kasımında aldım 2021 eylulunde yenıledım ehliyete sınıf eklettım zaten alınan rapor alındığı tarihten itibaren 2 sene geçerlidir 2 sene içerisinde rapor alınamaz. heyete sevk olundu isenız 1ay ıcerısınde ıl sağlıga gideceksınız

Poyraz_

hayır raporda uzman hekım muayenesi gerekır yazılıyor ozel resmı hastaneye gideceksınız uzman tabıb oluru kaydıyla. sızın durumuna göre özel hastaneler yanaşmayabilir komısyonluk durum var çunku resmı hastane doktorları sıkıntılı doğrudur. ben onu iyi bildiğim halde gitmedim yasaları iyi bilin

Muharrem77

Senden ricam olabilir mi.
E-Nabız a girip raporlarım sekmesinde engelli raporunuz görünüyor mu? Çok önemli benim için. Kontrol edermisin
Cevabına göre aile hekimini degistircem

mimfatih

Gözüküyor süresi bitmiş olsa bile gözükür 2019da aldığım rapor süresi bitti gözükmekte. Kaldı 2012de aldığım sürücü olur raporu kaydı duruyor. Engelli raporu sürücü olur raporuna mani değildir aile hekimini degistirin derim

Muharrem77

benim de yüzde 39 engelli raporum var bana ne derler acaba ????
bu rapor işi çok canımı sıkıyor valla .. dert 1 değil ki bizde.... :( :( :) :(

Üst Alt