Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişiminde aile hekimi raporum sistemde kayıtlı diye sevkimi yapamıyor!?

Muharrem77

Elektronik ortamdaki sevki sadece resmi hastaneler görüyor herhalde. Özel hastane hangi doktora sevkedildigimi nereden bilecek acaba.
Hadi o kısmı hallettik. Sağlık komisyonuna gonderiyorlar oradan değilmi

mimfatih
raporda 4 secenek vardır 1. 2. grub surucu olur komısyona sevk surucu olamaz. komısyona sevk durumunu sizi muayene eden hekımın takdırıne bağlıdır komısyona sevk olunsanız bıle 1 ay ıcerısınde gitmelisiniz yoksa 2 sene içerisinde rapor alamazsınız. özel hastaneye gitsenız tabıb sevkını goruyorlar. ben kbb uzmanı sevkı aldığımda ozel hastaneden gozukmuştu.

Poyraz_
sen surecı başlat buradan yaz bakalım yardımcı oluruz.

Aile hekimi bu sevki özel hastane görmez devlete gitmeniz lazım diyordu.
Demekki okumak bazı insanlarda cahilliği almıyor

Bugün beni sağlık bakanlığı ndan aradılar.
Aile hekimi sevkimi yapamıyor engelli raporundan dolayı diye şikayette bulunmustum.
Aile hekimini arayıp mağduriyetimi dile getirmişler.
Beni arayıp tekrar gitmemi ve gerekli çalışmaları yaptıklarını aile hekimimle görüştüklerini söylediler. Yine aksilik olursa aile hekimimle temasa geçecekler miş.
Eğer istersem sevk olmadan özel hastaneye gidebilecegimi söylediler.
Bilgilendirme güzel.
Aile hekimi sistem izin vermiyor deyip kesip attı.
Yazıklar olsun.

Sana demiştim aile hekimini degistirin. Şevki özel resmi hepsi görüyor ben gittiğimde özel hastane etmişti raporu almıştım

o aile hekimi saçmalamış...
öyle şey olmaz özel hastanede olsa onun açılmasına hizmet vermesine yetki veren gene devlet...
adam kendi kendisiyle çelişmiş....
valla ben bakacam burda olmadı çevre illerdeki özel hastaneye gidecem....

sağlık ocağı sevki dijital ortamda mı yapıyor yoksa kağıt olarak çıktı mı veriyorr ???

Aile hekimi benim sevkimi yaptı. Kendini garantiye aldı herhalde 5 branşa sevketti.
Bu branşların hepsini gezecem herhalde.
Özele gidiyorum biz beş hekimle sürücü olur raporu vermiyoz diyor kız. Onlar zaten komisyona sevkediyor sürücü olur demiyorlar ki

mimfatih

Allah Allah bu ne biçim iş arkadaş peki aile hekimi neye göre 5 hekime sevk ediyor seni ???

Engelli raporum var diye her doktora sevk etti.
Ne gerek var hocam dedim. Mecburmus hanımefendi😂

mimfatih

Ulan ne biçim iş arkadaş cinnet geçirmemek elde değil valla ...
bakalım bizim başımıza neler gelecek ?????

Beni aile hekimi 5 branşa sevk etti. Nedeni de engelli olduğum içinmiş. Ama bana verdiği cıktı sadece ek-7. Yani aile hekimine ait bölüm var. Uzman hekimler kendilerine ait bölümü sistemde görüntüleyip dolduracak mış. Devletten tüm bölümlere aynı hastaneden randevu almam imkansız.
Ozellerde biz beş hekimle sağlık raporu vermiyoruz diyor. Siz sağlık raporu vermiyceksiniz. Komisyona sevk edecek siniz diyorum. Yok diyor kız. Altına bir sandalye bulan oturmuş oraya.
Ne yapmalıyım bilmiyorum

mimfatih

o zaman aynı şey benim için geçerli değil... :D :D
çünkü ben engelli bile değilim rapoırum yüzde 39 bununla engelli sayılmıyorum... :D
bu durumda ben kaç hekime gidecem acaba ???

mimfatih

engelli raporuyla ne alakası var ben onu anlayamadım? benım ısıtme engellı olduğuma dair heyet raporum var. kaldı ben kbb uzmanı sevkı gerekır raporu aldım. klasık aıle hekımı saçmalığı her boluma gidip para verıp muayene olacaksınız zaten dunyada hiç bir ulkede dahı olmayan komısyon sacmalığı nerede gorulmuş

Muharrem77

Valla bende anlamadım ne alakası olduğunu.
Sağlık kurulu başkanıyla görüştüm. Aile hekiminin iş guzarlığı diyor. Bak adama neyi varsa oraya sevket diyor.
Her bölüme ne gerek var diye o bile söylüyor

Valla bende anlamadım ne alakası olduğunu.
Sağlık kurulu başkanıyla görüştüm. Aile hekiminin iş guzarlığı diyor. Bak adama neyi varsa oraya sevket diyor.
Her bölüme ne gerek var diye o bile söylüyor

Böyle vicdanlı insanlar varmı vay be hele komisyondan

mimfatih
Ben 3-4 yıl önce devlet hastenesinden engelli raporu aldım.Eskidende vardıu ama yeniledim.O engelli rapor e-devlette gözüküyor. Bu haziran ayında engelli ehliyetime yenisi ile değiştirmek için aile hekimine gittim.Engelli raporumu gördü.Ve engelimden dolayı ortopediye Gözlük kullandığım için göz doktoruna ve Tansiyo ilacı kullandığım için kardolojiye sevk etti Bir sıkıntı olmadı.Sadece 3 doktor için devlet hastenesien gittim.Her birine 90 TL ödeyerek muayenei oldum.göz doktoru gözlük veya lense şoför olabir dedi .Kardiyojide yoılda bir defa muayene şartı ile şöför olabir dedi.Ortopedi ise il sağlık komisyonuna sevk etti.Komisyona girdim.Ve şoför olabilir kararı çıktı.Kurban bayramından sonra ehliyet değişimi için randevu alacağım.

Sevgili kardeşim meselenin özü tek kelime ile şudur: Aile hekimlerinin başı dönmüş durumda. Sevk etmek zorundalar mı değiller mi? Hangi bölümlere sevk edecekler sevk gerekiyorsa? Onlar da bilmiyorlar. Özel hastaneler rapor veriyorlar ama benim başıma geldiği gibi, rapor kabul görmüyor. Özel hastaneler de neyin ne olduğunu bilmiyorlar, para alma derdindeler. Nüfus dairesindeki memur da ne yapacağını bilmiyor, kraldan çok kralcı kesiliyor karşısında sakat insan görünce. Yani bütün taraflar sanki topu hep başkasına atıyor gibi. Tam bir karmaşa yaşanıyor şu an. Kimse ne yapması gerektiğini tam olarak bilmiyor. Bir yeknesak uygulama hiçbir mercide yok. Devlet baba bir uygulama çıkartıyor ancak sadece bir kanun metni hazırlamakla iş bitti sanıyor devlet ricali. Pratikte ne olduğunu, ne olabileceğini düşünmüyorlar veya düşünmek istemiyorlar. Birçok tanıdık doktor arkadaşım var, üstelik tamamına yakını da iktidar yanlısı, ancak içlerinde sağlık sisteminden şikayet etmeyen bir tane yok, hepsi sistemden şikayetçi.
Bu hengamede ehliyetini yenileyebilenler inanın şanslı kişiler. Selametle.

Arkadaşlar banada yardımcı olun.r.Bende %42 engelliyim.2019 Engelli raporumu aldım hastalıklardan dolayı.Engelim ortopedik değil.Uyku apnem var.Cihaz kullanıyorum.Birde kan hastalığım var. 2019 da vergi indiriminden emekli oldum .Bütün şartlarım uyuyordu yalnız yaşı bekliyordum. Şu andada normal emekli liğime 3 yıl vaı.2001 yılından E sınıfı ehliyetim var.Bu senede ehliyetler değişecek biliyorsunuz.Şimdi ben sağlık raporu için ne yapmam lazım.Sağlık ocağındaki gidecek Hastaneyi mi gidecem Tekrar heyetimi girecem. Engelli raporum Ehliyet değişimine mani olurmu.Emekliliğimde bir sıkıntı olurmu. Biraz uzun yazdım ama. Bana yardımcı olursanız çok makbule geçer.Teşekkür ederim.

Üst Alt