Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alacağım rapor engelli raporumu etkiler mi?

Enver97

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Herkese selamlar sol kolumda brekial pleksus rahatsızlığı bulunuyor ve yüzde 45 raporum mevcut ehliyet alabilmek için raporumu yenilemeyi düşünüyorum ancak rapor oranımı düşürmelerinden korkuyorum. Eski raporumdaki açıklamayı aşağıda paylaşıyorum. Tekrar rapor için başvursam yüzde 40 üstü alabilir miyim sizce? Benim için kritik öneme sahip.

“BRAKIAL PLEKSOPATI. EMG: SOL UST EKSTREMITE DE UST, ORTA VE ALT TRUNKUSLAR DA KRONIK PARSIYEL AKSONAL HASAR. SOL UST EKSTREMITE DE AĞIR İŞLEV KAYBI”

Ben de aynı durumdayım umarım düşürmezler benim raporum süresiz fakat sistemde gözükmüyormuş raporun ayrıntısı o yüzden alıcam ben de

@kartal Taşdemir,
Benim raporum süresiz ama eski olduğu için raporda ehliyet ile ilgili bir şey yazmıyor. Yeniden rapor almam gerektiğini söylemişlerdi bana.

benim raporumda 2014 tü süresizdi 5 ay önce ehliyet değişip aracımı aldım sağ bacak kısalığı

Ehliyet ve engelli raporu birbiri ile bağlantılı değildir, ikiside farklı kategoride değerlendirilir ;)

@16Caner16,
Sağlık bakanlığı ile irtibata geçtiğimde aile hekimine gitmemi aile hekimi uygun görürse beni kurula yönlendireceğini ve ehliyet sağlık kurulu raporu almam gerektiğini söyledi. Ehliyet sağlık kurulu raporu benim engelli raporumdan farklı bir belge midir yani?

@Enver97,
merhaba bende sol kol %57 süresiz engelli raporuna sahibim temmuz 2024 vergi indirimi için rapor çıkarttım %57 verdi doktorlar b engelli ehliyetim olmadığı için ÖTV indirimli arac için rapora ilave yapmadılar ,ehliyet ile engelli raporu ayrı ehliyet raporunda oran yazmaz burada yapılması gereken ilk işlem önce kişisel sağlık bilgi formunu dolduracaksiniz sonra aile hekimine gideceksiniz aile hekimi sizi devlet hastanesi ortopedi bölümüne sevk edecek doktor muayene yapıp sizi il sağlık komisyonuna sevk edecek oraya giderken 1- engelli raporu 2- iğne EMG fotokopisi 3- kimlik fotokopisini veriyorsunuz onlar size komisyonun toplanacağı tarihte randevu veriyorlar gidip komisyon huzurunda sizi ftr yada ortopedi doktoru muayene edip kolunuzdaki hasar ve kısıtlılık durumuna göre ehliyet kodları veriyorlar sonra o rapor ile ehliyetinizi alıyorsunuz ,şöyle bişi var araç alırken üst ekstremite de tertibat kodları olmak durumunda 10.02- 35.04 -40.11-78 bana bu kodlar verildi ve araç alabiliyorum.simdi oranlı engelli raptonuzda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA OZEL TERTİBATLİ TASİT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi varsa rapor yenilemenixr gerek yok ,yoksa tekrar rapor almanız gerekecek ben ilk raporumu yukarıda yazdığım gibi temmuz 2024 te almıştım ikinci raporumu Şubat 2025 te tekrar aynı oranda aldım 57 verdi doktor ama sitede oranı düşen arkadaşlar var bunuda bilin istedim akliniza takılan bişi olursa çekinmeden sorabilirsiniz. saygılar

soylede bir yorumda bulunayım EMG göre tekrar aynı oranı almanız mümkündür benimde sol elimde ağır haraket kaybı var

@Enver97,
birde şöyle bir durum var rapor tarihiniz nedir acaba örneğin @turan1977 abi eski rapor ile SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA OZEL TERTİBATLİ TASİT KULLANMASİ GEREKİR İbaresi olmadan araç alabildi ehliyeti çözdükten sonra vergi dairsine raporunuzi bir sorarsınız

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Merhaba Ahmet bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim raporum 2014 yılında alınma maalesef raporumda “SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA OZEL TERTİBATLİ TASİT KULLANMASİ GEREKİR” ibaresi bulunmuyor.

Yani sürücü belgesi almak için sağlık raporunu yenilemem gerekmiyor ikisi bağımsız belgeler sadece ÖTV muafiyetli araç almak istersem raporumu yenilemem gerek.

Rapor oranı düşen kişileri görmüştüm beni de bu korkutuyor açıkçası.

@Enver97,

eski raporlarda @turan1977 abi örneği bunun eski rapor ile ortopedik engelli kendisi HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA OZEL TERTİBATLİ TASİT KULLANMASİ GEREKİR İbaresi yazmıyor rahatsızlığı ile ilgili detay olduğu icin araç almıştı size tavsiyem ehliyet işini hallettikten sonra vergi dairesine raporunuz ile gidip bir başvurun belki sorun etmezler şayet ederlerse maalesef rapor yenilemesi gerekecek

ben 2014 de aldığım sağlık raporu ile 8-9 bayi gezdim hepsi olur dedi,ben ayrıca vergi dairesine de sordum.2019 ve sonrası raporlarda tertibat yazısına bakıyorlar benim sağ ayak kısalığı var çocuk felci 2014 raporumda detaylı yazılı hastalık açıklması 1 haftada arabamı aldım

İkisi ayrı rapor engelli raporunu etkileyecek bir durum yok ortada.

Merhaba bugün ehliyet raporu sisteme yansımış bulunmakta bana da sağ ele tertibat ve 47. 102. 10.02 35.04 40.11 78. Kodlarını yazmışlar. Genel olarak @AHMET FATİH ERYILMAZ beyin söylediği gibi ilerledi süreç. Bundan sonra rapor alacak kişiler ortopedi bölümü için özellikle araştırma hastanesinden randevu alsınlar yoksa benim gibi iki kere uğraşmış olurlar.

Üst Alt