Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alacağım rapor kamuda engelli statüsünde çalışmama etki eder mi?

nanelimon

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhabalar; Cp tanılıyım elimde bulunan raporla bir ehliyet kursuna yazıldım ve ehliyet almaya hak kazandım.

Yeni gelen kod sisteminden haberim yoktu; emniyette yeniden rapor çıkartmamı söylediler.aynj raporla ekpss sınavına girdim ve şu an aday memurum. Yeni rapor çıkarırsam aday memurluğum tehlikeye girer mi?

Ehliyet icin alacağım rapor da yine oranlı bir rapor mu sürekli raporum olmasına karşın benzer oran alamamak beni korkutuyor doktorların yorum farkından dolayı

Atama için alınan rapor ehliyette sorun çıkarır mı?

Merhaba arkadaslar araniza yeni katildim. Dogustan Muskuler Distrofi hastasiyim. 32 yasima yani simdiye dek sukur gunluk islerimi yapaliyorum ve ogretmenim.

Fakat bulundugum ilçeye atanali 5 yil olmasina ragmen kendi sehrime atanamadim. Bundugum yer kucuk bir ilceolmasi sebebiyle saglik imkanlari da cok iyi degil. Simdi engelli statusune gecmek ve atanmak icin saglik raporu alsam ileride mevcut olan b sini ehliyetim icin engel teskik eder mi?

Çunku bazilari artik raporlar sisteme yukleniyor her zaman karsina cikar diyor. Bu konuda gorusnuzu almak istedim. Simdiden tesekkurler...

Portakalcicegi
Ehliyet raporu engelli sağlık kurulu raporu değildir, üzeri,nde oran bulunmaz. Dolayısıyla EKPSS vb. konuya hiç bir etki etmez.

KnightRider
Hayır, bugün alacağın engelli raporu karşına çıkmaz (Malulen emeklilik dışında sağlık kurulları emniyet'e ehliyetle ilgili bir bildirimde bulunmuyor). Ama zaten 2020 yılına dek geçerli ehliyetiniz. Ondan sonra rapor alıp ehliyetinizi güncellemeniz gerek.

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ehliyetimi geçen yıl yeniledim zaten, Allah kısmet ederse 2026 ya kadar süresi var. Sizin baktığınız açıdan bilgilendirmeniz iyi oldu yalnız ben emniyet değil de ileride hastaneden, diyelim 10 yıl sonra rapor alırken doktorun sisteminde görünürse vermeyebilir diye sormuştum...

Bazı doktorlar muskuler distrofiyi duyunca hemen sevk ediyorlar. Sanırım anlatabildim. Hoş, zamanın ne getireceğini bilmiyoruz, inşallah bu günlerimizi aramayız. Teşekkürler.

KnightRider

Ehliyet yenileneceği zaman hastalığınızı beyan etmekle sorumlusunuz. O gün aklı başında ve araç kullanma yetilerinizi doğru değerlendirecek bir doktora/heyete denk gelirsiniz umarım.

Üst Alt