Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alınan rapor engelli sağlık kurulu raporunu etkilemiyor değil mi?

@sorularıolanbiri,

ehliyetiniz yok ilk önce sağlık kuruluna gidiyorsunuz ehliyet kodlu rapor veriyorlar yada sürücü olamaz diye rapor veriyorlar sonra sürücü kursu başarılı oldunuz dahası ehliyetinizi alıyorsunuz başka rapor yok sadece daha önce engelli raporunuz yok ise ÖTV indirimli Sadece haraket ettirici aksamda özel tertibatli araç kullanabilir ibaresi yazacak o raporla ÖTV indirimli araç alabilirsiniz

Bir soruda benden..

şimdi engelli raporumda hastalıgım "az görme" emekliyim. Engelli raporumda görmeler % 10 diyor ek olarak Bundan 15 sene önce alınmış b sınıfı ehliyetim var.

Ben ehliyeti yenilemek için sağlık ocağına gideceğim Sağlık ocağı beni hastaneye sevk edecek. Bende özel hastaneye gideceğim. Özel hastane sağlık raporunda bir oran yazmayacak mı ? yani sadece kod mu yazacak ?

atıyorum özel hastane gözde görmeyi % 15 yazdı. Bu sefer iki rapor birbiriyle çelişmeyecek mi ?

@sorularıolanbiri,

Kurul kararı ile tertibat kodları olan raporu alıyorsun bunu kursa götürüyorsun. Ehliyetini alıyorsun. Başka bir evrak vs yok. Bundan sonrası normal ehliyet süreci oluyormuş.
Bu raporda 1-2-3-5 yıl süresi ne ise kontrol zamanı gelene kadar bekliyorsun. Gerisini bende bilmiyorum :)
Muhtemelen eğitim araştırma hastanesine gideceğiz tekrar kurula gireceğiz.

@engellibilgi,

ozel hastane size sadece sürücü olabilir yada olamaz raporu verir ve olur raporu verirse sizi il sağlık müdürlüğüne sevk edecek oradaki komisyondan kodlu ehliyet kodları verilecek tekrar söylüyorum hastaneden alınan ehliyet raporunda oran yazmaz sadece sürücü olur yada olmaz bilgisi içerir bazen hastane size olur raporu verdi diyelim il sağlık komisyonu olmaz diyebilir

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Sağ olun. Var olan engelli raporu etkilenir mi indirim almaya çalışırsam? Ona yaz ekletmek gerekir mi uğraşmak zor çünkü tekrar

@Polmiks,
Teşekkür ederim Sağ olun. İndirim için var olan engelli raporu yeterli değil mi yazı ekletmek gerekir mi tertibatı için falan ? Hiç bilmiyorum.

@sorularıolanbiri,

Şöyle ben vergi indirimi için engelli raporu aldım ehliyetim olmadığı için hastanede engelli raporu başvurusu yaptığımız heyet kalemi ötv indirimi için kabul etmedi ,temmuz 2024 te aldım raporumu 24 ocakta 6 ay süresi doluyor ,istisnai şartlar hariç engelli raporundan sonra tekrar rapora başvurma süresi 6ay onu bekliyorum oran konusunda aynı hastane 6 ay içerisinde 2. rapor oranım düşmez diye düşünüyorum fakat 2. raporda oranları düşen çok arkadaş gördüm burada biraz belirsiz. Yazı eklemiyorlar tekrar heyete girmeniz gerekiyor aynen benim gibi ,yeni rapor almanız gerekiyor ve son rapor her zaman geçerlidir ,bir önceki raporunuz süresiz olsa bile

@sorularıolanbiri,

Elinizdeki rapor 2019 öncesi ise ve engeliniz ortopedik ise rahatsızlığınızın detaylı açıklaması yazdığı için ' Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.' Bu ibare olmadan da araç alınıyor sitede alan kişiler var ,raporunuz 2019 dan sonra ise yukarıdaki açıklama yazmak zorunda . % 90 üzeri ve ortopedik engelliler ötv indirimli araç alabilir .Tabi önce ehliyet ortopedik engelliler için bahsediyorum tertibatlı kod yoksa ehliyette maliye onay vermiyor maalesef

Benim engelim %90dan az ve ortopedik değil indirim alamam o zaman diye anladım. Engelli raporunu ellemeye gerek yok kalsın böyle. D

@AHMET FATİH ERYILMAZ Raporumu 2019 sonrasında aldım. Kodlara göre engelli raporunu güncellemek mi gerekir? Yazının amacı ne ? Dediğim gibi engelim %90dan az ve ortopedik değil.

Raporda o yazının yazılma amacı ötv indirimli araç almak mı? Yazan tertibat kodları var olan engelli raporunu etkiler mi?

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

2019 öncesi 2012 raporunda skolyoz olduğu yazıyor ama "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir." yazmıyor. Alabiliyor muyum ? Kafam karıştı.

@sorularıolanbiri,
Eğer hastane sürücü olamaz derse evet o tertibat kodları olan rapor da iptal oluyor.

@sorularıolanbiri,

% 90 altı ve ortopedik değil ise ötv indirimli araç alamazsınız

@Polmiks,
2019 öncesinde raporu olup araç alanlar var sitede 'Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.' bu ibare yazmayanlar

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Malesef yönetmelik vs net bilgi gerekiyor. Ben raporu yenilemeye kalkınca sürücü olamaz raporu vermek istiyorlar. Bu yüzden ÖTV ödeyerek araç almam gerekecek gibi görünüyor.

Merhabalar. Engelli raporunda oran düşürülürse, sürücü raporunu ve ötv muafiyetini etkiler mi acaba?

@cahit03,

%40 altında olmaması gerekiyor. %40 altı olursa ÖTV indirimi olmuyordu. Gerçi adamını bulursanız %90 bile alırsınız. Engellinin engel durumunu ölçen tıbbi bir cihaz yok. Tamamen doktorun keyfine o anki ruh haline kalmış Puan vereceği yerlerden Min 0 da verebilir verebileceği Max ne ise onu da verebiliyor. İtiraz edemiyorsun itiraz edersen mahkeme vs uzun bir süreç oluyor. Şansınız bol olsun.

@cahit03,

engelli raporunuz ortopedik ise orana gerek yok ,40 in altına düşmesi engelli haklarınız gider örneğin indirimli su ,elektrik ,engelli kartı vs gibi ama ortopedik engelli raporunuz var 'sadece haraket ettirici aksamli özel tertibatli araç kullanabilir ' ibaresi var ise 40 altı olması sorun olmaz bu ÖTV raporu için geçerli ,40 altı olursanız emekli olmazssiniz engelli haklarına ilave olarak

Üst Alt