Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için ayrı bir rapor mu çıkarmalıyım?

Babayaga

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
3
Merhabalar,
2025 Mayısta %46 ortopedik rapor aldım. Ötv siz araba almak için başvurmamıştım yani raporda hergangi bir ifade yok. Ehliyetim ise normal b sınıfı. Merak ettiğim; Engel raporumu yeniden güncellemem gerekiyor. Ehliyet ve rapordaki kodların tutarlı olması için önce engelli raporunu mu yoksa engelli ehliyetini mi değiştireyim. Konu hakkında bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim.

@Babayaga,
merhabalar
genelde doğru ilerleme sırası önce sağlık kurulu raporunun güncellenmesi şeklinde oluyor çünkü ehliyet üzerindeki kısıt kodları doğrudan raporda yazan değerlendirmeye göre belirleniyor

şu an sizin durumunuzda rapor eski olduğu için önce yeniden hastaneden güncel engel sağlık kurulu raporu alınması daha doğru olur

rapor güncellendikten sonra buna uygun şekilde sürücü belgesi işlemlerine başvurup ehliyetinizin sağlık kodları yeniden düzenlenir gerekirse sınıf kısıtı araç uyarlaması gibi durumlar da o aşamada netleşir

ötv muafiyeti düşünülmese bile ehliyet ile raporun birbiriyle tutarlı olması önemli oluyor çünkü trafik tescil ve aile hekimliği onay süreçlerinde güncel rapor esas alınıyor

kısaca önce raporu yenileyin sonra ehliyet işlemlerini yapın tersini yapmak çoğu zaman tekrar işlem çıkmasına neden oluyor

en net bilgiyi yine de bağlı olduğunuz hastanenin sağlık kurulu ve nüfus müdürlüğü de verecektir

@Babayaga, hastaneye gidip, dilekçe yazarak tekrar alacaksınız, saglık kuruluna başvurunuz, onlar bilgilendirir..

Üst Alt