Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için eski raporu sisteme ekletmek ya da özel hastaneden rapor almak!?

mehmett1996

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ehliyet almak istiyorum. Raporum 2012 yılına ait sürekli. E devlette görünmüyor. Daha önce almak için başvurdum. Hastane yeni rapor çıkarmak istedi ben iptal ettim. Ehliyet alamadım. Konya'da özel hastaneler var mı ehliyet alırken yardımcı olacak. Veya bunun raporu yeniletmeden başka bir yolu var mı?

Benim engelli raporum 2018 Tarihli e devlet ve e nabızda görünmüyor geçen sene ehliyet için özel hastaneye gittiğim zaman engelli raporunu sistemde görüp devletten başvuru yapıp sürücü komisyonuna girmen gerekiyor dediler. Sonucunda girdik ve Sürücü olamaz dediler. Bu arada ben de Serebral Palsi'liyim.

@Faruk33,
Bende serebral palsiyim. Raporum %40 sınırda. Yenilemek için başvurduğumda doktor %22 ye kadar düşer dedi. Bende yeniletmiyorum.Ehliyete başvurmak istiyorum.

@mehmett1996,

O zaman sizinki baya hafif düzeyde. Ben de sol kol ve ayak etkilenmiş. engelin belli olmayacak seviyede ise özel hastaneler verebiliyor raporu denemende fayda var

@mehmett1996,

Özel hastanelerden bir şansı dene, vermezlerse zaten devlet hastanesi komisyona sevk eder komisyon verir sana muhtemelen. Kolda olduğu zaman çok sıkıntı yapıyorlarda ayakta engel oldugu zaman çok sıkıntı yaratmıyorlar. Ki senin sol ayakta, otomatik vites araçta önemli değil

engelli sağlık raporu ile ehliyet sağlık raporu birbiriyle alakası yoktur yine hastaneden alınacak ama tamamen farklı işlemlerden geçilmektedir.

Ister özel ister devletten alın her iki kurumda bir engel var ise komisyona sevk eder son karari komisyon veriyor

@mehmet-41,
Uzman doktor kendi kanaati ile ehliyet raporu verebilir hastalık durumuna göre %100 komisyona sevk etme gibi bir durum yok.

Üst Alt