Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet ve araç alımı ile ilgili sorunların çözümü için girişim başlatma kararı aldık

OturanBoğa

Yönetici
Konular
681
Reaksiyonlar
1,977
Arkadaşlar,

Ocak 2016 itibarı ile ehliyet ve araç alımında bizlere çektirilen eziyet malum! Kurumlar arasındaki iletişimsizliğin ve özensizliğin cezasını bizler çekiyoruz.
TOHAD (Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği) ile birlikte sorunları dile getiren ve çözüm talep eden bir imza kampanyası ve girişim başlatma kararı aldık. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, sanırım 1 hafta içerisinde adım atmış olacağız.

Ya sabır!

bana ehliyet alamazsın şerhi koydu hastane nedeni psikiyatri ilacı kullandığım tanılarım organik olmayan psikoz ve yagın anksiyete bozukluğu çıktığı için direk ehliyet alamaz diye yazdı

Her ne kadar anayasada bizler için pozitif ayrımcılıktan bahsediyorsa da ; ne yazıkki h tipi ehliyetle ilgili olarak yapılan değişiklikler tam bir zulüme dönüşmüştür.polis ayrı telden, doktor ayrı telden , maliye ise daha ayrı bir telden çalmakta ve bizler bu kkafoni içerisinde ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız...

Konu ile alakalı nasıl destek olabiliriz. Şuan son aşamadayım Araç için Özel tertibatlı araç alabilir sağlık kurulu raporu alacağım. Ne saçmalık aslında değil mi. Ehliyetimde yazacak olan şeyin hiç bir önemi yok. 2. defa bir rapor daha isteniyor. Sadece ehliyetin yetmesi ne hoş olurdu.

İki metin hazırlayacağız. Biri ile ilgili kurumlara resmi başvurularımızı yapıp çözüm isteyeceğiz, bir diğeri ile imza kampanyası açıp kamuoyu desteğini isteyeceğiz. Böylesi girişimlere ne kadar çok imza/destek olursa etkisi de o kadar iyi olur...

Engelli bireylerin yeni tip ehliyet alabilmeleri için verilen sürücü sağlık raporu ötv içinde geçerli olmalı ve kapsamalı. Tüm kriterlerini içeriyor sadece ötv ibaresi eksik kalıyor. İl sağlık kuruluna bir de maliye den memur koysunlar olsun bitsin bu iş. Üstelik baş baş reklam yaptılar sadece 15 tl masraf olacak diye ama ben henüz ehliyet raporunu 15 tl ye mal edebilen engelli göremedim....

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deniz şahbaz

100 bi hastaneye itirazdan dolayıda 150 tl diğer hastaneye ödedim. Şimdi sağlık kurulu raporu için de 200 tl istiyor hastane :D 15 tl yi 10 kere verseydim keşke de bu kadar ugrasmasaydık :D

fsmehmet adamlar ötv farkını rapor parası ile çıkaracaklar ya neredeyse daa ne diyeyim :-D

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takip edeyim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Evet çok iyi düşünmüştünüz Bizler kurumlar arasında sıkışıp kalmışız.Ben B ehliyetimi engelli ehliyeti yapabilmek için 315 tl verip 1 aydan fazla ugrasıyırum Hastane,il saglık müdürlüğü ve trafik arasında pır dönüp ehliyet alma işkencesine girip sonunda tam bitti demişken bu seferde 2015 tarihli raporum da iki ayağındaki detaylar acık olmasına ragmen ve ortopedik rapor olmasına ragmen neymiş raporda ÖTV,mtv muafiyeti yazacakmış yada özel tertibatlı yazacakmış kardeşim il saglık kuruluna girmedik mi onlarda raporlarımıza ozel tertibatlı araç kullanabilir ve bir süre kod yazıp ehliyetini git al demedim mi.dedi o zaman niye tekrardan 300 tl verip yeni rapor alma stresi yaratıyorsunuz ona da tamam diyorum.ya kardesim 300 tl rapor ücreti verip 2 günde tüm doktorlara muayene olur saglık kuruluna evrak teslim edip heyet gününü 45 gün sonraya vermek ne oluyor onu anlamadım.bu adamlar 45 gün sonra heyete girip iyileşip iyi mi olacak.heyete girmek ile iş bitmiyor bir de 1 ay sonraya gün verip gel raporunu al diyecekler adım gibi eminim.Eskiden B ehliyet ile iyi kötü arac sürüyorduk simdi yeni ehliyet kodları yüzünden manuel ve arac üzerinde bulunmayan kodlar yüzünden manuel araçlarda artık süremez oldum.Cünkü sürdüğün an trafik kontrol yakalandıgın an 3.000tl cezası var Aldık yeni ehliyeti güzel hoş ama cepte taşımak için.Giden toplam parada yeni ehliyet alacak kadar oldu 640 tl bunlara gidiş geliş otobüs ücretleri dahil degil.

Deniz şahbaz in dediklerine aynen katiliyorum bencede bu isin cozumu il saglik mudurluklerince verilen ehliyet raporlarinin OTV indirimi ve arac alimi ve kullanimi icin yeterli kriter olmasidir.

OturanBoğa , bu başlığı bir müddet sabit konulara alabilir misiniz ? konuyu forum içinde aramasak ilgili bölüme gelir gelmez bulmamız kolaylaşsa ? Bu konu şuanda hemen hemen herkesi ilgilendiriyor bence. Belki aracını yenice almış olanlar haiç herkesi neredeyse.

OturanBoğa burada bikaç başlık altında daha söylemeye çalıştım, benim el ayak hamdolsun sağlam ama en az onlar kadar önemli olan üst beden kısalığı var (Kifoskolyoz hastasıyım belden yurakı kısa.) bu sebeple oturup geriye yaslandığım zaman kafam aşağı yukarı koltuğun yarısına kadar denk geliyor, altıma minder almak vs. gibi çözümlerle yıllardır araç kullanıyorum ama kesinlikle mühendislerce dizayn edilmiş milimetrik hesaplarla yapılmış konforlu bir şoför koltuğunun yerini tutmuyor, uzun yolda çok yorucu yıpratıcı oluyor böylece güvenli bir sürüş gerçekleştiremiyorum. Ayrıca havayastıkları bizim gibiler için büyük risk teşkil ediyor. araçların ön tarafına çocuk oturtulmamasının sebebi havayastığının gerekli açıyla temas etmemesi durumunda kazazedeyi korumak yerine boynunu kırması diye biliyorum. hem bu açıdan hem de görüş açısı bakımından bizlere özel ortopedik koltuklar dizayn edilmeli. birçok otomobilin şoför koltuğunun ayarlayarak yükseltilme imkanı var evet ama o da koltuğu tamamiyle yükseltiyor ve koltuk başlığı kafa desteğini kullanamıyorum. aceleyle biraz karışık yazdığımın farkındayım ama eğer bir çalışma var ise ve bizim de sıkıntılarımız dile getirilecek ise bu gerçekten önemli bir sorundur ve dile getirilmelidir. ötv indirimi sadece el ayak tertibatı tadilatı gerektirecek engeli olan bireylerde değil, bizim gibi sürüş kalitesi sınırlı olanlar için de uygulanmalı ki kendimize uygun araç ürettirip biz de güvenli bir şekilde yollarda olabilelim.

kendi durumumu basit şekilde anlatmaya çalışayım
ehliyet değiştirmek için sağlık raporu almaya çalışıyorum
aile hekimi 7 bölüm içeren bir sevk yazısı verdi. istanbul fatih sultan Mehmet araştırma ve eğitim hastanesini aradım.
bölüm başına 75 tl muayene ücreti olduğu belirtildi. toplam 525tl.
devlet hastanesi 200 tl istiyor tamamına.

metazori ehliyet değişimi ve masrafı ortada.
resmen dalga geçiliyor.
daha araba alma sevdasına da düşemedik.
orada kim bilir neler çıkacak .

OturanBoğa ben bu konuyu tartıştım psık. doktoru ile .. Dedi ki acele etme çok mağdur var yeni düzenleme yapılacak şuan depresyon rahatsızlığı bile cok sıkıntılı ehliyet konusunda . Acele etme düzenlemeyi bekle 5-6 ayı bulur demişti.

-

OturanBoğa ilk kez böyle bir siteyi aktif olarak kullanıyorum bu yüzden doğru yere yazamamış olabilirim. yazımı okudunuz mu bilmiyorum. (bu başlığa ait 2. sayfada) kifoskolyoz hastalarının boy kısalığından dolayı şoför koltuğunun şahsa özel yapılmasını ve bunun ötv indirimi için araçta tertibat değişikliği şartını kapsamasını talep ediyorum. bu konuda bişeyler yapılabilir mi? gözardı edilen çok ciddi bir konu bu.

@OturanBoğa Konu ile ilgili çalışma nasıl gidiyor bülent abi ? var mı bizlerin yapabileceği birşeyler ?

Herhangi bir taslak hazır mı ? Bu güzel çalışma ile ilgili durum nedir ?

Arkadaşlar gündem o kadar karışık ki, bugünlerde yapacağımız hiçi bir çalışma karşılık bulmaz. Doğru zamanı beklemek gerek diye düşündük...

Merhaba OturanBoğa
Güzel düşünmüşsünüz, fakat bu konu göz ardı edilmemeli ve mağduriyetimizin bir an evvel son bulması için girişimlerde bulunmamız lazım diye de düşünüyorum.. Her türlü ortamda da bu konunun takipçisi olup, gerekli herkese duyurmak için elimizden geleni yapacağımızı bilmeni isterim.
Selamlar.

Size birde TSE ayağını anlatayım da gülün.
Yesyeni raporumu kabul etmediler. Hani tertibat için proje çiziliyorda TSE ye gidiyor ya. Orda benim almak için 6 aydır uğraştığım raporumu kabul etmediler. Hemde herşey yazıyor. ÖTV den muaftır, yüzde, ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olan raporumu. Neymiş efendim ehliyetim yenilenmemiş. E kardeşim devlet bize 5 sene müsade etti niye acele edeyim işte rapor diyorum yok efendim olmuyormuş. Gülermisin ağlarmısın.

Üst Alt