Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet yenileme için sadece ortopedi doktorunun görmesi yeterli mi?

Angara06

Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
5
[FONT=sans-serif]Ehliyet yenileme için sadece ortapediye gitsem olur mu yoksa birden fazla doktora mı görünmem lazım . ortapetik engelliyim[/FONT]

[FONT=sans-serif]ötv raporunu mtv den muaf olmam için vergi dairesine raporun aslı gibidirini götürsek kabul oluyo mu maliyeye ötv den muaf olmak raporun aslı gibidirini versek oluyo mu ne yapmak gerek

[/FONT]
ne yapmak gerek EHLİYET YENİLEME VE ÖTV RAPORU İÇİN İLLA AİLE HEKİMİNE GİTMEM ŞARTMI ÖNCELİKLE 1 KASIMDA HASTANE RANDEVUM VAR

Engel ya da kısıtlığınla ilgili branşlara muayene olman gerekiyor. Ona da aile hekimi muayene sonrasında karar veriyor, hangi uzman hekimlere gitmen gerektiğini. Fakat bazı durumlarda il sağlık komisyonu, aile hekimi sadece ortopediye sevk etmiş olsa da farklı uzman hekim kararı isteyebiliyor. (Nöroloji gibi mesela)

bülent abi mesela kişi engelini bilir ortopedik nöroloji göz vç.s mesela ortoepdik rahatsızlıgı olan biri diek sadece ortpedi doktoruna gitse o kabul oluyormu tek hekim imzası

burak_br

Ortopedinin yanı sıra göz ve işitmeye dair de değerlendirme istenebilir. Ama buna ortopedi doktoru karar verir

Ozaman direk ortopedik engelli birine ortopedi doktoru imzasi yeterli

OturanBoğa ehliyet değiştirme talebimi hastane red etti aile hekimin sev edecek dedi siz aile hekimine gitmeden direk hastaneye gitsen de olur demiştiniz hastane beni yanlış bilgilendirdi bence aile hekimi sevk edince direk muayene oluyomuyuz yoksa yine sağlık kurulundan randevumu alacaz doktorlara muayene olduktan sonra yine kurulamı girecem

ertem

Hangi hastane,yanlış biliyorlar,hastanenin Sağlık Kuruluna gideceksin randevu gerek yok,fakat ucrete tabi 50-200 tl hekim sayısına bağlı!

göz kulak olmazsa olmaz muayne dir ehliyet raporlarında

ehliyet raporu istediğinizi belirtin memura standart olarak göz kulak muaynesi herkes için geçerli ayrıca ortopedi içinde sıra almanız gerekecek

ben h ehliyetimi alırken sadece ortopedi doktoruna muayene oldum sadece başka hiçbir doktr yok imdi engelli ehliyet ayrımıda kalkmışken yetmezmii

ozaman daha agırdı sanki ehliyet alma şartları

ertem

Yok kurul değil kulak göz ve psikiyatri veya ortopedi hastalınıza bağlı

sağlık ocağı ortopediye ve gözlük kullandığım için gözcüye sevk etti. onlarda komisyona sevk etti. ilçe sağlık müdürlüğüne engelli raporumun f.kopisini ve ehliyet raporunu verdim komisyona çağırdılar bi kaç hafta sonra. komisyon sağa dön arkana bakmaya çalış felan gibi şeyler söyledi ok verdiler raporu ertesi gün aldım.

sonraki işlemler
1-2 adet biometrik foto
2- kimlik f.kopisi
3-sürücü sağlık raporu
4-kan grubu belirtir belge
5-sürücü belgesi değerli kağıt bedeli (13 tl vergi dairesine yatırılac ak)
6-sürücü belgesi vakıf bedeli(hizmet bedeli 2 tl vakıf veya halkbank)
7-mevcut ehliyet

ehliyet yenilemede ehliyet raporunda ne yazmalı hastaneden rapor alırken

ötv den faydalanır yazmışlar hastane sağlık kurulu raporuna

ertem

Ehliyet raporunda kodlar olmalı
Araç alım raporunda ise sakatlık durumuna dair açık bir tanının yanı sıra "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi.

OturanBoğa rapor çıktı özel tertibatla araç kullanır yerine ötv den faydalanır yazıyo sıkıntı olurmu

sorun olmaz ehliyetin ve % oranın yeterli olsun alırısn

apoyont eminmisiniz ben özellikle tertibatlı araç kullanır raporu istedim onlar ötv den faydalanır gibi bişey yazmışlar özel tertibat yazılması şart diye biliyodum

sen nasıl çıkardın ertem sadece ortopedi doktorumu gördü hangi branşlara gitdin

Üst Alt