Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi komisyonda iptal ettiler!?

faro73

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Heyet raporu aldım bazı bölümler komisyona sevk yazdılar komisyona sevk edildim ilk komisyonda boyu daki kisitlik oldugundan yüzde 50 en az boyun dönmesi gerekir. Maddesi olduğundan fizik tedavi de boyun haraketinin tekrardan ölçülüp durum bildirir raporla bir sonraki komisyona gelmem gerektiği söylendi tekrardan boyun ve bel ölçüldü yüzde 50 boyun hareketleri dönüyor yüzde 75 bel haraketi var özel tertibatlı araç kullanir diye rapor düzenlediler sonra bir sonraki komisyonda çeşitli hareketler sorular sordular tamam 3 gün sonra e nabizda sonuç u goreceksiniz dendi yüzde 50 boyun dönüyor diye ölçülüp de komisyona girdiğim halde sadece uzaktan bakarak boyun yüzde 40 döndüğü görüldüğünden uzaktan bakarak karar verdiler ben tek başına yaşayan ayrıca KOAH hastası ve kalcalarda prote.oldugundan araba benim her şeyim 50 metreden fazla yuruyemiyorum bu nasıl insaf vijdandir boyun ölçümünü önemsemeden sadece bakarak karar veriyorlar pazartesi itiraz edeceğim bh zihniyetle bişey çıkacağını sanmıyorum insanlar başka illerde yaşayan yakınları adına arabalar alıyor bizim gibi ihtiyaz sahipleri.magdur.ediliyor 25 senedir kaskom ve trafik sigortam.kullanilmadi tramer kaydım dahi yok 400 bin kilometre yaptığım halde

Kendi durumumu başkasının gözünden okudum sanki, malesef bende sizin gibi boyun dönmesi mağduruyum, 28 yıllık ehliyetim gitti. :cry:

Ehliyet mağdurları grubumuza katılın çok magdur var böyle

uc yilda bir kontrol için adana yuregir devlet hastanesine başvurdum maalesef surucu olamaz diye rapor verdiler ne yapacağımı bilmiyorum

Bende cp liyim ehliyet için çok rahat araba kullsnmama rağmen komisyona sevk yazdılar hakem hastenede sürücü olamaz raporu verdiler araba çok rahat kullanabiliyor olmama rağmen zaten komisyona sevk edilipte istediği sonucu alabilen görmediğim daha

Geçmiş olsun. Ben de ötvsiz araç alabilir miyim acaba diye heyete girdim, araç vermediler üstüne süresiz olan ehliyetimi 3 yılda bir kontrole indirdiler. Zaten hastalığımdan dolayı sürekli hastanede ve makinelerdeyim, bir de bu 3 yıla bir kontrol olayı çıktı, yine tahlil yine makinelere gir.
Araç vermeye gelince sağlamsın diyorlar, ehliyet vermeye gelince dur bakalım sağlam mısın iyice bir test edelim diyorlar.

Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bu skolyoz hastalığı boyun cevirilmemesi nedeniyle ehliyeti yenilenmeyip iptal olan arkadaşlardan hiç Mahkemeye başvuran oldu mu?

Cünki bende aynı iptal olunacak sürece girdim gibi. İstanbuldaki Hastane heyetin sürücü olamaz raporuma itiraz ettim. Şimdi Başka bir şehirde tekrar heyete gireceğim ehliyeti yenilemem oradan red gelirse Ben kendi şahsıma hukuki yollara başvuracağım. Verilmiş hakkımı elimden alıyorsun. Sen bu ehliyeti bana verdin bizler senelerce bu ehliyetle arac sürdük bizim hastalığımızda değişen ne oldu hastalığımız aynı hastalığımız da değişen nedir ki oraya iki kelime yazarak engelsiz hayatımızı engelle çevirdiniz. Madem öyle bir sıkıntı var tekrardan trafikte test edin ehliyetimizi öyle iptal ettin. Masa başında değil.

Son düzenleme:
Çok mağdur var ehliyeti iptal olan

@reccak,

Aynı durumdan bende muzdaribim, 2 yıl önce red verildi, şimdi tekrar başvuru yapmaya korkuyorum, bir arkadaş yeni mahkemeye dilekçe verdi, merakla ne olacak bekliyorum,
Aslında skolyoz ve başka sebeplerden bizim gibi boyunu dönmeyenler için çeşitli sistemler ve kodlar var ama, doktorlar kendi koltuklarından korktukları için vermiyorlar,
Burda ki koltuklarından korktukları kadar, bizleri mağdur ederek kul hakkından korkmuyorlar, nedeyim Allah ıslah etsin, yönetmeliği çıkartanı da uygulayanıda, sebep oların hepsine.
Sözde Avrupa uyum yasası, alakası yok, Avrupa da zeka problemi yoksa nerdeyse tüm engellelere uygun tertibatla araç kullanabiliyorlar.

Ölçme yapıp ehliyet alabilir diyen doktoru dikkate almayıp sadece göz kararı iptal ettiler en çok zoruma giden de o Aralık 19 da Manisa'da itiraz için komisyona gireceğim orda olumlu olursa İstanbul yada Ankara'da girmem gerekiyormuş bu şekilde maddi manevi hakkımı yiyenlerden Allah soraun

Düzcedeki İkinci heyeten de red yedik.
Zaten anlamıştım red verecekleri süreci tamamlamak için gittim. Heyet odasına girdiğimde uzaktan otur kafanı sağa çevir sola çevir tamam çıkabilirsimiz dediler.
Bende sizde red vereceksiniz sizde süreci tamamlıyorsunuz dedim ama orada benim durumumda olan engelliler için kodlar var yan aynalar ve dikiz aynalar ile kodlar var niye kullanmıyorsunuz dediğimde ses yok çıkabilirsiniz dediler.
bende durumumu avukatıma anlattım benim gibi bu durumda yüzlerce arkadaş var mahkemeye gitsek bir şey yapabilirmiyiz diye sordum.
Evrakları istedi gönderdim. Raporları ehliyet kodlarını yeni çıkan yasayı inceleyip 1 hafta içinde dönecekler.
O zaman dava açılıp açılamayacağı konusunda bilgi vereceğim.
Aslında bu tür dava açma konularını bu sitenin kurucuları yapmalı ve bizleri bilgilendirmeli.
Bu site de bizden gelir kazanıyor.

@faro73,
Merhaba arkadaşım.
Bende senin gibi itiraz etmiştim. beni düzcedeki bir hastaneye sevk ettiler. Seneryo aynı başını sağa sola çevir çıkabilirsiniz diyorlar.
Ben o zaman dedim ki red ettiğiniz belli ama ben şunu anlayamıyorum orada başını sağa sola çeviremeyenler için aynalar ile kodlar var onları kimin için kullanıyorsunuz dedim. cevap yok çıkabilirsiniz.
Konuşma bu e devleten bakıyorsunuz başını %50 döndüremediğinden sürücü olamaz.

@reccak,
Bende sizinle aynı durumdayım, Avukat arıyorum fakat danışmanlık ücreti dahi ateş pahası, avukatınızın vereceği cevabı paylaşabilirseniz sevinirim.
Ayrıca yeni çıkan yasa demişsiniz, ne zaman çıktı, tarih ve sayı verebilirmisiniz.
Herşey için teşekkür ederim.

Engelli bireylerin sürücü olup olamayacağına ilişkin değerlendirmelerin Karayolları Trafik
Kanunu ve diğer ilgili mevzuat dahilinde gerçekleştirildiği, konuya ilişkin düzenlemelerin yer aldığı
Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yönetmeliği, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Sürücü Adayları ve
Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair
Yönetmelik'in 1/1/2016 tarihinde yürürlüğe girdiği, bu tarihten önce engelli sağlık kurulu raporları
1 / 10
düzenlenirken aynı zamanda kişinin sürücü olup olmayacağına, özel tertibatlı araç kullanıp
kullanamayacağı ve hangi tür tertibat gerektiğine karar verildiği ancak bu tarihten sonra sürücülüğe ilişkin
değerlendirme sürecinin ve engelliliğe ilişkin değerlendirme sürecinin birbirinden ayrıldığı ve sürücülük
alanında makine mühendisi gibi teknik personelin de yer aldığı ihtisaslaşmış bir yapının oluşturulduğu, diye devam ediyor

Ben şimdi bu evrakları, raporları, engelli kodlarını, Avukatıma verdim inceliyor dava açılıp açılamayacağı konusunda bilgi verecek. O zaman ben aldığım bilgiyi burada paylaşacağım.

İzmir komisyonu red kararı verdi.manisayaya itiraz icin başvurdum Manisa olumlu sonuclandi hakem heyet olarak İstanbul'a sevk edecekler Ocak ayinda arayacaklarını yok yere o kadar ugrastirdilar sonunda hayırlı olsun da ben çektiklerimi unuturum

Üst Alt