Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi komisyonda iptal ettiler!?

benimde ehliyetimi saglik kurulu iptal etti kisaca surucu olamaz dendi 66 yasindayim 25 yildir arac kullaniyorum simdi 2yil bekliyecegiz ondan sonra saglik kuruluna girip surucu olur raporu alacaksiniz daha sonra durucu okuluna kayit edip yazili ve direksiyon sinavini gecip ehliyet alma imkani olur diye dusuniyorum

Bu yönetmelikler eski teknoloji değişti artık sürücüsüz araçlar var bel boyun dönmiyor die ehliyet vermemek çok ağır kararlar

@bulanık, aynaları görebiliyormusunuz

Tam 9 ay sonunda nihayet yapılan itirazlar sonunda hakem hastaneden raporu aldım ama açıklamalarda engelli araç ile alakalı kod göremedim eskiden otomatik gaz fren elden aparat gerekir yazardı
KOMİSYONUN KURULDUĞU İL/İLÇE
: İSTANBUL
KARAR TARİH VE NO

SINIRLI KULLANIM KODLARI: 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü,47. 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,102. Ticari araç, resmi araç,İki tekerlekli araç kullanamaz,102. Ticari araç, resmi araç,ambulans kullanamaz ambulans kullanamaz
TIBBİ NEDENLERLE VERİLECEK KODLAR
: M45.2 ANKİLOZAN SPONDİLİT, SERVİKAL BÖLGEM45.2 ANKİLOZAN SPONDİLİT, SERVİKAL BÖLGE
KARAR :1. Grup Sürücü Olur1. Grup Sürücü Olur
AÇIKLAMA :1. GRUP SÜRÜCÜ OLUR. - İTİRAZ MEVZUAT MUCİBİNDE USULE TABİDİR. RAPORLARA İTİRAZ ŞEKLİ VE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER İŞ BU1. GRUP SÜRÜCÜ OLUR. - İTİRAZ MEVZUAT MUCİBİNDE USULE TABİDİR. RAPORLARA İTİRAZ ŞEKLİ VE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER İŞ BURAPORUN GENEL AÇIKLAMALAR BÖLÜMÜNDE MEVCUTTUR.RAPORUN GENEL AÇIKLAMALAR BÖLÜMÜNDE MEVCUTTUR.
Tarihi: 24.04.2026

@faro73, Merhaba
Ötv siz araç düşünmüyorsanız ,ticari araçlar ve motosikletler hariç her aracı rahatlıkla kullanacaksınız.Keşke banada böyle rapor verseler.

25 sene engelli araç kullandım otomatik harici hiç kullanmadım ha tipi idi ehliyet şimdi nasıl olacak

Aldım almasına ama normal ehliyet verdiler tertibatlı araç için vermediler

@faro73, Normal ehliyet aldığına şükret işi de kurcalama her an bak geri alabilirler tekrar kurula girersen.
Boyun dönme kısıtlılığı olunca direk red veriyorlar kanunende elinden bir şey çoğu zaman gelmeyebilir.

Kurcalama ne demek boyun haraketlerim yüzde 50!üzerinde dönüyor zaten ehliyet almamda sıkıntı yok idi sadece ilk komisyondaki keyfi şekilde Yüzde 40 kanaat getirmişti olcmeden uzaktan bakarak itiraz ettik diğer hastaneler ölçtü ve hakkım olan ehliyet i verdi ama engelli araç alamayacağım artık bu ehliyet ile

@faro73, İşte burada problem değişiyor itiraz edersen başka bir hastaneye veya tekrar süreç başladığında yine aynı problemleri yaşayabilirsin unutma ehliyetini her hangi bir ortopedi veya fizik dotoru ölçmeden iptal edebilir yasal süreç ile itiraz ile sen uğraşırsın.

@Polmiks, sizi anlıyorum fakat, öyle bir çıkılması zor sistem kurulu ki,

faro73 arkadaş bence haklı, midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmakta var. Hazır ehliyet almışsınız, kaybetmemek için çabalayın bence.​

Nasıl verirlerse verseler de, keşke ehliyetimi verseler, boynum dönmüyor diye ehliyetimi vermediler, sürücü olamaz dediler 28 yıllık H grubu ehliyetim vardı.

@hayat76, İğrenç bir durum var her hangi bir Ortopedi veya Fiziık DR tek bir kararı ile ehliyete çöküyorlar ama sen itiraz e dersen 2 farklı şehire gönderilip 2 farklı şehirin de olumlu sonuçlanması gerekiyor. İmkansıza yakın zor bir süreç kısaca elinde gücü olan DR size kıl kaparsa geçmiş olsun

Yanlış anladım ise 1.kurul Sürücü olamaz dedi.2.kurul sürücü olur dedi 3.Hakem kurul sürücü olur dedi fakat herhangi bir tertibat vermedi Rapor kesinleşti. Bütün itiraz süreçleriniz bitti. 1.yılda kontrol şartı verilmiş sanırım Sürücü sağlık raporunuzun süresi 1 yıl , 1 yıl sonunda tekrar heyete girebilirsiniz yada idari mahkeme açabilirsiniz. Fakat şunu da belirteyim ülkemizde İdari mahkemelerde 6 ay ile 24 ay arası sürmekte avukat tutarsanız daha iyi bir dosya hazırlar fakat maliyetli olur karar sizin .Evet bu durumda yine söylüyorum ÖTV siz araç alamazsınız ama Özgürce bağımsız ca istediğiniz aracı sürebilirsiniz.

Ben boynumu mesela çok rahat döndürüyorum.sola döndürsem emniyet kemerinmi görüyorum. Sağa döndürsem sağ arka kelebek cama kadar görüyorum.
Aracımda 360 Kamera, ön,arka, sağ sol çapraz fren sisitemi var. Sağ sol ön arka araç geçişlerinde park çıkışlarında vs uyarı sistemi var. sinyal verince açılan kameralarım var. Araç kullanırken kontrol ettim hiç boynumu çevirmesem bile azıcık hareket ile aynaayı görüyorum sinyal verince açılan kameralardan sağ sol komple görüyorum. yani o madde aslında hikaye görüşü tamamen sağlayan sıfır araçlarda kamera sistmleri var. özellikle Kia Sportage ve Hyundai Tucsonda var. 2. el araçlara da taktırılabilir bu sistemler.

Boyun hareket kısıtlılığı olmayan birisi size soruyorum kafasını çevirince normalde nereye kadar görmesi gerekir ? Sürücü arkasındaki camı görmemin bana bir faydası yok

Türkiye geride kaldı modern dünyaya ayak uyduramıyor

Bak benim aracım Hyundai Tucson Elite Plus 2025 Model Benzinli - Bahsettiğim gösterge kamerası sinyal verdiğin yöne açılır ve bu videoda göstermişler. Kia Sportage ve Tucsonda var.
Ayna dan daha geniş alan gösteriyor Kör Nokta kamerası bunlar. Kör Nokta uyarı sisteminden daha iyi

Son düzenleme:
@nu067, biliyorum o maddeyi gerekçe göstererek her hangi bir ortopedi veya fizik doktoru iptal edebilir. Sizin ne kadar döndüğünüze bakmıyorlar genelde adam yerine de koymuyorlar direk sürücü olamaz diyorlar. Ben size sadece mevcutteknolojiyi gösterdim. Boynunuzu aşırı döndürmenize bile gerek aslında yok. Ben boynumu da belimi de döndürebiliyorum o ayrı konu sadece hiç bilmeyen varsa bu teknolojiyi onu göstermek istedim.

Üst Alt