kas
Öncelikle geçmiş olsun diyeyim.Sizin emeklilik süreci zorlu geçmiş.Yukarıda zaten bahsettiğim gibi bu konuda size yol göstermek fikir vermek zor.
Emeklilik işlemlerinizi yapan SGK'ya gidip 11.2016'daki başvurunuz sonrası emeklilik startı verildiği halde maaşınızın nasıl olupta01.02.17 olarak işletilmeyemeye başladığını anlamaya çalışın.Bunu anlamanın görünürde esasen başka çaresi yok gibi.
Bir yöntem daha var aslında onu da belirteyim bir de onu deneyin.Başbakanlık bilgi edindirme servisi BİMER .Bu siteye girip durumunuzu anlatan bir şikayet dilekçesi doldurup yanlışlığın düzeltilmesini isteyin.Bakalım oradan nasıl bir cevap gelecek? Ancak BİMER e başvuru yapsanızda yapmasanız da öncelikle yapmanız gereken emeklilik dilekçesi verdiğiniz SGK'ya şahsen gidip durumu öğrenmeye çalışmak.Telefonla hep kaçak cevaplar alacağınızdan, fiilen gidip direk SGK müdürü ile görüşüp derdinizi anlatın.Bu bimer olayı da destekleyici olur ve durum hata nereden kaynaklanmış? gizlenmeye çalışılan birşey mi var? Belki gelen yanıt aydınlatıcı olur.
İşsizlik maaşınızı yarıda kesmeniz 2-3 ay ek zararınız olmasına sebep olmuş tabii ama ona yapacak birşey yok.Nereden bileceksiniz ki emeklilik 01.12.16'da başlaması gerekirken başlamamış?
GSS borcu genel sağlık sigortası borcu demek oluyor onu zaten biliyorsunuzdur.Yeni kanunlarla herkesin sağlık sigortasından yararlanması fikri çerçevesinde prim ödemeleri gerektiğinden, prim ödeyemeyecek durumda olanların bunu kanıtlamaları, daha doğrusu sosyal yardım vakfındaki yetkilileri inandırmaları isteniyor.Devletin dahi buluşu
Bunu yapmayanlar sokakta sürünüyor olsa da devlet önce borcu yapıştırıyor, sonra pisliği temizlemek için siz kırk takla atıyorsunuz.Başka bir konuda anlatmıştım.Başıma geldi de oradan biliyorum
Sıfırlamak için kaç yere gittim geldim.
Siz bu konuda öncelikle SSK'ya gidip emeklilik başvurusu yaptığınızı ve GSS ile bir ilginizin olmadığını belirteceksiniz.Bağlı olduğunuz SSK'ya gitmek için bir sebep daha çıktığına göre bunu atlamayın.Orası ya ikna olacak ve ekrandan borcunuzu silecek, ya da siz bir gidin sosyal yardım dayanışma vakfına gelir testi yaptırın diyecek.Duruma göre de testi yaptırıp oradan çıkacak sonuca göre tekrar SSK'ya başvurup işleme devam edeceksiniz.
Umarım yukarıda anlattıklarımla yardımcı olabilmişimdir.Sonuçta detay ve uzmanlık olarak değil ancak fikir verme açısından yardımcı olabiliyorum.SGK sizin durumda bu gecikmeyi neden yaptı gerçekten fikrim yok.Emeklilik sürecimde bu siteye geçen senenin ortasında üye oldum ve yüzlerce emeklilik konusu mesajı okudum.Sizinkine benzer bir sorunu pek hatırlamıyorum.