ekpss puanıyla bir defa atanırsın ama merkezi atamayla bir defa, öğretmen atamasını meb yaptığı için 2016 ve öncesi memur olan öğretmenler 2016 daki aldığı ekpss puanıyla meb atandı ve puanları 50 nin altına bile indi. şimdi lisans mezunları, memur olup öğretmenliğe yerleşenlerin kadrolarını yazamayacak.
şöyle de bir durum var 4001 kadroları yazanlar zaten öğretmen mühendis gibi meslek grupları değil, işletme- iktisat- kamuyönt.-gibi mezunlar bunlardan zaten öğretmenliğe çok çok azı yöneldiği için 80-85 aralığında bile 400 den fazla kişi atanmayı bekliyor. şimdi 500-600 4001 den alım olursa puanlar nasıl 80 altına inecek, arkadaşım branş bazında sıralama yaptığında zaten önünde 450 ye yakın kişi gözüküyor, puanı 80 bile değil. sonuç ta 4001 den en az 1000 kadro açılırsa 75 e kadar puanın düşeceğini öngörüyorum.
evet geçmiş yıllarda kadrolar her zaman açıklanırdı, hatta çoktan açıklanması gerekiyor. nisan ayında başkanlık seçimi vardı tam zamanıydı çıkıp tvlere engelli memur 10000 alıcaz 3000 lisans alıcaz vs tarzında açıklama yapıp evet oylarını iyi ölçüde artırabilirlerdi, yada engelliler haftasında çıkıp işte 6000 alım yapıcaz ama daha ihtiyaçlar için bekliyoruz rahat olun temmuzda 7-8 bin alım için uğraşıyoruz falan hiçbir şekilde açıklama yok bunun yorumu bana göre alımların az olacağı ve grev, protesto yapılmasın diye de sessiz kalınması olabilir diye düşünüyorum.
kendi görüşüm ise temmuz da toplam 6000 alım, 1000adet 4001, 250 adet diğer lisanslar toplam 1250 lisans mezunu puanlarında 75 e kadar düşmesi.
ayrıca şunu da belirtiyim, her sene birçok kişi memleketime döneyim yada başka kuruma geçeyim diye sınava giriyor, sadece buraları yazıyor. böyle arkadaşlara sesleniyorum: hizmet sınıfınız değişmediği sürece atamanıza muvafakat verilmiyor. boşuna tercih yapıpta o kadroları öldürmeyin zaten kadrolar az atanamayan arkadaşlara izin verin. örneğin: gih memur olan gih vhki kadrosunu seçince başka kurum olsada geçemiyor. ama sen mühendissin memurluğa atanmıştın bu hakkın ve her türlü atanırsın ama aynı hizmet sınıfında ataman yapılmayacak sadece o kadro boşuna 1 yıl açıkta beklemiş olacak. kimse anlamaz ben yaparım demeyin dpb tüm memurların kaydı var. olmaz olmuyor ben örneklerini gördüm örneğin emekli adam bile utanmadan saınava girip atanmış ama 1 hafta içinde işine son verildi. devleti ve kendinizi kandırmaya çalışmayın bırakın hiç atanamayan insanlar iş fırsatı yakalasın...