Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2. Atamada puanlar kaç olur?

belli olur tahminimce şu anda bile 5500 kadro alacağı planlanmış o zaman kadar her şey netlik kazanır inşallah

Her şeyin hayırlısı herkese sabır ve sağlıklı günler diliyorum

19 Haziranda mutlaka belli olacaktır kontenjan miktarı.Umarım kontenjanı belirleyen insanlar tercih yapacak adayların mezun oldukları bölümleri dikkate alırlar.İlk atamada 300 küsür kadro boş kalmıştı toplamda.

Lisans 81.60 ile şansım nedir? Birde hangi kurumları tavsiye edersiniz olaki kadrolarda. Her yönüyle. Teşekkürler.

19 haziranda osym kadroları görecekte, kamuoyuna paylaşma yapacağını nerden çıkardınız öyle bir uygulama yok?
tercih klavuzu yayınlanana kadar kadrolar açıklanmayacak sanırım nedeni ise alım sayılarının azlığı olabilir!
resmi bir ağızdan şu kadroları en azından engelliler haftasında paylaşmak gerekirdi? osym birşey açıklama yetkisi yok ?çalışma bakanı yada dpb başkanı bir açıklama yapmalı.

engelli öğretmenler zaten ilk atamada çoğu düz kadrolara yerleştirildi, şimdi ise öğretmenliğe atandılar ve o kadrolar yeni tercihlere açılcak mı? tabi ki hayır çünkü hepsi daha atanamadı memur olarak çalışıyorlar ve o kadrolarda 2018 e kalacak ve yine 85-100 alan yerleşecek ve yine engelli öğretmen alımı olunca yine geçecekler? buna bir çözüm bulmalılar yoksa hep 85-100 alan atanacak ve 500 kadro hep döngü içinde boşuna zapt edilecek?

1000 adet 4001 kadro açılırsa ancak 79 a düşer puanlar. 4001 alımı ne kadar çok olursa hem kadrolar boş kalmaz hemde orta puan 75-85 arası yığılma ancak kapanır. bunlar benim görüşümdür, beğenmeyen polemik yaratmasın cevap yazmayacağım.

https://www.facebook.com/engelsizok...4784263030113/753388108169726/?type=3&theater

MEG kardeşe bende katılıyorum alınacak kadro sayısı düşük olduğu için kaç kadro açılacağını söylemiyorlar

Bence yanlış düşünüyorsunuz.Öncelikle 19 haziranda tercih kılavuzu yayınlandığında kadro sayısının kesinleşmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz.Geçen yıllarda böyle bir durum hiç olmadı.2. olarak düz memurluğa yerleşen bir öğretmen aynı puanla bir sonraki atamada öğretmenliği tercih edemez veyahut öğretmenliğe atanan bir kişi düz memurluk tercih edemez 2. atamada.Atandınız yazısını gören bir kişi aynı puan döneminde tercihte bulunamaz, sistem o kişiye kapatılır.Sizin dediğiniz 2014 sınavında düz memur olan öğretmenlerdir sanırım, onların sınava girip öğretmen olması doğaldır.İlk atamada 82 puan ile kapattı lisans.83 puanla çoğu yerde yerleşen oldu.Bu kadar insan yerleşmişken ve sıralamalar belliyken nasıl oluyor 80 den aşağısı atanamıyor anlamıyorum?Yerleşenlerin en kötü yarısı bile düşük puanla vs yerleşsin yinede 1500 kişi önümüzden çekilmiş oluyor.80 den aşağı düşmemesi için herkesin 60 puanla öğretmenliğe atanması gerekir,1800 kişinin tamamı.Şu öğretmen atamalarının taban ve tavan puanlarını yayınlasalar aslında gerçek sıralamamızı öğrenebilirdik ama bulamadım internette.

ekpss puanıyla bir defa atanırsın ama merkezi atamayla bir defa, öğretmen atamasını meb yaptığı için 2016 ve öncesi memur olan öğretmenler 2016 daki aldığı ekpss puanıyla meb atandı ve puanları 50 nin altına bile indi. şimdi lisans mezunları, memur olup öğretmenliğe yerleşenlerin kadrolarını yazamayacak.

şöyle de bir durum var 4001 kadroları yazanlar zaten öğretmen mühendis gibi meslek grupları değil, işletme- iktisat- kamuyönt.-gibi mezunlar bunlardan zaten öğretmenliğe çok çok azı yöneldiği için 80-85 aralığında bile 400 den fazla kişi atanmayı bekliyor. şimdi 500-600 4001 den alım olursa puanlar nasıl 80 altına inecek, arkadaşım branş bazında sıralama yaptığında zaten önünde 450 ye yakın kişi gözüküyor, puanı 80 bile değil. sonuç ta 4001 den en az 1000 kadro açılırsa 75 e kadar puanın düşeceğini öngörüyorum.

evet geçmiş yıllarda kadrolar her zaman açıklanırdı, hatta çoktan açıklanması gerekiyor. nisan ayında başkanlık seçimi vardı tam zamanıydı çıkıp tvlere engelli memur 10000 alıcaz 3000 lisans alıcaz vs tarzında açıklama yapıp evet oylarını iyi ölçüde artırabilirlerdi, yada engelliler haftasında çıkıp işte 6000 alım yapıcaz ama daha ihtiyaçlar için bekliyoruz rahat olun temmuzda 7-8 bin alım için uğraşıyoruz falan hiçbir şekilde açıklama yok bunun yorumu bana göre alımların az olacağı ve grev, protesto yapılmasın diye de sessiz kalınması olabilir diye düşünüyorum.

kendi görüşüm ise temmuz da toplam 6000 alım, 1000adet 4001, 250 adet diğer lisanslar toplam 1250 lisans mezunu puanlarında 75 e kadar düşmesi.

ayrıca şunu da belirtiyim, her sene birçok kişi memleketime döneyim yada başka kuruma geçeyim diye sınava giriyor, sadece buraları yazıyor. böyle arkadaşlara sesleniyorum: hizmet sınıfınız değişmediği sürece atamanıza muvafakat verilmiyor. boşuna tercih yapıpta o kadroları öldürmeyin zaten kadrolar az atanamayan arkadaşlara izin verin. örneğin: gih memur olan gih vhki kadrosunu seçince başka kurum olsada geçemiyor. ama sen mühendissin memurluğa atanmıştın bu hakkın ve her türlü atanırsın ama aynı hizmet sınıfında ataman yapılmayacak sadece o kadro boşuna 1 yıl açıkta beklemiş olacak. kimse anlamaz ben yaparım demeyin dpb tüm memurların kaydı var. olmaz olmuyor ben örneklerini gördüm örneğin emekli adam bile utanmadan saınava girip atanmış ama 1 hafta içinde işine son verildi. devleti ve kendinizi kandırmaya çalışmayın bırakın hiç atanamayan insanlar iş fırsatı yakalasın...

Sonuna kadar katılıyorum bu son yorumuna MEG.Tamamı benim düşüncelerimle aynıdır.

arkadaşlar bir sınavla sadece 1 kez atanma hakkınız var. EKPSS den 1 sefer tercih edip atanırsanız puanınız yanar bir sonraki sınavın atamalarına kadar. Ve bu tüm sınavlar içindir. Bunda polemik yok varsa ispatınız atanan arkadaşlar 2. atamada tercih bölümlerinin açık olduğunu buraya yazar... Ki yok öyle bir şey. İnsanların beynini bulandırmayın. Ha dersen puanlar ne olur bilemem çünkü Bu sene mezun olacaklar vardır ve belki mezun olacakların puanları yüksektir. O ayrı mesele.
Örneğin. KPSS, EKPSS, vs. vs. sınavların atamalarından 1. tercih de atanan biri asla ama asla bu sınavların 2. ve 3. veya oldu ki 4. atamalarına tercih yapamaz. Bu 2. atamada atanan içinde geçerli 3. atanan içinde...

zerda34

burada şu belli en az 5500 kişi kurumlar talep etmiş. dpb trt ye katıldığı programda kurumlardan daha çok telep için uğraşıyoruz dedi. ben o yüzden 6000 falan bekliyorum. ama işte aması var net bir açıklama yok. Bu ayrıca engellilere hakaret, çünkü martta alım olcak denildi vs. dalga geçer gibi, temmuza ertelendi mezun olanlar varmışta vs. kaç kişi girmiş acaba okumadan ayrıca bölümden mezun olmadan nasıl o eğitim düzeyinde sınava giriyon vs. neyse önemli olan benim için o 5500 yada kaç kişiyse bunların kaçı 4001 olacak, tabi herkes kendi eğitim düzeyinden alımın çok olamasını talep ediyor bakalım haziranda kpss tercihleri var onunla ilgili açıklama yaparken bizleride belki araya sıkıştırıp bir kaç rakam söylerler. en kötü 10 temmuz kadar dayancaz....

MEGHerşeyin hayırlısı nasipte yoksa çok kontenjan verilse bile yanlış tercih ile boş kalınabilir

yanlış tercih diye birşey yok bana göre. senin puanın 76 olsun branşından alım yapılmıyor olsun 4001 tercih edeceksin ve açılan kadro 400 olsun nereyi yazarsan yaz atanamazsın, yada branş sıralamasında önünde 25 kişi var ve o bölümden 15 kişi alınıyorsa atanamazsın yada sadece manisayı yazcan buraya da 5 kadro açılmışsa o puanla atanamazsın. yani önemli önemli olan açılan kadronun fazlalığı, az kadroda her koşulda yüksek puanlıda mecburen aynı yeri yazacak tercih kısıtlı her koşulda o atanacak. şunu da biliyorum düşük puanı var doğuyu yazıyor ve kazanıyor ama sonra pişman olup gidemiyor böylede var tanıdığım ( terör olayları vs., aileyi götürememe), izmir gibi yerleri yazıp pişman olup gidende var sonra yine sınava giren memleketine gitmek için( bunlarda yüksek kira, hayat pahalılığı, trafik stresi, kalabalık ortamın psikolojik baskılar, aynı maaşa memleketinde 500-600 atrrırım niye atandım diyende vardı tanıdık) bunların hepside tercih hatası o yüzden yüksek puan laıp atanmakta marifet değil tüm koşulları değerlendirmek yaşadığın çevreye atanmak doğru tercih.

yanlış tercih tabi ki çok yapılıyor ama bunun için genel koşulların da sağlam olması gerekiyor, sadece 4001 tercihi olan kişi 200 kişi alımında mı yerleşme olasılığı yüksek, 1500 kişi alımında mı? o yüzden kadro sayılarının çokluğu yanlış tercih oranını azaltıyor kısacası.

Evet o gitmeyenler yüzünden çoğu kişi maduriyet yaşamakta bunun da bir çözümü yok herkes iyi düşünüp tercih yapmadığı için bunlar oluyor

ayrıca ben şöyle bir çalışma yapmıştım: toplam kadro 5500 olursa, lisans mezunlarına önceki alımlarda %17 ayrılıyordu . 5500*17/100=935 kişi bununda yarısı 4001 yarısı branşı olanlara ayrılıyordu. sonucuma göre 4001 kadroya 460 kişi ayrılır; eski alımlarda lisans için ayrılan orana ve dpb performans raporundaki 5500 lük kurumların talebine göre. bu duruma 460 kişiye göre genel sıralama yaptığımda %40 şansım var benim, diğer arkadaşlara da tercihlerde başarılar, alımların çok olması dileğiyle.

Şimdi az mı alırlar çok mu alırlar bunu bilemeyiz bekleyip göreceğiz inşallah bizim icin önemli olan umutlu olmaktır

Arkadaşlar gerekli yerlere dilekçe yazarak atamanın artması için destek olmalıyız. bu kurumlar(aile ve sosyal.b.,devlet personel başkanlığı,bimer,cimer) boş durmayalım sesimizi duyuralım yetmezse basına taşıyalım bizden daha az puan almış arkadaslarada umut olalım

Ekpss den 75 puan alan kişinin sıralaması kaç öğrenebilir miyim

2016 sınavında 75 aldım 1488 sıradaydim 2.atamada atandım Allaha şükürler olsun..herkese nasip etsin ins..

İnşaAllah
Teşekkür ederim
Bu sene iki katı kişi girdi o yüzden merak ettim.

Üst Alt