Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2014'de ilk kez katılacak olanlar için gerekli şartlar nelerdir? Diploma-rapor?

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
MErhaba arkadaşlar. Ben ilk kez bir sınava katılacağım. Bu EKPSS için gerekli şartlar nelerdir? Ben lise mezunuyum. Ama diplomamı kaybettim bunun için mezun olduğum okula gidip muhakkak yenisini çıkarmalı mıyım? Birde herhangi bir liseye başvuru yapılabiliyor mu yoksa illa mezun olduğumuz liseye mi müracaat edeceğiz? Bu sınava daha önce katılanlar bana bu konu/konular hakkında yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum? Benim Rapor oranım %45 Hastalık Tanımı: Psikotik Bozukluk. Teşekkürler..

Bu arada EKPSS 27 Nisan 2014'te yapılacak.

elgelli olmak mezun olduğun lise den diplomanı al ve osym yi takip et :)

arkadaşım benim rahatsızlık tanımım psikotik bozukluk diye geçiyor ayrıyeten tedaviyle çalışabilen yazıyor. Ve insiyatif gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazıyor.i Şimdi ben zihinsel ortaöğretim kısmını mı seçeceğim ?

benim psikotik bozukluk yazıyor ve tedaviyle çalışabilirde yazıyor çalıştırılamayacağı işler kısmı boş bende merak ediyorum acaba zihinsel ortaöğretim kısmından mı sınava gireceğim ve ayrıca lise mezunuyum raporumda ruhsal ve duygusal kısmı işaretli yüzde 45 oranı

benimde ruhsal engelli genel engelliden giriceksınız sınava zıhınsel engelliden gırmek ıcın rom raporu yada zıhınsel okuldan mezun olmanız gerekıyormus arkadslar bız genel engellı sorularını cızucegız.

genel görmeden gireceksiniz dogru loris

Loris;

Diplomanızı kaybettiyseniz yenisini sana çıkartmazlar,ancak mezun olduğunuz okuldan diplomanın yerine geçen bir mezuniyet belgesi çıkartacaksınız ve bu belgeyle EKPSS ye başvurursunuz.
Sözünü ettiğim diploma dengi belgeyi mezun olduğunuz okuldan başka bir yer kesinlikle veremez.

Arkadaşlar bakın hastalığı sonradan çıkanlar sınava Genel kategorisinden (genel, görme, işitme) girecekler.
Doğuştan duymayan işitme engelliler bu durumlarını (mezuniyet belgesinde, işitme engelli olarak okudu) belgelendirecekler.
Zihinsel engelli olanlar da aynı, engeli doğuştan ise bunu belgelendirmesi lazım, doğuştan böyle doğdu ve bu engelle göre okullara gitti.
Bilmem anlatabildim mi.
Psikolojik rahatsızlığı olanlar, şeker hastası olanlar yani daha detaylı olarak kronik rahatsızlığı olanlar, ortopetik engelliler bunlar hep genel kategorisinden sınav sorularına dahildir.
Tabii EKPSS müfredatında değişimler olmazsa.
Az bekleyelim, başvuru kılavuzu çıkınca zaten dolup taşar buralar bilgi edinmek isteyenlerle.

aklıma takılanlar...

iyi günler.lisans mezunuyum ve ilk kez EKPSS ye girecem.başvuru için ne yapacagım ve kulaklarım duymadıgı ıcın İŞİTME bölumunden girecegim. (ayrıca konuları bilmiyorum.önereceginiz kitaplar var mı?)simdiden tesekkür ederim.

S.a benim 2008 de aldigim yüzde seksen ağır engelli suresiz raporum var. Bu raporla basvurabilirmiyim yoksa yeniden rapormu alacagim. Rapor bakim aylığı icin almıştım

arkadaşlar bnmde raporumda %32 göz ve deprosyon olarak psıkıyatrı bolumu var raporum %52 sürekli çalişamaz ibaresi yer almıyor. acaba psıkıyatrıden de ekleme olması meb veya öğretmenlik için sıkıntı çıkartır mı ???

ekpss

kas hastasıyım suan %40 engellı raporum yok ama alabılıyormusum...sormak ıstedıgım bu %40 engellı raporunu nasıl alabılırım.lisans ekpss de atanma sansım kpss den yuksek olurmu bırde 2014 ekpss kayıt tarıhıne yetısırmı %40 engellı raporu almam..

mrb şeker hastasıyım yuzde 40 raporum var lisans mezunuyum hangi bölümden gircem sınava bilgi verirseniz cok memunun olurum tesekkurler

merhabalar... benimde bır sorum olacak. ekpss de yaş sınırı varmı.. ve ön lisans mezunları için cıkan sorular hk bılgınız varmı ? saglıcakla kalın...

ösym sitesinde ömss sınav sorularında ön lisans soruları mevcut. bir kez olduğu için ordan faydalanabilirsin. ben de önlisansım öyle yapıyorum ve kpss ayarında hazırlık kitabıyla çalışıyorum ama daha yüzeysel temel konulara bakmak daha doğru diye düşünüyorum.

Ekpps ye başvuru yapmak için sağlık raporuna başvurdum kby hastasıyım üroloji ye yonlendirildim ilk olarak 50 tl Muaneye verdim oradan % 60 verdi doktor. Şimdi kadın hastalıkları ve genel cerrahiye başvurdum her bölümde kan ultrason vs yaptırdım 3 bölüm bölüm başına 50 tl aldılar engelli kadrosunda ise başvuru adına olduğu için rapor şimdi tomografi ye de ilaçlar alıyoruz salı günü giricem ilaçları sgkdan alamiyormusum çok pahalı ya patladı inşallah sınava girmemde sorun çıkmaz :-\

attex;

benden 1 lira bile almadılar neyse ödediğiniz paraların makbuzlarını saklayın alırsınız o parayı. çünkü engelliden para alınmıyor. bazı hastaneler döner sermayeye ek olsun diye alıyor :D okula kayıt edilen cocuktan müdürn para istemesi gibi düşün :D

Salı günü giricem tomografi ye cuma günü biter diye tahmin ediyorum son başvuru ne zaman ?

ay&güneş;

Yaş sınırı yok aysun hanım...

S.a biri lütfen cevap versin herkes rapor alacakmi benim vsr mesale 2008 de bakim aylığı icin aldım yüzde seksen sürekli bu raporla girememi iyi gunlet

Üst Alt