Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2016 Branş Sıralamaları

kayzersouze

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Branş bazında sıralamaların ne zaman açıklanacağına dair tahmin yürütmek için ufak çapta bir araştırma yaptım. 2014 EKPSS 27 Nisan 2014 tarihinde yapılmış. Branş sıralamalarının açıklanması ise 6 Aralık 2014 günü gerçekleşmiş. Yani tam 7 ay 9 gün sonra! Bu arada tercih yoluyla atama yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.

Biliyorsunuz, ÖSYM bu yıl tuhaf -bana kalırsa hukuka da aykırı, ayrımcılık içeren- bir uygulamayla, diğer sınavların sorularını açıklarken (bkz. 8 Mayıs 2016 ALES) EKPSS sorularını açıklamadı. İletişim merkezi soruların açıklanması taleplerimize, "Başkanlık kararıyla açıklanmayacak" şeklinde, ne hukuka, ne ahlaka, ne de akla-mantığa sığmayan bir cevap verdi. Bazı başlıklar altında "BİMER'e yazalım", "Fatih Portakal'a şikayet edelim" gibi önerilerde bulunan arkadaşlar oldu. Ben biraz daha radikal tepki verilmesi gerektiğinden bahsedip, konuyla ilgili bilgisi olan avukatlar yoluyla ÖSYM uygulamasına karşı idare mahkemelerine başvurup iptal davası açılması önerisinde bulunmuştum burada ve Ekşi Sözlük'te, pek umursanmadı. Sonuçta tüm yapabildiğimiz, BİMER'e yaptığımız birkaç bireysel başvurudan ibaret oldu. Topluca hareket edemediğimiz için de bir sonuca ulaşamadık. Muhtemelen dilekçelere cevap verme yasal süresi olan 15 günün bitiminde yine geçiştirme bir cevap alacağız.

Aranızda EKPSS 2016 puanını - netlerini beğenenler olduğu gibi, beğenmeyenler muhakkak vardır ama soruları ve cevapları göremediğimiz için sınav sonucuna toptan itiraz yolu dışında herhangi bir opsiyonumuz yok. Hatalı soru var mı, bilmiyoruz. Hangi konularda hatta hangi dersin sorularında hata yaptık, onu dahi bilmiyoruz. Sonuçlar adil mi, hile hurda var mı, onu zaten hiç bilmiyoruz! (Örneğin, lisans düzeyinde sınava giren kişi sayısında çok büyük bir artış var.) Bu konuda sanırım treni kaçırdık. (Hala yapılabilecek birşey olduğunu düşünüyorsanız da, lütfen yorum olarak yazın)

2014 sınavının branş sıralamalarının açıklama tarihine ve ÖSYM'nin EKPSS konusundaki bu yılki umursamaz tutumuna bakarsak, 2016 branş sıralamalarının tercihlerin son günü olan 22 Temmuz 2016'ya kadar açıklanmayacağını, belki de hiç açıklanmayacağını öngörmek mümkün. Büyük ihtimalle 22 Temmuz'da körü körüne tercih yapacağız. Karşımızda, meydanı boş bulduğu için dilediği gibi at koşturan, güvenilirliğini yıllar önce kaybetmiş bir kurum var.

Tabii ki, bu böyle olmak zorunda değil. Bu satırları böyle uzun uzun yazmamın sebebi de bu açıkçası. ÖSYM tepkilere cevap verebilen bir kurum. Fakat tepkilere cevap vermeleri için tepkilerin belirli bir eşik değeri aşması gerekiyor. Örneğin, söz konusu YGS gibi, KPSS gibi EKPSS'ye göre çok daha büyük çaplı sınavlar olduğu zaman bu derecede başlarına buyruk takılamıyorlar. Bizim sayımız az, zamanımız kısıtlı, sesimizi duyurabilme olanaklarımız kısıtlı. O yüzden, bir an önce ne yapacağımıza karar verip, aksiyona geçilmesi taraftarıyım. KPSS'den sonra ÖSYM iletişim merkeziyle irtibata geçilebilir. Bunun yanısıra Memurlar.net'te ÖSYM sitesinin ana sayfasının en altında bulunan bilgi edinme fonksiyonunun kullanılmasını önerenler olmuş. Bu da yapılabilir. Fakat, amacımıza ulaşabilmemiz için, her ne yapılacaksa bir an önce ve topluca yapılmasında yarar var. Süre kısıtlı ve zaman aleyhimize işliyor. Umarım bu konu da soruların açıklanma(ma)sına benzemez.

Lüften bu yazdıklarım size "kafa ütüleyen solcu zırvası" gibi gelmesin. Ortada soruların ve cevap kağıtlarının açıklanmaması konusunda zaten büyük bir haksızlık var. Birisi haksızlık ettiğinde ses çıkarmazsanız, haksızlık eden de bunu düzeltme yolunda doğal olarak hiçbir şey yapmıyor. Nasıl olsa itiraz eden yok deyip, belki de daha büyük haksızlıklara imza atıyor. "Hak verilmez, alınır" sözü boşa söylenmiş fasa fiso bir laf değil. Elimizi taşın altına sokmadığımız sürece, inanın kimse bize gelip de hakkımızı teslim etmeyecek. Neden etsin ki?

Ben ÖSYM bilgi edinmeye yazdım. Edevlet üzerinden de bimere yazacağım

Üst Alt