Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss 2016 Lisans soru paylaşımı

Bizansa asker gönderilmesi Osmanlı Devletinin güçlendiğinin göstergesidir, iç karışıklık şıkkının olması bana göre imkansız. En yakın örnek dibimizdeki suriyeye bile asker gönderemiyorken binlerce kilometreden rusya ülkeye giriyor : )

O soruyu ben tekfurların yönetimi dinlememesi yaptım.İç karışıklık dediğiniz şıkta hristiyanlık geçiyordu alakası yok mezhep kavgasıyla.Osmanlıda o dönem güçlenmedi zaten yeni yeni kurulmuştu yaya ve müsellemi orhan bey kurmuştu.Merkezi dinlemeyen tekfurları destekledi işte işin özü:DAmaç bizansı parçalamaktı.

Arkadaslar anayasa mahkemesi sorusuna tevhid i tedrisat demissiniz ama o sorunun cevabi butce kanunu olucak butceyle alakali her sey kesindir. Mahkeme buna karisamaz. Kivilcimli soruyla alakali ilham olma ihtimali yok zaten yazilan dusuncenin zamanla kendi kendine ilham getirmesi mumkun degil. Gecerliliginin artmasi anlamca en uygun gozukuyordu. Ic anadoluda yetisen urunu bugday yaptim sekerpancari da olabilir bu soruda kaynaklardan cevabi bulamadim. cografyadaki hava sorusunu soguk ve sicak hava kutleleri yer degistiriyor yaptim cunku kuzey bati geciyordu soruda lodos asagidan geliyor diye dusundum. Bizans sorusu tekfurla baslayan olucak ramazan hoca videoda anlatiyor osmanli bu karisikliklardan faydalanarak bizansi yipratmak istiyor.

seçme seçilme çünkü kurultay meclis gibi düşün kadınlarda seçme seçilme ile meclise girdi

kardeşim onu Ramazan Yetgin'den mi ne dinlemiştim zamanında.Seçme ve seçilme olmuyor çünkü hatunlar seçimle başa gelmiyor.Kutluk var.O yüzden dolayı nette araştırırsan kadınlara değer verildiğinin göstergesidir diye çıkıyor ki bu da pozitif ayrımcılığa girer dolayısıyla doğru cevap pozitif ayrımcılık olması lazım benim görüşüm.

arkadaşlar iç anadolu sorusuna buğday demişsiniz ama şeker pancarıda iç anadolu da diğer bölgeler kıyasla üretim bazında birinci. Hatta üretim miktarları buğday iç anadolu da %31 2m ton şeker pancarı ise %71 5m ton. ben bu bilgiye kıyasla şeker pancarı yaptım. siz ne düşünüyorsunuz?

kardeşim onu Ramazan Yetgin'den mi ne dinlemiştim zamanında.Seçme ve seçilme olmuyor çünkü hatunlar seçimle başa gelmiyor.Kutluk var.O yüzden dolayı nette araştırırsan kadınlara değer verildiğinin göstergesidir diye çıkıyor ki bu da pozitif ayrımcılığa girer dolayısıyla doğru cevap pozitif ayrımcılık olması lazım benim görüşüm.

pozitif ayrımcılık demek kadınları erkeklerden bir çok konuda üstün görmektir. mesela kadına iş kurması için 50000 tl verip erkeğe vermemesi gibi. bu düşünce beni o şıkkı elemeye itti. sonuçta ata erkil bir toplum ve sadece hakanın karısı için geçerli.

arkadaşlar iç anadolu sorusuna buğday demişsiniz ama şeker pancarıda iç anadolu da diğer bölgeler kıyasla üretim bazında birinci. Hatta üretim miktarları buğday iç anadolu da %31 2m ton şeker pancarı ise %71 5m ton. ben bu bilgiye kıyasla şeker pancarı yaptım. siz ne düşünüyorsunuz?

pozitif ayrımcılık demek kadınları erkeklerden bir çok konuda üstün görmektir. mesela kadına iş kurması için 50000 tl verip erkeğe vermemesi gibi. bu düşünce beni o şıkkı elemeye itti. sonuçta ata erkil bir toplum ve sadece hakanın karısı için geçerli.

seçme ve seçilme diye bir olayda yok.Seçen kim seçilen kim? Han'ın ve Kağan'ın hanımıysan istediğini yapıyorsun.Seçme ve seçilme hakkı eski çağlarda verilmiyor hiçbir zaman Ösym'ye göre.

Arkadaşlar bilginiz varmı ne zaman soruları ve cevapları verecekler?Bu şekilde ömrümden 10 yıl gitti hergün bakıom bir soru geliyor sinir stres oldum bu nedir yaw.Verin soruları cevapları artık millet rahatlasın.

Bakın görürsünüz eleyici sorulardan biriydi ve cevap yulaf çıkacak iç anadokuda en çok yetişen ürün nedir deseydi tartışmasız buğdaydı cevap ancak aşağıda verilen ürünlerden hangisi yoğun olarak iç anadoluda yetişir diyordu araştırın yulaf en çok iç anadoluda yetişir. Cevap yulaf.

yulaf en çok doğu anadoluda yetişir. bizans sorusunda ise bizansa asker göndermiyor bizanstan asker alıp trakya tarafında askerleri ücretli kullandırıyor. hatunun kurultayda olması demek tamamen ülkeyi yönetmesiyle ilgili bu da seçme ve secilmeye yakın secenek..pozitif ayrıcalık demek daha fazla hak lar vermek demektir.

Bir şeyler yazmışsınız ama muallakta kalmışsınız en çok yetişene buğday diyorsunuz sonra yoğun olarak yetişire de yulaf diyorsunuz. ikisi aynı soru zaten. Ve soru şöyleydi iç anadoluda ekim alanı en geniş ürün hangisidir? Ve tabi ki buğdaydır

soru ekimi ve üretimi iç anadoluda en fazla olan aşağıdakilerden hangisiydi şeklindeydi? yulaf zaten olamaz da şeker pancarı ile buğday arasında celişkili

Bütçeye dava açılabilir arkadaşım. Siz bütçeyi cumhurbaskani meclise geri gönderemezle karıştırıyorsunuz. Cumhuriyetin ilk dönemindeki inkılaplara asla karışılamaz hepsi koruma altına alınmıştır. Tevhidi tedrisat kanununa dokunulamaz hiç bir şekilde

hayirlisi bakalim sorulari yayinlarlar umarim bir an once

Valla ben cografya ogretmeniyim sorulari cok hizli okudum zaman skntisindan dolayi ancak soruda birinci sirada demiyordu.zaten bugdayda ve sekerpancarinda ilk sirada ic anadolu.soruda ekim alani genis diyordu.tüik verilerina baktim bolge ciindan bulamadim ekim alanlarini ama bulursam yazicam buraya.ben bugday yatim cunku sekerpancari su istegi daha fazla olan bir urundur bugdaya gore.bakalim hayirlisi

soru ekimi ve üretimi iç anadoluda en fazla olan aşağıdakilerden hangisiydi şeklindeydi? yulaf zaten olamaz da şeker pancarı ile buğday arasında celişkili

ekimi diyorsa belki buğdaydır bilemiyorum ama üretimi diyorsa kesinlikle şeker pancarı. hem ekimi hem üretimi diyorsa yine şeker pancarı.

Valla arastirmadigim yer kalmadi neredeyse bulabildigim rakamlar bugday 2.900 bin hektar sekerpancari 1.840 bin hektar civari.karar osym nin😀

Sınavın en büyük zorluğu süreydi.Bende yapabileceğim birçok soruyu kaçırdım.Görevli 15 dk kaldı diyince bir an gözüm karardı.Görme engelli birinin 1 dakikada paragrafı okuyup işaretlenmesi bekleniyor:DBen cevap anahtarında a yı b yi bulana kadar 1 dakika doluyor zaten.

Soru hatalıydı

soruyu tam hatırlamıyorum ama hristiyanlar arasındaki çatışmalar filan yazıyordu osmanlının asker gönderimiyle alakasız buldum en yatkın seçenek osmanlının güçlenmesi geldi bana

tarihteki bu soru hatalıydı. hiçbir şıkla alakası yoktu.
umarım osmanlının güçlenmeye başlamasını geçerli sayarlar.

Kafanıza takmayın arkadaşlar bir kaç güne bırakın soruları sonuçlar bile açıklanır

Kritik sorular herkese göre değişiyor herkes kendi yaptığının doğru olduğunu savunuyor doğal olarak ki zaten herkesin açıklaması da gayet mantıklı bakalım ösym ne kabul edecek önemli olan o

Ben dâhil forumlarda da gördüğüm kadarıyla cogunluk 35 net. 30-40 arası genel. Sadece lisansta denk geldıklerıme göre konuşuyorum.

2010 Anayasa değişikliği ile partisinin kapatılmasına eylemde bulunan kişilerin milletvekilliği düşmez O sorunun cevabı siyasi partiler yargıtayda temyiz olunur olcakti siyasi partilerin kapatma davası yargıtayda temyiz olmaz Anayasa mahkemesinin verdiği kararlara ülkemizde yargı yolu kapalıdır ve ülkemizdeki en üst mahkeme Anayasa mahkemesidir

Kardeş doğru yapmışsın cevap düzce kim dedi sana osmaniye diye m yapan yanlış yapmış kardeşim doğru yapmışsın sen!

Kardeş doğru yapmışsın cevap düzce kim dedi sana osmaniye diye m yapan yanlış yapmış kardeşim doğru yapmışsın sen!

Hiç zannetmiom 40 neti bulacak çok fazla kişi olsun.O kadar sürede bütün sorulara bakıpta 40 net yapmak sağlıklı insan için bile zor.Birinde full çeksen diğerine zaman yetişmez zaten.30 genel yeteneği 30 dakikada okuyup çözüyorsan zaten engelli falan değilsin sağlıksındır.Kendi engel grubum için konuşuyorum tabi görme ,işitme.

zendark

hani milletin söyledikleri göre yazıyorum zaten kesin birşey yok kesin cevapları bilmediğimiz için ama benim kendime göre 39 netim varken çelişkilileri de yanlış kabul etsem 34-35 e düşüyor. bunu yaparken de 30 dk de kültürü çözdüm, 30 dk de 15 türkçe 1 mat bakabildim. 15 türkçeyi 15 dk de çözmek imkansız bence. paragraflar uzundu. eğer sürem olsa yapabileceğim 4-5 mat sorusu daha vardı. bazı kişiler matı full yaptım falan yazmış. eğer türkçeden başlayıp gittilerse türkçeler 15 dk de bitmez ve mat soruları da 1-2 dk alsa 40-45 dk sadece yeteneğe gidiyor. kültür sorularında bilgiden ziyade yorumda gerekiyordu. yani kalan 15 dk de 30 soru çözemezler. ben 1 aydır geceli gündüzlü çalıştığım halde 40 ı görmeyebilirim. matı çok iyi yapsam da sürem yetmeyecekti yapmaya zaten. üstün zekalılar hariç 40 hadi 40 neyse 45 üstü çok kişi olduğunu sanmıyorum. bu sınava iyi kötü çalışan biri rahat 30 u geçer. 30 yapamayacak kadar zor değildi sorular ama 40 üstü için çok hızlı olmak gerekiyor. yani 40 olmasa da ortalama 30-35 dir bence.

osmaniye değil düzce doğru cevap ben osmaniyeliyim iyi biliyorum

Bende montacarlo ya katılıyorum genelde herkes aynı şeyleri söylüyor ama tabiki standart sapma aradaki farkı belirleyici olacaktır özellikle genel kültür ve matematik muhtemelen yüksek olacaktır bende 35 ile 40 arası net bekleyenlerdenim lisans olarak inşallah yeterli puanı alabiliriz atanmak için bu netler ile

arpenik20

doğru cevap hangisi emin değilim ama benim denetim yetkisi tbmm de anayasaya ise sadece iptali için dava açılabiliyor diye aklımdan geçtiği için bütçe yaptım. dediğim gibi sadece aklımdan geçen bu. ama şimdi bana da tevhidi daha yakın geliyor.

Yulaf:Besin sanayinde,hayvan yemi olarak ve yüksek alkollü içeceklerin imalinde kullanılır.Üretimde İç Anadolu İlk sıradadır.

Bizans sorusu: bizans istanbulda iken istanbul anadoluda bir yer ve şıklarda anadoluda iç karışıklığın olduğunu gösterir diye bir şık vardı. Doğru cevap bence odur. Çünki bizans kendi içinde karışmış birde osmanlı karıştırmış daha ne olsun!

buğday da iç anadoluda birinci sırada ona bakarsanız şeker pancarıda birinci sırada ama bence buğdaydır şeker pancarıda birinci sırada ama oransal olarak üretimin en çok olduğu buğday ve iç anadolu

Yukarida bugday ve sekerpancarinin ekim alanlarini yazdim arkadaslar bakalim neye gore degerlendircekler

Üst Alt