Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2018 2 tercih ile memurluk için hangi ili neden tercih edeceksiniz?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
Eeee EKPSS 2018 sınavı bitti gitti.
1. tercihlerde bitti yerleşenler oldu.

SIRA GELDİ

2. tercihler nasipse ARALIKta olacak.

KİMler HANGİ ili tercih edecek
VE
KİMler NEDEN tercih edecek bu illeri.
Şimdiden tercihlere başlayalım hadi bakalım.

SİZLERDE BİRŞEYLER YAZIN İSTİYORUM.

1.AYDIN
2.ANTALYA
3.MUĞLA
4.İZMİR
5.ÇANAKKALE
6.BURSA
7.BALIKESİR

Benimde TOP 7 im.

1-bursa
2-ankara
3-eskisehir

Lisans işletme - başarı sırası ~2400 ... saygılar

Hiç ama hiç mantıklı değil, insan sevdikleriyle beraber vardır, kazandığım parayı sevdiklerimle harcayamayacaksam ne önemi var...ayrıca belli bir yaşa geldikten sonra dostluk arkadaşlık kurmak, güvenilir insan bulmak çok zor gerçekten, insanlar hep manfaat peşinde o yüzden sadece memur olmak için yalnız yaşamaya yalnız kalmaya değmez diyorum...

Suret
aslında bu şehir konusunda fazla takılmaya gerek yok
çünkü engelliler için 1 yıl beklemeden hemen tayin olma hakkınız var
o nedenle sadece şehir konusunu düşünerek tercihlerinizi şekillendirmeyiniz
bu konuda benim önerim
hangi şehir olursa olsun atanmaya bakın
Ama şunu söylemek isterim ki
Birçok insan ilk olarak şehre bakar
ama akıllı tercih yapan insan önce Kuruma bakar
Belki ilk atandığınızda kısa bir sürede olsa o şehirde yaşamak zorunda kalacaksınız
Şehri değiştirmek kolay ama kurumu değiştirmek en az atanmak kadar zordur

serhat1

Pek çok kurumda tayin imkansız gibi! Hatta üniversitelerde kesnlikle tayin hakkı yok Çakılı Kadro!

Pelinsu
Aslında genel bütçeli kurumlarda kurum içi tayin işi zor değil
Fakat kurumlar arası geçiş çok zor
Üniversitelerde özel bütçeli kurumlardır. üniveristelerde de yer değiştirmek için kurum değiştirmek gerekiyor. Bu nedenle üniversiteleri tercih eden arkadaşlar iki defa düşünmeliler. Ve şunuda belirteyim üniversiteler çalışma ortamı olarak çok rahat yerler değil
her rektör değiştiği zaman otomatik olarak dekanlarda değişir. Buna binaen personelde de kısmı yer değiştirme olur.

serhat1 1 yıl beklemeden tayin olma hakkınız var cümlesi biraz yanlış olur sanırım. Çünkü kurum ve şartlara göre değişkenlik gösterir bu durum. Yönetmeliğe göre 1 defaya mahsus olmak üzere engellinin tayin hakkı var ancak bunun gerçekleşmesi/gerçekleşmemesi ya da gerçekleşir ise ne kadar süre zarfında gerçekleşeceği gidilmek istenilen şehirdeki kurumun kontenjanına bağlıdır. Atandıktan sonra tayin olan (özellikle MEB) arkadaşlar olduğu gibi atanamayan ve hala farklı şehirlere atama bekleyen bir çok arkadaş da mevcut. Belirttiğim gibi bu konuda MEB daha fazla kolaylık sağlıyor. Bu yüzden kişilerin öncelik olarak hayat şartlarını rahatlıkla devam ettirebileceği şehirleri düşünmesi gerekiyor. Farklı şehirlerde yaşam kuramayacak bir çok kişi var, herkesin engel durumu farklı. Suret 'in de dediği gibi bizler genelde yanımızda gerektiği zaman yardımımıza koşacak eş dost görmek isteriz. Bu arada ilgili yönetmeliği de paylaşıyorum;

İlgili yönetmeliğin maddesi şu şekildedir;

Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği
Madde 11/A – (Ek:RG-13/5/2015-29354)

Engellilik durumu mazeretine dayanarak memurun yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen personel ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan personel engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler kadro imkânları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Personelin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, personelin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında personelin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan personel hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

aequltas
Bu konuda yanlış bir ifade kullandığım konusunda hemfikir olmamakla birlikte
bu konuda ataması yapılan ve orada göreve başlamadan tayin yaptıranlara bizzat şahit olduğumu ve bu konuda MEB den daha duyarlı kurumların olduğunu içtenlikle söyleyebilirim.
sorunlu olan kurumlar aşağı yukarı bellidir. Askeri kurumlar, üniversiteler, belediyeler
bunun dışında belki istisna olarak vardır onu bilemiyorum.

Özetle benim demek istediğim şudur;
Şehir konusunuda takılmamanızı öneriyorum ( Bu kelimeyi lütfen doğru okuyun) sadece öneriyorum. İsteyen istediği tercihi yapar yapmaz atanır atanamaz bu herkesin kendi takdiri ve doğru gereksinimleri yerine geitirip getirmemesiyle doğru orantılıdır. Belki çalışır çok iyi puan alabilirsiniz. Bu puanı iyi kullanmakta ayrı bir maharettir. Eğer o puanı iyi kullanamazsan başkaları kullanır daha düşük puanlarla

sonurç olarak;
Benim önerilerim belli tecrube ve yaşanmışlıklara dair söylemlerdir. Hiç bir öneri %100 doğru değildir. Ancak insanlara fikir verme ve yol gösterme konusunda belki bir ışık olabilir.

Herkese başarılar diliyorum

%100 bilmedigin konuda insanları yanlış bilgilendirme kuzenim sağlık bakanlıgına atandı. Çok sorun yaşadı kurum istedigin il dolu dedi dava süreçi oldu. Kimse net olmadığını konuda insanları yanlış yönlendirmesin.

tolgak321
peki
ama isterseniz burada kime ne yorum yapacağım konusunda kararı bırakın ben vereyim
senin kuzenin atanmadı diye bütün engelliler atanmadı anlamına gelmez.

Dediğin gibi yaşanmışlık deneyim diyorsun. Forumda aynı sorunu yaşayan tek kuzenim degil. Bu konuyu özlük ve hakları bölümünü incelersen görebilirsin. Yazdıgın yorumu birisi okur dediğini doğru sanar tercihini istemedigi il i yazıp sorun yaşar beddua alırsın.

tolgak321
Ben şunu zaten iddia etmiyorum.
Bu konuda hiç bir kurum sorun çıkartmıyoru diye bir iddiam zaten yok
elbette vardır. Zaten yazımı okursanız orada da kesin bir ifadeyle hüküm koyma noktasında değilim.
Ben bu konuda sorun yaşayan insanların fazla olmadığınıda biliyorum.
Ve ben burada hiç kimseye şöyle tercih yap böyle yap da demiyorum ki bana beddua veya dua etsin
ben burada yorum yaparım herkes işine gelen kısmını alır gelmeyeni almaz

Şunuda söylemek isterim ki
sizin gibi insanların yüzünden inanın burada kimseye yardımcı olmak istemiyorum.
sadece insanın şevkini kırıyorsunuz.
burası forum dur herkes yaşadığını tecrubesini paylaşır.
ama bazı insanlar şu insanın hemen ağzının payını vereyimde susturayım gayretinde maalesef
O zaman sizin alacağıınız bedduayıda hesap edin olur mu?

serhat1

Serhat bey merhaba. Bu 1 yıl beklememe konusuyla ilgili mevduat yada bilgi içeren bir link alabilir miyim? Detaylı okuyabilmek için. Teşekkür ederim.

bayhanmert

2014/6578 sayılı Yönetmelikle, Engelli Memura 1 Defaya Mahsus Tayin Hakkı tanınmıştır.

İlgili yönetmelik metni ve eki aşağıdaki linkte bulunmaktadır.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

16/08/2014 tarih ve 29090 sayılı Resmi Gazete,

2014/6578 sayılı Devlet Memurlarının Yer Değiştirmek Suretiyle Atamalarına ilişkin Yönetmeliğin 11. Maddesine eklenilen Ek Madde 3

Tek tercihim ankara olacak. Çok az ihtimal eskişehir konya kırıkkale vs de olabilir son tercihlerim.
Önlisans sıralama 495.
Lütfen herkes sıralama ve girdiği sınav türünü de yazsın.

Önlisans adalet genel sıralamam 225, düz memurluk ilk tercihim olacak. İstanbul, Kocaeli, Bursa’yı üst sıraya yazmayı düşünüyorum. Bakalım kılavuz yayınlansın hele.

yani şimdi yalnız yaşamayla ilgili hiç ümit yok mu kesin olmaz diyosunuz

Yani olur ama çok zor olur, sadece bir memuriyet için de aile saadetinden, sevdiğiniz insanlardan uzak yapayalnız kalmaya değer mi onu düşünnek lazım...paranız oldu diyelim ama yalnız bir sehirdesiniz, hastalansaniz çorba getiren yok, gezmeye gidecek olsanız tanıdık yok, dertlesecek sırrınızi anlatacak kimseler yok...o zaman ne anlamı var ... Zorlaştırmayiniz kolaylaştıriniz ;)

[font=sans-serif]1.aydın[/font]
[font=sans-serif]2.antalya[/font]
[font=sans-serif]3.muğla[/font]
[font=sans-serif]4.izmir[/font]
[font=sans-serif]5.çanakkale[/font]
[font=sans-serif]6.bursa[/font]
[font=sans-serif]7.balıkesir[/font]

o hastalık-çorba örneği verilmese olmaz ayrıca gezmek için burada da hiç arkadaşım yok dertleşme konusuna gelince bizimkiler beni dinlemiyolar kestirip atıyolar

tkahveci86 burada sadece şahsi fikirler verilebilir ancak son karar yine tabi ki senin. Bu olay hastalık, eş-dost durumunun haricinde adaptasyon, kalacak yer, eşyalar, fiyatlar vb. başlıklar altında da değerlendirilmeli. Bana göre oturup artı ve eksi listesi oluşturmalısın. Yorumlar daha çok kafa karıştırır. Hayırlısı olsun.

bana göre türkiyenin her yerinde görev yapılır.önce bir hayırlısı ile atanın.hayatınızı garanti edin.sonra tayin yaparsınız. şimdiden ince hesaplar içine girerseniz boşta da kalabilirsiniz

bizim şehirde mak müh açılmıyor müh maaş 4500 tl düz memur 3000 tl yarın öbürgün birine bişey olsa yine yalnız kalacam bizim şehirde hem de düz memur maaşıyla

Merhaba herkese.Bir kere tayin neden oluyor onu anlamadım.Ailesi başka yere ileride taşınırsa ikinci hakkı olmuyor mu?

puanım 88 tg siralamam 609 lisans kamu yonetimi mezunuyum tercihlerde benim top 5 im
izmir mugla balikesir aydin antalya

istediğim iller olmazsa bende ankara yazacağım

önlisans 52

Üst Alt