Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2018 için güncel bilgilere dair paylaşımları bu başlıkta yapalım

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
172
2020'de gözlemevi hangi ilimizde açılacak? (Erzurum)
Hangi ilimizde bulunan üniversitenin adı "Ömer Halis Demir" olarak değiştirilmiştir? (Niğde)
UNESCO 2018 Dünya Kitap başkenti neresidir? (Atina)
2018'i Türkiye turizm yılı ilan eden ülke hangisidir? (Çin)
Nato 2018 Zirvesi nerede yapılacak? (Brüksel)

Bunlara benzer 2016-2018 yılı içerisinde ağırlıklı olmak üzere bilgileri paylaşırsanız çok iyi olur arkadaşlar. Bu başlığın yaklaşık 2018 yılının ilk aylarına kadar güncel kalması önemli.

Kelebek hanim, ben nisan 2017'deki referandumla yapilan anayasa degisiklerinden soru bekliyorum.

mesela, yargi bagimsiz mahkemeler tarafindan yapilir ifadesi ''bagimsiz ve tarafsiz mahkemeler'' olarak degistirildi.
bunun gibi.

* 2017 - Uluslararası expo fuarı; Kazakistan/Astana
* 17 Ocak 2017'de yapılan seçimlerde belirlenen Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı; Antonio Tajani
* 2017 - 23.cü işitme engelliler yaz olimpiyatları; Samsun
* Ağustos 2017'de Fransa'nın Paris kentinde gerçekleşen Dünya güreş şampiyonasında Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonluğu kazanan milli güreşçimiz; Yasemin Adar
* 2017'de Londra'da düzenlenen 16.cı Dünya Atletizm şampiyonası 200 metre finalinde altın madalya kazanan milli sporcumuz; Ramil Guliyev
* Spor Toto süper lig'in 2017-2018 sezonunun ismi; İlhan Cavcav
* 10 Aralık 2016'da İstanbul'da ki terör saldırısının gerçekleştiği "Beleştepe" olarak bilinen yerin ismi "Şehitler Tepesi" olarak değiştirilmiştir.
* 12 Ocak 2017'de yapılan seçimlerde TÜSİAD başkanlığına seçilen kişi; Erol Bilecik
* 2017 UEFA şampiyonlar ligi şampiyonu takım; Real Madrid
* 2018 Dünya kupası; Rusya
* 2022 Dünya kupası; Katar
* 2017 Türk Dünyası Kültür başkenti; Kazakistan/Türkistan
* 2020 Olimpiyat oyunları; Japonya/Tokyo
* 2019 FBA Dünya basketbol şampiyonası; Çin
* 2017 İslam Turizm başkenti; Medine
* 2017'de G7 zirvesi; İtalya/Sicilya Adası
* En son büyük şehir olan ilimiz; Ordu

Bu 2016-17-18 son 3yıla ait Güncel bilgileri ve çıkabilecek güzel soruları elinde not olupta bana mail atabilecek arkadaş varmı?Ve hangi kaynak kitap öneriyorsunuz bunun için?ilginiz için teşekkür ederim...

güncel tutalım harika bir yer olacak burası inşallah

Bunu da gururla ve mutlulukla ben ekleyeyim o zaman: 2017, Ampute Mille Takımı İngiltere ile oynadığı final maçında 2-1 galip gelerek ŞAMPİYON oldu.

KKELEBEKK

meraba 2016 yılında kaç puan aldınız siz hizmetli olarak başlamıştınız memurluga yükselebildinizmi

çok iyi düşünülmüş hatta sınava yakın pdf haline getirelim.

2016 ve 2017 yılında hayatını kaybeden ünlü isimlere göz atmanızı öneririm.

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Yozgat'ta hizmet vermeye başlamıştır.

Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracak olan projenin adı Demir İpek Yolu veya Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi olarak adlandırılmıştır.

Eylül 2017'den itibaren Şehitler için düzenlenecek cenaze törenlerinde Buhurizade Mustafa Itri'nin Segâh Tekbiri çalınacaktır.

2017 NOBEL ÖDÜLLERİ LİSTESİ:

-Edebiyat Ödülü: KAZUO ISHIGURO

-Tıp Ödülü: ''Biyolojik Saat'' konulu çalışmalarından dolayı JEFFREY C. HALL, MİCHAEL ROSBASH ve MİCHAEL W.YOUNG isimli 3 bilim insanına verildi.

-Fizik Ödülü:''Kütleçekimsel Dalgaların Tespit Edilmesi'' konulu çalışmalarından dolayı RAİNER WEİSS, BARRY C. BARİSH ve KİP S. THORNE isimli 3 bilim insanına layık görüldü.

-Kimya Ödülü: ''Çözeltideki Biyomoleküllerin Yüksek Çözünürlüklü Yapısının Belirlenmesi'' konulu çalışmalarından dolayı JACGUES DUBOCHET, JOACHİM FRANK ve RİCHARD HENDERSON layık görüldü.

-Barış Ödülü: Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması için uluslararası kampanya olan ICAN'a verildi.

-Ekonomi Ödülü: RİCHARD THALER. (ABD'li akademisyen Richard Thaler Hindistan Merkez Bankası Başkanlığı yapmıştı.)

*Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahipleri listesi alttaki 6 isim olarak belirlenmiştir:

2017 Ödülleri Şöyle:

Tarih Ödülü : Prof. Dr. İlber Ortaylı

Müzik Ödülü : Göksel Baktagir

Sinema Ödülü : Yavuz Turgul

Geleneksel Sanatlar Ödülü : Ali Toy

Resim Ödülü : Salaattin Kara

Vefa Ödülü : Nurettin Topçu

http://beyazkalemakademi.com/SiteGenelAyarlari/guncelbilgilergazete.pdf

Üstteki linkte faydalı bir pdf var. Bilgisayar veya telefonlarımıza indirip vakit buldukça bakabiliriz. :)

* 2017 Dünya taekwondo (tekvando) şampiyonu; Zeliha Ağrıs.
* 2017 Nobel Ekonomi Ödülü; "davranışsal iktisat" alanındaki çalışmasıyla; Richard Thaler'e verildi
* Antalya Film Festivali'nde "en iyi film" ödülünü Çinli yönetmen Wen Qi'nin yönettiği "Melekler Beyaz Giyer" filmi aldı.
* Türkiye'nin 90. Oscar Ödülleri için "yabancı dilde en iyi film" adayı, Can Ulkay'ın yönettiği "Ayla" filmi oldu.

*Gözlemevi 2020'de Erzurum'da Açılacak

*Cep Herkülü Lakaplı Dünyaca Ünlü Haltercimiz Naim Süleymanoğlu'dur.

*Türkiye'de ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK

*2017 Ekim ayından ÖSYM Başkanlığına Mahmut Özer Getirilmiştir

*Ekim 2017'dede Sophia isimli robot için vatandaşlık veren ülke Suudi Arabistan'dır

Mart 2018'de EKPSS alımı olacak mı?. Olacaksa Lisans ne kadar alınır?.

ÇSGB Bakanımız Sn. Sarıeroğlu kasım ayında bir açıklama yapmıştı.
kamuya 2500 personel alacağız. bu personellerin Şubat-Mart döneminde atamalarını gerçekleştireceğiz demişti..

tabi alımların mart ayına sarkması, yerleştirme sonuçlarının nisan hatta mayıs ı bulması, 2018-EKPSS ye girecekleri hem endişenlendiriyor hem de kızdırıyor sanırım.
Zira alımlardan kısa bir süre sonra yeni bir EKPSS sınavı olacak... hatta trajik şekilde 2016 dan sonra 2018 e girenler,
sınav sonucunu ve yerleştirme sonucu kısa zaman aralığı ile öğrenecek...
düşünsenize,
1 mayıs da EKPSS yerleştirme sonucu açıklanıyor.. 15 mayıs da 2018 EKPSS sınav sonucu açıklanıyor..
=====
Lisans mezunu kardeşlerimiz, bu atamalardan umutlu.
elbette lise veya önlisans mezunu kardeşlerimiz alınmasınlar ama Lisans eğitimi hem madden hem manen bitirmek gerçekten yorucu.. uzun yıllar okuyan insanlarla elbet pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır...
Lise mezunu bir kardeşimizin, VHKİ olarak atanacağı yerde Lisans mezunu kardeşimiz atanmalı..
bu insanlar 4 5 yıl büyük emeklerle bölüm bitiriyor..

lise mezunu kardeşlerimize eğitim durumuna paralel olacak şekilde YH sınıfları kadroları açılmalı..
GİH sınıfı için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları, İletişim ve Halkla İlişliler Fakültesi tercih edilmeli..
lisans düzeyinde sorulan soruların zorluk kapasitesi, gerek KPSS de gerekse de EKPSS de lise ve önlisansa oranla hayli zor:..

yani insanlar hem 4 5 yıl binbir zorlukla mezun olacak.. üzerine gidecek lise düzeyi EKPSS den 10 kat daha zor bir sınava tabi tutulacak.
sonra efendim neymiş lise mezunları GİH kadroları açılsın..
yazıktır günahtir be..

EKPSS başvurusu ne zaman?

Ekpss sınav başvuruları ne zaman olucak ve nasıl yapıyor bilgileriniz için teşekürler.

konuşurdum..
zaten konuşuyordum.
konuşmasam bile o benim cehaletim olurdu. bakın mesele kibir değil. binlerce engelli insan, farklı şehirlerde bi ton masraf yaparak üni bitiriyor. ne zorluklarla..

bu insanlar güzel ünilerden mezun oluyor. sonunda devlet bu insanlara gih sınıfından 3 5 kadroyu açmayı reva görüyor.
burada kişisel bir şeyden bahsetmiyorum. liyakattan söz ediyorum.

bir avukata, "ula sen avukat değilsin, senin diploman önemsiz geçersiz" diyemezsin. bir diş hekimine "altı üstü bir diploma" diyemezsib. veya ülkedeki seçimleri kazanıp başbakan olmuş ve kendi sınavını geçmiş bir başbakana "saymıyorum seçimi" diyemezsin..

elbette ki ise mezunu kardeşlerimiz de memur olabilmeli. ama bu devirde önlisans lisans bitirebilmek için bir çok örgün veya açık okul imkanları varken o kişi üni okumayıp, lisedeki bitli haliyle, kapı gibi lisans bitirmiş, emek sarfetmiş biriyle eş olamaz.. bu maddenin tabiatına aykırı

@Smilemisty
kaldı ki bir lisans mezunu, lise sonrası ders çalışacak dersane kurs yollarında sürünecek,, bir lise mezunu ise liseyi bitirdikten sonra dalgasına bakacak... üzerine yetmezmiş gibi lisans düzeyi kpss ÇOK ZOR olacak... lise düzeyi kpss ÇOK KOLAY olacak.. nerede eşitlik?.

madem eşitlik o zaman ösym bütün soruları eşit sormalı... tabi şöyle bir durum da var.. lisans da okuyan ve mezun olmadıkları için lise düzeyinde kpss ye girenler de lise ekppss puanları yükseltyiro.

@Jozefim. "Liseli bitli hali" derken? Titriniz ne bilmiyorum fakat cehalet okumakla geçmiyor... Sınava giren kişi sayısına oranlı bi şekilde kadro sayıları bölünüyor. Sınava giren ve açılan kadro sayılarına baktığımız zaman, büyük bi oranla en çok kadro lisansa açılıyor. Savunduğunuz konu zaten gerçekte varolan bişey. Soruların kolaylığına zorluğuna gelince, liseden 78 puan altı atanamıyor 60 soruluk bi sınavda 32 33 net demek.peki lisansta puanlar ve net sayıları kaça kadar düşüyor? 78 bin kişi liseden sınava girip verilen kadro sayıyı 3000.

Lisanta açılan kadro sayısı aynı fakat sınava giren sayısı lisenin üçte biri.. biz 78 bin kişiyle yarışıyoruz, siz bu sayının yarısındanda az kişiyle. Ve açılan kadro sayısı eşit. Bakın burdada bi adalet yok.. lisans mezunu , lise mezunundan daha kültürlü daha zeki daha bilgili olur diye bi gerçek veya kural yok. Bu tamamen kişinin kendisiyle alakalı. Ve bu mesele sizin için kişisel bi mesele, inkar etmeyin. Lise mezunu olsaydım yine böyle konuşurdum diyerekte, kendinizi kandırmayın, hiç samimi gelmedi açıklamanız.

diploma önemsizse, müsteşarlar kapıcı olsun. kapıcılar mühendis olsun.. berberler avukat olsun.. avukatlar terzi...

Arkadaşlar 2500 kadrodan liseye nekadar kadro düşer

Tahminleri alayim arkadslar

Diploma önemsizdir demedim.. düz memur olmak veya hizmetli kadrosuna atanmak için, nitelik kodu gerekmez... ama mühendislik, avukatlık gibi teknik ve nitelikli meslek sahibi olanlarda, düz memurluğu tercih etmez. Bakın, engelli öğretmenlerin neredeyse hepsini atadılar. Çünkü bu öğretmenlik herkesin yapacağı bi meslek değil. Ne lise mezunu nede herhangi bi lisans mezunu. Görüceksiniz ki martta ki atamalarda en çok kadro liseye verilicek. Bundan çok eminim.

Jozefim

Ne mezunusunuz acaba
Ve haklı gibisiniz..Tarih Hocası Ramazan Yetgin bile lisans ekpss'nin normal kpss'den zor olduğunu söylemişti.

* 2017 - Uluslararası expo fuarı; Kazakistan/Astana
* 17 Ocak 2017'de yapılan seçimlerde belirlenen Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı; Antonio Tajani
* 2017 - 23.cü işitme engelliler yaz olimpiyatları; Samsun
* Ağustos 2017'de Fransa'nın Paris kentinde gerçekleşen Dünya güreş şampiyonasında Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonluğu kazanan milli güreşçimiz; Yasemin Adar
* 2017'de Londra'da düzenlenen 16.cı Dünya Atletizm şampiyonası 200 metre finalinde altın madalya kazanan milli sporcumuz; Ramil Guliyev
* Spor Toto süper lig'in 2017-2018 sezonunun ismi; İlhan Cavcav
* 10 Aralık 2016'da İstanbul'da ki terör saldırısının gerçekleştiği "Beleştepe" olarak bilinen yerin ismi "Şehitler Tepesi" olarak değiştirilmiştir. 2017 UEFA şampiyonlar ligi şampiyonu takım; Real Madrid
* 2018 Dünya kupası; Rusya
* 2022 Dünya kupası; Katar
* 2017 Türk Dünyası Kültür başkenti; Kazakistan/Türkistan
* 2020 Olimpiyat oyunları; Japonya/Tokyo
* 2019 FBA Dünya basketbol şampiyonası; Çin
* 2017 İslam Turizm başkenti; Medine
* 2017'de G7 zirvesi; İtalya/Sicilya Adası
* En son büyük şehir olan ilimiz; Ordu

Bende ıkı kere lisans kpss ye gırdım bir kere de son ekpss ye girdim daha kolay olmasını beklerdim ama bana ekpss daha zor geldi.

Üst Alt