Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 79–83 puan aralığında atanma stratejisi: küçük şehir mi beklemek mi?

biirkann

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
22
Herkese merhaba,

EKPSS’den 80–83 arası bir puan bekliyorum. Araştırdığım kadarıyla İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde taban puanlar oldukça yüksek ve bu aralıkta atanmak zor görünüyor.
Bu yüzden iki seçenek arasında kararsız kaldım ve fikirlerinizi almak istiyorum:

1. Küçük şehirleri tercih etmek​

Sinop, Kastamonu, Çorum, Tokat gibi daha az tercih edilen illeri yazıp daha erken kamuya girmek.

2. Daha iyi şehirleri beklemek​

Büyük şehirler veya daha iyi kadrolar için sonraki atamaları bekleyip şans denemek.

Sorularım:​

• 79–83 puan bandında küçük şehirleri yazmak sizce mantıklı mı?
  • Yoksa beklemek daha mı doğru bir strateji olur?
  • İlk atama mı yoksa sonraki atamalar mı genelde daha avantajlı oluyor?
  • Bu puan aralığında atanma şansı gerçekçi midir?

Tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Lisansta hemen hemen o aralık, 83 gibi bir puan bekliyorum, ankarada yaşıyorum normalde ama şehir dışını bile isteye yazacağım, inşallah gelir bakalım

@Hüseyin404,

Bence şehir dışı çıkma ihtimali var çünkü çoğu kişi merkezleri yazıyor ama yine de tamamen tercih yoğunluğuna bağlı. Ben de ortaöğretimden giriyorum, ben de şehir dışı yazmayı düşünüyorum, hayırlısı bakalım.

@biirkann, ne mutlu size umarım bende o civarlarda puan alırım da bursa'ya atanırım🤲inşallah..
bi arkadaş 84 puanla atanamadı çok üzüldüm umudum azalıyor böyle hikayeleri duydukça

@Rumeysa-_-, umarım ya üzülmeyin bende çok üzüldüm ama şöyle baktım da Yani çok şey yok doğru strateji olursa atanmak mümkün lise mezunuyum bu sınav da olur insallah:(

Atamalar vs normal kpss gibi mi? Benim yüzde 35 engelim var, yüzde 40 olmadı. o yüzden giremedim sınava. Ama seneye kadar yüzde 40 olacak gibi. Psikiyatri puan verirse. Normal kpss lisanstan 80 almıştım. Ankara'da yaşıyorum. Engelli kpss lisans da aynı mı oluyor süreçleri? Sınava girip tercih yapıyoruz değil mi? Sınav nasıl?

merhabalar, ekpss ye girdiğinize göre hepiniz engellisiniz. kurumların tayin yönetmeliklerine bakın hemen hemen çoğunda engelli bireylerin rahatlıkla tayin hakları mevcuttur. çakılı kadro olmamasına dikkat edin tabiki. haa ne kadar etiktir değildir tartışılır ancak herhangi bir bakanlığın taşra teşkilatına atandığınızda engelli birey olmanızdan dolayı işe başlar başlamaz veya adaylık kalktığında direk tayin isteyebilirsiniz. zaten ekpss sözleşmeli değil kadrolu alım yapıyor ancak sözleşmelide olsa fark etmez tayin yönetmeliğinde açık şekilde en az yüzde 40 engelli veya ağır engelliye bakmakla yükümlü kişilerin tayin hakkı mevcuttur. zaten seçim ayağına alımların çok fazla olacağına inanıyorum. ancak çakılı kadro dışında şehir farketmeksizin yazın atanın en kötü ihtimalle 1 yıl içinde yaşadığınız ile tayin istersiniz. herkese başarılar dilerim gönlünüzce olsun

2. atamada o puanlara düşüyor
puan değil sıralama önemli zaten
lisansta 1000 civarı kadro açılıyor her sene

Geçmiş atama puanlarına bakın. Hangi iller kaç puanla kapatmış. Sizin yaşadığınız yere yakın yerleri yazın. Sürpriz olarak. Turistik pahalı şehirleri yazın. Bu yöntemle kimseden yardım almadan 3 yer tutturdum puanım 80.40 önlisantı. Alım sayısı da düşüktü. Sen atanamazsın demişlerdi bana.

@ŞamilBasayev67, hocam yazdıklarını dikkatlice okudum ve gerçekten mantıklı geldi özellikle geçmiş atama puanlarına bakıp tercih yapmak ve sürpriz yerleri yazmak konusu benim de kafama yattı o yüzden sana detaylı danışmak istiyorum ben ortaöğretim ekpss girdim sınavdan sonra yaptığım hesaplamaya göre netim yaklaşık 35 38 arası geliyor bazı sorularda kararsız kaldığım için tam emin değilim ama puanımın da büyük ihtimal 76 78 bandında olacağını düşünüyorum sen 80.40 puanla ve düşük alım olmasına rağmen 3 yer tutturduğunu söylemişsin bu gerçekten dikkatimi çekti bu yüzden sana şunu sormak istiyorum bu puan bandıyla yani 76 78 civarıyla özellikle küçük şehirler ve az tercih edilen yerler yazılırsa atanma ihtimali sence ne kadar olur gerçekten uygulanabilir bir strateji mi yoksa biraz şans faktörü de çok mu etkili sen tercih yaparken tam olarak neye göre karar verdin sadece geçmiş taban puanlara mı baktın yoksa insanların tercih etmeyeceğini düşündüğün yerleri mi seçtin bir de turistik şehirler konusunda dediğin şey dikkatimi çekti gerçekten düşük kapatan örnekler gördün mü eğer mümkünse kendi yaptığın tercih mantığını biraz daha detaylı anlatabilir misin benim gibi bu puan bandında olan biri için çok faydalı olur

@biirkann, senin tercih verdiğin yeri kimse yazmaz ve puanı düşük olanlar yazarsa girersin. Geçmiş yılların atama puan ve yerlerini araştırdım. Sürpriz olarak ta yazdığım gibi.
Aydın nazilli
Aydın didim
Karabük üniversitesi
Puanım tuttu.

@ŞamilBasayev67,
hocam anladım dediğin mantığı yani kimsenin yazmayacağı yerleri bulup yazmak ama burada benim kafama takılan şu oluyor mesela aydın nazilli ya da didim gibi yerler normalde herkesin yazabileceği yerler gibi geliyor yani bu yerlerin düşük kapatacağını nasıl öngördün sadece geçmiş taban puanlara bakarak mı yoksa başka bir analiz mi yaptın çünkü her sene başvuran kişi sayısı ve puanlar değişiyor o yüzden aynı yer her zaman düşük kapatmayabilir diye düşünüyorum

bir de benim durumumda puanım tahmini 76 78 bandında gelecek gibi duruyor bu puanla senin dediğin strateji uygulanırsa gerçekten gelme ihtimali olur mu yoksa senin 80 puanın olmasının da ciddi etkisi var mı açıkçası şans faktörünü de merak ediyorum çünkü doğru tercih yapmak istiyorum ama tamamen şansa bırakmak da istemiyorum biraz daha detaylandırabilirsen çok iyi olur

Konunun başında 80 83 dedin . Sonra 76 78 dedin. 35 net ile 78 puan alırsın. İlk atama değil ikinci atamada doğu illerine atanırsın. Aynı durumdayız. Muhtemelen 2 puan yukarı gelecek puanlar. Biraz şans faktörü ve doğru tercih ile atanırsın

@udevecili, diğer konuda sana 80 diyen adam ön lisans kıyas yapman ve ona göre tercih vermen büyük hata olur.

@udevecili,
hocam aslında ben başta biraz yüksekten hesaplamış olabilirim sonra tekrar kontrol edince netimin 35 38 arası olduğunu fark ettim o yüzden puan tahminim de 76 78 bandına daha yakın gibi duruyor dediğin gibi bu netle 78 civarı mantıklı zaten

ama benim kafama takılan şu oluyor ben de sürekli kontrol edip yeniden hesaplıyorum o yüzden küçük sapmalar olabiliyor sence bu sapmalarla puanın 80’e çıkması gerçekten mümkün mü yoksa genelde 1 2 puan mı oynar çünkü bazıları sapma çok etkilemez diyor bazıları ise birkaç puan yukarı atabilir diyor

bir de senin dediğin gibi ikinci atama ve doğu illeri konusu mantıklı geldi bu puan bandında sence en garanti yaklaşım bu mu yani direkt küçük ve az tercih edilen yerleri yazmak mı yoksa araya birkaç orta seviye yer de serpiştirmek mi daha mantıklı olur

@biirkann, her zaman mantıkla hareket edemezsin bazen risk alman gerekir. Zaten puan düşük kaybetçek bişey yok. Kimse kendini riske atmak istemez sen atarsan sen kazanırsın olay bu.

puanın sınırın altında kalmış. Mantıklı olan senin atanamaman. Risk almalısın gerekirse çakılı kadro da yazmalısın. Önemli olan atanmak. Para olmayınca kimse kimseyi adam yerine koymuyor.

2 puanla kendi memleketimde iki yer kaçırdım daha önce.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@biirkann, bende ilk baktığımda 40 net çıkarttım. Her baktığımda tekrar düştü. Acabalar başlıyor çünkü unutuyorsun. Normal

Üst Alt