Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Başvuru Süreci 24 Şubat’ta Başlıyor

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
201
EKPSS Başvuru Süreci 24 Şubat’ta Başlıyor

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014-EKPSS)27 Nisan 2014 tarihinde 81 ilde gerçekleştirilecek olup,sınav başvuruları 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihleri arasında alınacaktır.EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim, önlisans veya lisans mezunu programlarından herhangi birisinden mezun veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.EKPSS'ye başvuruda mevcut engelli sağlık kurulu raporlarının % 40 ve üzerinde olması yeterli olacaktır.İLK DEFA ENGELLİ MEMUR SEÇME SINAVINA BAŞVURACAK ADAYLAR bulundukları adres illerindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden sınava gireceği engel grubu ile diğer engelli bilgilerini belirten yazılı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini alarak ÖSYM Başvuru Merkezlerinebaşvurularını yapacaklardır.2012-ÖMSS’ye başvuran adaylardan EĞİTİM BİLGİLERİ İLE ENGEL GRUBU BİLGİSİNDE DEĞİŞİKLİK BULUNMAYANLAR, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir.2012-ÖMSS’ye başvuran adaylardan EĞİTİM BİLGİLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLANLAR başvurularını bir ÖSYM başvuru merkezinden yapacaklar ve değişikliğe esas belgelerinin onaylı bir örneğini dilekçe ekinde başvuru merkezi görevlisine teslim edeceklerdir.2012-ÖMSS’ye başvuran adaylardan ENGEL GRUBU BİLGİSİNDE DEĞİŞİKLİK BULUNANLAR, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak, 2012 yılı engel bilgileri ile yapabilecekler ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden yeni durumlarını gösterir Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini alarak ve bu belge ile birlikte Engelli Sağlık Kurulu Raporlarının onaylı bir örneğini ÖSYM’ye ulaştıracaklardır.2014 Kura başvuruları ise 12-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında alınacaktır.

ÖSYM ye girdim de böyle bi duyuru göremedim link verebilir misin?

ben emekliyim ortaöğretim mezunuyum girsem işe girince maaşım kesilirmi

sadece rapor yeterli olucak mı başka birşeye ihtiyaç var mıdır okudum ama göremedim?

sınav ücreti yatıyor mu ? ne kadar ?

izmirde nereye başvurucaz acaba bilen varsa söylermisiniz...

ekpss nasıl başvurulur

slm arkadaslar bu sınava ilk defa başvuru yapacağım başvuru işlem sıralaması nedir anlatabilir misiniz

Arkadaşlar Lütfen acil yardım!

Öncelikle herkeye iyi günler arkadaşlar..
Foruma yeni üye oldum ve aradığım başlığı bulamadım umarım daha önce açılmamıştır.
Benim sağ kulağım %47 sol kulağım %47 duymamaktadır.(sensorial işitme kaybı)
Askerlik hizmetinden muaf tutuldum.
Ve ben şimdi EKPSS girebiliyor muyum ?
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

yuzde 40 ve uzeri raporun varsa tabiki gecerli hastanelerden bence girebilirsin askeri hastane olmayacak diye biliyorum

Giremezsin senle hemen hemen aynı işitme kaybına sahibiz..alacağın rapor %25 anca

O zaman neden beni askerlikte muaf tutup tüm hayat düzenimi mahvettiler.
EKPSS giremiyorsun,katiplik sınavına giriyorsun kazanıyorsun askerlikten muafsın diye eliyorlar.
Özel sektörde iş bakıyorsun muafım dedin mi onlarda sana kapıyı gösteriyor.
Bu nasıl bir sistem!!!

Evet sistem kötü %40 değilsen engeli değilsin sağlamda değilsin ortada..BAŞKA RAHTSIZIĞIN YOKSA 40 ZOR

geçen sene kuraya katıldım bu senedemi katılmak için aynı işlemleri yapacagım anlamadım ?

Ali bey,
eğitim durumunuzda ve engelinizde değişme yoksa sadece 12-23 Mayıs tarihleri arasında 10 TL ücret yatırarak internetten başvurunuzu yapacaksınız... Kura işlemleri başlamadı henüz şuan için yapmanız gereken birşey yok...

kelebekcigim ben izmirdeyim ve kuraya katılmak istiyorum kayıt oluyormuş sanırım ben kayıt olmadım nereye ve ne zaman kayıt yaptırmalıyım canım bilgi verirsen sevinirim..

Bu sene sınava ilk katılacaklardanım bugün işlemlerimi hallettim fakat kafama takılan bir iki soru var :
1. si kamu kurumunda çalışma durumu : ben şuan kamu ortaklığı olan taşeron bir şirkette çalışıyorum bu alanda ösym merkezinde bana hiç birini işaretlettirmediler bu bir sorun teşkil edermi
2.si engelli bilgilerinde : burada 2 tane sürekli engelli kısmı işaretlenmiyor fakat benim 2 tane engelim var biri görme ile ilgili ikincisi diğer kısmına giriyor oradaki görevli bana sadece görme engelini yazdırdı ve rapordaki oranı %32 bu bana sınava girmemde bi sıkıntı çıkartırmı

iyi akşamlar reco61 bende ilk defa kayıt yaptırıyorum ama %40 ve üzeri olanlar sınava girebilir
raporunuz %32 ise giremezsiniz bence
kayıt nasıl yapmışlar onuda anlamadım

benim iki engelim var biri görme ile ilgili 2
diğeri toplamda F engelli raporum var duygu hanım
fakat ikisini işaretleyemedik başvuruda,

benim iki engelim var görme ile ilgili olan %32 diğeri %20 toplamda %40 duygu hanım
fakat başvuruda ikisini işaretleyemiyoruz

Ben siteye giriş yaptım fakat gözüme şu çarptı, oran belirtmemişler?

[FONT=arial]Engelli Grubu (Sürekli)[/FONT]
[FONT=arial]Görme(%) --[/FONT][FONT=arial]

[/FONT]

[FONT=arial]
[/FONT]

2012 de ömss ye giren kişi ön kaybul ve taahhüte gerek var mı

ben de başvuracagım bugün 144 aradım raporumuzda özür oranı .% 40 ve üzeri olacak ve raporda çalışabilir ibaresi olacakmış. bu bilgiler doğrumu.
2 ben ilk defa başvuracagım egitim durumum 8 sınıf terk ögrenci belgem var diploma yok. nasıl nereye ve hangi tarih te hangi belgelerle başvuru yapmam lazım

reco61, kılavuz şöyle diyor: "Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur." o yüzden birinin işaretlenmesi sorun olmaz.

KIlavuzda bahsedilen 18. madde için açıklanan şu durumların dışında kaldığın için boş bırakılmıştır:

"18. BİR KAMU KURUMUNDA ÇALIŞMA DURUMU Bir kamu kurumunda çalışanlar aşağıdaki seçeneklerden kendilerine uygun olanı
işaretleyeceklerdir. Diğer adaylar boş bırakacaklardır.
1) Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum
2) Bir kamu kurumunda sözleşmeli kamu personeli olarak çalışıyorum
3) Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışıyorum "
o yüzden o da sorun olmaz.

Mustafa İlkğretim mezunu olduğu için sen sınava katılamazsın. Kuraya katılacaksın. yüzde kırk yeterli kuraya katılman için.

KIlavuz şyle dior bu konuda:
"EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar
başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst
düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.
Kuraya ise ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya
EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. "

Kuraya başvuran adaylar sınava girmeyecek ancak, EKPSS sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek
Tercih Kılavuzuna göre tercihleri doğrultusunda yapılacak yerleştirme işlemine tabi tutulacaktır.

12 Mayıs'ta başvuru başlayacak kura için.

Fakat yerleştirilsen bile eger çalışabilir raporun olmazsa ataman yapılmaz. bu konuya başvurudan sonra bakarız. acelesi yok.

arkadaşlar giderken yanımıza ne evrak alıyoruz
parayı öncemi yatırıyoruz

önce aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gideceğiz sanırım parayı yatırmadan önce.arkadaşlar para 100 tl .mi.?

Kayıt yaptıracaklar için
1-2012 yılında ömms ye ön kayıtla müracaat edenler ösym ye 25 tl harç yatırıp ösym sitesinden başvuru yapabilir.başka herhangi bir yere gitmelerine gerek yoktur.
2-yeni başvuru yapacaklar aile ve sosyal polikalar midirlüğüne başvuru yapıp daha sonra harç yatırılıp
bir ösym merkezine giderek başvuru yapalirler

Üst Alt